Connect with us

Știri

Intervenţie la incendiu de locuință în oraşul Olteniţa, pe strada Pescarilor

Published

on

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Olteniţa au acţionat pentru stingerea incendiului  timp de aproximativ o oră şi 45 de minute, evitând posibilitatea propagării arderii la alte bunuri materiale

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza neglijenţei unei persoane, care a lăsat nesupravegheată o lumânare aprinsă într-o cameră

 

          În data de 07.04.2017, ora 04.30, două echipaje specializate de stingere din cadrul Detașamentului Olteniţa au fost solicitate să acţioneze pe raza localității, pe strada Pescarilor, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință, proprietate individuală, aparţinând lui M.C.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta violent cu flacără și fum dens la acoperiş şi în două camere ale locuniţei, existând risc de extindere a arderii la întreaga locuință și la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.

Advertisement

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza neglijenţei unei persoane, care a lăsat nesupravegheată o lumânare aprinsă într-o cameră.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Olteniţa s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând eficient pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ o oră şi 45 de minute.

În urma incendiului au ars: acoperişul casei pe o suprafaţă de circa 110 de metri pătraţi, mai multe elemente de mobilier, aparatură electrocasnică şi materiale plastice, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de circa 20.000 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă la alte celelalte camere şi la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 200.000 de lei.

La locul intervenției s-a deplasat și un echipaj SMURD pentru a acorda ajutor posibilelor victime ale incendiului, însă nu a fost necesar.

Intervenţie la incendiu de locuinţă pe raza localităţii Fântâna Doamnei, comuna Nicolae Bălcescu

Advertisement

 

Pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară au intervenit prompt pentru lichidarea incendiului, acesta fiind stins în aproximativ 35 de minute

 

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza coşului de evacuare a fumului, deteriorat şi neprotejat termic faţă de materialele combustibile

 

          În data de 08.04.2017, ora 21.48, pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară au fost solicitaţi să acţioneze în comuna Nicolae Bălcescu, pe raza localităţii Fântâna Doamnei, strada Crizantemei, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei locuinţe, proprietate individuală, aparţinând lui I.E.

Advertisement

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta foarte violent, cu flacără deschisă şi cu mult fum la acoperişul locuinţei, pe o suprafaţă de aproximativ 40 de metri pătraţi, existând risc de extindere a arderii şi la vecinătăţi.

Pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară s-au deplasat de urgenţă la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând eficient pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 35 de minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza coşului de evacuare a fumului, deteriorat şi neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

În urma incendiului au ars compnente din structura acoperişului, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 8.000 de lei.

Pompierii militari au intervenit eficient şi au limitat posibiltatea extinderii arderii la vecinătăţi, fiind astfel posibilă salvarea mai multor bunuri materiale în valoare de circa 100.000 de lei.

Intervenţie la incendiu de anexă gospodărească pe raza localităţii Răzvani

Advertisement

 

Pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară au intervenit pentru lichidarea incendiului cu două autospeciale, acesta fiind stins în aproximativ 40 de minute

 

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza unui scurtcircuit electric produs la o instalaţie electrică improvizată situată în podul unei anexe gospodăreşti

 

 

Advertisement

 

 

          În data de 08.04.2017, ora 12.19, pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară au fost solicitaţi să acţioneze pe raza localităţii Răzvani, pe strada I.L.Caragiale, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei anexe gospodăreşti (magazie), proprietate individuală, aparţinând lui I.V.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă şi cu mult fum la podul şi acoperişul anexei, pe o suprafaţă de aproximativ 50 de metri pătraţi, existând risc de extindere a arderii şi la bunurile materiale aflate în imediata apropiere.

Pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară s-au deplasat de urgenţă la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând eficient pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 40 de minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza unui scurtcircuit electric produs la o instalaţie electrică improvizată situată în podul unei anexe gospodăreşti.

Advertisement

În urma incendiului au ars mai multe elemente din lemn din structura podului şi acoperişului anexei gospodăreşti, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 4.000 de lei.

Pompierii militari au intervenit prompt, au limitat posibiltatea extinderii arderii la vecinătăţi, fiind astfel posibilă salvarea mai multor bunuri materiale în valoare de circa 30.000 de lei.

