Connect with us

Știri

VIDEO. Pro România Călărași prezintă candidatul pentru primăria Ileana

Published

on

Pro România Călărași a susținut astăzi, 3 ianuarie o nouă conferință de presă ce s-a desfășurat la sediul organizației politice. Coordonatorul Răzvan Meseșeanu alături de Virgil Dumbravă au prezentat candidat la funția de primar pentru localitatea Ileana. Răzvan Banu este un tânăr care a crescut în localitate, ambițios, fără experiență poltiică, dar cu o dorință foarte mare de a aduce o schimbare în localitatea sa natală.

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/2500988893504598/

Candidatul a prezentat  faptul că a identificat 24 de proiecte pentru comuna Ileana și localitățile aparținătoare, cum ar fi cele destinate infrastructurii, din domeniul social, al reabilitării unor instituții, efectuarea gratuită a cadastrului funciar dar și alte proiecte destinate îmbunătățirii calității vieții.

GABI ȘIȘMAN, NOUL MEMBRU AL PRO ROMÂNIA CĂLĂRAȘI

Advertisement

Coordonatorul Răzvan Meseșeanu l-a prezentat pe noul coleg de partid,  chestor (rez.) Gabi Șișman și căruia i-a dat cuvântul pentru a prezenta câteva proiecte utile pentru Călărași, despre acesta a afirmat că nu au fost primite cu receptivitate la alte partide.

Conferința de presă a fost încheiată de Virgil Dumbravă care a subliniat rolul formator al generațiilor în vârstă în promovarea tinerilor pentru ca aceștia sunt mai responsabili și pot să construiască un viitor mai bun.

Prezentare Banu Constantin Razvan

Buna ziua,
Numele meu este Banu Constantin Razvan sunt nascut si crescut in comuna Ileana mai exact in Satul Artari, doresc sa candidez pentru functia de Primar al comunei Ileana din partea partidului Pro Romania. Consider ca este o mare responsabilitate si onoare de a asuma functia de Primar.
Multumesc cu aceasta ocazie colegilor din organizația Pro Romania Calarasi, care mi-a acordat aceasta oportunitate de a candida si reprezenta partidul.
Am trait in comuna Ileana pana la varsta de aproximativ 20 de ani. Am continuat studiile la Bucuresti si in acelasi timp m-am angajat in cadrul unei companii multinationale.
Consider ca experienta pe care am asimilat-o in ultimi 15 ani in cadrul a doua mari companii multinationale – fiecare cu un numar de angajați de peste 10.000 -, asumand de-a lungul activității functii de coordonare si conducere, acestea imi sporesc sansele de reusita in ceea ce imi propun sa implementez si sa demarez in cadrul primariei din comuna Ileana.
Remarc în acest context situația că în activitatea depusă până în prezent am dovedit bune calități manageriale si, mai ales rezultate pozitive în ce priveste coordonarea si lucrul in echipa. Am avut si am in continuare în directă coordonare mai multe echipe cu diferite nivele organizatorice si cu sarcini diferite. În același timp, consider că pentru funcția de primar sunt necesare, la un loc, nu doar calitați manageriale si spirit organizatoric, dar si iniţiativă personala, abilități de comunicare și relaționare, orientare spre obţinere de rezultate, dinamism si ambitia de a demonstra ca se poate, ramanand totodată bine conectat si informat cu privire la situația și problemele locale.
Aceste abilitati le-am dobandit prin formari profesionale, cursuri si experienta la locul de munca.
Consider ca ma caracterizeaza o serie de calitati si valori care ma pot recomanda drept candidatul necesar si oportun pentru functia de primar in comuna Ileana.
Sunt dornic de cunoastere, dedicat si implicat, o persoana care vrea sa demonstreze ca se poate si altfel, cu atat mai mult cu cat sunt multi primari care au reusit în acest sens.
Multe din proiectele pe care trebuie si sunt necesar sa le implementez au fost conturate in urma discutiilor purtate cu locuitorii comunei.
Am identificat puncte slabe dar in acelasi timp si solutii pentru remedierea acestor probleme.
Vreau sa implementez un nou sistem de management care va avea ca principal obiectiv binele locuitorilor cat si dezvoltarea comunitatii si aducerea comunei, gradual, la standarde europene – in principal ceea ce nu au in comuna Ileana: infrastuctura rutiera (comunala), apa potabila si canalizare, gaze naturale, modernizare scoli si gradinite, sanatate, nu neaparat in acesta ordine.
Comuna Ileana are in componenta 9 sate:
1. Ileana – resedinta comunei; 767 – alegatori.
2. Razoare – Ileana
3. Florica – 513 – alegatori
4. Podari –
5. Stefanesti – 613 – alegatori
6. Satu-Nou –Stefanesti
7. Rasurile –Stefanesti
8. Artari – 504 – alegatori
9. Vlaiculesti –
Total populatie 3265 – locuitori
Total alegatori – 2397 alegatori
Suprafata teritorial administrativa a comunei este de aproximativ 14.042 ha.
Teren arabil 13.300 HA
Pasune 447 HA
Padure 119 HA
Vii 60 HA
Luciu de apa 116 HA
Teren intravilan aproximativ 1.300 HA
In comuna Ileana functioneaza patru scoli generale si patru gradinite
In comuna exista patru biserici dar si alte 5 locasuri de cult, in principal in fiecare sat.
Un Dispensar locat in satul Ileana.
Conform datelor oficiale, in comuna locuiesc 3.265 locuitori
Copii – 500
Populatia activa – 1974
Pensionari – 731
Populatie inactiva – 60
Total populatie 3265 persoane
 
In urma discutiilor purtate cu locuitorii comunei am identificat o serie de probleme:
Situatie neclara a terenurilor agricole din comuna – problema sesizata de locuitorii comunei
Comunicare si transparenta slaba / inexistenta intre primarie si cetateni
Drumurile pietruite sau fara piatra.
Existenta retelei de alimentare cu apa potabila (apa nu este potabila) in proportie de 35 – 40%.
Inexistenta sistemului de alimentare cu gaz metan;
Inexistenta retelei de canalizare si a unei statii de epurare;
Infrastructura de transport locala slab dezvoltata;
Interesul scazut al agentilor economici pentru dezvoltare afaceri in comuna.
Propun locuitorilor comunei un proiect pe termen lung realizabil pe o perioada de 8 ani;
1. Lucrari de cadastru imobiliar intravilan, extravilan si actualizare acte – SOLICITARE LOCUITORI
2. Modernizarea drumurilor comunale si a ulitelor satesti – crearea de podete pentru accesul in gospodarii. Strada este cu 20 – 40 cm mai sus decat gospodariile oamenilor (in mare parte).
3. Extinderea retelei de alimentare cu apa potabila in toata comuna – doar 3 sate au apa din 9.
4. Realizarea retelei de alimentare cu gaz in toata comuna.
5. Reabilitarea si dotarea corespunzatoare a scolilor si gradinitelor din comuna.
6. Asfaltare drum comunal Stefanesti – Artari, Vlaiculesti – Condeesti, care face legatura intre Jud. Calarasi si Jud Ialomita.
7. Realizare retea de canalizare si statie de epurare a apelor reziduale / menajere.
8. Crearea de gradinite / crese cu program prelungit – in funcție de necesitati si analiza din teren.
9. Amenajarea si dotarea unui centru de joaca pentru copii – nu exista parcuri.
10. Biserici – reabilitare.
11. Lucrari de extindere a retelei de iluminat public in comuna – siguranta cetateni + instalare sistem monitorizare video.
12. Realizarea de alei pietonale – tot pentru siguranta locuitorilor.
SANATATE
13. Dezvoltarea infrastructurii de sanatate pentru a putea raspunde oricand cetatenilor care au nevoie de serviciile medicale in cazuri de urgenta – achizitia unui autoturism pentru deplasari in comuna.
14. Relocare dispensar in centru localitatii Ileana.
COLECTARE DESEURI
15. O mare problema este cauzata de gospodariile abandonate in care s-au stabilit animale salbatice.
Pe aceasta cale ma adresez locuitorilor comunei Ileana sa iasa la vot in numar cat mai mare, pentru a decide viitorul comunei pe urmatorii 4 ani.
Fiecare vot conteaza daca doresc sa faca o schimbare reala in bine pentru binele lor si al comunitatii. Ii rog sa iasa la vot in numar cat mai mare pentru a face posibila aceasta schimbare, pe care personal o consider in bine pentru comuna si locuitori.
Impreuna vom reusi sa facem aceasta schimbare care trebuie sa urmareasca interesul locuitorilor si nu interesul persoanal.
Vă mulțumesc pentru suport și vă chem să construim împreună un proiect nou care să se adreseze tuturor celor care cred posibilă o dezvoltare stabilă și predictibilă a comunei Ileana, pentru toți locuitorii!
Un viitor mai bun prin votul vostru!

