Connect with us

Știri

VIDEO. Mihai Alexandru, despre Căminul de Bătrâni “Sfântul Antim Ivireanul: Viceprimarul Dragoș Coman și PMC fac tot posibilul să asigure cele mai bune condiții bune bătrânilor

Published

on

Mihai Alexandru prezintă preocupările Primăriei Călărași pentru asigurarea de bune condiții la Căminul de persoane vârstnice Antim Ivireanu din Călărași

Căminul de Bătrâni “Sfântul Antim Ivireanul” Călăraşi a luat fiinţă în anul 2009 şi funcţionează ca serviciu de asistenţă socială în subordinea Primăriei Călăraşi. La momentul actual, căminul are o capacitate de maxim 45 de locuri (parter şi etajul 1), din care 42 sunt ocupate. După reabilitarea (tajelor 2 şi 3 capacitate maximă va fi de 85 de locuri. Cea mai vârstnică persoană instituţionalizată avea, în vara, 95 de ani, iar cea mai tânără are 64 de ani. Scopul acestei instituţii este menţinerea, refacerea sau dezvoltarea capacităţilor individuale pentru depăşirea unei situaţii de nevoi sociale. Misiunea acesteia este acordarea în regim rezidenţial de asistenţă şi protecţie socială a persoanelor vârstnice, prin servicii şi prestaţii sociale.

Bătrânii instituţionalizaţi participă la tot felul de activităţi sociale, cultural şi divertisment cum ar fi: jocuri de societate, vizionare de emisiuni/filme preferate la TV, organizarea petrecerilor cu ocazia zilelor de naştere,  sărbători religioase, plimbări în aer liber; activităţi de grădinărit, programe artistice, lecturarea diverselor publicaţii, informare şi consiliere cu privire la drepturile şi obligaţiile beneficiarilor; servicii religioase, excursii, activităţi de voluntariat.

Ing. Mihai Alexandru, director al Căminului pentru persoane vârstnice “Sf. Antim Ivireanu” din municipiul Călărași a făcut o evaluare a activității instituției pentru anul 2019. A fost prezentată preocuparea continuă a  viceprimarului Dragoș Coman prin asigurarea condițiilor optime de cazare și masă celor internați aici, dar și a conducerii Primăriei Călărași, care controlează periodic activitatea căminului. Una dintre ambițiile directorului dar și așteptările pentru anul ce urmează este privind anveloparea termică a clădirii, fapt ce va duce la o scădere considerabilă a costurilor de încălzire pe anotimpul rece.

Dacă au existat perioade când ocuparea Căminului era de 100% în prezent din cele 45 de locuri sunt ocupate cca. 33. Personalul de întreținere este specializat și se lucrează în ture. Anul 2019 a fost un an marcat de muncă pentru îmbunătățirea serviciilor oferite. S-au desfășurat acțiuni pentru bunăstarea beneficiarilor de aici, unii având și 92 ani. Sunt 3 mese pe zi, apă caldă, căldură permanentă, asistență medicală permanentă.

Sunt oameni ce se implică prin suflet pentru fiecare internat în parte. Alexandru a vorbit despre nevoia de socializare a celor internați și a descris mesele festive organizate și în acest an de către conducerea Primăriei cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun sau Revelion.Condițiile din Călărași sunt deosebit de bune față de celelalte cămine de bătrîni pe care le-am vizitat în calitate de director. Avem grupuri sanitare, camere de vizite, de recuperare, am modernizat spălătoria și călcătoria și achiziționat mașini noi de spălat.

Advertisement

“Totul presupune atenție și respectarea procedurilor legale” – a menționat directorul Mihai Alexandru

Cel mai important este percepția familiilor și a vizitatorilor. Mihai Alexandru a descris preocupările preotului Alin Badea și altor preoți de organizare a unor slujbe religioase în camera construită special drept capelă pentru cei internați.

Directorul Mihai Alexandru urează tututor călărășenilor Sărbători fericite! La mulți ani și să ne vedem cu bine – celor internați și familiilor acestora!

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Probleme în prima zi de campanie electorală în Călărași: Amalia Bellantoni: “M-au rupt afișele. Am chemat politia!”

Published

on

amalia bellantoni

Prima zi de campanie electorală în județul Călărași a adus și primele obstacole pentru unul dintre candidați. Amalia Bellantoni, reprezentanta Partidului SOS România în cursa pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Călărași, și-a lansat campania în forță încă de la miezul nopții. Cu toate acestea, începutul său s-a lovit de probleme neașteptate.

