Connect with us

Breaking News

VIDEO. O bulgăroiacă a convins milioane de oameni să investească în criptomoneda ei, iar acum e căutată de FBI

Published

on

Pe lista celor mai căutați fugari din lume se află o bulgăroaică: Ruja Ingnatova. Ea este acuzată de una dintre cele mai mari escrocherii din istorie, după ce a reușit să convingă milioane de oameni din întreaga lume să investească în moneda virtuală lansată chiar de ea, scrie euronews.ro

https://youtu.be/ArWS17p32CI

OneCoin, moneda virtuală a bulgăroaicei

O schemă de fraudă care a produs o pagubă de 4 miliarde de dolari, spun autoritățile americane care au emis un mandat de arestare pe numele ei. Ruja Ignatova a promovat moneda chiar și în România și acum este singura femeie de pe lista scurtă a FBI. Recompensa pentru cei care ajută la capturarea ei este 100.000 de dolari.

În anul 2014, a creat moneda virtuală OneCoin, și a anunțat o valoare artificială a acestei monede, fără să fie raportată la piața criptomonedelor. În plus, moneda nu era protejată de Blockchain, tehnologia care securizează stocarea de criptomonede, spune FBI. Înainte ca autoritățile să constate presupusa înșelăciune, milioane de oameni aveau să investească în această monedă virtuală. În anul 2017, când o instanță din New York a emis un mandat de arestare pe numele suspectei, Ruja Ignatova era de negăsit.

FBI crede că Ruja Ignatova călătorește însoțită de gărzi de corp înarmate sau de persoane apropiate. De asemenea, este posibil ca aceasta să își fi făcut operații estetice pentru a-și modifica aspectul, precizează ofițerii FBI în descrierea cazului.

Advertisement

Moneda virtuală falsă, populară în România

Reprezentanții FBI spun că bulgăroaica ar putea călători cu un pașaport german, inclusiv în Europa de Est. Femeia are legături și în România. În 2006 a fost angajata unei bănci cu sediul la noi în țară, iar în 2016 a organizat la București cel mai mare eveniment din Europa pentru a promova moneda virtuală proaspăt lansată.

Cea mai mare tranzacție din Romania în criptomonede a fost făcută în OneCoin, valuta virtuală lansata de Ignatova. Un grup de afaceriști a cumpărat un teren în Băicoi  unde urma să fie făcut un cartire de locuințe cu 90.000 de onecoine, echivalentul a 2 milioane de euro.

Ruja Ignatova este pe lista FBI „Ten Most Wanted”, printre cei mai periculoși infractori din lume, căutați pentru terorism și crimă. FBI a publicat poze și o descriere a cazului în șapte limbi. Cei care pot oferi amănunte care ar putea duce la depistarea ei, pot anunța direct FBI sau cea mai apropiată ambasadă.

sursa: euronews.ro

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Scântei: Amelia Giurcan cere demiterea directorului Ecoaqua SA pentru incompatibilitate. Grama:”Îi recomand o pungă de semințe și o ședere plăcută în minivacanță. Politica nu este pentru ea!”

Published

on

sursa foto: calarasipress.ro

Urmăriți știrile Calarasipress.ro pe WhatsApp

Ultima ședință a Consiliului Județean Călărași a ieșit cu scânteie și tensiuni, după ce Amelia Giurcan a deschis din nou subiectul Ecoaqua. De data aceasta, consiliera USR i-a solicitat președintelui CJ Călărași Vasile Iliuta să-l demită pe Eduard Grama din poziția de director al operatorului regional de apa-canal Ecoaqua SA.

Motivul? Agenția Națională de Integritate a stabilit că acesta a fost găsit incompatibil și nu ar trebui să ocupe o funcție publică pentru următorii trei ani.

Amelia Giurcan a subliniat că, deși funcția actuală a lui Eduard Grama nu îl obligă să-și părăsească postul, consideră că acesta are o obligație morală să facă acest lucru.

În ședința recentă a Consiliului Județean, am solicitat demiterea lui Eduard Grama din funcția de director al Ecoaqua. Președintele Iliuță a confirmat că Grama nu mai poate ocupa această funcție din cauza unei hotărâri judecătorești, dar că demiterea lui este în responsabilitatea Consiliului de Administrație al Ecoaqua. Am adus în discuție faptul că Președintele Iliuță l-a susținut pe Grama în toate funcțiile publice pe care le-a ocupat până acum și că este responsabilitatea PSD să nu-l mai protejeze. Este important să asigurăm integritatea instituțiilor publice și să avem încredere că acestea sunt conduse de persoane competente și corecte” – a precizat Amelia Giurcan pentru Calarasipress.ro

Advertisement

Interpelat de Amelia Giurcan, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuta, a afirmat că a verificat situația și a consultat direcția juridică a CJ Călărași, care a constatat o stare de incompatibilitate. Cu toate acestea, Consiliul de Administrare încă nu a confirmat această constatare, iar Adunarea Generală a Acționarilor urmează să se reunească pentru a clarifica situația.

Pe de altă parte, Eduard Grama a declarat că s-a conformat și și-a dat demisia din funcția din cadrul direcției din Consiliul Județean Călărași la data de 11.04.2024, în aceeași zi în în care, pe portalul Înaltei Curți, a fost publicată decizia.