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Marius Dulce nu se simte vinovat despre întârzierile de la Strada București din municipiul Călărași: „De multe ori ceea ce îți dorești nu se poate îndeplini dacă depinde de alții”

Published

on

Marius Dulce nu se simte vinovat despre întârzierile pe care le-a avut proiectul de modernizare al străzii București din municipiul Călărași, însă „e un regret că nu au reușit să termine până la 30 decembrie 2023”, spune primarul într-o conferință de presă a Partidului Social Democrat. Acesta dă vina atât pe pandemie, pe creșterea prețurilor a materialelor de construcții din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina, dar mai spune și că „de multe ori ceea ce îți dorești nu se poate îndeplini dacă depinde de alții”. Reabilitarea și modernizarea străzii și prelungirii București nu este nici acum gata. 

„Nu mă simt vinovat, pentru că dumneavoastră ați uitat că de când am început toate discuțiile acestea cu strada București, gândiți-vă că un an de zile a fost pandemie, șapte luni ne-am blocat că a venit războiul și a fost creștere de prețuri. Eu mi-aș fi dorit de foarte mult și e un regret că nu au reușit să termine până la 30 decembrie 2023, dar ideea este că trebuia să închidem proiectul. Trebuia să îl facem, iar de multe ori ceea ce își dorești nu se poate îndeplini dacă depinde de alții”, a declarat Marius Dulce. 

Proiectul în valoare de peste 9 milioane de euro finanțat prin Programul Operațional Regional trebuia să fie gata acum cinci luni. Primarul a vorbit și dacă acei „alții” pe care i-a menționat în conferința de presă vor fi trași la răspundere pentru întârzieri. 

„Păi nu, că este legal, nu era vorba întârziere. De comun acord, era și vina noastră și vina lor, trebuia să găsim o modalitate amiabilă să ducem mai departe această lucrare”, a precizat acesta. 

Pentru că nu a fost terminat la timp, în decembrie 2023, proiectul a fost fazat pentru a nu se pierde finanțarea, potrivit Canal Sud

Continue Reading

Știri

Peste 300 de elevi din toată țara au participat la Concursul de Știință și Tehnică din cadrul unui eveniment al Bibliotecii Județene Călărași

Published

on

Biblioteca Județeană Călărași „Alexandru Odobescu”, în parteneriat cu Fundația G.I.I.F. și cu susținerea Consiliului Județean Călărași, au derulat pe 17 mai 2024 Concursul de Știință și Tehnică, din cadrul evenimentului „Manifestările Științei și Tehnicii Școlare Florin Vasilescu”. Peste 300 de elevi din toată țara au participat cu proiecte anul acesta la cele două secțiuni: Știință și Tehnică, și Fizica în Imagini. 

La solicitarea Consiliului Județean Călărași, concursul „Florin Vasilescu” este cuprins în Calendarul concursurilor naționale școlare fără finanțare din partea Ministerului Educației. 

În acest an concursul se desfășoară pe două secțiuni importante: 

  • Secțiunea Știință și Tehnică, pentru elevii de liceu, cu participare directă, unde au fost acceptate 16 lucrări: București – 2, Tulcea – 1, Cluj – 2, Vâlcea – 2, Sibiu – 1, Constanța – 1, Dâmbovița – 1, Oltenița – 1, Călărași – 4, Veliko Tarnovo – BG – 1.
  • Fizica în Imagini, pentru toate categoriile de vârstă școlară, cu participare indirectă, unde au fost acceptate 154 de lucrări / filme, astfel: secțiunea Novice –   43, secțiunea Ucenic –   73, secțiunea Maestru – 38.

În acest an s-au înscris 21 de județe, 53 de unități școlare și un număr de 332 de elevi participanți cu proiecte.

Din juriul din acest an fac parte: Claudia Maria Simonescu, prof.univ.dr. Facultatea de Chimie Universitatea Politehnică București și Radu Alin Vasilache, prof. asociat dr. Facultatea de fizică a Universității București. 

Invitați speciali ai evenimentului au fost din cadrul Biroului de comunicare al Academiei Române Carmen Dobre, șef birou, și Cătălin Mosoia, prof. dr. expert în comunicarea științei. 

În deschiderea manifestărilor, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a acordat diplome de onoare prof. univ. dr. Claudia Maria Simonescu și prof. asociat dr. Radu Alin Vasilache, dar și o diplomă de merit elevului Stîrcu Ion Alexandru, pentru cel mai tânăr participant de la Concursul de filme științifice: Fizică în imagini, în vârstă de 7 ani. 

Concursul este organizat de către Biblioteca Județeană Alexandru Odobescu Călărași, Fundația Grupul de Inițiativă pentru Învățământul Fizicii Călărași și Asociația pentru Performanță în Fizică Sibiu, și este finanțat de către Consiliul Județean Călărași.

Continue Reading

Știri

Ecoaqua Călărași: Costuri și tehnici de captare a apei brute din Dunăre. Ce se întâmplă cu apa înainte de a ajunge la stația de tratare

Published

on

By

Ecoaqua S.A. Călărași este responsabilă pentru captarea, tratarea, transportul, înmagazinarea și distribuția apei potabile, precum și pentru colectarea, transportul și epurarea apelor uzate. În rândurile de mai jos vă vom prezenta modul în care furnizorul captează și pretratează apa brută, primii pași dintr-un proces minuțios.

Apa se captează din Dunăre, la aproximativ 200 de metri de stația de pompare. Acest proces se desfășoară prin două metode principale: utilizarea criburilor și a stației plutitoare.

Criburile sunt construcții din lemn sau metal, amplasate în albia râului pentru a proteja sorbul pompei. La stația de pompare a Ecoaqua SA există două criburi situate la aproximativ 25 de metri de mal, în albia fluviului. Apa este colectată din aceste criburi cu ajutorul stației de pompare, care dispune de trei pompe de aspirație, fiecare având un debit de 1500 m³/h.

Stația plutitoare este utilizată atunci când cota Dunării scade sub 100. Această stație este echipată cu două pompe separate, fiecare cu un debit de 1500 m³/h. Pompele sunt controlate prin convertizoare de frecvență, iar sistemul SCADA (Sistem de Control și Achiziții de Date) asigură un nivel constant al bazinului de apă decantată. Din acest bazin, apa este pompată către stația de tratare pentru a fi supusă tratamentului final.

Apa captată prin criburi sau stația plutitoare este transportată prin conducte separate. De la criburi, apa ajunge la stația de pompare prin două cămine de criburi cu vane motorizate. De la stația plutitoare, apa este transportată într-un cămin de subtraversare. În ambele cazuri, apa ajunge în camera de distribuție, unde sunt monitorizate calitatea apei (debit, turbiditate, pH, temperatură, conductivitate) prin sistemul SCADA.

Cum se realizează pretratarea apei din Dunăre

Înainte de intrarea în camera de distribuție, apa este tratată cu clor și PAX prin patru puncte de injecție. În funcție de metoda de captare, fie prin criburi, fie prin stația plutitoare, se adaugă clor și cărbune activ în conducte, iar apa este direcționată printr-o singură conductă în camera de distribuție.

Din camera de distribuție, apa este injectată cu cetta clear și transportată gravitațional către două decantoare. Apa decantată este colectată într-un bazin cu capacitatea de 5000 m³. De aici, patru pompe (trei de 900 m³ și una de 2000 m³) transportă apa prin două conducte pe un traseu de 6 km către stația de tratare, unde va fi supusă tratamentului final.

Ecoaqua S.A. achită către Administrația Națională Apele Române o taxă de 92,70 lei fără TVA pentru fiecare mie de metri cubi de apă brută captată din Dunăre. Pentru localități, costul este de 106,64 lei fără TVA pentru aceeași cantitate. În medie, compania captează 800 m³ de apă brută pe oră pentru Călărași, ceea ce se traduce într-un cost zilnic de 1656 lei fără TVA.

Ecoaqua S.A. Călărași gestionează cu eficiență și responsabilitate procesul de captare și pretratare a apei brute. Prin metode avansate și un sistem de control riguros, compania asigură furnizarea unei ape de calitate superioară, protejând în același timp resursele naturale și respectând normele de mediu.

Continue Reading

Cele mai vizualizate