Connect with us

Știri

Piața Agroalimentară din Borcea, o construcție făcută de mântuială. Ce alte probleme grave semnalează cetățenii

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Primarul liberal al comunei Borcea din județul Călărași, Aniel Theodor Nedelcu-Paturca, se confruntă cu acuzații dure din partea cetățenilor pentru nerealizările și incompetența sa în gestionarea proiectului Piața Agroalimentară. Lucrarea, care a costat peste 10 milioane de lei a rămas acum în paragină. Clădirea a fost renovată de două ori până în prezent. Singurul mulțumit de toată această situație se pare ca este administrator Pieței Agroalimentare din Borcea, care câștigă lunar aproximativ 5.000 lei, salariu pentru o clădire închisă. 

Furioși, producătorii și comercianții care își duc traiul din activitatea agroalimentară spun că primarul este incompetent și nu este interesat să le oferte condiții optime, iar aceștia sunt obligați să îndure frigul, ploaia și condițiile grele de afară.

Clădirea Piaței Agroalimentare, finalizată în 2019, se află acum acoperită de praful neglijenței și ineficienței administrării primăriei. Lucrările de slabă calitate, atribuite cu suspiciune unei firme apropiate de familia primarului, au adus disconfortul locuitorilor din Borcea.

Advertisement

GARDA DE MEDIU, AMENZI PENTRU GUNOIUL DIN COMUNA BORCEA

Cetățenii spun că nu este singura problemă pe care administrația nu a rezolvat-o. Pe de o altă parte, gunoiul din localitate, aruncat la marginea satului, fenomen pe care autoritățile nu îl pot controla, a determinat organele de control, Garda de Mediu Călărași, să aplice mai multe amenzi și măsuri de îndreptare. După un timp, la revenirea pentru control, Primăria Borcea a fost din nou amendată pentru abaterile identificate.

APA DIN BORCEA, INDUSTRIALĂ

Rețeaua publică de apă din comuna Borcea nu pare a fi potabilă, iar cetățenii nu mai suportă acest disconfort. Am solicitat un punct de vedere operatorului regional de apă-canal ECOAQUA SA.

Eduard Grama, directorul Ecoaqua S.A. Călărași: “Comuna Borcea nu face parte din aria operatorului regional, localitate care nu este mebră ADI Ecoaqua este apă industrială și nu potabilă.”

Firma de apă ar fi, potrivit unor date, controlată de un apropiat al primarului. Ultimul an a fost declarat fără profit pentru societatea de apă din Borcea. Canalizarea în Borcea nu există în mare parte din localitate, însă cetățenii plătesc și acest serviciu. “Emit factură pe care este scris inclusiv canalizare iar la noi nici vorbă de așa ceva…”

Pentru a clarifica toate aceste situații referitoare la calitatea apei, calitatea proastă a lucrărilor de la Piața Agroalimentară, precum și situația gunoiului din localitate, redacția Calarasipress.ro a solicitat explicații Primăriei Borcea, însă răspunsurile au fost evazive. Am insistat să primim informații concrete, ultima solicitare fiind transmisă în data de 21 februarie 2024, fără niciun răspuns până în prezent.

 

Advertisement

 

 

Știri

Încep lucrările pentru parcarea supraetajată și Ambulatoriul nou. Proiectul include și un heliport

Published

on

Într-un efort de a îmbunătăți infrastructura medicală din județul Călărași, Consiliul Județean anunță începerea unor lucrări importante în zona Spitalului Județean. Anunțul oficial a fost făcut de administratorul public al județului Călărași, Bogdan Mihai, în cadrul unei conferințe de presă la sediul Partidului Social Democrat Călărași.

Proiectul propus de Consiliul Județean are în vedere construirea unei parcări supraetajate, precum și unui nou corp de Ambulatoriu în apropierea unității medicale. Acest demers vine în sprijinul rezolvării problemei deficitului de locuri de parcare din zonă, asigurând astfel un acces mai facil pentru pacienți și personalul medical.

Cu toate acestea, un aspect care a atras atenția este planificarea includerii unui heliport pentru elicoptere în cadrul proiectului. Oficialii afirmă că acest heliport este necesar pentru a facilita preluarea rapidă a pacienților în situații de urgență, contribuind la îmbunătățirea serviciilor medicale din regiune.

CUI MF: 21240002

Advertisement

Continue Reading

Breaking News

De ce au survolat avioanele militare astăzi pe cerul municipiului Călărași? Forțele Aeriene Române vin cu primele precizări

Published

on

Avioanele militare au survolat astăzi deasupra Călărașiului datorită unei campanii de promovare a carierei militare, organizate de Forțele Aeriene Române. Sala Barbu Știrbei a fost plină de liceeni, fiind prezenți peste 200 de elevi ai claselor a XI-a și a XII-a din mai multe instituții de învățământ călărășene. 

Reprezentanții Centrului Militar Județean Călărași, Mr. Petriman Cornel și Plt. maj. Bratu Laurențiu au participat astăzi la campania de promovare a carierei militare, organizată de Forțele Aeriene Române la sala de spectacole Barbu Știrbei Călărași. La eveniment au fost prezenți 200 de elevi plăcut impresionați de prezentare.

„Elevii au fost plăcut impresionați de prezentare, de uniforma militarilor, de povestirile lor și de survolul avioanelor F-16”, transmite Centrul Militar Județean Călărași pe o rețea de socializare despre impresiile potențialilor viitori militari. 

În perioada 13-17 mai 2024, Forțele Aeriene Române organizează campania de promovare a carierei militare în orașele Slobozia, Călărași, Giurgiu, Alexandria și Buftea. 

Advertisement

Continue Reading

Știri

FOTO. Cum arată noile zone pentru tratarea pacienților cu infecții nosocomiale din Spitalul Județean Călărași?

Published

on

Sursă foto: Vasile Iliuță/Facebook

Spitalul Județean Călărași a beneficiat în ultima vreme de mai multe investiții semnificative în aparatură de ultimă generație și nu numai. În cadrul unui proiect complex au fost amenajate opt saloane cu un singur pat și grup sanitar cu funcțiunea de izolator pentru tratarea pacienților cu infecții nosocomiale. Totodată, în cadrul spitalului călărășean au fost organizate două săli de operație septice (în cadrul operatorului unic), transmite președintele Consiliului Județean. 

Aceste dotări sunt implementate în urma unor contracte semnate de Consiliul Județean cu finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru Spitalul Județean de Urgență Dr. Pompei Samarian. Numai în februarie președintele CJ a semnat două contracte în valoare totală de peste cinci milioane de lei, pentru a asigura furnizarea de echipamente și mobilier auxiliar pentru reducerea infecțiilor asociate asistenței medicale, cât și echipamente necesare blocului operator. 

Galerie FOTO. Cum arată aceste noi spații 

Ce sunt infecțiile nosocomiale? 

Infectiile nosocomiale, cunoscute și sub numele de infecții intraspitalicești, sunt infecții pe care pacienții le pot contracta în timpul spitalizării sau în cadrul altor unități de ingrijire medicală. Un aspect important este că aceste infecții nu erau prezente sau în incubare la momentul internării pacientului. Ele reprezintă un risc suplimentar pentru pacienți și pot complica procesul de recuperare, potrivit unui articol drmax.ro

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate