Connect with us

Știri

VIDEO. Medici drogați, povești de dragoste cu asistentele sexy și ofițeri sub acoperire geloși

Published

on

Cazul medicului de la Spitalul din Călărași, prins drogat, ia amploare. Anchetatorii au descoperit, în urma unui control în mașină, seringi cu diferite substanțe. Surse din rândul polițiștilor spun că au fost ridicate în vederea efectuării unor verificări.

După ce a fost adus de polițiști la UPU Călărași, pentru că a refuzat testarea la fața locului, rezultate din urină au indicat prezența mai multor substanțe puternice în corpul șefului din spital. Au fost reținute ca fiind prezente în buletinul de analize: Coc, mAMP, OPI și PCP, potrivit unor surse. Probele de sânge au fost trimise de îndată la București pentru examinare.  Până la venirea rezultatului, medicul se află în continuare la spital și lucrează.

La o zi după ce cazul medicului prins drogat a fost făcut public în exclusivitate de CălărașiPRESS, conducerea Spitalului Județean de Urgență Călărași vine cu o explicație halucinantă.

“Este ca și cum dânsul a consumat alcool, s-a trezit și a venit la muncă. Paralela cam asta este.” – Bogdan Mihai, fost manager.

FOSTUL MANAGER AMESTECĂ BĂUTURA CU DROGURILE?

Comparația îi aparține lui Bogdan Mihai, fostul manager al SJU Călărași, în prezent administrator public al Județul Călărași, care spune că substanța care a ieșit pozitivă la test, respectiv THC-5 [cannabis], ar fi, de fapt, o substanță folosită pentru recreere, care este reținută în organism până la 14 zile. Nu pare să fie foarte deranjat de ceea ce se întâmplă în jurul lui, sau poate nu înțelege gravitatea generată de situație. Să sperăm că nu încurajează astfel de modalități de recreere.

Printre răspunsurile evazive pe care le oferă fostul manager, acesta nu a vrut să comunice ora la care Kovacs ar fi trebuit să-și termine activitatea în ziua în care a fost prins drogat la volanul mașinii sale.

Potrivit unor surse din spital, contractul de muncă al medicului Kovacs Emerich este de o normă și jumătate, de unde se deduce faptul că acesta ar fi trebuit să părăsească spitalul ora 18:00.

“Nu am de ce să vă răspund pentru că este o întrebare sau poate face parte din anchetă. Orice detaliu, de când a plecat, ce a făcut, există o anchetă în curs, ș-atunci de ce să intrăm noi în lucruri care pot influențat.  – Bogdan Mihai, administrator public al Județului Călărași.

Potrivit unor date, în trecut, fostul manager al unității medicale ar fi ajuns prin birourile DIICOT Călărași, în care ar fi fost audiat ca martor într-un dosar care îl privește tot pe șeful ATI din spital. Întrebat despre această situație, fostul șef de spital neagă orice afirmație care l-ar implica în vreo audiere la DIICOT.

Advertisement

Bogdan Mihai, fost manager: “Aveți o informație greșită, n-am fost audiat ca martor.” 

În ciuda faptului că obiceiurile de a consuma substanțe interzise sunt cunoscute  de către fostul manager Bogdan Mihai, care în urmă cu doi ani i-ar fi atras medicului atenția asupra vehiculărilor, acesta nu a efectuat niciun demers pentru a combate o posibilă situație ca cea în care s-a ajuns acum, motivând că nu există cadrul legal care să prevadă acest lucru.

“Am spus că este un zvon public și nu doar atât, multe persoane din comunitate știu. (…) Dacă dvs. aveți un cadrul legal de a obliga un angajat, nu doar în spital, cum v-ați simți? “

“Am făcut evaluări și discuții de principiu. Am schimbat proceduri. Am făcut o evidență clară la tot ceea ce înseamnă camera și locația unde se manipulează, și există o evidență a substanțelor care pot fi interpretate în acest sens. Nu au fost găsite dovezi sau elemente care să ne poată conducă într-o zonă prin care să ne dăm seama că ceva se întâmplă.”

https://youtu.be/cTilCFzPWvo

În cadrul întâlnirii de astăzi am solicitat conducerii Spitalul Județean de Urgență Călărași să-l întrebe pe șeful ATI  dacă dorește să stea de vorbă public despre situația în care este implicat și să ofere clarificări. A refuzat. Sau nu a fost lăsat de conducere. Avem îndoiala aceasta pentru că un cadru medical din spital ne-a transmis că șeful de la ATI nu a fost întrebat dacă vrea să vorbească și nici despre existența presei în spital nu ar fi știut.

