Connect with us

Știri

Andreea Esca, prezentă în comuna Sohatu din Călărași

Published

on

Andreea Esca, prezentatoarea de știri de la ProTV, a făcut un gest emoționant în data de 3 martie, când s-a deplasat în comuna Sohatu din județul Călărași pentru a le citi micuților de grădiniță din cartea “Mama este ca o casă”. Această acțiune a fost în cadrul unei campanii de promovare a lecturii, organizată de Biblioteca Județeană Alexandru Odobescu din Călărași.

Fotografia postată pe rețelele de socializare de Marinela Voivozeanu, managera Bibliotecii Județene “Al. Odobescu” din Călărași, a adunat sute de aprecieri și zeci de reacții.

Gestul Andreei Esca a fost considerat un exemplu de implicare și dedicare față de educația copiilor, iar prezența sa la eveniment a adus un plus de valoare acestei inițiative.

Andreea Esca este cunoscută pentru implicarea sa în campanii sociale și umanitare, fiind un model de urmat pentru mulți oameni. Gestul său de a le citi copiilor de grădiniță dintr-o carte este un exemplu de implicare în promovarea culturii și educației, demonstrând că oricine poate face o diferență în comunitatea sa.

Advertisement

Advertisement

Știri

Spitalul de Psihiatrie Săpunari din Călărași are un nou medic epidemiolog

Published

on

sursă: Cristian Marin/Facebook

Spitalul de Psihiatrie Săpunari din Călărași are un nou medic epidemiolog cu o „vastă experiență în domeniul medical”, așa cum o prezintă Cristian Marin, managerul spitalului, pe nou venita doamna doctor Stănciulescu Elena Corina.

„Suntem încântați să vă prezentăm noul nostru medic la Spitalul de Psihiatrie Sapunari! Cu o vastă experiență în domeniul medical, doamna doctor Stănciulescu Elena Corina se alătură echipei noastre în calitate de medic epidemiolog.

Vă invităm să îi transmiteți un călduros bun venit doamnei doctor Stănciulescu în echipa noastră și să vă alăturați nouă în a-i ura mult succes în noua sa funcție!”, a scris Cristian Marin pe o rețea de socializare.

Advertisement
Continue Reading

Știri

VIDEO. 8 mai – Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii

Published

on

Astăzi, 8 mai, sărbătorim Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii, o zi în care celebrăm moștenirea lui Henry Dunant. Viziunea sa a dus la crearea Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie și a impulsionat generații întregi de voluntari să se dedice umanității.

În această zi specială pentru Mișcarea noastră, care este marcată prin adoptarea sloganului #KeepingHumanityAlive – #PăstrămUmanitateaVie, reafirmăm angajamentul de durată al Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie de a susține demnitatea umană, de a alina suferința și de a acorda asistență persoanelor care se confruntă cu situații dificile, în special în zonele îndepărtate și greu accesibile.

Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie sărbătorește 161 de ani de acțiune umanitară la nivel mondial. Ea este formată din Comitetul Internațional al Crucii Roșii (ICRC), Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC) și 191 de Societăți Naționale. Voluntarii sunt primii care răspund nevoilor, lucrând neîncetat pentru a-i sprijini pe cei mai afectați.  Aceștia se află pe teren în locurile afectate de dezastre și conflicte, acordând primul ajutor, oferind îngrijire, distribuind materiale umanitare esențiale.

Pentru Mișcare, ultimele 12 luni au fost marcate și de evenimente nefericite. Rețeaua noastră a pierdut 30 de lucrători umanitari, uciși în zone de conflict precum Gaza, Libia, Sudan, Etiopia și Iran.

Advertisement

Anul acesta, tema Zilei Mondiale a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii este #PăstrămUmanitateaVie. Ne folosim de acest slogan pentru a solicita o mai mare protecție pentru lucrătorii umanitari și pentru a evidenția activitatea pe care aceștia o desfășoară în folosul omenirii.

În România, Crucea Roșie Română, parte a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, are o lungă tradiție de ajutorare a persoanelor vulnerabile. Cei peste 8.000 de voluntari din toată țara ajung la zeci de mii de oameni în fiecare an, prin intermediul programelor de sănătate, de reducere a riscului de dezastre, de incluziune socială și multe altele.

Camelia Șucu, Președintele Crucii Roșii Române:

Astăzi, 8 mai, marcăm Ziua Mondială a Mișcării de Cruce Roșie și de Semilună Roșie, un moment esențial pentru a celebra și recunoaște munca neobosită a milioanelor de voluntari și angajați care își dedică viața pentru a-i ajuta pe cei aflați în nevoie. În calitate de Președinte al Crucii Roșii Române, sunt profund onorată să stau alături de această comunitate globală incredibilă. Astăzi nu doar că reflectăm la istoria și realizările noastre, dar și reînnoim angajamentul față de principiile umanitare universale care ghidează fiecare acțiune a noastră – umanitate, imparțialitate, neutralitate, independență, voluntariat, unitate și universalitate”.

