Connect with us

Știri

Canalizarea din Călărași, înfundată cu cârpe și șervețele umede și plastic

Published

on

Știm deja că EcoAqua desfășoară o campanie în acest sens, de conștientizare a cetățenilor în primul rând, de a vedea ce găsiți în canalizări și de ce atunci când trecem peste o gură de canal ne dăm seama de mirosul care vine de acolo.

Șervețele umede, sticle de plastic, haine, metal sau carton, sunt doar câteva exemple de lucruri pe care muncitorii operatorului ECOAQUA le găsesc în rețeaua de canalizare a municipiului. Pentru că nu se dizolvă, toate aceste obiecte devin o adevărată problemă la Călărași.

“Și astăzi, 4 februarie 2023, colegii noștri au fost prezenți pe teren la solicitarea utilizatorilor pentru decolmatarea și desfundarea rețelei de canalizare la blocurile L47, I16-Sc1, I14-Sc3. Pe această cale, informăm și concomitent îi rugăm pe toți utilizatorii de a NU mai arunca ulei uzat, șervețele umede, pietre, deșeuri din plastic, produse textile, metal, carton în rețeaua de canalizare. NU încurajăm sub nicio formă acest comportament Pentru informații suplimentare sau alte sesizări, dispeceratul ECOAQUA Călărași vă stă la dispoziție în permanență, 24h/24 la numărul de contact  ECOAQUA Călăraşi 0242/313.720” – transmit reprezentanții Ecoaqua.

Operatorul regional Ecoaqua S.A. desfășoară, periodic acțiuni de decolmatare a canalizărilor din municipiul Călărași. Unul din punctele nevralgice pe care operatorul l-a identificat cu probleme și depuneri, a fost în zona Jirlău, pe locația fostelor grădini demolate în primăvara anului 2022 de autoritățile locale care vor realiza un parc printr-un proiect finanțat din fonduri europene.

“Multe zone ale orașului sunt deversate în aceste canalizări, jumătate din populația municipiului Călărași deversează aici. Sunt într-adevăr probleme. În acest sens, am intervenit și am închiriat utilaje de ultimă generație pentru a face aceste decolmatări la nivelul unor canalizări care sunt sub dimensionate și depășite moral din toate punctele de vedere. Sunt totuși canalizări ale municipiului Călărași realizate în anii 80. Sperăm că cu POIM-ul pe care l-am semnat acum două luni și ale căror lucrări vor porni în perioada următoare să aducem o viață mai bună locuitorilor din mun. Călărași.” – preciza Eduard Grama într-un alt articol din august 2022.

Advertisement

 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

VIDEO. Sfânta Lumină de la Ierusalim a ajuns și în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Published

on

Sfânta Lumină de la Ierusalim a ajuns și în Episcopia Sloboziei și Călărașilor. Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a primit la Paraclisul Episcopal “Sfântul Mare Mucenic Mina” din curtea Centrului Eparhial pe preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, care a condus delegația cu Sfânta Lumină.

Continue Reading

Știri

Diversiune politică: Mașini de spălat, cozonaci și aragaze pentru alegătorii din Budești

Published

on

În mijlocul febrei electorale din orașul Budești, un incident controversat a stârnit dezbateri și speculații în rândul cetățenilor. Candidatul USR Budești, Valentin Răducu, a fost pus într-o situație la care nu se aștepta. Totul s-a întâmplat cu doar câteva zile înainte de perioada campaniei electorale. O adevărată diversiune a fost creată de opoziția politică din Budești pentru a stârni un conflict aprins între Valentin Răducu, soția sa, Viorica Răducu, și alegători.

Mai mulți cetățeni s-au prezentat în fața casei lui Valentin Răducu susținând că au venit să-și ridice electrocasnicele și cozonacii promiși în schimbul votului. Cea care i-a întâmpinat pe oameni a fost Viorica Răducu. Femeia spune că a primit mai multe vizite în decursul câtorva ore, mulți dintre cetățeni venind să ceară cozonaci sau electrocasnice.

Situația l-a marcat și pe Valentin Răducu, care a crezut, pentru moment, că este o glumă, însă situația s-a concretizat în scurt timp.

Potrivit lui Valentin Răducu, acest incident ar fi rezultatul acțiunilor lui Pavel Marian. Într-un comunicat oficial, Valentin Răducu se delimitează de aceste acțiuni și respinge toate speculațiile, precizând că partidul și nici el nu oferă bunuri materiale în schimbul voturilor.

