Connect with us

Știri

DSP Călărași: Sperăm să ieșim toți întregi la trup la și la minte

Published

on

Nu este încă timp de relaxare, nu ai vreme de odihnă, sunt clipe de presiune în care doar te gândești dacă o procedură e bună și dacă tu ai făcut-o întocmai și ce poate merge mai bine și cât timp îți ia să meargă bine. Furi din timpul tău și-l duci în altă parte. Te gândești cu îngrijorare la toți colegii, din spitale, de la ambulanță, pe majoritatea îi cunoști.

În altă ordine de idei, psihopedagogic, știm că adolescenții sunt mai rebeli, fiind tentați să folosească ceea ce cred ei că le conferă originalitate și unicitate. Totuși, chiar și ei își pun multe întrebări și nu mai sunt așa de porniți spre a încălca reguli. Eu îi percep ca fiind responsabili de soarta părinților și a bunicilor lor. De foarte multe ori îngrijorați. De aceea îi rugăm să stea acasă!

Fără regrete, ne-am ales o profesie în care am investit resursele noastre psihice, emoționale și financiare. Asta știm noi să facem și sperăm să o facem bine și până la sfârșit pentru oamenii din jur. Sperăm să ieșim toți întregi la trup la și la minte.

În opinia noastră, o condiție a reușitei în această criză este modul de a înțelege interdicțiile sau mai bine zis de a internaliza regulile, de la cele de igienă individuală, care trebuie să devină reflexe, la cele de igienă pe stradă sau la locul de muncă.
Profesorul Ovidiu Pânișoară, de la Universitatea din București, spune așa:
„Când un copil face baloane de săpun… mai rar reușește unul imens, multicolor. De ce? Pentru că, în momentul în care observă că se formeaza un balon mai mare, se grăbește, suflă prea tare și îl sparge! Am văzut din ce în ce mai multe situații în care oamenii nu (prea) mai stau acasă… După stresul inițial, iată că oamenii gândesc așa: gata, nu se mai întâmplă nimic! Și – ca în situația pe care am trait-o în copilărie – riscăm să spargem balonul chiar înainte ca el să se desprindă…”

Advertisement

În restul timpului, învățați și învățați să lucrați de acasă, deși doar încercăm să lucrăm de acasă, pe timp de criză.
Totuși, nu uitați să zâmbiți, zâmbetul se vede mai întâi în ochi, înainte să-l poți desluși pe buzele de sub mască.

Multă sănătate vă dorim, veghem împreună, Dumneavoastră încercați să (ne) fiți solidari de acasă.

Direcția de Sănătate Publică Călărași
13.04.2020

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Încep lucrările pentru parcarea supraetajată și Ambulatoriul nou. Proiectul include și un heliport

Published

on

Într-un efort de a îmbunătăți infrastructura medicală din județul Călărași, Consiliul Județean anunță începerea unor lucrări importante în zona Spitalului Județean. Anunțul oficial a fost făcut de administratorul public al județului Călărași, Bogdan Mihai, în cadrul unei conferințe de presă la sediul Partidului Social Democrat Călărași.

Proiectul propus de Consiliul Județean are în vedere construirea unei parcări supraetajate, precum și unui nou corp de Ambulatoriu în apropierea unității medicale. Acest demers vine în sprijinul rezolvării problemei deficitului de locuri de parcare din zonă, asigurând astfel un acces mai facil pentru pacienți și personalul medical.

Cu toate acestea, un aspect care a atras atenția este planificarea includerii unui heliport pentru elicoptere în cadrul proiectului. Oficialii afirmă că acest heliport este necesar pentru a facilita preluarea rapidă a pacienților în situații de urgență, contribuind la îmbunătățirea serviciilor medicale din regiune.

CUI MF: 21240002

Advertisement

Continue Reading

Breaking News

De ce au survolat avioanele militare astăzi pe cerul municipiului Călărași? Forțele Aeriene Române vin cu primele precizări

Published

on

Avioanele militare au survolat astăzi deasupra Călărașiului datorită unei campanii de promovare a carierei militare, organizate de Forțele Aeriene Române. Sala Barbu Știrbei a fost plină de liceeni, fiind prezenți peste 200 de elevi ai claselor a XI-a și a XII-a din mai multe instituții de învățământ călărășene. 

Reprezentanții Centrului Militar Județean Călărași, Mr. Petriman Cornel și Plt. maj. Bratu Laurențiu au participat astăzi la campania de promovare a carierei militare, organizată de Forțele Aeriene Române la sala de spectacole Barbu Știrbei Călărași. La eveniment au fost prezenți 200 de elevi plăcut impresionați de prezentare.

„Elevii au fost plăcut impresionați de prezentare, de uniforma militarilor, de povestirile lor și de survolul avioanelor F-16”, transmite Centrul Militar Județean Călărași pe o rețea de socializare despre impresiile potențialilor viitori militari. 

În perioada 13-17 mai 2024, Forțele Aeriene Române organizează campania de promovare a carierei militare în orașele Slobozia, Călărași, Giurgiu, Alexandria și Buftea. 

Advertisement

Continue Reading

Știri

FOTO. Cum arată noile zone pentru tratarea pacienților cu infecții nosocomiale din Spitalul Județean Călărași?

Published

on

Sursă foto: Vasile Iliuță/Facebook

Spitalul Județean Călărași a beneficiat în ultima vreme de mai multe investiții semnificative în aparatură de ultimă generație și nu numai. În cadrul unui proiect complex au fost amenajate opt saloane cu un singur pat și grup sanitar cu funcțiunea de izolator pentru tratarea pacienților cu infecții nosocomiale. Totodată, în cadrul spitalului călărășean au fost organizate două săli de operație septice (în cadrul operatorului unic), transmite președintele Consiliului Județean. 

Aceste dotări sunt implementate în urma unor contracte semnate de Consiliul Județean cu finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru Spitalul Județean de Urgență Dr. Pompei Samarian. Numai în februarie președintele CJ a semnat două contracte în valoare totală de peste cinci milioane de lei, pentru a asigura furnizarea de echipamente și mobilier auxiliar pentru reducerea infecțiilor asociate asistenței medicale, cât și echipamente necesare blocului operator. 

Galerie FOTO. Cum arată aceste noi spații 

Ce sunt infecțiile nosocomiale? 

Infectiile nosocomiale, cunoscute și sub numele de infecții intraspitalicești, sunt infecții pe care pacienții le pot contracta în timpul spitalizării sau în cadrul altor unități de ingrijire medicală. Un aspect important este că aceste infecții nu erau prezente sau în incubare la momentul internării pacientului. Ele reprezintă un risc suplimentar pentru pacienți și pot complica procesul de recuperare, potrivit unui articol drmax.ro

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate