Connect with us

Actualitate

Romina Gingașu a participat la festivalul “E ziua ta, femeie!”. Ce mesaj le-a transmis soția lui Ferrari călărășencelor

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Luna martie vine la Călărași cu vizite deosebite. Vineri, 2 martie, Biblioteca Județeană “Alexandru Odobescu” a fost gazda festivalului “E ziua ta, femeie!”. Un eveniment dedicat, în principal, femeilor. Însă organizatorii nu au uitat nici de cei mici, incluzându-i într-un număr impresionant de activități.

“Este un eveniment dedicat, în special, doamnelor. Pe parcursul zilei s-au desfășurat diferite ateliere, dar, de departe, punctul culminant al zilei, este conferința”, a declarat Ionela Ichim, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru Odobescu”.

În cadrul evenimentului, copiii au fost animați printr-o scenetă de teatru cu păpuși, iar îndemânarea le-a fost antrenată în ateliere de lucru. În cadrul acestora, atât cei mari, cât și cei mici au putut să-și creeze propriile săpunuri sau lumânări.

Advertisement

Pe tot parcursul festivalului, standurile producătorilor de uleiuri din extracte naturale și patiseriile mobile au fost permanent în atenția vizitatorilor.

Pe lângă acestea, cei prezenți au fost cu adevărat captivați de cursurile de barista, oferite de Cătălin, un antreprenor venit tocmai din Brașov. Odată ce s-au înscris, oamenii au putut vedea și experimenta care sunt cele mai importante aspecte ce țin de obținerea unei cafele de calitate.

Însă, conform părerilor celor prezenți, cea mai importantă etapă a evenimentului a constat în apariția Rominei Gingașu, soția lui Piero Ferrari, deținătorul companiei de mașini cu același nume. Având în vedere că este fondatoarea “Red Woman Foudation”, al cărei scop principal este cel de a sprijini femeile, Romina a fost invitatul special în cadrul conferinței organizate cu ocazia “E ziua ta, femeie!”.

“Vin foarte des în Călărași. Îmi face mare plăcere să particip la acest eveniment dedicat femeii. Întotdeauna am fost de părere că implicarea femeilor în activitățile societății aduce o serie de viziuni noi, chiar și în politică […] În principiu, Red Women Foundation are șase inițiative, dar pledează pentru drepturile femeilor și educația de calitate”, a precizat filantroapa.

Faptul că soția lui Ferrari este o româncă de 31 de ani nu mai reprezintă un secret, acest lucru fiind știut, deja, de toată lumea, însă nu mulți cunosc originile acesteia. Romina Gingașu provine chiar din Călărași, mai exact din comuna Mănăstirea, acolo unde și-a petrecut o bună perioadă din viață. Deși șansele de a atinge succesul păreau, inițial, destul de scăzute, călărășeanca a demonstrat că imposibilul poate deveni posibil, ajungând la un succes răsunător datorită atitudinii ei rebele și firii ambițioase.

Advertisement

“Am venit aici ca o învingătoare! Nu am fost niciodată un elev sau un student perfect, din contră, dar am ales să îmi iau deciziile din viață singură. Nu am cerut ajutor nimănui, dar am cerut sfaturi. Nu vreau să fiu dată drept exemplu, dar vreau ca femeile să înțeleagă că se poate”, a declarat Romina Gingașu, potrivit sursei citate.

Soția lui Piero Ferrari, despre secretul succesului ei: “Am decis să-mi iau deciziile singură”. Romina Gingașu a dezvăluit totul la festivalul călărășean “E ziua ta, femeie!”

Pentru a ajuta femeile să progreseze în drumul lor spre independență, invitata a explicat că își dorește să se ghideze după aceleași principii care au ajutat-o să ajungă unde este în prezent. Printre altele, filantroapa le-a încurajat pe femei să fie deschise la sfaturile celor din jurul lor, oferindu-le un exemplu personal.

“Când îmi doream foarte tare o poziție în cadrul Organizației Națiunile Unite, am fost la New York și am stat de vorbă cu directoarea departamentului dedicat femeilor. Am văzut femei foarte puternice acolo. Mi-au dat sfaturi, dar, în acel moment, erau sfaturi destul de grele pentru mine. De departe, cel mai important sfat pe care l-am primit a fost legat de reputația mea ca femeie. Indiferent de poziția pe care o vrei în viață, cel mai important lucru pe care îl ai în viață este reputația. Orice ai face, trebuie să te gândești la reputația ta ca femeie, apoi la restul”, a spus fondatoarea Red Women Foundation.

În cadrul festivalului “E ziua ta, femeie!” a fost prezent și Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, care a ținut, și el, un discurs în cadrul conferinței, aducând în prim-plan importanța înfințării unei asociații dedicate femeilor de afaceri din județul Călărași.

“În acest moment, la nivelul județului Călărași, nu există o asociație care să reprezinte doamnele de afaceri, însă susțin crearea unei astfel de comunități. Îmi doresc un parteneriat între Consiliul Județean și femeile de afaceri din județul Călărași. Sper ca, împreună cu dumneavoastră, să găsim formele legale pentru a înființa această organizație”, a precizat președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

Advertisement

Festivalul a continuat cu un moment artistic oferit de dansatorii din cadrul academiei de dans Challenge Arts, care s-au arătat foarte încântați de participarea la eveniment.