Referitor la conducerea Ecoaqua SA, acesta a precizat
că numirea directorului general este în responsabilitatea Consiliului de Administrație conform OUG 109.

Contactat pentru un punct de vedere, directorul Eduard Grama a făcut următoarea precizare:

“Eu nu comentez declarații politice. Suntem în campanie electorală, iar, după cum ne-am obișnuit în ultimul timp, fiecare spune ce crede el că este interesant pentru propriul electorat. Subiectul propus pentru analiză de doamna de la USR, fina baronului de Prahova, Iulian Dumitrescu, presupune referiri la lege și articole de lege, nu la părerea personală a unei persoane care, de la membru PSD, a ajuns candidatul albanez al USR. Îi recomand o pungă de semințe și o ședere plăcută în minivacanță. Politica nu este pentru ea!”

Advertisement
Continue Reading

Breaking News

Prima reacție a primarul Vasile Aurel după scandalul în care a fost implicat. “Nu există așa ceva! Mergem pe teren să vă convingeți despre ce este vorba”

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Primarul Vasile Aurel a reacționat față de acuzațiile ce au apărut în presa locală, negând existența oricărui abuz sexual între cei doi elevi implicați, unul din clasa a V-a și celălalt din clasa a VII-a, la Școala Gimnazială Nr. 1 Jegălia. În ciuda faptului ca primarul nu are atribuții în astfel de situații, acesta a oferit clarificări.

Într-o declarație acordată calarasipress.ro, primarul liberal a respins informațiile vehiculate, etichetându-le drept o insultă la adresa comunității și o încercare de a denigra conducerea școlii și a primăriei.

Aceste afirmații sunt complet false,” a afirmat primarul Vasile Aurel. “Nu există nicio bază în realitate pentru ceea ce a fost relatat în presă. Situația menționată pare a fi o speculație fără temei. Trebuie să subliniez că unul dintre elevi are afecțiuni medicale, iar afirmațiile privind existența camerelor de supraveghere în toalete sunt pur și simplu absurde și nefondate!”

În ciudat tuturor acestor aspecte, conducerea școlii a sesizat organele de poliție.  Surse din cadrul anchetatorilor au indicat că sesizarea a fost făcută de către un cadru didactic al școlii, iar elevul a fost audiat în prezența unui psiholog din cadrul DGASPC Călărași.

Advertisement

Presupusa faptă, ce ar fi avut loc pe 25 aprilie în jurul orei 08:15, a fost raportată de către conducerea unității de învățământ către autorități în aceeași zi, în jurul orei 12:08, prin numărul de urgență 112, imediat după ce s-a constatat situația.

“Dacă mergem împreună în sat să vedeți despre ce este vorba, înțelegeți perfect despre ce se întâmplă și cum s-a ajuns la această situație” – a explicat edilul Vasile Aurel pentru calarasipress.ro

Primarul a subliniat importanța asigurării unui mediu sigur și propice în școlile din Jegălia și a condamnat orice încercare de subminare a acestor eforturi prin diseminarea informațiilor false și lipsite de temei. În legătură cu presupusul abuz sexual, directoarea școlii, Dumitru Cristina, a informat imediat autoritățile competente.

Deși poliția nu a emis încă un punct de vedere oficial și nu a confirmat situația, ancheta continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe Lângă Tribunalul Călărași.

Advertisement
Continue Reading

Breaking News

VIDEO. Update / O fetiță și bunica ei, din Călărași, moarte după ce au mâncat pește de Florii. Ancheta dezvaluie noi detalii

Published

on

fetita spantov

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Tragedie într-o familie din Spanțov, județul Călărași. O copilă de 4 ani și bunica acesteia au murit, iar oamenii din zonă spun ca s-ar fi întâmplat după ce au mâncat pește pregătit în ziua de Florii. Fetița fusese adusă să-și petreacă weekendul alături de bunicii ei la țară, iar duminică după-amiază au avut o masă în familie la care au participat și alte rude. Principalul fel de mâncare consumat a fost peștele, macrou congelat cumpărat de la un magazin din sat.

După un timp, fetița a început să se simtă rău, prezentând stări de greață, iar spre dimineață a început să verse. Bunicul a fost cel care a observat primele simptome ale stării ei de sănătate. După primul episod de vărsături, au revenit la somn. Situația s-a înrăutățit, iar fetița a fost transportată de urgență la spitalul din Călărași. Din nefericire, medicii nu au putut face nimic pentru a o salva, iar micuța a intrat în stop cardio-respirator și a fost declarată decedată.

Localnicii spun că de vină ar fi peștele pe care l-au consumat în ziua de Florii. Autoritățile au deschis o anchetă și au fost ridicate probe atât de la magazinul de unde a fost cumpărat peștele, dar și din frigiderul familiei.

Din primele informații se pare că inspectorii au găsit în frigiderul familiei, pe lângă peștele și alte produse care au fost pregătite atunci la grătar, și mezeluri expirate.

Advertisement

Bunicul care o însoțea pe fetiță la spital i-a dat vestea tragică soției sale, care se află și ea internată la spitalul municipal din Oltenița. Vestea a picat ca un fulger, iar femeii î s-a făcut rău. A decedat câteva minute mai târziu.

Acum, o echipă de specialiști investighează situația pentru a afla cauzele exacte care au dus la această tragedie.

Continue Reading

Cele mai vizualizate