Connect with us

Știri

Lovitură pentru conducerea Spitalului Municipal Olteniţa! Managerul va fi schimbat

Published

on

Schimbări la conducerea Spitalul Județean de Urgență Călărași cât și la Spitalul Municipal din Oltenița. Unitatea subordonată CJC va avea un nou manager, la fel se va intampla și cu unitatea subordonată adminitrației locale Oltenița – începând cu data de 4 mai 2020. 

Daniela Mihai va fi înlocuită de domna Vintilă Mihaela, iar la Oltenița, în locul managerului Sanda Smochină va veni Valentin Emanoil, actual consilier al viceprimarilor din municipiul Călărași. Aceste schimbări ar fi apărut după vizita minsitrul sănătății Nelu Tătaru în ziua de joi, 29 aprilie. Ministrul a vizitat ambele unități medicale, însă nu a discutat cu nimeni de la conducerea unităților medicale nici cu ordonatorii principali de credite, în speți Primăria Oltenița și Consiliul Județean Călărași.

ȘTIREA PUBLICATĂ ASTĂZI – (SITUAȚIA DIN OLTENIȚA)

Nelu Tătaru, minstrul sănătății a vizitat și Spitalul Municipal din Oltenița în data de 29 aprilie, în jurul orei 19.00. Se pare că la conducerea  instituției subordonate adminitrației locale va ajunge Valentin Emanoil. Aflăm din CV-ul acestuia că acesta a terminat facultate Spiru Haret din București (secția Finanțe-Bănci), in trecut având o carieră de succes în vândutul făinii – la societatea Agricola SRL Călărași. Emanoil a fost manager la Spitalul Județean de Urgență Călărași în perioada  iulie 2017 –  mai 2019 (interimar)

 

Advertisement

VALENTIN EMANOIL – CONSILIERUL VICEPRIMARILOR – MANAGER LA SPITALUL OLTENIȚA

Partidul Național Liberal continuă să își plimbe membrii pe diferite funcții pentru a-i avea aproape. Conform declarației făcute de unul dintre viceprimarii municipiului Călărași, domnul Valentin Emanoil a fost numit în februarie 2020 consilier la cabinetul viceprimarilor din cadrul Primăriei Municipiului Călărași. Propunerea ar fi fost făcută de primarul Daniel Ștefan Drăgulin, președinte al organizației județene a PNL Călărași.

BILET PENTRU MINISTRU CU NUMELE MANAGERILOR

Tot din presa locală mai aflam că minustrul Tătaru a primit, pe un bilet, în ziua de 30 aprilie, după vizita de la Călărași, numele celor ce trebuie numiți pe funcțiile de manageri la Călărași și Oltenița. Numirile urmând să fie făcute începând cu 4 mai 2020.

INVESTIȚII SERIOASE LA SPITALUL MUNICIPAL OLTENIȚA FĂCUTE DE PRIMARUL PETRE ȚONE

Investițiile în sănătate continuă la Spitalul Municipal Oltenița. Primarul Petre Țone își duce la bun sfârșit tot ceea ce și-a propus datorită echpei de profesioniști pe care a reușit să o unească. Spitalul se află într-un amplu proces de reabilitare si modernizare. Valoarea totală ce va fi alocată pentru reabilitarea, modenizarea şi echiparea ambulatoriului este de 10.249.389,39 lei.

“Este un succes indiscutabil al actualei conduceri a Primăriei Olteniţa, reprezentată de primarul Petre Ţone care a pus întotdeauna spitalul pe primul loc pe lista priorităţilor localităţii!”