Recomandări ale I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi

Igienizarea de primavară poate constitui un real pericol de incendiu, care se poate solda cu pagube materiale însemnate

I.S.U. “Barbu Ştirbei” Călăraşi vine în sprijinul cetăţenilor cu următoarele recomandări :

 

Advertisement

     Potrivit analizei statistice a incendiilor din ultimii ani, în această perioadă a anului se manifestă o creştere alarmantă a numărului de arderi necontrolate, ca urmare a acţiunilor de igienizare a terenurilor cu vegetaţie uscată, iar în cele mai multe cazuri, focul se extinde la gospodăriile populaţiei sau la păduri, provocând însemnate pagube materiale şi chiar pierderi de vieţi omeneşti.

      Perioada de primavară se caracterizează prin cel mai mare număr de incendii, aceste evenimente nedorite având loc în special în mediul rural, şi nu de puţine ori  pagubele materiale provocate de acestea sunt consistente.

      Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi aduce la cunoştinţă cetăţenilor care deţin sau administrează terenuri agricole, prevederile generale care trebuie să fie respectate la arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale, în fapt măsurile minime de prevenire în acest sens sunt următoarele:

 

 

 

Advertisement

 

 

 condiţii meteorologice fără vânt; colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi, astfel încât, arderea să poată fi controlată; executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier / construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile; curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 metri,  desfăşurarea arderii numai pe timp de zi; asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii; supravegherea permanentă a arderii; stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii; interzicerea acoperirii cu pământ a focarelor.

      Utilizarea focului deschis nu se admite la distanţe mai mici de 40 m faţă de locurile cu pericol de explozie – gaze şi lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi etc., respectiv 10 metri faţă de materialele sau substanţele combustibile – lemn, hârtie, textile, carton asfaltat, bitum, ulei etc., fără a fi supravegheat şi asigurat prin măsuri corespunzătoare.

      Pe terenurile în pantă, arderea vegetaţiei uscate se face pornind din partea de sus a pantei. Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută numai după obţinerea permisului de lucru cu focul, conform prevederilor Normelor generale de apărare împotriva incendiilor, aprobate prin Ordinul ministrului Administraţiei şi Internelor nr. 163/2007.

       Emiterea permisului se face prin grija primarului de către şeful serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă sau persoana desemnată în acest sens.

Advertisement

        În zona de siguranţă a liniilor de cale ferată, drumuri, reţele electrice, reţele de telefonie, conducte de transport lichide combustibile şi gaze, clădiri și suprafeţe împădurite, vegetaţia uscată se va curăţa, fiind intrezisă

utilizarea focului deschis sau arderea vegetației uscate în aceste zone de protecție.

        Totodată trebuie menţionat şi faptul că se impune supravegherea permanentă a copiilor pe toata durata arderii vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale.

        Prevenirea jocului copiilor cu focul în condiţii şi în locuri în care se pot produce incendii constituie o obligaţie a persoanelor care răspund, potrivit legii, de creşterea, educarea şi ingrijirea copiilor.

        Atragem atenţia, că in conformitate cu prevederile H.G.R. nr. 537/2007 privind stabilirea si sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, “arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi” sau „amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii si alte vecinătăţi” se sancţioneaza cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei.

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Locuri de muncă vacante în județul Călărași prin AJOFM Călărași

Published

on

AJOFM Călărași, în colaborare cu diverse companii și instituții din județ, oferă un număr semnificativ de locuri de muncă pentru cetățenii în căutarea unei oportunități profesionale.

Administratie Publica – Servicii Publice

  1. CN Posta Romana SA – Sucursala Ploiesti
    • Ocupație: Agent postal
    • Număr locuri: 3
    • Localitate: Plataresti, Vasilati, Soldanu
    • Vechime cerută: 3 ani
    • Studii: Nedeterminate
    • Durată incadrării: Nedeterminată
    • Salariu / alte avantaje: 30.04.2024
    • Contact: Tel. 0212009256, e-mail: [email protected]

Confectii Textile

  1. Greierele si Furnica CF.25991260
    • Ocupație: Muncitor necalificat
    • Număr locuri: 10
    • Localitate: Calarasi
    • Vechime cerută: Medii
    • Studii: Nedeterminate
    • Durată incadrării: 04.05.2024
    • Salariu: 3300 lei
    • Contact: Tel. 0721375291, e-mail: [email protected]
  2. Confex CF.15904770
    • Ocupație: Operator confectioner
    • Număr locuri: 20
    • Localitate: Calarasi
    • Vechime cerută: Medii sau calificare
    • Studii: Nedeterminate
    • Durată incadrării: 04.05.2024
    • Salariu: 3300 lei
    • Contact: Tel. 0721375291, e-mail: [email protected]
  3. Catex Industry SA CF 47384072
    • Ocupație: Operator confectioner
    • Număr locuri: 4
    • Localitate: Calarasi
    • Vechime cerută: 1 an
    • Studii: Nedeterminate
    • Durată incadrării: 26.05.2024
    • Salariu: 8 ore, 26.05.2024
    • Contact: Tel. 0242307308

Alte Activități

  1. Generali – Romania CF.2886621
    • Ocupație: Agent asigurare, Consultant asigurare, Inspector daune
    • Număr locuri: 2
    • Localitate: Calarasi
    • Studii: Medii sau superioare
    • Durată incadrării: Nedeterminată
    • Contact: Tel. 0722620784, e-mail: [email protected]
  2. London Com SRL CF 22224238
    • Ocupație: Lucrator Comercial, Modelator-miezuitor
    • Număr locuri: 2
    • Localitate: Calarasi
    • Durată incadrării: Nedeterminată
    • Contact: Tel. 0731280862, e-mail: [email protected]
  3. ARR Electric Distribution CF.47819860
    • Ocupație: Electrician, Muncitor necalificat in domeniul electric
    • Număr locuri: 7
    • Localitate: Calarasi/Bucuresti
    • Durată incadrării: 1 an
    • Salariu: 4592 lei/transport zilnic/diurna
    • Contact: Tel. 0787 668 756, e-mail: [email protected]
  4. Andre&Roby Lefruct SRL CF 27736760
    • Ocupație: Lucrator comercial, Operator calculator, Sofer
    • Număr locuri: 10
    • Localitate: Calarasi
    • Durată incadrării: 1-2 ani
    • Contact: Tel. 0732916589c

Continue Reading

Știri

Podul de la Călărași, pe DN 3 B, intră în reparații capitale: Investiție de 100 de milioane lei

Published

on

pod 4 calarasi

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

CNAIR au anunțat că Podul ,,Siderurgic” de la Călărași, o componentă importantă a Drumului TranRegio Brăila – Călărași – Frontieră Bulgaria, va fi supus unor reparații capitale începând cu acest an. Construit în 1991 și având o lungime impresionantă de 843 de metri, podul va fi adus la standardele actuale de siguranță și funcționalitate printr-un contract în valoare de aproape 100 de milioane lei.

Contractul, lansat în licitație de către CNAIR, va fi finanțat din Fonduri Europene, Programul Transport 2021-2027, reprezentând o investiție strategică pentru infrastructura de transport din zonă. Aceste lucrări de reparații capitale sunt considerate necesare, având în vedere că este prima intervenție majoră asupra podului în ultimii 30 de ani.

Potrivit caietului de sarcini consultat, expertiza tehnică realizată în 2020 a evidențiat o serie de degradări și defecte majore ale structurii podului, inclusiv fisuri, crăpături, beton dislocat și armături corodate.

Redacția Călărașipress.ro a semnalat aceste aspecte în mai multe materile: 

Advertisement

Podul de peste Siderurgic, reabilitat de urgență. Când încep lucrările și ce restricții se impun

Situația Podului de peste Canalul Siderurgic de la Călărași, pe masa Ministerului Transporturilor. Câți bani ar urma să aloce Guvernul pentru reparațiile capitale

Podul 4 din Călărași, pericol pentru șoferi (2022)

Lucrările de reabilitare urmăresc să aducă podul la parametrii normali de exploatare, să asigure rezistența, stabilitatea și să îmbunătățească siguranța și confortul utilizatorilor. Această inițiativă este inclusă în Master Planul General de Transport, subliniind importanța sa în cadrul rețelei de infrastructură rutieră națională.

