Connect with us

Administrație

Reabilitări ale drumurilor DJ 402 Curcani-Măriuța și DJ 302 Belciugatele-Măriuța

Published

on

COMUNICAT DE PRESĂ
privind modernizarea și reabilitarea drumurilor județene

Joi, 3 august 2017, ora 11:00, în Sala de ședințe a Consiliului Județean Călărași, va avea loc semnarea contractului de finanțare a proiectului „Modernizarea și reabilitarea drumurilor județene DJ 402 tronson DN 4 – Curcani – Măriuța – limită județ Ialomița, km 0+000 – km 53+700 și DJ 302 tronson DN3 – Belciugatele – Măriuța – limită județ Ialomița, km 0+000 – km 15+365”.

Proiectul va fi finanțat in cadrul Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6: „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională”, Prioritatea de investiții 6.1 „Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale”

Contractul va fi încheiat între Agenția pentru Dezvoltare Regională SUD Muntenia, reprezentată prin dr.ing. Liviu MUȘAT – director, in calitate de Organism Intermediar Regional pentru P.O.R. 2014-2020 și Consiliul Județean Călărași, reprezentat prin ec. Vasile ILIUȚĂ – președinte, in calitate de beneficiar al finanțării.

Valoarea totală a proiectului este de 128.868.255,92 lei (aprox. 28,2 milioane euro), din care 125.788.430,89 lei reprezintă asistența financiară nerambursabilă, diferența de 3.079.825,03 lei fiind contribuția beneficiarului în implementarea acestuia.

Advertisement

“Durata de implementare a proiectului este de 47 de luni, prin intermediul acestuia urmând a fi modernizați si reabilitați 61,75 km. de drumuri județene, populația deservită de infrastructură de drumuri modernizata (DJ 402+DJ 302) fiind de 24.403 persoane.
Cele două drumuri județene DJ 402 si DJ 302, tranzitează 8 unități teritorial-administrative din județul Călărași (UAT oraș Fundulea si UAT comunele Curcani, Luica, Nana, Sărulesti, Sohatu, Tămădău Mare și Belciugatele), UAT-urile fiind partenere în proiect”, a precizat președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

“DJ 402 începe la km.0+000 la desprinderea din DN4 București – Oltenița, traversează comunele Curcani, Luica, Nana, Sarulesti (sat Solacolu), pana la nodul rutier cu autostrada A2(E81) in orașul Fundulea, se desfășoară in intravilanul localității Fundulea si se continua la desprinderea din DN3 in comuna Tămădău Mare, traversand ulterior satele Dârvari, Gostilele si Mariuta pana la limita judetului Ialomita, inainte de localitatea Hagesti)

DJ 302 începe la km.0+000 la desprinderea din DN3 București – Constanta in apropiere de localitatea Belciugatele, traversează comuna, prin satele Belciugatele si Măriuța, si se sfârșește la limita județului Ialomița, înainte de localitatea Drăgoești”, spune directorul Direcției de Dezvoltare din cadrul CJ Călărași, Daniel Ștefan.

De menționat faptul că în cadrul aceluiași program P.O.R. 2014-2020, Axa prioritara 6, județul Ialomița a depus spre finanțare proiectul de modernizare si reabilitare a sectoarelor de drum DJ 402 și DJ 302, aflate pe raza administrativ-teritorială a județului vecin.

Prin implementarea proiectului, se va stimula mobilitatea regională prin conectarea zonei de sud-vest a județului Călărași cu rețeaua TEN-T (autostrada A2(E81), cu posibilitatea conectării la sectorul de drum european E85, reprezentat prin DN2.

Biroul de presă

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Primăvara aduce pericole: Primăria Municipiului Călărași intensifică eforturile împotriva insectelor

Published

on

Primăria Municipiului Călărași intensifică eforturile împotriva insectelor

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Odată cu venirea primăverii, natura înflorește, iar odată cu ea apar și unele pericole pentru populație. Insectele devin un adevărat pericol pentru populație, dacă autoritățile nu țin sub control această situație. În acest sens, Primăria Călărași a anunțat intensificarea tratamentelor terestre și aeriene.

Primăria, sub conducerea edilului Marius Dulce, a luat măsuri pentru a contracara creșterea populației de țânțari, în special în contextul zilelor ploioase și a vremii călduroase care se anunță. “Este 11 noaptea și suntem la datorie! În oraș! Zilele ploioase și vremea bună care se anunță zilele următoare vor favoriza înmulțirea țânțarilor. Am dispus patrularea tehnicii de dezinsecție în toate cartierele”, a declarat primarul Dulce.

Aceste măsuri includ atât tratamente terestre, cât și aeriene, acoperind astfel întregul teritoriu al municipiului pentru a reduce riscul de răspândire a bolilor transmise de insecte. De asemenea, Primăria încurajează și implicarea comunității în eforturile de combatere a țânțarilor, prin eliminarea posibilelor surse de reproducere a acestora, cum ar fi apa stătătoare în ghivece sau alte recipiente.