“Ne ajunge din urma tot ce nu s-a facut. Anul trecut am pierdut paturi, analiza a fost facuta de o echipa mixta DSP-CAS Calarasi, analiza s-a intins pe exact mandatul fostului manager. S-au piedut paturi acolo unde nu s-au realizat indicatori: in ginecologie, la medicina interna, chirurgie, ortopedie. Din fericire impreuna cu UAT Oltenita , am inclina, in negocierile cu CNAS, balanta in favoarea noastra cu termeni de contract favorabil noua. Am dezvoltat ambulatoriul integrat al spitalului, asa ca sa va faceti o imagine, am crescut veniturile in aceleasi conditii de vreo 6 ori, am facut contracte noi pe specialitati paraclinice care aduc bani, avem compartimente moderne dotate cu aparatura de ultima generatie: radiologie, BFT, avem un bloc operator reabilitat si dotat cu radiologie mobila, laparoscop, compartimentul de oftalmologie este dotat cu aparatura laser de ultima generatie. Sunt mandra de mine, lucrez la alte standarde si pacientii au acces la servicii de inalta calitate, accesibile. Avem spatii anexe moderne, vestiar conform standardelor, spalatoria este reabilitata si modernizata, s-au cumparat utilaje moderne masina de spalat cu bariera biologica, bucataria a fost dotata cu utilaje modern, spitalizarea de zi a fost modernizata si reabilitata, linia de garda pentru obstetrica a primit spatii noi si conforme , au fost reabilitate sectia chirurgie si compartimentul neonatologie care a fost dotat cu un incubator de transport conform standardelor. Am dotat sectii si compartimente, am modernizat spatiile anexe, CPU a fost completat ca aparatura cu dispozitive noi, am definitivat documentatia pentru CPU care functioneaza independent, am colaborat impreuna cu medicul epidemiolog in obtinerea avizelor de conformitate pe baza carora UAT Oltenita are un proiect in derulare pe fonduri europene pentru reabitarea ambulatoriului….” – spunea primarul social democrat într-un interviu acordat arenamedia.ro 

Pe mine mă interesează să funcţioneze lucrurile în spital, pacientul să fie în siguranţă şi nu să fiu pe placul personalului

Dr. SANDA Smochină


REACȚIE DURĂ DIN PARTEA PRIMARULUI MUNICIPIULUI OLTENIȚA, PETRE ȚONE

Primarul Municipiului Oltenița a fost contactat de calarasipress.ro pentu a comenta situația schimbării din funție a managerului al spitalului municipal administrat local, acesta a răspuns:

“Nu am cunoștințe depsre o astfel de decizie, însă am citit în presa locală că domnul ministru Tătaru a fost la Oltenița pentru a schimba conducerea spitalului municipal punându-l pe domnul Emanoil Valentin la conducerea unității medicale, instituție pe care administrația locală o consideră o prioritate din toate punctele de vedere. Am înțeles că domnul prefect Marian Stoica ar fi făcut o propunere de schimbare a domanei Smochină cu domnul Emanoil.  Nu avem cazuri pozitive, asta se datorează autoritățile din Oltenița cu care am colaborat în permanență. Dacă într-adevăr ar fi așa, consider că acțiunea minsitrul este o adevărată crimă la adresa comunității din Oltenița. Nu înțeleg cu poate fi schimbat un manager cu rezultate atât de grozave și pus altcineva care nici măcar nu este de meserie.

Advertisement

NU mi se pare normal așa ceva. Cred că este o lipsă de respect din partea ministrului sănătății la adresa primarul din Oltenița. A venit joi aici și nici măcar nu cred că a avut intenția să anunțe. Nu mai zic că era normal să vorbească și cu mine. Să nu uite că în anul 2012 am preluat acest spital, o ruină pe care am făcut-o o bijuterie de spital. Nu se poate așa ceva. Un doctor incompetent care nu a facut nimic, vorbim de doctorul Cocoșilă Claudiu, fostul manager al spitalului.