Ofertele pentru contractul de reparații pot fi depuse până pe 6 iunie 2024, iar lucrările sunt planificate să dureze 24 de luni, cu o garanție de 5 ani. Odată finalizate, aceste reparații vor contribui semnificativ la îmbunătățirea condițiilor de transport în zonă și vor consolida legăturile dintre localități și regiuni, facilitând astfel mobilitatea și dezvoltarea economică.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Pompierii militari desfășoară noua campanie umanitară „De Paște, bucurie împarte!” și prezintă acțiunile pentru menținerea siguranței în perioada sărbătorilor

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Pompierii călărășeni realizează în preajma sărbătorilor de Paște o nouă campanie cu caracter uman care „aduce un pic de bucurie celor nevoiași, iar nouă satisfacția unui gest frumos împlinit”, transmit aceștia. Salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” au dăruit celor nevoiași, în special bătrânilor, alimente de bază, conserve, dulciuri, fructe și legume. De asemenea, autoritățile au prezentat într-o conferință de presă măsurile de ordine și siguranță publică întreprinse în această perioadă de structurile MAI. 

  • „Am mers printre ei, la casele lor, și am văzut din nou acele trăiri ce se puteau citi în ochii unor oameni aflați în nevoie. Ne-a bucurat nespus să vedem că am reuşit să le înseninăm chipurile pentru câteva momente şi să le dăm speranţă că sărbătorile pot fi frumoase. Acel “mulţumesc!” rostit cu tot sufletul de către toţi cei care ne-au lăsat să le trecem pragul astăzi şi să le oferim câte puţin, acum, înaintea Marii Sărbători a Învierii Domnului, ne-a împlinit întreaga zi și ne-a dat satisfacția unui gest frumos, nobil, omenesc! Paşte fericit tuturor!”, transmite purtătorul de cuvânt al inspectoratului. 

O bătrână de 90 de ani a răsplătit gestul pompierilor prin a le recita câteva poezii în timpul pe care l-au petrecut împreună, relatează ISU, iar o altă femeie de 93 de ani le-a mulțumit salvatorilor cu „lacrimi în ochi pentru pachețelul primit”. 

  • „Doamna Maria, în vârstă de 93 de ani, ne-a primit, de asemenea, în casă la ea cu toată bucuria, fiind de-a dreptul încântată că cineva s-a gândit şi la ea acum cu puţin timp înainte de Învierea Naşterii Domnului. Ne-a mulţumit cu lacrimi în ochi pentru pacheţelul pe care l-a primit de la noi”. 

Pompierii militari călărășeni asigură ordinea și siguranța publică de 1 mai și Paște 

 

Pompierii militari călărăşeni vor fi la datorie și pentru a veghea la siguranţa comunităţii în perioada minivacanţei prilejuită de Ziua Muncii şi Sărbătorile Pascale.

La nivelul județului Călăraşi, zilnic, peste 100 de pompieri cu 35 mijloace tehnice de intervenţie sunt pregătiți să acţioneze pentru acordarea primului ajutor medical de urgență, pentru stingerea incendiilor și pentru salvarea persoanelor care ar putea fi surprinse în medii ostile vieții.

Advertisement

Premergător acestor sărbători, personalul ISU efectuează controale tematice la lăcașurile de cult din județul Călărași, unde se preconizează participarea unui număr mare de credincioși, precum şi informări preventive în vederea conştientizării asupra pericolelor la care se pot expune oamenii în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

ISU Călărași recomandă cetăţenilor să respecte cu stricteţe măsurile de prevenire a incendiilor, iar pentru evitarea producerii unor incidente sau alte evenimente nedorite este necesară respectarea următoarelor reguli:

  • Accesul credincioșilor în incinta lăcașurilor de cult se permite în limita capacității bisericii, în scopul evitării producerii de accidente;
  • Parcarea autoturismelor persoanelor care participă la slujbele religioase cu public numeros, se face astfel încât să nu blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenție;
  • Este important ca lumânările şi candelele aprinse să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor materiale textile.
  • Este bine să acordați o atenție sporită copiilor şi persoanelor vârstnice sau altor categorii vulnerabile asupra modului de utilizare a lumânărilor şi candelelor, astfel încât să fie evitate situațiile în care viața sau bunurile materiale pot fi puse în pericol. 

Continue Reading

Cele mai vizualizate