Connect with us

Administrație

Heliportul din Călărași, repus pe masa discuțiilor

Published

on

Proiectul heliportului din municipiul Călărași a fost redeschis pentru discuții. Începute în jurul anului 2019, discuțiile referitoare la heliportul din Călărași au fost reluate la sfârșitul anului 2023 și au ajuns la o concluzie. În timp ce inițial autoritățile au afirmat că această investiție nu este oportună pentru unitatea medicală din Călărași, acum oficialii transmit că investiția este necesară.

Vestea reluării proiectului a fost adusă în atenție de Eduard Grama într-o emisiune radio difuzată pe Radio Voces Campi la sfârșitul lunii noiembrie 2023.

Heliportul ar urma să fie construit pe noua parcare ce se preconizează a fi construită pe terenul unde există deja o parcare, însă aceasta este insuficientă pentru fluxul de mașini din zona Spitalului Județean Călărași. În plus față de parcare, autoritățile județene au anunțat că proiectul include și construirea unui Ambulatoriu nou, dotat cu tehnologie de ultimă generație și cabinete medicale pentru diferite specialități.

La data de 30 august 2023, Consiliul Județean Călărași a semnat contractul pentru realizarea unui proiect ambițios ce va aduce îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește asistența medicală și infrastructura urbană. Președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță, împreună cu administratorul public al județului, Bogdan Mihai, și directorul Direcției de Dezvoltare din subordinea CJ Călărași, Liliana Avram, au dat startul oficial lucrărilor pentru noul Ambulatoriu și o parcare spațioasă, care se va afla pe terenul deja ocupat de parcare în zona Spitalului Județean de Urgență Călărași. Termenul de execuție este de 36 de luni și proiectul este realizat în colaborare cu două firme partenere.

Advertisement

Cu alte cuvinte, parcarea suspendată va fi realizată deasupra Ambulatoriului.

“Va fi înființat un nou laborator de radiologie, un CT nou, un RMN nou, o pasarelă de trecere de la etajul 1 al laboratorului către ambulatoriu și parcarea deasupra acestui Ambulatoriua menționat Bogdan Mihai.

 

 

Advertisement

Administrație

Municipiul Călărași va avea două noi blocuri cu locuințe ANL

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Municipiul Călărași va avea două noi ansambluri rezidențiale destinate tinerilor, construite prin Agenția Națională de Locuințe. Cu o capacitate totală de 36 de unități locative, acestea promit să ofere un nou spațiu de trai confortabil și modern pentru locuitorii orașului.

Fiecare dintre cele două blocuri, cu câte 18 unități pe scară, va fi dotat cu o centrală termică de scară, asigurând astfel un confort termic optim în fiecare locuință. În plus, panourile solare amplasate pe mansardă vor contribui la reducerea consumului de energie.

Localizate în Cartierul de Tineri, pe strada Sloboziei, aceste noi ansambluri vor completa peisajul urban în creștere al zonei, oferind un acces facil la infrastructura existentă, inclusiv la creșa aflată în construcție în apropiere.

Advertisement

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, este bucuros să prezinte această investiție semnificativă pentru comunitatea locală. “Sunt bucuros că în 4 ani de zile am reușit să aducem Călărașiului investiții așteptate de prea mult timp,” a declarat acesta.

Continue Reading

Administrație

VIDEO. Primarul Ciprian Olteanu, pregătit pentru viitorul comunei Unirea. Ce planuri are pentru următorii patru ani

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Într-un interviu acordat exclusiv site-ului Calarasipress.ro, primarul liberal al comunei Unirea din județul Călărași, Ciprian Andrei Olteanu, a dezvăluit rezultatele pimului său mandat. Astăzi este pregătit să continue munca pentru următorii patru ani.

La doar câteva luni de la preluarea funcției de primar, Olteanu și-a propus să redefinească standardele administrației publice locale. Cu un spirit deschis și o abordare sinceră față de comunitate, el a pus bazele unei administrații transparente și orientate către nevoile reale ale locuitorilor.

În retrospectivă, Ciprian Olteanu reflectă asupra perioadei 2020-2024 ca fiind una plină de schimbări pozitive.Am avut o ședință la momentul la care mi-am lansat candidatura pentru 2024 și am invitat oamenii din comunitate să discutăm. Am luat ziarul meu de campanie din 2020 și am citit împreună ce am promis atunci. Din 17 obiective în total am atins 16, unul nu am reușit să-l ating, dar acesta va deveni o prioritate pentru mine în mandatul următor”, a declarat primarul.

Advertisement

Cu un palmares impresionant de realizări și un angajament neclintit față de progresul comunității, primarul Olteanu se pregătește să-și continue misiunea de a aduce schimbări pozitive în comuna Unirea. Fiind cel mai tânăr primar din județul Călărași, aduce în mandatul său o viziune nouă, determinare și o doză generoasă de curaj.

Perioada următoare va fi una plină de provocări, dar și de oportunități imense pentru dezvoltarea comunei noastre“, a subliniat Olteanu. Pentru a afla mai multe despre planurile sale pentru următorii patru ani și pentru a înțelege cum intenționează să ducă mai departe agenda sa de progres și bunăstare pentru locuitorii comunei Unirea, vă invităm să urmăriți interviul video din acest reportaj.

Ciprian Andrei Olteanu este pregătit să scrie împreună cu locuitorii comunei Unirea o nouă poveste de succes și prosperitate în următorii patru ani.

Advertisement
Continue Reading

Administrație

Două proiecte importante din Călărași, finalizate de Primăria Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Primăria Municipiului Călărași a anunțat finalizarea a două proiecte finanțate din fonduri europene, după cum urmează:

Modernizare și extindere Corp B, Liceul Teoretic Mihai Eminescu din municipiul Călărași, județul Călărași, proiect finanţat din Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10. Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții 10.1 Investițiile în educație și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Obiectiv specific 10.1 Creșterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copiii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului, apel dedicat învăţământului obligatoriu, Operațiunea B.
Investiția va contribui la asigurarea unui proces educațional adecvat, accesibil și de calitate pentru copiii municipiului Călărași, cu prioritate a celor care se află în risc sporit de abandon școlar și de părăsire timpurie a școlii. Grupul țintă este reprezentat de elevii, cadrele didactice și personalul tehnic din unitatea de învățământ, părinții elevilor, populația locală.
Valoarea totală a contractului de finanțare este de 2.766.876,37 lei cu TVA, din care finanțare nerambursabilă (FEDR) de 2.711.538,82 lei.

Modernizarea, reabilitarea si echiparea Colegiului Agricol „Sandu Aldea” Călărași, proiect finanţat din Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4.4: Investițiile în educație, în formare, inclusiv în formare profesională pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Obiectivul specific 4.5: Creșterea calității infrastructurii educaționale relevante pentru piața forței de muncă.
Proiectul își propune să contribuie la asigurarea bazei materiale corespunzătoare pentru desfășurarea actului aducațional, aspect ce va crea condițiile esențiale pentru co-interesarea elevilor municipiului Călărași, pentru descurajarea absenteismului și reducerea fenomenului de abandon al școlii, pentru creșterea ratei de absolvire și tranziție spre niveluri superioare de educație.
Valoarea totală a contractului de finanţare este de 3.769.028,64 lei cu TVA, din care finanţare nerambursabilă (FEDR) de 3.675.743,51 lei

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate