Dosar penal întocmit de polițiști
Polițiștii rutieri desfășoară zilnic acțiuni menite să contribuie la consolidarea gradului de siguranță a participanților la trafic.
În data de 24 august a.c., o femeie în vârstă de 24 de ani, din municipiul Călărași, județul Călărași, în timp ce conducea pe DN 3B, sensul de deplasare Călărași – Fetești, a surprins și accidentat un minor în vârstă de 7 ani din comuna Rosești, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis și fără să se asigure.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a minorului, care a fost transportat la Spitalul Județean Călărași pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Persoana în cauză a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.
Nu uitați:
– Reduceți viteza și conduceți cu mare atenție în zona locurilor special amenajate pentru traversare, a școlilor și pe drumuri publice fără trotuar din localități;
– Acordați prioritate pietonilor angajați în traversare;
– Adaptați viteza la condițiile meteo și rutiere, ca să puteți opri în siguranță;
– Lăsați telefonul mobil și mesajele pentru următoarea staționare;
– Păstrați o distanță suficientă față de mașina din fața dumneavoastră;
– Nu staționați în zona trecerii de pietoni ca să nu blocați vizibilitatea celorlalți șoferi!
Mașinile se repară, oamenii nu!
Recomandări pentru conducătorii auto
Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se merge în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.
Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase.
Respectaţi regimul legal de viteză! Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România.
Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.
Pe autostradă, păstrați o distanță suficientă față de autovehiculul din fața, schimbați banda de circulație doar după ce v-ați asigurat temeinic și ați semnalizat această intenție. Sunt interzise: oprirea nejustificată și circulaţia pe banda de urgenţă – creează situații periculoase pentru participanții la trafic și se sancţionează.