Connect with us

Actualitate

Regenerarea zonelor reprezentative ale judetului Călăraşi

Published

on

Astăzi, în foaierul Centrului Județean de Cultură şi Creație Călărași, a fost deschisă expoziția de proiecte “Regenerarea zonelor reprezentative ale județului Călărași”.

Un proiect ambițios demarat în urmă cu o lună de către Consiliul Județean Călărași şi pus pe planşe de către masteranzii Facultății de Urbanism din cadrul Universității de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” București.

S-au prezentat studii și concepte privind necesitatea de dezvoltare urbană cu impact la nivel județean, cum au gândit studenții regenerarea zonei Palatului Administrativ, zona portuară, Spitalul Județean, unitatea militară din cartierul Măgureni sau parcările din vecinătatea instituției noastre.

Expoziția a fost deschisă de președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile ILIUȚĂ, secondat de cei doi vicepreședinți: Marian Dinulescu şi Valentin Barbu, dar şi de inițiatorul parteneriatului cu Universitatea, directorul Eduard Grama.

Advertisement

Conceptele au fost prezentate de: arh. Viorel Hurduc, lector Cristina Hurduc, lector Sebastian Guță şi conf. dr. Cristina Enache.

Au mai felicitat studenții şi arhitectul călărasean Adrian Lascăr, administratorul municipiului Călărași – Valentin Deculescu şi prefectul județului – George Iacob.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

VIDEO. Un apartament a fost cuprins de flăcări din cauza unei lumânări aprinse. Vecinii au sunat la 112

Published

on

incendiu zefirului calarasi
foto: calarasipress.ro

Un incendiu a avut loc, luni dimineața, la puțin timp după miezul nopții, într-un apartament din municipiul Călărași situat pe strada Zefirului, la parterului blocului i10. Flăcările au fost provocate de o lumânare aprinsă, lăsată nesupravegheată, spun vecinii.

O vecină din blocul alăturat a observat flăcările ce ieșeau pe geamul bucătăriei apartamentului. Vecinii au sunat  imediat la numărul 112. Mai multe autospeciale de intervenție cu apă și spumă au sosit la fața locului, împreună cu o autospecială SMURD pregătită să intervină pentru posibile victime.

În momentul izbucnirii incendiului, în apartament nu se afla nimeni. Pompierii au reușit să stingă focul înainte ca acesta să se răspândească și să producă pagube serioase. Polițiștii au fost solicitați să efectueze o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele care au dus la izbucnirea incendiului.

Advertisement

Continue Reading

Actualitate

Mesajul primarului comunei Independența – Gabriel Rădulescu cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Published

on

Să va bucure Dumnezeu, să va dea sănătate, să aveți putere, iar bucuriile sã tină la distantă toate necazurile! Paste Fericit!

Continue Reading

Actualitate

VIDEO. Imagini spectaculoase cu un stol de pelicani. Pescarii din zonă nu sunt atât de bucuroşi

Published

on

Într-o scenă ce pare desprinsă dintr-un film documentar, balta Mostiștea, situată între comunele Dorobanțu și Mânăstirea, a devenit de câteva zile locul preferat al unui stol de pelicani.

Cu aripile albe întinse grațios pe deasupra luciului apei, aceste păsări maiestuoase și-au găsit locul în acest peisaj liniștit, însă aduc cu ele o dilemă pentru pescarii din zonă, care nu sunt foarte încântați de situație.

Pescarii din zonă se confruntă acum cu provocarea de a împărți resursele de pește cu aceste păsări migratoare, ceea ce afectează în mod direct traiul de zi cu zi.

Situația pare una îngrijorătoare pentru comunitatea locală. Problema pare fără rezolvare. Redacția Calarasipress.ro a solicitat Asociației Județeane a Vânătorilor și Pescarilor Sportiv (AJVPS) Călărași un punct de vedere asupra situației.

Liviu Coman a subliniat complexitatea și delicatul echilibru al situației, afirmând că AJVPS Călărași nu are atribuții în această situație. Astfel, responsabilitatea pentru găsirea unei soluții eficiente ar rămâne la Agenția pentru Protecția Mediului din Călărași.

Advertisement

Până la găsirea unei soluții, pescarii sunt nevoiți să împartă peștii din baltă cu stolul de pelicani.

Continue Reading

Cele mai vizualizate