Advertisement
Continue Reading

Administrație

Independența / Gabriel Rădulescu și-a depus candidatura pentru un nou mandat

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Primarul Gabriel Rădulescu, din comuna Independența, județul Călărași, și-a anunțat intrarea în cursa pentru un nou mandat, la alegerile locale din 9 iunie, printr-o postare pe rețelele de socializare datată 22 aprilie 2024. Acesta, susținut de PSD Călărași, aspiră la continuarea mandatului său în funcția de primar pentru încă patru ani.

Într-o declarație pe o rețea de socializare, primarul Gabriel Rădulescu a subliniat dedicarea sa față de comunitatea locală: “Astăzi mi-am depus oficial candidatura la funcția de primar al comunei Independența. Consider că timp de 4 ani am lucrat în interesul locuitorilor comunei Independența. “Astăzi (n.r. luni, 22 aprilie) mi-am depus oficial candidatura la funcția de primar al comunei Independența. Consider că timp de 4 ani am lucrat în interesul locuitorilor comunei Independența.”, a scris pe contul personal de Facebook tânărul primar care a continuat “Din informațiile mele nu vom fi decât 2 contracandidați la această funcție. Unul cu siguranță e mai bun decât celălalt. Mă bazez pe inteligența și buna credință a alegătorilor.”

Gabriel Rădulescu intră în competiție cu încredere, remarcând că, din informațiile deținute, vor exista doar doi contracandidați pentru funcția de primar, iar el este hotărât să demonstreze că este cel mai bun alegând: “Din informațiile mele nu vom fi decât 2 contracandidați la această funcție. Unul cu siguranță e mai bun decât celălalt.

Este de menționat că în urmă cu aproape patru ani, pe 27 septembrie 2020, Gabriel Rădulescu a câștigat mandatul de primar cu un număr semnificativ de voturi, obținând 885 de voturi, adică 49,05% din totalul voturilor exprimate. Într-o competiție cu alți patru candidați, Rădulescu s-a clasat pe primul loc.

Advertisement

Continue Reading

Administrație

Obiectivele primarului Nicolae Rîjnoveanu pentru mandatul 2024-2028

Published

on

roseti

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Primarul Nicolae Râjnoveanu din comuna Roseți se pregătește să ducă mai departe viziunea sa asupra dezvoltării locale, prezentând o serie de proiecte ambițioase pentru mandatul său viitor, care se întinde între 2024 și 2028. Cu cinci obiective finalizate și al șaselea în curs de realizare cu o rată de 90%, primarul evidențiază angajamentul său pentru progresul comunității.

Aceste proiecte, finanțate atât din surse europene, cât și guvernamentale, reprezintă piloni importanți în planurile de dezvoltare ale comunei. Printre acestea se numără finalizarea sălii de sport școlare, implementarea sistemului de distribuție a gazelor naturale – o inițiativă importantă, construirea dispensarului comunal și reabilitarea Grădiniței, ambele finanțate prin intermediul CNI. De asemenea, se propune construirea unui sistem fotovoltaic pentru producția de energie regenerabilă, cu impact semnificativ asupra costurilor, și construirea unei platforme de gunoi de grajd.

Cu un total de 11 proiecte planificate, primarul Râjnoveanu și echipa sa au toate resursele necesare pentru a le implementa în următorii patru ani, având în vedere beneficiile pe care le vor aduce locuitorilor comunei Roseți.

Iată lista completă a proiectelor planificate pentru mandatul 2024-2028:

Advertisement

1. Construirea unei săli de sport școlare în comuna Roseți, satul Roseți, strada C.A. ROSETTI, numărul 101, Județul Călărași;
2. Implementarea unui sistem de distribuție a gazelor naturale în localitatea Roseți, Județul Călărași;
3. Construirea și echiparea Dispensarului Comunal în comuna Roseți, Județul Călărași;
4. Reabilitarea, extinderea și dotarea Grădiniței cu program normal “Elisabeta Rosetti” din comuna Roseți, Județul Călărași;
5. Extinderea rețelei de canalizare menajeră, racordurile la rețeaua de canalizare menajeră și extinderea stației de epurare în comuna Roseți, Județul Călărași;
6. Realizarea branșamentelor pentru apă potabilă și racordurile la canalizare în comuna Roseți, Județul Călărași;
7. Construirea unui sistem fotovoltaic prosumator pentru autoconsum în comuna Roseți, Județul Călărași;
8. Construirea unei platforme de gunoi de grajd;
9. Lucrări de reabilitare și modernizare a rețelei de drumuri publice, amenajarea spațiilor verzi și realizarea a patru sensuri giratorii în comuna Roseți, Județul Călărași;
10. Construirea unei remize pentru utilajele din dotarea Primăriei comunei Roseți, Județul Călărași;
11. Achiziționarea unui microbuz electric pentru elevii din comuna Roseți, Județul Călărași.

Continue Reading

Cele mai vizualizate