Adrian Halpert, director general al Crucii Roșii Române:

Advertisement

Fie că este vorba de răspuns la dezastre, suport în situații de criză sanitară sau sprijin continuu pentru persoanele marginalizate, rolul mișcării internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie este crucial în oferirea de asistență și protecție pentru cei vulnerabili, indiferent de naționalitate, rasă, credințe religioase, clasă sau opinii politice. De Ziua Mondială a Crucii Roșii și Semilunii Roșii, fac un apel la fiecare dintre voi să recunoașteți și să sprijiniți eforturile noastre, fie printr-o donație, fie devenind voluntar sau, pur și simplu, prin răspândirea cuvântului despre munca noastră vitală. Fiecare gest contează!”.

În ciuda provocărilor cu care se confruntă umanitatea – escaladarea conflictelor armate, creșterea numărului de dezastre naturale, nerespectarea dreptului umanitar internațional și dificultățile întâmpinate de actorii umanitari pentru a ajunge la persoanele aflate în nevoie – Mișcarea de Cruce Roșie și Semiluna Roșie rămâne dedicată ajutorării celor vulnerabili. Toate acțiunile Crucii Roșii și ale Semilunii Roșii sunt conduse de valori umanitare precum neutralitatea, protecția demnității umane și respectul pentru diversitate, care sunt încorporate în cele șapte principii fundamentale ale Mișcării de Cruce Roșie și Semilună Roșie. În contextul unei lumi în schimbare rapidă, aceste principii fundamentale sunt mai relevante ca niciodată.

#PăstrămUmanitateaVie

 

Resurse video:

Advertisement

 

 

 

Despre Crucea Roșie Română

 

Advertisement

Crucea Roșie Română este cea mai mare organizație umanitară din țară, cunoscută pentru rolul său vital în intervenția în caz de dezastre. Cu o rețea extinsă la nivel național, Crucea Roșie Română acționează ca un pilon de sprijin în situații de urgență, oferind ajutor și asistență esențială pentru comunitățile afectate de dezastre.

Rolul auxiliar al Crucii Roșii Române este de a completa eforturile autorităților naționale și locale în intervenția la dezastre.

Organizația este adesea una dintre primele care răspund la crize, oferind ajutor imediat și coordonând resursele pentru a răspunde nevoilor urgente ale victimelor. Această intervenție se extinde de la distribuirea de alimente și apă până la organizarea de tabere de sinistrați, furnizarea de prim-ajutor de bază și suport psihologic pentru cei afectați. Urmărește Crucea Roșie Română pe: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok!

Advertisement
Continue Reading

Știri

Primăria Municipiului Călărași efectuează tratamente împotriva țânțarilor. Care sunt cele mai expuse persoane la înțepăturile de țânțari

Published

on

Primăria Municipiului Călărași anunță că în perioada 13 – 15 mai 2024 pe domeniul public al municipiului Călărași vor avea loc tratamente terestre și avio împotriva țânțarilor și larvelor acestora. 

Tratamentele care se vor efectua exact sunt următoarele: 

  • Dezinsecție terestru combatare țânțari
  • Tratamente avio de combatere a țânțarilor adulți
  • Tratamente avio de combatere a larvelor de țânțari

Tratamentele avio se vor efectua în intervalul orar 06.00 – 11.30 iar cel terestru în intervalul orar 21.00 – 05.00, în funcție de condițiile atmosferice fiind posibilă prelungirea perioadei (fapt ce va fi comunicat ulterior).

Substanțele active folosite sunt: Cipermetrin, Praletrin, Permetrin, Tetrametrin, Piperonil Butoxide, Deltametrin, și Bacillus Thuringiensis.

Care sunt cele mai expuse persoane la înțepăturile de țânțari

Unele persoane sunt mai des înțepate de țânțar decât altele. În general, țânțarii înțeapă mai des copiii și femeile însărcinate. Cele din urmă sunt înțepate de țânțari de două ori mai des decât alte persoane, din cauza că temperatura corpului lor este puțin mai crescută, și expiră cu peste 20% mai mult CO2, la fel și copiii.

Advertisement

S-a mai observat că țânțarii sunt atrași de persoanele cu grupa sanguină 0. Acestea au fost înțepate de două ori mai frecvent decât cele cu grupa A, în vreme ce persoanele care au grupa B se află pe undeva la mijloc, scrie Brico Depot într-un articol. 

Continue Reading

Cele mai vizualizate