“Am avut ocazia să dansăm astăzi pe platoul Bibliotecii Județene din Călărași, în cadrul festivalului “E ziua ta, femeie!”. Mulțumim sincer pentru invitație! Abia așteptăm să ne revedem în curând”, au transmis reprezentanții academiei de dans, prin intremediul unei postări pe Facebook.

Actualitate

ANM a emis un nou cod galben de ploi torențiale. Vezi ce județe sunt vizate

Published

on

Astăzi, 9 aprilie, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare cu cod galben de ploi torențiale și descărcări electrice în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali, sud-vestul Transilvaniei și unele zone din Banat, începând cu ora 12:00.

Conform estimărilor specialiștilor în meteorologie, până la ora 23:00, se preconizează că în județele Alba, Arad, Bihor, Cluj, Caraș-Severin, Hunedoara, Sibiu și Timiș va fi înregistrată o creștere a instabilității atmosferice, manifestată prin precipitații torențiale și, localizat, descărcări electrice.

“În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp. Valorile termice vor continua să scadă, astfel că se vor situa uşor sub mediile multianuale specifice acestei date”, a transmis Administraţia Naţională de Meteorologie.

Conform comunicatului emis de meteorologi, astfel de fenomene vor fi întâlnite și în alte regiuni ale țării, pe arii limitate. ANM subliniază că, în funcție de evoluția și intensitatea acestor fenomene, va actualiza mesajul de avertizare meteorologică.

Advertisement

Prognoza meteo pentru următoarele zile în Muntenia

Potrivit specialiștilor ANM, pentru ziua de 10 mai, se anticipează temperaturi maxime cuprinse între 18 și 19 grade Celsius. În intervalul 11-15 mai, se preconizează o ușoară creștere a mediei temperaturilor maxime, ajungând în jurul a 21-23 de grade Celsius, iar după 16 mai se estimează valori de aproximativ 28 de grade Celsius. În ceea ce privește temperaturile minime, acestea vor oscila între 8 și 12 grade Celsius, cu valori ceva mai scăzute în zilele de 10 și 11 mai.

Probabilitatea de ploi va fi mai ridicată în pe 9 mai, precum și în perioada 13-15 mai.

Advertisement
Continue Reading

Actualitate

Elevii din Dragoș Vodă vor învăța într-o școală nouă. Cum arată noua clădire

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Astăzi, în Dragoș Vodă, comunitatea marchează un moment special în domeniul educației, odată cu inaugurarea noilor clădiri școlare. Sub deviza “Un nou început pentru elevii din Dragoș Vodă”, ceremonia de deschidere a adus împreună oficialități locale și județene, evidențiind un parteneriat solid în sprijinul învățământului de calitate.

Președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, și Primarul Ion Radu Aurel au fost martorii acestui moment semnificativ. A fost subliniat angajamentul lor pentru dezvoltarea educației și îmbunătățirea condițiilor de învățare. Inaugurarea nu este doar un eveniment festiv, ci și un pas important în asigurarea accesului universal la o educație de calitate pentru copiii din Dragoș Vodă.

  • „Este necesar să putem facilita accesul la educație pentru fiecare copil din județul Călărași, fiind o condiție pentru îmbunătățirea calității vieții, eradicarea sărăciei, prevenirea abandonului școlar și reziliența comunității noastre. Atragerea de investiții importante în zona rurală și crearea de infrastructură pentru învățământ sunt o prioritate pentru administrația județeană și vom face permanent demersuri pentru a o aduce la standardele europene actuale”, a transmis Vasile Iliuță într-o postare online.

Investiția în aceste noi facilități școlare nu doar că marchează progresul comunității, ci și subliniază importanța acordată educației și viitorului copiilor. Prin eforturile consolidate ale autorităților locale și județene, Dragoș Vodă deschide astăzi o nouă pagină în povestea educației, oferind elevilor resurse moderne și condiții optime pentru dezvoltare și învățare.

Advertisement

Continue Reading

Actualitate

Actualizat / Tonea: Un bărbat și-a pus ștreangul de gât. Vecinii spun că intrase în depresie din cauza problemelor de sănătate

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Update: Familia neagă asupra faptului ca bărbatul ar fi recurs la acest gest din cauza jocurilor de noroc. Aceștia susțin  că bărbatul avea dureri cumplite și neliniște din cauza problemelor de sănătate. 

Știrea inițială: 

Tragedie fără margini, în satul Tonea. Un bărbat de aproximativ 40 de ani din sat și-a pus capăt zilelor în această dimineață. Bărbatul, care a petrecut mai mulți ani lucrând în străinătate, a revenit acasă de câteva luni, iar astăzi  a fost găsit fără suflare de un localnic care trecea prin zona cimitirului din Tonea. A fost găsit pe strada Prelungirea Canalului.

Advertisement

Autoritățile au intervenit la fața locului, iar trupul neînsuflețit a fost ridicat de către Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.

Vecinii vorbesc despre bărbat ca ar fi avut o depresie din cauza jocurilor de noroc. Înainte să recurgă la gestul extrem, bărbatul i-ar fi transmis soției sale un mesaj de adio.

Poliția desfășoară investigații pentru a elucida toate circumstanțele tragediei.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate