Connect with us

Știri

Centrul Comunitar din Călărași se modernizează

Published

on

Proiectul „𝐌𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚𝐫 𝐞𝐱𝐢𝐬𝐭𝐞𝐧𝐭 𝐬̧𝐢 𝐚𝐦𝐞𝐧𝐚𝐣𝐚𝐫𝐞 𝐳𝐨𝐧𝐞 𝐚𝐝𝐢𝐚𝐜𝐞𝐧𝐭𝐞 (𝐎𝐛𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐍𝐨𝐮)” este finanţat în cadrul POR 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investitii 4.3 – Oferirea de sprijin pentru regenerarea fizică, economică și socială a comunităților defavorizate din regiunile urbane și rurale.
Contractul de finanţare s-a semnat pe 4 octombrie 2019. Valoarea totală a proiectului: 1,195,505.24 lei din care:
– Valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR: 1.016.179,47 lei;
– Valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional: 155.415,65 lei;
– Valoarea cofinanţării eligibile a beneficiarului: 23.910,12 lei;
Proiectul propune:
A. Modernizarea Centrului comunitar existent prin lucrări de recompartimentare a construcţiei existente pentru asigurarea unei noi organizări a activităţilor prin:
– amenajarea unui cabinet medical care să respecte toate normele în vigoare impuse de lege
– măsuri de modernizare termo-energetică;
– refacere instalaţii electrice, sanitare, termice;
– instalare sistem de supraveghere video;
– dotări specifice – mobilier;
– realizare împrejmuire teren;
Lucrările propuse se vor realiza în volumul construit existent şi nu vor modifica suprafaţa construită a obiectivului, de 239,73 mp.
B. Înfiinţarea unor spaţii destinate activităţilor sportive şi de recreere. Prin proiect se va reamenaja terenul liber de constructii, astfel:
– se va amenaja şi dota o zona destinată activităţilor sportive şi de recreere, în suprafaţă de 231 mp.
– se va amenaja şi dota un teren de joacă şi de recreere, în suprafaţă de 60 mp.
C. Se vor amenaja şi circulaţii de incintă, astfel:
– platformă betonată zonă acces auto ocazional;
– trotuare din beton în zona perimetrală obiectivului;
– trotuare din pavele realizate perimetral terenului amenajat de recreere/sport
– împrejmuire incintă.
Rezultate aşteptate:
Populaţia care trăieşte în zonele cu intervenţii în regenerarea fizică, economică şi socială a comunităţilor marginalizate din municipii reşedinţă de judeţ/nr. persoane
– Valoare la începutul implementării proiectului: 2.525
– Valoare la finalul implementării proiectului (de output): 2.525
Spaţii deschise create sau reabilitate în zonele urbane/mp ( suprafaţa neconstruită din întreaga suprafaţă de 1185 mp)
– Valoare la începutul implementării proiectului: 0
– Valoare la finalul implementării proiectului (de output): 945,27
Clădiri publice sau comerciale construite sau renovate în zonele urbane/m:
– Valoare la începutul implementării proiectului: 239,73
– Valoare la finalul implementării proiectului (de output) 239,73
Contractul de proiectare şi execuţie lucrări a fost semnat în data de 22 iunie 2021. Valoarea contractului este de 973.178,70 lei, TVA inclus. Durata contractului: 11 luni din care: 1 lună, proiectarea şi 10 luni, termen aferent execuţie lucrări. Finalizarea obiectivului: 28 februarie 2023.
𝐒𝐭𝐚𝐝𝐢𝐮𝐥 𝐢𝐦𝐩𝐥𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢:
Lucrările de execuţie au demarat pe 7 martie 2022.
Estimăm că se vor finaliza în cursul lunii octombrie 2022.

