Connect with us

Știri

Poliția Locală Călărași a intervenit la peste 500 fapte antisociale

Published

on

În luna IUNIE 2022 polițiștii locali din cadrul Direcției Ordine Publică și Circulație pe Drumuri Publice :
  • au legitimat un număr de 799 persoane;
  • au intervenit la 178 sesizări primite prin Dispeceratul instituției și 57 sesizări primite prin sistemul 112;
  • au aplanat 42 stări conflictuale;
  • au depistat 7 persoane fără adăpost desfășurând activitățile specifice pentru instituționalizarea acestora ;
  • au procedat la ridicarea unui autovehicul abandonat pe domeniul public ;
  • au găsit 5 (cinci) portofele cu documente și un telefon pierdute , iar în urma acțiunilor operative specifice au fost găsiți proprietarii bunurile fiind returnate pe bază de proces-verbal;
  • în perioada 17.06 – 19.06.2022 au asigurat fluidizarea traficului rutier și pietonal precum și măsuri de ordine publică cu ocazia manifestărilor dedicate “YOUNG VETERANS FEST” în Parcul Dumbrava cât și pe raza municipiului ;
  • au intervenit prompt în urma unei sesizări pentru acordarea de sprijin unei persoane căzute în dreptul blocului H2, aceasta fiind găsită inconștientă, a fost solicitată o ambulanță la fața locului pentru acordarea primului ajutor și transportarea persoanei la U.P.U Călărași;
  • au asigurat măsuri de ordine publică cu ocazia manifestărilor dedicate „Zilei Drapelului Național” ;
  • au asigurat fluidizarea traficului rutier și pietonal precum și măsuri de ordine publică cu ocazia manifestărilor dedicate „Zilei Dunării”
  • au constatat 527 fapte antisociale și au aplicat un număr de 306 sancțiuni contravenționale (în valoare de 79730 lei) și 221 avertismente verbale (la OUG 195/2002, Legea 61/1991 și HCL 125/2022), după cum urmează:
1. OUG nr.195/2002 – privind circulația pe drumurile publice – 85 fapte constatate fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 8410 lei dar și cu avertisment scris plus 171 puncte penalizare ;
2. Legea nr.61/1991 – r – sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice – 130 fapte constatate fiind aplicate sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare de 43820 lei dar și cu avertisment scris ;
3. OUG 97/2005 – privind actele de stare civilă – 27 fapte constatate fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 950 lei ;
4. HCL 125/2022 – privind Regulamentul de gospodărire comunală a municipiului Călărași – 46 fapte constatate fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 22750 lei dar și cu avertisment scris ;
5. HCL 32/2017 – privind Regulamentul de ocupare a domeniului public – 5 fapte constatate fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 500 lei dar și cu avertisment scris ;
6. HCL 41/2022 – privind Regulamentul parcărilor de domiciliu – 11 fapte constatate fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 300 lei dar și cu avertisment scris ;
7. HCL 40/2013 – privind Regulamentul de eliberare și folosire a permiselor de Liberă Trecere pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată peste 3,5 tone – 1 faptă constatată fiind aplicată sancțiune contravențională în valoare de 1000 lei ;
8. Legea 448/2006 – privind drepturile persoanelor cu handicap – 1 faptă constatată fiind aplicată sancțiune contravențională în valoare de 1000 lei

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Lacrimi de bucurie! 21.000 lei vor ajunge la cele trei cazuri care au sensibilizat susținătorii Cupei Speranței

Published

on

Într-o perioadă în care discursurile politice sunt omniprezente și promisiunile electorale abundă spațiul public, apar și lucruri bune care dau o rază de speranță. În perioada 20-28 aprilie, Realitatea din Călărași, împreună cu Primăria Municipiului Călărași, a fost gazda celui mai mare și important turneu caritabil de fotbal pentru amatori din județul nostru, Cupa Speranței.

Leonida Jecu, organizatorul acestui eveniment caritabil, a fost impresionat de implicarea comunității, subliniind că, deși evenimentul a fost puțin mediatizat și ignorat de majoritatea politicienilor, el a reprezentat o dovadă clară a solidarității și empatiei călărășenilor. Peste 150 de participanți și sute de spectatori au confirmat succesul și impactul acestui turneu.

