Connect with us

Știri

Călărași: Doi tineri subofițeri jandarmi au găsit o borsetă cu 15.000 lei și au returnat-o

Published

on

O borsetă cu 15 000 lei găsită de jandarmi și restituită proprietarului

​O borsetă cu acte personale și suma de 15.000 lei a fost găsită de jandarmii călărășeni, în după amiaza zilei de vineri, 20 decembrie, a.c., în imediata apropiere a unei săli de sport din municipiul Călărași și inapoiată proprietarului.
Astfel, vineri, 20 decembrie, în jurul orei 15.00, sergent major Dorobanțu Claudiu și sergent major Sîrbu Cosmin, doi subofițeri jandarmi aflați în timpul liber, în timp ce se deplasau spre o sală de sport din municipiul Călărași, au observat o borsetă căzută în apropierea ușii de intrare a sălii respective.
După verificarea conținutului, cei doi jandarmi au intrat în sala de sport unde, la scurt timp au identificat și proprietarul, un bărbat, care, constatând abia la vestiare că nu mai are borseta asupra sa, îi întreba, agitat, pe cei din jur dacă au văzut bunul pierdut.
Jandarmii i-au înmânat celui în cauză borseta, după efectuarea verificărilor asupra datelor sale de identificare.
Bărbatul a ținut își exprime recunoștința în mod oficial față de gestul jandarmilor, adresând conducerii Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași o scrisoare de mulțumire în acest sens.
Jandarmeria Călărași recomandă cetățenilor să acorde o mai mare atenție bunurilor personale și lucrurilor de valoare pentru a evita astfel de situații neplăcute.

Informaţii suplimentare:
​Cei doi subofiţeri jandarmi, călărăşeni de origine, sunt absolvenţi ai Scolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Drăgăşani, promoţia 2018 şi au fost repartizaţi în acelaşi an la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călăraşi, fiind încadraţi la Subunitatea mobilă a unităţii.

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Marius Dulce: Sensul giratoriu de la Siderca va fi gata într-o săptămână și jumătate

Published

on

Primarul Marius Dulce anunță că sensul giratoriu de la intrarea din municipiul Călărași dinspre București va fi gata în cel mult o săptămână și jumătate, menționând că o să pună presiune pe muncitori să termine în acest timp lucrările, potrivit unei conferințe de presă organizată de Primăria Municipiului Călărași.

Dulce a mai menționat și de ce au întârziat aceste lucrări, spunând că a existat „o neclaritate între poliție și managementul de trafic”. 

„La giratoriul de la Siderca deja se lucrează. A fost o neclaritate între poliție pe managementul de trafic. Deja se lucrează acolo, se frezează, și eu cred că dacă au început să frezeze și să dea cotele, eu cred că într-o săptămână jumate, pentru că o să stăm pe ei acolo, o să ajungem la faza de a asfalta. O să dăm drumul ca să se intre frumos în oraș”, a declarat Marius Dulce. 

Drumul de la intrarea în municipiu a fost îmbunătățit la sfârșitul anului 2021, moment în care Marius Dulce spunea că „merită și Călărașiul o intrare demnă de un municipiu reședință de județ”, într-o postare pe Facebook. 

Continue Reading

Știri

Ce se întâmplă cu nodul intermodal de la ieșirea din municipiul Călărași? Administrația locală face noi precizări

Published

on

Municipiul Călărași ar fi trebuit să beneficieze deja de un nod intermodal care ar fi trebuit să fie poziționat în zona de vest a orașului (Siderca), conform proiectului „Reducerea emisiilor de CO2 în zona urbană prin construirea unui terminal intermodal de transport în zona de vest (Siderca) a municipiului Călărași”. Proiectul a fost anunțat în 2020 și trebuia să fie finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Termenul de finalizare era până la 31 decembrie 2023, însă acest lucru nu s-a întâmplat. În prezent, proiectul a fost redepus pe POR 2021-2027, iar administrația locală garantează că „se va face”. 

„Vizavi de proiectul intermodal cu Siderca, se va redepune pe Programul Operațional Regional 2021-2027. Proiectul se va face și nu se va face din banii primăriei sau din împrumuturi, așa cum spun câte unii, se va face din fonduri europene”, a transmis într-o conferință de presă de la Primăria Municipiului Călărași, Ionuț Savu, administrator public al municipiului.

Proiectul este în completarea modernizării străzilor București și Prelungirea București și are ca scop îmbunătățirea transportului local prin construirea unei clădiri administrative, amenajarea unei parcări subterane pentru 37 de autoturisme, 4 locuri autocare și un rastel pentru biciclete, amenajarea unui spațiu liber adiacent spațiului de parcare, cu zone verzi, alei și mobilier urban și montarea unui sistem IT de control acces proiectat și optimizat special pentru monitorizarea intrărilor și ieșirilor autoturismelor .

 

Continue Reading

Actualitate

Fetița de 9 ani din Ciocănești, grav rănită după un accident cu bicicleta. A fost solicitat elicopterul SMURD

Published

on

O zi de joacă pe bicicletă s-a transformat într-un coșmar pentru o fetiță de 9 ani, care a fost grav rănită după ce a căzut, iar cleștele de la frână s-a înfipt în pulpa piciorului. Incidentul s-a petrecut în timp ce fetița se plimba pe bicicletă.

Părinții, alertați de gravitatea situației, au sunat imediat la numărul de urgență 112, iar echipajul SMURD de descarcerare a intervenit rapid la fața locului, însoțit de un medic. Date fiind rănile grave ale micuței, a fost necesară intervenția unui elicopter SMURD pentru a o transporta de urgență la Spitalul Floreasca din Capitală.

Continue Reading

Cele mai vizualizate