Connect with us

Știri

VIDEO. Comuna Vâlcelele va avea o capelă nouă în curtea Bisericii “Sf. Dimitrie”

Published

on

În comuna Vîlcelele din județul Călărași, lucrările desfășurate în curtea Bisericii “Sf. Dimitrie” pentru ridicarea capelei sunt în grafic. Construcția este susținută din sponsorizărilor oamenilor, fiecare contribuind cu diferite sume. Edilul din comună, Ionel Tatu, spune, într-un interviu acordat canalsud.ro, că își dorește ca lucrarea să fie finalizată iar acoperișul acestei clădiri să fie montat până la venirea iernii.

Potrivit informațiilor, capela ar urma să fie dată în folosință în primăvara anului 2023.

În curtea acestei biserici, se construiește o capelă destul de măricică. În termen de două luni, noi am ridicat această capelă cu ajutorul consilierilor locali care ne-au sponsorizat, cu ajutorul președintelui Consiliului Județean, Vasile Iliuță, care a fost alături de noi și cu fii ai satului care au contribuit cu o sumă importantă de bani. Noi sperăm ca anul acesta să îi punem acoperișul, urmând ca la anul să o terminăm.” – a precizat Ionel Tatu în interviul realizat de Canalsud.ro.

Pentru că a această construcție este realizată din sponsorizări, cea mai mare sumă donată pentru capelă este de 50.000 lei și vine de la Ion Iliuță, fratele președintelui CJ Călărași, Vasile Iliuță. Primăria Vîlcelele a contribuit cu 50.000 lei, iar CJ Călărași cu suma de 30.000 lei.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Modelu: “Împărțim ce găsim”. Puști prinși în flagrant în timp ce încercau să spargă o mașină

Published

on

Se înmulțesc cazurile cu minori care sparg maşini. Trei adolescenţi din comuna Modelu, județul Călărași, au fost surprinși de o femeie, cu câteva fracțiuni de secundă, înainte să spargă una dintre mașinile care le ieșise în cale.

“Împărțim tot ce găsim”

“Atenție la acești 3 puștani! Nu m-au vazut in curte si discutau cum să deschidă mașinile vecinilor si cum împart, in funcție de ce găsesc. I-am lăsat sa se îndepărteze puțin și am ieșit cu camera pornită. Acum 10 minute erau pe strada Macului si au plecat, făcând stânga spre restaurant.” – a relatat femeia care a reușit să le strice planul celor trei.

Continue Reading

Știri

ATENȚIE, șoferi: Cod Galben de ceață, se formează ghețuș pe carosabil!

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Călărași a transmis sâmbătă seara, o atenționare care vizează intrarea în vigoare a unui cod galben de ceață, valabil începând de la ora 23:00 până  duminică dimineața orele 06:00.

⚠️ COD GALBEN – local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200m, izolat sub 50m, ce va favoriza, în funcție si de condițiile locale, formarea ghețușului.

⏱️ Interval valabilitate: 26.11.2022 ora 23:00 – 27.11.2022 ora 05:00. ISU Călărași

Continue Reading

Știri

Prima zi de weekend: două accidente rutiere în municipiul Călărași

Published

on

Prima zi din acest weekend, începe, din păcate, cu două evenimente rutiere în municipiul Călărași, ambele produse pe fondul neacordării de prioritate.

Primul eveniment rutier a avut loc  sâmbătă dimineață, în jurul orelor 08:00, la intersecția străzilor Dobrogei și Plevna din municipiul Călărași, unde două autoturisme, un Logan și un taxi, au intrat în coliziune după ce unul dintre șoferi a pătruns în intersecție fără să se asigure suficient. Evenimentul nu a înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

Cel de-al doilea incident rutier a avut loc pe Prelungirea Sloboziei, orele 10:30, în dreptul unei spălătorii auto cu jetoane, produs din cauza unui șofer care nu a acordat prioritate de trecere unui conducător auto care se deplasa regulamentar pe sensul de mers Prelungirea Sloboziei – Călărași. Nici în acest eveniment rutier nu au fost înregistrate victime.

foto: stânga / Serban Eugen – Info (Trafic) Călărași

 

 

 

Continue Reading

Cele mai accesate articole