„Am plâns de bucurie și emoție la finalul turneului”, a mărturisit Jecu, subliniind că este mândru de faptul că, de șase ani, reușește să aducă la bun sfârșit acest eveniment, doar cu ajutorul prietenilor și fără compromisuri.

“Plâng de fiecare dată la finalul turneelor, de bucurie că Leo, un om simplu, fără susţinere politică, fără bani publici, doar cu ajutorul prietenilor adevăraţi, reuşeşte de şase ani să ducă la bun sfârşit singurul eveniment destinat călărăşenilor simpli ca şi el. Fără compromisuri și fără să lingă clanţe” – scrie Leonida Jecu.

Advertisement

Mulțumiri speciale au fost adresate celor 12 echipe înscrise la turneul caritabil, precum și părintelui protopop Dinu Vasile Viorel și politicienilor locali care au sprijinit inițiativa. De asemenea, un gând aparte de recunoștință a fost adresat deputatului Daniel Florea, singurul politician căruia i-a păsat de acest eveniment.

Echipele înscrise: Sporting Călărași – Komora Călărași – Digi Călărași – Drunk Team Călărași – Sport Team Călărași – United Călărași – Friends Team Călărași – AS Polis – Impact Roseţi – Old Team Călăraşi – Saint Gobain Călăraşi – Setaco Călăraşi;

Continue Reading

Breaking News

VIDEO. Primele rezultate ale tragediei din Spanțov. Macroul consumat, principala cauză

Published

on

Apar noi detalii despre cazul tragediei în care o fetiță de 4 ani și bunica ei au murit după ce au consumat pește la o masă, în a doua zi de Florii.

Conform rapoartelor Direcției Sanitar Veterinare, cazul tragic al fetiței din județul Călărași, care a pierit în urma consumului de pește, a indicat o contaminare a alimentelor cu bacterii în cantități periculoase.

Conform informațiilor obținute de la libertatea.ro, analizele realizate asupra probelor prelevate atât din magazinul local cât și din frigiderul familiei au indicat prezența unui nivel anormale de bacterii, inclusiv klebsiella și salmonella, ce depășesc limitele permise.

În prezent, autoritățile așteaptă rezultatele ulterioare ale analizelor efectuate de către Direcția Sanitară Veterinară și cele ale probelor prelevate de Direcția de Sănătate Publică.

Advertisement

Vă reamintim că o fetiță de 4 ani și bunica ei au murit, luni, a doua zi după Florii, după ce ar fi mâncat macrou congelat cumpărat de la magazinul din satul Spanțov.

Și familia crede același lucru, însă poliția a deschis o anchetă. Un apel la 112 dar luni dimineață anunță ca o fetiță de 4 ani era în stare de inconștiență. A fost dusă la Spitalul Județean Călărași, intubată, însă, a murit.

Alte câteva ore mai târziu, din casa aceleiași familii a sunat din nou la numărul de urgență 112. De această dată bunicii erau cei care se simțeau foarte rău.

Bunica în vârstă de 59 de ani și bunicul de 66 de ani au fost duși la spitalul municipal din Oltenița. Femeia a murit și ea în scurt timp.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Ecoaqua / Cartierul Măgureni, fără apă din cauza unei avarii

Published

on

Urmăriți știrile Calarasipress.ro pe WhatsApp

Municipiul Călărași se confruntă cu o avarie la rețeaua de distribuție a apei, generând oprirea alimentării în cartierul Măgureni. Situația a survenit la intersecția străzilor Petroșani și Păcii, iar echipele operatorului ECOAQUA SA Călărași sunt mobilizate pentru intervenții de urgență.

Conform informațiilor transmise de către operatorul local de apă și canalizare, avaria a fost semnalată la ora 15:30 și se estimează că lucrările de remediere vor dura între 3 și 4 ore. Astfel, locuitorii din cartierul Măgureni vor resimți întreruperea alimentării cu apă pe durata intervenției.

Ne confruntăm cu o situație urgentă la intersecția străzilor Petroșani și Păcii din municipiul Călărași, iar echipa noastră este deja pe teren pentru a remedia avaria cât mai rapid posibil“, au declarat reprezentanții ECOAQUA SA Călărași.

Advertisement

În cazul în care situația se modifică sau apar informații noi, vom revenii cu detalii prin intermediul canalului nostru de comunicare.

Continue Reading

Cele mai vizualizate