Connect with us

Actualitate

VIDEO | Când va începe reabilitarea podului de peste Canalul Siderurgic din Călărași

Published

on

 Podul 4 din Călărași se degradează pe zi ce trece din cauza lucrărilor prost realizate. Reabilitat în perioada 1999 – 2001, Podul 4 din Călărași, devenit un pericol pentru șoferi, s-a degradat semnificativ în ultima perioadă.

Ultimele lucrări de reparații ale acestui pod situat pe drumul național DN 3B, km 0+480, Călărași au avut loc în  iulie 2019.  Situația deplorabilă a podului a stârnit un val de reacții negative în spațiul public. Mai multe imagini apărute pe un grup de socializare în care șoferii se arată nemulțumiți și atrag atenția asupra posibilelor periocole, au determinat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să instituie o serie de măsuri de protective.

Rosturile de dilatație dintre plăcile care alcătuiesc podul s-au distanțat peste limita normal, iar unele dintre acestea au cedat sub greutatea mijloacelor de transport. Șoferii sunt nevoiți să circule cu foarte mare atenție.

Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR: “Deteriorarea este pe Calea 1, banda 2. Se restricționează banda în cauză (în sensul în care nu se mai circulă pe ea). Se va institui și restricție de tonaj. Pe pod este instituită deja restricție de viteză de 30 km/h. Deteriorările au fost cauzate de autovehiculele care circulă frecvent cu supratonaj pe pod și folosesc cu predilecție banda1. Podul este oricum prins în programul de reabilitări.”

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere spun că Podul 4 din Călărași, construcție realizată în anul 1985, va intra într-un program de reabilitare prin fonduri europene. Lucrările propriu-zise vor începe peste aproximativ un an, timp în care se va realiza documentația necesară pentru obținerea fondurilor  necesare reabilitării. Până atunci, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță că starea podului va fi supravegheată iar drumarii vor realiza lucrări de intervenție rapidă.

Advertisement

Actualitate

VIDEO. Retroparada Primăverii 2024, la Călărași

Published

on

Retroparada Primăverii 2024, la Călărași

Continue Reading

Actualitate

Acțiune pe linia prevenirii și combaterii pescuitului ilegal și al comerțului ilicit cu produse piscicole

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Polițiștii din cadrul Serviciul Județean de Poliție Transporturi Călărași au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii pescuitului ilegal și al comerțului ilicit cu produse piscicole.

Astfel, polițiștii au verificat 2 centre pentru comercializarea capturilor de pește din municipiul Oltenița.
În urma verificărișlor efectuate, au fost constatate 2 infracțiuni de comercializarea de produse alterate, aplicate 4 contravenții, în valoare de 35.000 de lei și ridicate în vederea confiscării peste 735 de kg de produse piscicole, în valoare de 21.218 lei.
La activități au participat și reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Călărași, precum și jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.

Continue Reading

Actualitate

Călărași Cup, debut senzațional din primele minute

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Ultima zi din această săptămână a adus la Călărași un început de eveniment de amploare – Călărași Cup, o competiție sportivă de excepție care a captivat publicul. Evenimentul a reunit sute de tineri pasionați de acest sport. Pe data de 26 aprilie, vineri, echipele locale și cele din Bulgaria s-au întâlnit pe terenul de fotbal, oferind un spectacol memorabil pentru toți cei prezenți. Atmosfera a fost electrică, alimentată de fervoarea și dedicarea jucătorilor, care au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a-și conduce echipele către vârful clasamentului.

Această întâlnire sportivă a fost mult mai mult decât o simplă competiție; a fost o ocazie de a celebra pasiunea comună pentru fotbal și de a crea legături durabile între participanți și suporteri.

Rezultate meciuri

După prima zi, primele rezultate ale Călărași Cup ne arată că echipele au început competitia cu determinare și pasiune.

Etapa I

Advertisement

ACSM Oltenția – FC Dobrich 0-1

CSO Murfatlar – Atletico Galați 2-4

Dunărea Călărași – Udinese Academy 1-4

Viva Constanța – Viitorul Dragomirești 1-1

Portul Călărași – Atletic Călărași 0-4

Ludogoreț – LTDZ Dragalina 7-2

Advertisement

FC Dobrich – Atletico Galați 4-1

ACSM Oltenița – CSO Murfatlar 6-1

Udinese Academy – Viitorul Dragomirești 5-1

Dunărea Călărași – Viva Constanța 3-2

Atletic Călărași – LTDZ Dragalina 0-3

Portul Călărași – Ludogorest 1-7

Advertisement

Competiția continuă atât sâmbătă, 27 aprilie, cât și duminică, 28 aprilie, la Stadionul Municipal din Călărași. Un moment special este prezența lui Miodrag Belodedici ca invitat de onoare, unul dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor!

În spatele succesului acestei competiții internaționale se află sprijinul și implicarea sponsorilor principali, Ecoaqua Călărași și Consiliul Județean Călărași, care au făcut posibilă organizarea unui eveniment de asemenea amploare și importanță.

Continue Reading

Cele mai vizualizate