Știri

A încercat să-și schimbe becurile din far ale mașinii și a fost la un pas să o facă scrum

Published

on

Un autoturism marca Citroen C5 a fost cuprins de flăcări în zona motorului, într-un incident care a avut loc în această seară în municipiul Călărași. Potrivit informațiilor disponibile, proprietarul vehiculului ar fi încercat să schimbe becurile farurilor cu doar 20 de minute înainte de izbucnirea incendiului, iar situația a degenerat rapid.

La fața locului, mai multe echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Călărași au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, iar pagubele s-au limitat doar la cele materiale.

Trecătorii spun că incidentul ar fi fost cauzat de o improvizație la partea electrică a autoturismului. Polițiștii vor demara o anchetă pentru a stabili exact circumstanțele în care s-a produs incendiul.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Amalia Bellantoni își lansează autobiografia! Ce spune femeia care s-a îndrăgostit de județul Călărași

Published

on

Amalia Bellantoni este o personalitate cunoscută și respectată, cu o viață dedicată autodepășirii și realizărilor remarcabile. Experiența sa bogată și pasiunea pentru provocări au transformat-o într-o figură emblematică atât în lumea gastronomiei, cât și în cea culturală. 

Cu o carieră diversificată, Amalia a început prin a-și urma visul de a deveni  pilot, lucrând  pentru 15 ani în companii aeriene.  Cabin crew  pentru companii precum Alitalia și Tarom. Deși nu și-a îndeplinit complet acest vis, a reușit să-și construiască o reputație impresionantă ca membru al echipajului.

Popularitatea sa a crescut semnificativ odată cu apariția în emisiunea de televiziune “Chefi la cuțite”, unde a fost cunoscută sub porecla de “Sicilianca”. Într-un mod inspirat, Amalia a transformat această poreclă într-un renume, deschizând un restaurant sicilian și o fermă ce reconstituie atmosfera autentică a unui sat sicilian.

Implicată în numeroase cauze sociale și culturale, Amalia Bellantoni a devenit o voce puternică pentru comunitatea sa. Alături de soțul său, Domenico Bellantoni, a devenit ambasadoare a culturii siciliene și a promovat valorile și tradițiile acestui teritoriu îndepărtat.

Advertisement

Cu toate acestea, legăturile sale cu România sunt la fel de puternice și profunde. Amalia și-a dedicat eforturile pentru a contribui la dezvoltarea locală, fiind recunoscută ca o ambasadoare neoficială a comunei Belciugatele și a județului Călărași.

Acum, Amalia Bellantoni a hotărât să-și împărtășească povestea și gândurile prin intermediul unei cărți autobiografice. “De la însorita Sicilie la crivățul Bărăganului – Viața privită de deasupra norilor și de aici, de prin țărână” surprinde esența vieții sale, călătoria sa personală și lupta împotriva adversităților.

Lansarea cărții va avea loc la Restaurantul Belli Siciliani din București și se așteaptă să fie un eveniment memorabil, reflectând interesul și admirația publicului față de viața și realizările Amaliei Bellantoni.

amalia bellantoni

amalia bellantoni

Sursa foto: Arhivă Amalia Bellantoni

Advertisement
Continue Reading

Știri

Accident pe DN3, în zona Pod 4: Un motociclist a fost rănit după ce a fost acroșat de un șofer

Published

on

accident pod 4

Marți, 7 mai, la ora 19:40, pe DN3, pe șoseaua Chiciului, a avut loc un nou accident rutier care a implicat trei persoane. Conform informațiilor, un autoturism și o motocicletă s-au acroșat.

Potrivit primelor date, accidentul s-a produs în timp ce motociclistul a semnalizat intenția de a schimba direcția de deplasare, indicând coborârea spre Restaurantul Pod 4, moment în care un autoturism condus de un bărbat l-a acroșat pe motociclist.

La fața locului au intervenit rapid mai multe echipaje de urgență ale ISU Călărași, care au acționat pentru acordarea primului ajutor și evaluarea victimelor. Motociclistul a suferit o fractură la unul dintre membrele superioare.

Cauzele exacte ale accidentului vor fi stabilite de către polițiștii rutieri.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate