Connect with us

Știri

Un bărbat din județul Călărași, urmărit general, depistat la Punctului de Trecere al Frontierei Nădlac II

Published

on

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei (P.T.F.) Nădlac II au depistat şi predat autorităţilor competente un bărbat din judeţul Călăraşi, căutat de autorităţile române, în vederea executării unei pedepse privative de libertate pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii.

În data de 19 septembrie 2019, în jurul orei 02:40, în Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, cetăţeanul român T.M., în vârstă de 37 de ani, domiciliat în judeţul Călăraşi.

În urma efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de către autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii, având de executat zece luni de închisoare.

Bărbatul în cauză a fost predat unui echipaj operativ din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea dispunerii măsurilor legale care se impun.

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Încep lucrările pentru parcarea supraetajată și Ambulatoriul nou. Proiectul include și un heliport

Published

on

Într-un efort de a îmbunătăți infrastructura medicală din județul Călărași, Consiliul Județean anunță începerea unor lucrări importante în zona Spitalului Județean. Anunțul oficial a fost făcut de administratorul public al județului Călărași, Bogdan Mihai, în cadrul unei conferințe de presă la sediul Partidului Social Democrat Călărași.

Proiectul propus de Consiliul Județean are în vedere construirea unei parcări supraetajate, precum și unui nou corp de Ambulatoriu în apropierea unității medicale. Acest demers vine în sprijinul rezolvării problemei deficitului de locuri de parcare din zonă, asigurând astfel un acces mai facil pentru pacienți și personalul medical.

Cu toate acestea, un aspect care a atras atenția este planificarea includerii unui heliport pentru elicoptere în cadrul proiectului. Oficialii afirmă că acest heliport este necesar pentru a facilita preluarea rapidă a pacienților în situații de urgență, contribuind la îmbunătățirea serviciilor medicale din regiune.
CUI MF: 21240002

Advertisement

Continue Reading

Breaking News

De ce au survolat avioanele militare astăzi pe cerul municipiului Călărași? Forțele Aeriene Române vin cu primele precizări

Published

on

Avioanele militare au survolat astăzi deasupra Călărașiului datorită unei campanii de promovare a carierei militare, organizate de Forțele Aeriene Române. Sala Barbu Știrbei a fost plină de liceeni, fiind prezenți peste 200 de elevi ai claselor a XI-a și a XII-a din mai multe instituții de învățământ călărășene. 

Reprezentanții Centrului Militar Județean Călărași, Mr. Petriman Cornel și Plt. maj. Bratu Laurențiu au participat astăzi la campania de promovare a carierei militare, organizată de Forțele Aeriene Române la sala de spectacole Barbu Știrbei Călărași. La eveniment au fost prezenți 200 de elevi plăcut impresionați de prezentare.

„Elevii au fost plăcut impresionați de prezentare, de uniforma militarilor, de povestirile lor și de survolul avioanelor F-16”, transmite Centrul Militar Județean Călărași pe o rețea de socializare despre impresiile potențialilor viitori militari. 

În perioada 13-17 mai 2024, Forțele Aeriene Române organizează campania de promovare a carierei militare în orașele Slobozia, Călărași, Giurgiu, Alexandria și Buftea. 

Continue Reading

Știri

FOTO. Cum arată noile zone pentru tratarea pacienților cu infecții nosocomiale din Spitalul Județean Călărași?

Published

on

Sursă foto: Vasile Iliuță/Facebook

Spitalul Județean Călărași a beneficiat în ultima vreme de mai multe investiții semnificative în aparatură de ultimă generație și nu numai. În cadrul unui proiect complex au fost amenajate opt saloane cu un singur pat și grup sanitar cu funcțiunea de izolator pentru tratarea pacienților cu infecții nosocomiale. Totodată, în cadrul spitalului călărășean au fost organizate două săli de operație septice (în cadrul operatorului unic), transmite președintele Consiliului Județean. 

Aceste dotări sunt implementate în urma unor contracte semnate de Consiliul Județean cu finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru Spitalul Județean de Urgență Dr. Pompei Samarian. Numai în februarie președintele CJ a semnat două contracte în valoare totală de peste cinci milioane de lei, pentru a asigura furnizarea de echipamente și mobilier auxiliar pentru reducerea infecțiilor asociate asistenței medicale, cât și echipamente necesare blocului operator. 

Galerie FOTO. Cum arată aceste noi spații 

Ce sunt infecțiile nosocomiale? 

Infectiile nosocomiale, cunoscute și sub numele de infecții intraspitalicești, sunt infecții pe care pacienții le pot contracta în timpul spitalizării sau în cadrul altor unități de ingrijire medicală. Un aspect important este că aceste infecții nu erau prezente sau în incubare la momentul internării pacientului. Ele reprezintă un risc suplimentar pentru pacienți și pot complica procesul de recuperare, potrivit unui articol drmax.ro

Continue Reading

Cele mai vizualizate