În spatele tuturor celor menționate mai sus, se află, de fapt, o altă poveste. Totul pentru iubire. La nici o zi după ce a fost prins drogat la volan, medicul a venit la muncă, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. 

Totul a început de la cazul asistentelor sexy de la secția de chirurgie a unității medicale, cărora li s-a impus de la conducere să-și revizuiască uniformele provocatoare, decolteurile exagerate și unghiile colorate. Toate aceste aspecte fiind semnalate de mai mulți pacienții care nu se puteau recupera din cauza ținutelor provocatoare îmbrăcate de asistente. Au fost vizate trei asistente, toate au plecat.

Din cauza unor tensiuni create la momentul respectiv, s-a luat decizia ca asistentele să fie mutate pe alte secții din spital. Una dintre acestea chiar a părăsit SJU Călărași, mutându-se la spitalul TBC – Pneumoftiziologie din Călărași.

A doua ajungând să fie transferată pe o altă secție tot în cadrul SJU Călărași, iar cea de-a treia a ajuns la secția Anestezie și Terapie Intensivăsă, unde a fost luată sub aripa șefului său, Kovacs Emerich, dezvoltând o relație de iubire, spun chiar surse din interiorul spitalului. Ar exista chiar și filmulețe încriminatorii, unele ajungând pe grupurile de Telegram.

Advertisement

Ceea ce nu știa șeful de la Terapie Intensivă era faptul că, asistenta după care i s-au aprins călcâiele este aproape măritată cu un polițist, încadrat ofițer în cadrul Serviciul de Informații si Protecție Internă Călărași, fostul “Doi și-un sfert”. Dacă a fost coincidență  sau nu rămâne de văzut.

Știri

Incendiu de proporții în Ștefan Vodă: flăcările amenință să cuprindă o locuință

Published

on

Sâmbătă dimineață, în jurul orei 02.00, un incendiu puternic a izbucnit în localitatea Ștefan Vodă, județul Călărași, pornind de la o șiră de baloți și extinzându-se rapid, amenințând o locuință din apropiere. Flăcările, care s-au ridicat la câțiva metri înălțime, au provocat momente de panică printre locuitorii din zonă, care au privit neputincioși cum focul risca să cuprindă și casele din vecinătate.

Mai multe autospeciale de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Călărași au fost trimise de urgență la fața locului pentru a stinge incendiul și a preveni extinderea flăcărilor. Echipajele intervin cu apă și spumă într-o luptă contra cronometru, misiunea fiind încă în desfășurare.

Forțele de ordine au delimitat zona pentru a permite intervenția rapidă a pompierilor, iar localnicii sunt în continuare îngrijorați, deoarece flăcările rămân o amenințare reală pentru locuințele din apropiere. Deocamdată, nu au fost raportate victime, dar pagubele materiale ar putea fi semnificative.

Cauza incendiului rămâne necunoscută, iar autoritățile vor demara o anchetă pentru a stabili cum a izbucnit focul.

Știre în curs de actualizare…

 

Continue Reading

Știri

O companie celebră din România oferă bani angajaților care demisionează. Sumele ajung până la 40.000 de euro

Published

on

Compania este recunoscută la nivel global pentru producția unora dintre cele mai populare și accesibile mașini din Europa și din alte regiuni. Cu toate acestea, recent a atras atenția publicului printr-o decizie surprinzătoare. Începând cu 1 octombrie, odată cu demararea procesului de reorganizare, angajații care aleg să demisioneze voluntar vor primi până la 40.000 de euro.

Dacia a evoluat de-a lungul anilor ca un simbol al industriei auto din România, având un impact semnificativ asupra economiei și fiind unul dintre cei mai mari angajatori din țară. Cu toate acestea, ca orice companie globală, a fost nevoită să se adapteze la schimbările pieței și la provocările economice și tehnologice apărute în timp.

Într-un context economic din ce în ce mai competitiv și marcat de tranziția către vehicule electrice, Dacia a luat o decizie care a atras atenția presei și a angajaților săi. Compania oferă sume considerabile celor care optează pentru plecarea voluntară. Astfel, angajații care aleg să demisioneze pot primi până la 40.000 de euro, sumă care variază în funcție de vechimea și poziția ocupată în companie.

