Connect with us

Știri

PSD/ Primarul Marius Dulce, despre creditul de 40 mil. lei care a provocat isterie în opozițe

Published

on

Un proiect de Hotărâre aprobat de Consiliul Local Călărași, menit să susțină financiar cofinanțările celor 22 de proiecte europene derulate de Primăria Călărași, a creat isterie în opoziția din Călărași. Creditul în valoare de 40 de milioane de lei, necesar și suficient pentru finanțarea a peste 20 de proiecte europene care se prăfuiesc prin rafturi a stârnit o repulsie de toată “frumusețea” în rândul consilierilor locali ai PNL, USR si PRO România care percep că „dezvoltarea” municipiului Călăraşiului și „altfel” decât apelând la credite bancare. S-au mobilizat și au votat împotriva contractării acestui credit. Așadar, prin gestul lor încearcă să demonstreze că tot ceea ce Dulce a vorbit în campania electorală din 27 septembrie sunt doar vorbe fără valoare.

Marius Dulce: Referitor la această propunere de contractare a unui nou imprumut în care să finanțàm proiectele europene care sunt deja contractate de municipiul Calarasi, vă pot spune că am făcut simulări având în vedere valoarea lor, modalitatea în care vom putea duce la indeplinire aceste contracte de finantare, plecând de fapt de la fiecare proiect in parte, lucrările lor fiind, in special, lucrări de construcții. Asta înseamnă că în afara de graficul cererilor de rambursare care o specific fiecărui proiect (…) asta insemnand solicitare către Ministerul Dezvoltării sau către alte ministere finantatoare a sumelor deja cheltuite de Municipiul Calarasi putem avea o o radiografie teoretică a modului in care vor evolua plățile și rambursårile in cadrul fiecărui proiect.

În baza simulărilor făcute de noi, plecând de la orizontul de timp, de 31 decembrie 2023, când aceste proiecte conform contractelor de finantare vor trebui finalizate, a rezultat că această sumă propusă de noi, intre 35 și 40 de milioane de lei, este suficientă pentru asigurarea cash-flow-ului finantării proiectelor. Plecând de la modelul teoretic că mecanismul rambursării va putea fi derulat cam de 3 ori în decursul unui an, plecand de la valorile fiecărui proiect s-a ajuns la concluzia că această sumă este suficienta

Vom apela in cazul in care suma nu e suficienta si la instrumentele financiare pe care finanțatorii le pun la dispozitie și anume mecanismul cererilor de plată sau al prefinanțărilor. Spre deosebire de perioadele precedente de finantare, perioada prezentă permite solicitarea prefinanțării în mai multe etape: soliciți prefinanțarea, o cheltuiești în condițiile mecanismului stabilit in contractul de finantare după care poți relua procedura astfel incat sd poți asigura, să-ți poți reface de fapt fondul financiar pe care il pui la dispozitie pentru implementarea proiectului.

Advertisement

lar aceste proiecte, vizavi de aspectul pe care l-a mentionat domnul consilier, cum că n-ar face parte dintre prioritățile de dezvoltare ale municipiului, odată ce ele sunt finanțate, ce sunt proiecte deja aflate în strategiile de dezvoltare și în toate documentele de dezvoltare programatice de dezvoltare strategică ale municipiului, cred că este tardiv să ne punem problema dacă ele mai sunt oportune sau nu pentru municipiu.

https://youtu.be/6bu3RON9dIY

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Lacrimi de bucurie! 21.000 lei vor ajunge la cele trei cazuri care au sensibilizat susținătorii Cupei Speranței

Published

on

Într-o perioadă în care discursurile politice sunt omniprezente și promisiunile electorale abundă spațiul public, apar și lucruri bune care dau o rază de speranță. În perioada 20-28 aprilie, Realitatea din Călărași, împreună cu Primăria Municipiului Călărași, a fost gazda celui mai mare și important turneu caritabil de fotbal pentru amatori din județul nostru, Cupa Speranței.

Leonida Jecu, organizatorul acestui eveniment caritabil, a fost impresionat de implicarea comunității, subliniind că, deși evenimentul a fost puțin mediatizat și ignorat de majoritatea politicienilor, el a reprezentat o dovadă clară a solidarității și empatiei călărășenilor. Peste 150 de participanți și sute de spectatori au confirmat succesul și impactul acestui turneu.