Eu înțeleg că Starea de urgență a impus ca spitalele să treacă sub coordonarea Ministerului Sănătății, însă ce se întâmplă este o struțo-cămilă. Eu aprob toate documentele, cu toate că nu mai am calitatea de administrator al spitalului.” – a declarat primarul Petre Țone pentru calarasipress.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Marius Dulce nu se simte vinovat despre întârzierile de la Strada București din municipiul Călărași: „De multe ori ceea ce îți dorești nu se poate îndeplini dacă depinde de alții”

Published

on

Marius Dulce nu se simte vinovat despre întârzierile pe care le-a avut proiectul de modernizare al străzii București din municipiul Călărași, însă „e un regret că nu au reușit să termine până la 30 decembrie 2023”, spune primarul într-o conferință de presă a Partidului Social Democrat. Acesta dă vina atât pe pandemie, pe creșterea prețurilor a materialelor de construcții din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina, dar mai spune și că „de multe ori ceea ce îți dorești nu se poate îndeplini dacă depinde de alții”. Reabilitarea și modernizarea străzii și prelungirii București nu este nici acum gata. 

„Nu mă simt vinovat, pentru că dumneavoastră ați uitat că de când am început toate discuțiile acestea cu strada București, gândiți-vă că un an de zile a fost pandemie, șapte luni ne-am blocat că a venit războiul și a fost creștere de prețuri. Eu mi-aș fi dorit de foarte mult și e un regret că nu au reușit să termine până la 30 decembrie 2023, dar ideea este că trebuia să închidem proiectul. Trebuia să îl facem, iar de multe ori ceea ce își dorești nu se poate îndeplini dacă depinde de alții”, a declarat Marius Dulce. 

Proiectul în valoare de peste 9 milioane de euro finanțat prin Programul Operațional Regional trebuia să fie gata acum cinci luni. Primarul a vorbit și dacă acei „alții” pe care i-a menționat în conferința de presă vor fi trași la răspundere pentru întârzieri. 

„Păi nu, că este legal, nu era vorba întârziere. De comun acord, era și vina noastră și vina lor, trebuia să găsim o modalitate amiabilă să ducem mai departe această lucrare”, a precizat acesta. 

Advertisement

Pentru că nu a fost terminat la timp, în decembrie 2023, proiectul a fost fazat pentru a nu se pierde finanțarea, potrivit Canal Sud

Continue Reading

Știri

Peste 300 de elevi din toată țara au participat la Concursul de Știință și Tehnică din cadrul unui eveniment al Bibliotecii Județene Călărași

Published

on

Biblioteca Județeană Călărași „Alexandru Odobescu”, în parteneriat cu Fundația G.I.I.F. și cu susținerea Consiliului Județean Călărași, au derulat pe 17 mai 2024 Concursul de Știință și Tehnică, din cadrul evenimentului „Manifestările Științei și Tehnicii Școlare Florin Vasilescu”. Peste 300 de elevi din toată țara au participat cu proiecte anul acesta la cele două secțiuni: Știință și Tehnică, și Fizica în Imagini. 

La solicitarea Consiliului Județean Călărași, concursul „Florin Vasilescu” este cuprins în Calendarul concursurilor naționale școlare fără finanțare din partea Ministerului Educației. 

În acest an concursul se desfășoară pe două secțiuni importante: 

  • Secțiunea Știință și Tehnică, pentru elevii de liceu, cu participare directă, unde au fost acceptate 16 lucrări: București – 2, Tulcea – 1, Cluj – 2, Vâlcea – 2, Sibiu – 1, Constanța – 1, Dâmbovița – 1, Oltenița – 1, Călărași – 4, Veliko Tarnovo – BG – 1.
  • Fizica în Imagini, pentru toate categoriile de vârstă școlară, cu participare indirectă, unde au fost acceptate 154 de lucrări / filme, astfel: secțiunea Novice –   43, secțiunea Ucenic –   73, secțiunea Maestru – 38.

În acest an s-au înscris 21 de județe, 53 de unități școlare și un număr de 332 de elevi participanți cu proiecte.

Din juriul din acest an fac parte: Claudia Maria Simonescu, prof.univ.dr. Facultatea de Chimie Universitatea Politehnică București și Radu Alin Vasilache, prof. asociat dr. Facultatea de fizică a Universității București. 

Advertisement

Invitați speciali ai evenimentului au fost din cadrul Biroului de comunicare al Academiei Române Carmen Dobre, șef birou, și Cătălin Mosoia, prof. dr. expert în comunicarea științei. 