În comunicarea internă transmisă angajaților, se specifică faptul că cererile trebuiau depuse în perioada 9-20 septembrie, iar sumele oferite sunt distribuite astfel:

  • Pentru angajații cu mai puțin de 2 ani vechime: 22.000 lei
  • Pentru angajații cu vechime între 2 și 4 ani: 55.000 lei
  • Pentru cei cu între 4 și 8 ani vechime: 98.000 lei
  • Pentru angajații cu între 8 și 12 ani vechime: 120.000 lei
  • Pentru cei cu între 12 și 16 ani vechime: 150.000 lei
  • Pentru angajații cu peste 16 ani vechime: 185.000 lei.

Această măsură, denumită „pachet de plecare voluntară”, este frecvent întâlnită în industria auto, fiind folosită de numeroase companii pentru a reduce costurile și a restructura forța de muncă.

Sursa: www.autocobalcescu.ro

Sursa: www.autocobalcescu.ro

Ce motive stau la baza „pachetului de plecare voluntară”

O posibilă explicație pentru această decizie este necesitatea de a se adapta la noile cerințe din piața auto. Industria trece printr-o transformare profundă, în special datorită tranziției către vehicule electrice și schimbărilor tehnologice în procesele de producție.

Pe măsură ce cererea pentru mașini electrice crește, iar reglementările privind reducerea emisiilor devin mai stricte, producătorii de automobile, inclusiv Dacia, trebuie să se conformeze acestor tendințe emergente.

Astfel, Dacia ar putea diminua numărul angajaților din producția tradițională, direcționând resursele către formarea și angajarea personalului calificat în noile tehnologii. Totodată, reducerea costurilor și restructurarea forței de muncă pot fi strategii esențiale pentru menținerea competitivității în această perioadă de tranziție.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Legea Educației, modificată pentru a patra oară de Guvern. Ce schimbări s-au produs

Published

on

Legea Educației a fost din nou modificată de Guvernul Ciolacu printr-o ordonanță de urgență. Aceasta reprezintă a patra modificare a actului normativ de la promulgare până în prezent.

Guvernul a adoptat recent o ordonanță de urgență prin care modifică din nou Legea Educației Deca-Iohannis. OUG 112 din 23 septembrie, publicată în Monitorul Oficial pe 25 septembrie, introduce o serie de schimbări la mai multe articole ale legii, vizând în special învățământul superior, cu accent pe programele de doctorat.

Legea a fost modificată fără a fi anunțată public, iar Ministerul Educației nu a comunicat aceste schimbări. Ordonanța de urgență, deja publicată în Monitorul Oficial, nu poartă semnătura ministrei Educației, Ligia Deca. Majoritatea modificărilor fac referire la Articolul VI din Legea învățământului superior nr. 199/2023, după cum urmează:

”(5) Granturile aferente studiilor universitare de doctorat includ cuantumul burselor individuale pentru doctoratul științific/profesional organizat la forma de învățământ cu frecvență și nu includ cuantumul burselor individuale pentru doctoratul științific/profesional organizat la forma de învățământ cu frecvență redusă”

”(6) Programele de studii universitare de doctorat se pot organiza la următoarele forme de învățământ: cu frecvență și cu frecvență redusă”

”(7) Programele de studii universitare de doctorat organizate la forma de învățământ cu frecvență sunt cu bursă. Programele de studii universitare de doctorat organizate la forma de învățământ cu frecvență redusă sunt fără bursă”.

Clasificarea programelor de studii de doctorat

(6) Programele de studii universitare de doctorat sunt de două tipuri:

a) doctorat științific, care are ca finalitate producerea de cunoaștere științifică originală, relevantă internațional, pe baza unor metode științifice și poate fi organizat la forma de învățământ cu frecvență sau cu frecvență redusă. Doctoratul științific constituie bază pentru cariera profesională în învățământul superior și cercetare;

Advertisement

b) doctorat profesional, în toate domeniile, inclusiv în învățământul universitar dual, care are ca finalitate producerea de cunoaștere originală pe baza aplicării metodei științifice, a reflecției sistematice sau a cercetării aplicative asupra unor creații artistice, asupra unor performanțe sportive de înalt nivel național și internațional sau asupra unor teme de importanță practică și care constituie o bază pentru cariera profesională în învățământul superior și cercetare, în domeniile vizate. Doctoratul profesional poate fi organizat la forma de învățământ cu frecvență sau cu frecvență redusă”, scrie în OUG, conform playtech.ro.

Continue Reading

Cele mai vizualizate