„Am plâns de bucurie și emoție la finalul turneului”, a mărturisit Jecu, subliniind că este mândru de faptul că, de șase ani, reușește să aducă la bun sfârșit acest eveniment, doar cu ajutorul prietenilor și fără compromisuri.

“Plâng de fiecare dată la finalul turneelor, de bucurie că Leo, un om simplu, fără susţinere politică, fără bani publici, doar cu ajutorul prietenilor adevăraţi, reuşeşte de şase ani să ducă la bun sfârşit singurul eveniment destinat călărăşenilor simpli ca şi el. Fără compromisuri și fără să lingă clanţe” – scrie Leonida Jecu.

Advertisement

Mulțumiri speciale au fost adresate celor 12 echipe înscrise la turneul caritabil, precum și părintelui protopop Dinu Vasile Viorel și politicienilor locali care au sprijinit inițiativa. De asemenea, un gând aparte de recunoștință a fost adresat deputatului Daniel Florea, singurul politician căruia i-a păsat de acest eveniment.

Echipele înscrise: Sporting Călărași – Komora Călărași – Digi Călărași – Drunk Team Călărași – Sport Team Călărași – United Călărași – Friends Team Călărași – AS Polis – Impact Roseţi – Old Team Călăraşi – Saint Gobain Călăraşi – Setaco Călăraşi;

Continue Reading

Breaking News

VIDEO. Primele rezultate ale tragediei din Spanțov. Macroul consumat, principala cauză

Published

on

Apar noi detalii despre cazul tragediei în care o fetiță de 4 ani și bunica ei au murit după ce au consumat pește la o masă, în a doua zi de Florii.

Conform rapoartelor Direcției Sanitar Veterinare, cazul tragic al fetiței din județul Călărași, care a pierit în urma consumului de pește, a indicat o contaminare a alimentelor cu bacterii în cantități periculoase.

Conform informațiilor obținute de la libertatea.ro, analizele realizate asupra probelor prelevate atât din magazinul local cât și din frigiderul familiei au indicat prezența unui nivel anormale de bacterii, inclusiv klebsiella și salmonella, ce depășesc limitele permise.

În prezent, autoritățile așteaptă rezultatele ulterioare ale analizelor efectuate de către Direcția Sanitară Veterinară și cele ale probelor prelevate de Direcția de Sănătate Publică.

Advertisement

Vă reamintim că o fetiță de 4 ani și bunica ei au murit, luni, a doua zi după Florii, după ce ar fi mâncat macrou congelat cumpărat de la magazinul din satul Spanțov.

Și familia crede același lucru, însă poliția a deschis o anchetă. Un apel la 112 dar luni dimineață anunță ca o fetiță de 4 ani era în stare de inconștiență. A fost dusă la Spitalul Județean Călărași, intubată, însă, a murit.

Alte câteva ore mai târziu, din casa aceleiași familii a sunat din nou la numărul de urgență 112. De această dată bunicii erau cei care se simțeau foarte rău.

Bunica în vârstă de 59 de ani și bunicul de 66 de ani au fost duși la spitalul municipal din Oltenița. Femeia a murit și ea în scurt timp.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Ecoaqua / Cartierul Măgureni, fără apă din cauza unei avarii

Published

on

Urmăriți știrile Calarasipress.ro pe WhatsApp

Municipiul Călărași se confruntă cu o avarie la rețeaua de distribuție a apei, generând oprirea alimentării în cartierul Măgureni. Situația a survenit la intersecția străzilor Petroșani și Păcii, iar echipele operatorului ECOAQUA SA Călărași sunt mobilizate pentru intervenții de urgență.

Conform informațiilor transmise de către operatorul local de apă și canalizare, avaria a fost semnalată la ora 15:30 și se estimează că lucrările de remediere vor dura între 3 și 4 ore. Astfel, locuitorii din cartierul Măgureni vor resimți întreruperea alimentării cu apă pe durata intervenției.

Ne confruntăm cu o situație urgentă la intersecția străzilor Petroșani și Păcii din municipiul Călărași, iar echipa noastră este deja pe teren pentru a remedia avaria cât mai rapid posibil“, au declarat reprezentanții ECOAQUA SA Călărași.

Advertisement

În cazul în care situația se modifică sau apar informații noi, vom revenii cu detalii prin intermediul canalului nostru de comunicare.

Continue Reading

Cele mai vizualizate