În deschiderea manifestărilor, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a acordat diplome de onoare prof. univ. dr. Claudia Maria Simonescu și prof. asociat dr. Radu Alin Vasilache, dar și o diplomă de merit elevului Stîrcu Ion Alexandru, pentru cel mai tânăr participant de la Concursul de filme științifice: Fizică în imagini, în vârstă de 7 ani. 

Concursul este organizat de către Biblioteca Județeană Alexandru Odobescu Călărași, Fundația Grupul de Inițiativă pentru Învățământul Fizicii Călărași și Asociația pentru Performanță în Fizică Sibiu, și este finanțat de către Consiliul Județean Călărași.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Ecoaqua Călărași: Costuri și tehnici de captare a apei brute din Dunăre. Ce se întâmplă cu apa înainte de a ajunge la stația de tratare

Published

on

By

Ecoaqua S.A. Călărași este responsabilă pentru captarea, tratarea, transportul, înmagazinarea și distribuția apei potabile, precum și pentru colectarea, transportul și epurarea apelor uzate. În rândurile de mai jos vă vom prezenta modul în care furnizorul captează și pretratează apa brută, primii pași dintr-un proces minuțios.

Apa se captează din Dunăre, la aproximativ 200 de metri de stația de pompare. Acest proces se desfășoară prin două metode principale: utilizarea criburilor și a stației plutitoare.

Criburile sunt construcții din lemn sau metal, amplasate în albia râului pentru a proteja sorbul pompei. La stația de pompare a Ecoaqua SA există două criburi situate la aproximativ 25 de metri de mal, în albia fluviului. Apa este colectată din aceste criburi cu ajutorul stației de pompare, care dispune de trei pompe de aspirație, fiecare având un debit de 1500 m³/h.

Stația plutitoare este utilizată atunci când cota Dunării scade sub 100. Această stație este echipată cu două pompe separate, fiecare cu un debit de 1500 m³/h. Pompele sunt controlate prin convertizoare de frecvență, iar sistemul SCADA (Sistem de Control și Achiziții de Date) asigură un nivel constant al bazinului de apă decantată. Din acest bazin, apa este pompată către stația de tratare pentru a fi supusă tratamentului final.

Advertisement

Apa captată prin criburi sau stația plutitoare este transportată prin conducte separate. De la criburi, apa ajunge la stația de pompare prin două cămine de criburi cu vane motorizate. De la stația plutitoare, apa este transportată într-un cămin de subtraversare. În ambele cazuri, apa ajunge în camera de distribuție, unde sunt monitorizate calitatea apei (debit, turbiditate, pH, temperatură, conductivitate) prin sistemul SCADA.

Cum se realizează pretratarea apei din Dunăre

Înainte de intrarea în camera de distribuție, apa este tratată cu clor și PAX prin patru puncte de injecție. În funcție de metoda de captare, fie prin criburi, fie prin stația plutitoare, se adaugă clor și cărbune activ în conducte, iar apa este direcționată printr-o singură conductă în camera de distribuție.

Din camera de distribuție, apa este injectată cu cetta clear și transportată gravitațional către două decantoare. Apa decantată este colectată într-un bazin cu capacitatea de 5000 m³. De aici, patru pompe (trei de 900 m³ și una de 2000 m³) transportă apa prin două conducte pe un traseu de 6 km către stația de tratare, unde va fi supusă tratamentului final.

Ecoaqua S.A. achită către Administrația Națională Apele Române o taxă de 92,70 lei fără TVA pentru fiecare mie de metri cubi de apă brută captată din Dunăre. Pentru localități, costul este de 106,64 lei fără TVA pentru aceeași cantitate. În medie, compania captează 800 m³ de apă brută pe oră pentru Călărași, ceea ce se traduce într-un cost zilnic de 1656 lei fără TVA.

Ecoaqua S.A. Călărași gestionează cu eficiență și responsabilitate procesul de captare și pretratare a apei brute. Prin metode avansate și un sistem de control riguros, compania asigură furnizarea unei ape de calitate superioară, protejând în același timp resursele naturale și respectând normele de mediu.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate