Connect with us

Știri

Spectacolul-concurs Sărbătoarea Primăverii a luat sfârșit. Cine este liceanul care a surprins publicul și juriul

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Spectacolul-concurs Sărbătoarea Primăverii a luat sfârșit, iar marele câștigător al serii este David Buriceanu, elev la Liceul Pedagogic „Ștefan Bănulescu”. Tânărul a încântat audiența cu o piesă interpretată la pian.

Sărbătoarea Primăverii este la a noua ediție și a avut loc în Sala „Barbu Știrbei”. La concurs au prezentat momente de muzică și dans aproape 300 de elevi din 15 unități de învățământ din municipiul Călărași – grădinițe, școli gimnaziale și licee. 

Marius Dulce spune că surpriza ediției din acest an a fost chiar David Buriceanu, iar trofeul pe care i l-a înmânat nu face decât să comemoreze munca pianistului. 

Advertisement

„Ediția aceasta a fost cu surprize, iar surpriza este David. Chiar pe final, când ne gândeam unde va merge trofeul, a venit David și l-a câștigat. Reflectă munca lui de-a lungul timpului, pentru că nu este ușor să cânți la pian. Nu facem decât să celebrăm munca lui la Sărbătoarea Primăverii”, a transmis primarul. 

David spune că nu s-a așteptat niciodată să câștige și că e prima oară când are un trofeu în mână. „Chiar a fost neașteptat, acum încă este un șoc pentru mine. Toate astea se datorează muncii mele, relației mele cu Dumnezeu, profesorilor și tuturor celor ce mi-au fost alături”, a spus câștigătorul de anul acesta. 

La anul, Marius Dulce își dorește un eveniment și mai mare, cu mai mulți copii participanți. „Acești copii minunați merită mult mai mult. Vom fi alături de ei și cu siguranță vor fi în număr mai mare, pentru că va exista motivarea respectivă”, a încheiat acesta. 

Ediția a noua a festivalului-concurs Sărbătoarea Primăverii a fost organizat de Primăria Municipiului Călărași.

 

Advertisement

Știri

AJOFM Călărași organizează Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Ce beneficii au angajatorii și persoanele în căutarea unui job

Published

on

sursă foto: yanalya/freepik

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJFOM) Călărași organizează Bursa Generală a Locurilor de Muncă atât în municipiul Călărași, cât și în Oltenița, pe data de 17 mai 2024. Evenimentul promovează locurile de muncă disponibile și facilitează dialogul dintre angajator și muncitor, în contextul în care județul Călărași avea peste 3800 de șomeri în luna decembrie a anului trecut, cu o rată de șomaj de 4.14%. 

Magdalena Cotelnic, șeful de serviciu al AJOFM Călărași, spune că pregătirile pentru eveniment deja au început, iar atât angajatorii, cât și persoanele în căutarea unui loc de muncă din bazele de date ale agenției au fost invitate.

„Am încercat să facem o analiză a calificărilor persoanelor care sunt deja în baza noastră de date și să identificăm agenții economici, astfel încât la momentul evenimentului să avem într-adevăr o reușită și rezultate frumoase”, a transmis șefa AJOFM Călărași despre Bursa Generală a Locurilor de Muncă.  

Ce va oferi evenimentul angajatorilor?

Magdalena Cotelnic spune că angajatorii își vor putea căuta forță de muncă în funcție de cerințele pe care le au și pot verifica compatibilitatea dintre oferte și profilul candidatului, astfel încât să aducă în echipele lor angajați calificați. De asemenea, „în cazul în care angajatorul nu identifică o persoană calificată, însă acea persoană poate este pe placul angajatorului din diferite considerente, putem organiza cursuri de formare profesională”, mai spune aceasta. 

Advertisement

Imagine sugestivă. Sursă: lookstudio/freepik

La Bursa Generală a Locurilor de Muncă poți obține un interviu pe loc

Șefa AJOFM Călărași explică cum persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă pot obține un interviu în acel moment, în cadrul bursei. Pot obține informații despre locul de muncă la nivelul angajatorului, îi pot întreba despre detalii, contractul de muncă, despre nivelul de salarizare și condițiile de muncă. 