Advertisement

În comunicatul de presă, candidatul a subliniat că nu au existat încurajări sau promovări din partea familiei Răducu în acest sens.

De asemenea, candidații au subliniat că se distanțează de orice formă de manipulare electorală și își concentrează eforturile pe găsirea soluțiilor pentru dezvoltarea și prosperitatea comunității locale.

În contrast, contracandidații lui Valentin Răducu sunt descriși ca fiind lipsiți de viziune, preocupați de acțiuni diabolice, care să dezbine comunitatea.

Contactat pentru un punct de vedere privind acuzațiile aduse, Pavel Marian a precizat următoarele: 

“Punctul meu de vedere este următorul: Acuzația domnului candidat este total neadevărată. Poate faptul ca pe o rețea de socializare a apărut știrea ca doamna Viorica a achiziționat 100 de cozonaci de la o patiserie locală, ia făcut pe oameni să creadă ca familia domnului candidat nu poate să mănânce singură atâta cozonac. De-asemenea se vorbește prin localitate ca domnul candidat a mai oferit nu demult pachete cu carne de porc și pește în schimbul unor buletine. Probabil de aceea oamenii au crezut ca este vorba de o acțiune similară. Ce mă miră pe mine este faptul ca domnul candidat care nu demult afirma într-un interviu ca “la ei sărăcia este tradițională “ Nu înțelege ca aceste situații sunt create tot de acțiunile dansului. Sărbători binecuvântate!”

Advertisement

Valentin Răducu a îndemnat cetățenii să se informeze corect și să-și exprime votul în cunoștință de cauză, alegând reprezentanți care să le servească cu integritate și să aducă schimbările necesare pentru binele comun.

În final, mesajul candidatului Valentin Răducu a fost unul de unitate și construcție comună a unui viitor mai bun pentru orașul Budești, invitându-i pe cetățeni să se alăture eforturilor pentru o comunitate mai prosperă și mai echitabilă.

Continue Reading

Știri

Lacrimi de bucurie! 21.000 lei vor ajunge la cele trei cazuri care au sensibilizat susținătorii Cupei Speranței

Published

on

Într-o perioadă în care discursurile politice sunt omniprezente și promisiunile electorale abundă spațiul public, apar și lucruri bune care dau o rază de speranță. În perioada 20-28 aprilie, Realitatea din Călărași, împreună cu Primăria Municipiului Călărași, a fost gazda celui mai mare și important turneu caritabil de fotbal pentru amatori din județul nostru, Cupa Speranței.

Leonida Jecu, organizatorul acestui eveniment caritabil, a fost impresionat de implicarea comunității, subliniind că, deși evenimentul a fost puțin mediatizat și ignorat de majoritatea politicienilor, el a reprezentat o dovadă clară a solidarității și empatiei călărășenilor. Peste 150 de participanți și sute de spectatori au confirmat succesul și impactul acestui turneu.

„Am plâns de bucurie și emoție la finalul turneului”, a mărturisit Jecu, subliniind că este mândru de faptul că, de șase ani, reușește să aducă la bun sfârșit acest eveniment, doar cu ajutorul prietenilor și fără compromisuri.

“Plâng de fiecare dată la finalul turneelor, de bucurie că Leo, un om simplu, fără susţinere politică, fără bani publici, doar cu ajutorul prietenilor adevăraţi, reuşeşte de şase ani să ducă la bun sfârşit singurul eveniment destinat călărăşenilor simpli ca şi el. Fără compromisuri și fără să lingă clanţe” – scrie Leonida Jecu.

Advertisement

Mulțumiri speciale au fost adresate celor 12 echipe înscrise la turneul caritabil, precum și părintelui protopop Dinu Vasile Viorel și politicienilor locali care au sprijinit inițiativa. De asemenea, un gând aparte de recunoștință a fost adresat deputatului Daniel Florea, singurul politician căruia i-a păsat de acest eveniment.

Echipele înscrise: Sporting Călărași – Komora Călărași – Digi Călărași – Drunk Team Călărași – Sport Team Călărași – United Călărași – Friends Team Călărași – AS Polis – Impact Roseţi – Old Team Călăraşi – Saint Gobain Călăraşi – Setaco Călăraşi;

Continue Reading

Cele mai vizualizate