Candidata a întâmpinat dificultăți în mai multe localități din județ, unde afișele sale electorale au fost fie deteriorate, fie furate de pe panourile special amenajate pentru afișarea lor. Aceste incidente au fost semnalate imediat autorităților competente, iar Amalia Bellantoni a făcut publică situația pe rețelele de socializare.

Este regretabil să vedem că în chiar prima zi a campaniei electorale, unele acțiuni lipsite de fair-play politic au avut loc în județul nostru“, a declarat Amalia Bellantoni.

Continue Reading

Știri

VIDEO. Câte proiecte europene a atras județul Călărași

Published

on

bogdan mihai

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Administratorul public al județului, Bogdan Mihai, a dezvăluit în cadrul unei conferințe de presă desfășurate pe 9 mai 2024, că proiectele de investiții în județul Călărași, finanțate prin fonduri europene, au atins un cuantum impresionant. Cel mai important dintre acestea este proiectul de la Ecoaqua SA, evaluat la 500 de milioane de euro, iar restul proiectelor însumează aproximativ 200 de milioane de euro.

Investiții în sănătate și infrastructură

Administrația județului a direcționat fondurile europene către mai multe domenii esențiale, printre care se numără și sănătatea. Mai multe corpuri de spital au fost modernizate, iar unul dintre cele mai importante proiecte este cel al noului corp de spital, care urmează să devină un mic spital regional. În curând, va începe și renovarea ultimei aripi a Spitalului Județean de Urgență Călărași, corpul F,G,H.

Corpul F, G, H al Spitalului din Călărași va fi consolidat

Corpul F, G, H al Spitalului din Călărași va fi consolidat (2023)

Pe lângă investițiile în sănătate, administrația județului a demarat și proiecte importante în domeniul infrastructurii, în valoare de 100 de milioane de euro. Printre acestea se numără și proiectul drumului trans Regio, evaluat la 500 de milioane de euro, care se află încă în faza de pregătire.

Obiective

Pentru perioada următoare, Bogdan Mihai nu a stabilit un target anume, însă și-a exprimat dorința de a atrage cât mai multe fonduri europene pentru investiții în domeniile esențiale. Printre obiectivele propuse se numără finalizarea proiectului ambulatoriului și a parcării supraetajate din proximitatea spitalului, proiect esențial ce va decongestiona traficul din zonă și va îmbunătăți serviciile medicale prin crearea unui nou ambulatoriu.

De asemenea, se are în vedere extinderea ambulatoriului cu încă un etaj, o măsură care va contribui la îmbunătățirea infrastructurii și a serviciilor oferite cetățenilor.

Continue Reading

Știri

Stadiul în care se află proiectul de reabilitare și modernizare al fostului Cinema Victoria din municipiul Călărași. Ce precizări face primarul Marius Dulce

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Cinema Victoria din municipiul Călărași, o clădire simbol, este cu atât mai aproape de a-și recăpăta frumusețea de odinioară. Compania Națională de Investiții (CNI) va reabilita și moderniza clădirea cinematografului, iar Marius Dulce anunță că în momentul de față CNI reface devizul general al proiectului pentru a intrat în Comisia Tehnică la Minister, potrivit unei conferințe de presă. 

„Cu Cinema Victoria am intrat pe ultima sută și acolo, sperăm noi. Amplasamentul este predat către Compania Națională de Investiții. Se face devizul general pentru a intra în Comisia Tehnică la Minister, pentru că valoarea este undeva la 20 de milioane, 20 de milioane și ceva. Schimbându-se datele, se reface devizul general și nu-l refacem noi, îl reface CNI-ul, și după aceea intră în Comisia Tehnică la Ministerială ca să fie pe semnătură de Ministru”, a declarat Marius Dulce, primarul municipiului Călărași. 

Odată reabilitată și modernizată, clădirea își va păstra funcționalitatea de cinematograf, dar va deveni și centru cultural unde vor fi găzduite piese de teatru, concerte și evenimente festive în sălile de spectacole și conferințe. 

Scurt istoricul al clădirii 

Construită la începutul anilor 1900, imobilul a suferit avarii din cauza cutremurului din 1940. Prin reabilitare, clădirea a fost modificată din punct de vedere arhitectural și a căpătat forma pe care o vedem și astăzi, potrivit lui Florin Rădulescu, șef de serviciu al Muzeului Municipal Călărași. În 1948, clădirea a fost naționalizată ca Cinematograf Victoria. 

Continue Reading

Cele mai vizualizate