Persoanele care vor să lucreze în diaspora pot obține informații și despre locurile de muncă din străinătate, precizează Magdalena Cotelnic. 

Bursa Generală a Locurilor de Muncă va avea loc la sediul AJOFM Călărași din strada 13 Decembrie, nr.12  și la sediul ALOFM Olteniţa, str. Argeșului nr.111. 

În luna octombrie va avea loc un alt eveniment mai mic, adresat doar absolvenților care finalizează școala anul acesta. 

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS), centralizate de Ziarul Financiar, în Călărași salariul mediu net este de 3815 lei. În septembrie, datele publicate de INS arătau că salariul mediu net era de aproximativ 3613 lei. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Deputatul călărășean Constatin Bîrcă marchează Ziua Europei: „Este o ocazie pentru noi să celebrăm unitatea, diversitatea și pacea”

Published

on

Ziua de 9 mai este recunoscută anual drept Ziua Europei, când este sărbătorit momentul istoric al „Declarației Schuman”, un moment de răscruce care a constituit începutul integrării și cooperării europene pentru pace și unitate, potrivit Agerpres. În Călărași, ziua este  marcată prin mai multe activități ale elevilor și liceenilor, dar și de persoanele din spațiul politic. 

Constantin Bîrcă, deputatul călărășean din partea Partidului Social Democrat, marchează ziua într-o postare pe Facebook unde scrie că „este o ocazie pentru noi să celebrăm unitatea, diversitatea și pacea pe care le-am construit împreună de-a lungul anilor”. 

„Pe 9 mai sărbătorim Ziua Europei – o dată deosebită în care ne reamintim valorile fundamentale care definesc marea comunitate de state din care facem parte și angajamentul nostru față de ele. Este o ocazie pentru noi să celebrăm unitatea, diversitatea și pacea pe care le-am construit împreună de-a lungul anilor. Să sărbătorim cu mândrie această zi a unității europene!”, a scris Constatin Bîrcă în mesaj. 

Din punct de vedere istoric, această zi este celebrată datorită ministrului francez al Afacerilor Externe, Robert Schuman (1948 – 1952) care prin propunerea de a plasa producția de cărbune și oțel sub controlul unei autorități comune, a reușit evitarea izbucnirii unui nou conflict militar între națiunile Europei, potrivit site-ului https://european-union.europa.eu/, citat de Agerpres. Această propunere de la 9 mai 1950, cunoscută sub numele de „Declarația Schuman”, este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene. 

Advertisement

Ideea privind marcarea unei Zile a Europei a fost introdusă de Consiliul Europei în 1964. Comunităţile Europene au luat decizia, în 1985, de a institui această zi la data de 9 mai, conform site-ului https://luxembourg.public.lu/, citat de Agerpres. 

Continue Reading

Anunțuri - Călărași

Ministerul Afacerilor Interne scoate la concurs șase posturi în județul Călărași. Ce trebuie să faci ca să te angajezi

Published

on

Vrei să devii pompier? Ministerul Afacerilor Interne scoate la concurs prin încadrare directă șase posturi de execuție, printre care două posturi de Ofițer Specialist II și Ofițer I la Inspecția de Prevenire – Compartimentul Control și Activități Preventive și altele. Anunțurile de concurs au fost postate la avizierul ISU Călărași și pe site-ul M.A.I.

La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Ştirbei” al județului Călăraşi s-a demarat procedura de ocupare prin încadrare directă pentru 6 posturi de execuție, astfel:

Anunțurile de concurs au fost postate la avizierul unității și pe portalul de servicii publice al Ministerului Afacerilor Interne: https://hub.mai.gov.ro – la secțiunea „CARIERĂ M.A.I.”. Aici (sau în link-urile de mai sus) veți putea afla toate detaliile privind condițiile pe care trebuie să le îndepliniți și pașii pe care trebuie să îi urmați, precum și datele limită de înscriere și de depunere a dosarelor.

ISU Călărași precizează că pentru detalii suplimentare, puteți să apelați numărul de telefon 0242.311.818 (în dispecerat, cu solicitare de legătură pentru Biroul Resurse Umane) sau 0242.314.079, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00-16:00.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate