Știri
Cea mai colorata deschidere de an școlar, la Școala Gimnazială Nr.1 din Ciocănești
Published
5 ani agoon
By
C.C
Luni, 9 septembrie 2019, mai mult de 300 de elevi s-au reunit în curtea Școlii Gimnaziale Nr.1 Ciocănești, pentru a participa la Deschiderea noului an școlar. Un eveniment plin de emoție, atât din rândul elevilor, cât și din partea cadrelor didactice care așteptau cu multă nerăbdarea preluarea elevilor care pășesc pentru prima dată în această școală, sau care au trecut în gimnaziu, despărțirea de învățător fiind destul de grea pentru unii elevi.
Iată că anul acesta în localitatea condusă de primarul Pavel Petre a avut loc una dintre cele mai frumoase Deschideri de an școlar. Directorul acestei școli, Dan Melente a reușit performanțe remarcabile privind calitatea actului de educație în Școala Gimanzială Nr.1 Ciocănești. Părinții și bunicii elevilor înscriși aici de declară mulțumiți de condițiile oferite și au cuvinte de laudă la adresa conducerii.
Aprecierile pozitive nu întârzie să apară când este pomenit numele directorului, spun despre acesta că a reușit să schimbe radical fața instituției.
Dotarea sălilor de clasă cu aparatură IT, mobilier înlocuit a reprezentat o prioritate pentru directorul școlii din Ciocănești. Un alt aspect important ce a ținut de modernizarea unității de învățământ din localitate o reprezintă amenajarea spațiilor cu materiale didactice specifice vârstei.
Festivitatea a început cu intonarea imnului României, urmat de un recital susținut de o elevă pasionată de pian, care a impresionat cu cele două melodii interpretate în fața elevilor, părinților și profesorilor.
Prezent la acest frumos eveniment a fost și inspectorul-șef al Inpectoratului de Poliție al Județului Călărași, Marian Iorga, care a transmis următorul următorul mesaj elevilor și părinților:
“Dragi elevi,
Stimați părinți și profesori,
Onorată asistență,
A devenit deja o tradiție ca noi, polițiștii, să vă fim alături în această zi specială.
Trăim împreună cu voi emoția unui nou început și, anul acesta, mai mult ca în alți ani, venim în fața dumneavostră pentru a vă asigura că, adevărații profesioniști ai Poliției Române vă sunt alături și au ca prioritate siguranța dumneavostră.
Cei mai mulți dintre noi suntem părinți și știm că un copil, indiferent de vârstă, are nevoie de atenție, de îndrumare și de protecție. Credem că ocolaborare permanentă între polițiști, cadre didactice și părinți va asigura preemisele unui parteneriat eficient, care să conducă la prevenirea incidentelor ce ar putea perturba liniștea comunității în care trăim.
Ne dorim ca impreună, prin dezvoltatarea unui simț al comunității în jurul școlii, să oferim copiilor noștri un an școlar încununat de performanțem în siguranță!
**
Este datoria noastră să vă fim alături, să vă acordăm sprijin și să contribuim la asigurarea unui climat optim de care fiecare copil are nevoie pentru a dezvoltare armonioasă
Vă Mulțumesc!”
Ceremonia deschiderii acestui an școlar a cuprins mai multe secvențe: slujba religioasă, mesajul conducerii școlii, prezentarea profesorilor diriginți, mesajul Inspectoratului Judetean de Poliție Călărași, prezentarea noilor elevi de învățământ gimnazial.
Emoțiile au fost puternice în rândul elevilor, profesorilor și părinților. Ținutele vestimentare pe care elevii le-au îmbrăcat astăzi au dat o impresie plăcută și o bună organizare evenimentului.
Directorul Dan Melente : “Septembrie devine inevitabil sinonim cu ideea de educaţie şi început de şcoală. Pentru fiecare dintre noi, sunetul clopoţelului trezeşte amintiri: pentru cei ce au terminat anii de şcoală reprezintă nostalgia tinereţii, pentru cei ce sunt deja elevi înseamnă sfârşitul vacanţei, reîntoarcerea la ore, examene, competiţii, iar pentru bobocei entuziasm, curiozitate, poate şi puţină teamă.
Ne regăsim însă cu toţii în universul şcolii, locul fundamental al devenirii noastre- părinţi, elevi şi profesori. Şcoala înseamnă, în egală măsură, cunoaştere, ştiinţă, cultură, dar şi morală, spiritualitate, dragoste. În faţa acestei responsabilităţi uriaşe, rugămintea mea pentru fiecare dascăl este să nu renunţe la a investi în vieţile copiilor şi elevilor, valori şi idealuri înalte, să fie biruitori şi demni, modele demne de urmat pentru discipolii lor.
Totodată, invitaţia mea pentru părinţi este să se implice activ în educaţia copiilor, să ne fie alături în demersul nostru comun de a-i educa şi forma pe cei care reprezintă viitorul localității, al țării. Copiilor şi elevilor le adresez provocarea competiţiei în muncă, în disciplină şi competiţia loială a studiului cu seriozitate.
Vă doresc, dragi elevi, să începeţi anul şcolar încrezători în forţele voastre şi cu dorinţa de a demonstra că sunteţi capabili să fiţi responsabili, iar la finalul anului şcolar să facem măsurătoarea unei reuşite durabile la care adevărul, frumosul şi binele să fie definitorii. Pe colegii mei de la catedră, care cu dăruire şi răbdare deschid orizonturile cunoaşterii pentru toţi elevii, îi asigur de profundul meu respect pentru munca de apostolat pe care o fac.
Şcoala noastră dispune de o ofertă educațională bogată şi în acest an. Pe lângă studiul disciplinelor obligatorii, am introdus opţionale, cum ar fi: engleza pe calculator, lumea plantelor, jocuri geografice, prietenul meu calculatorul, discipline utile în parcursul şcolar al copiilor. Mă bucur să vă anunţ că şcoala noastră are rezultate notabile la nivel judeţean şi naţional – peste 73,5% promovabilitate la Evaluarea Naţională, peste media judeţeană şi naţională, rezultate de excepţie la olimpiadele şi concursurile şcolare.
Şi anul acesta, obiectivul nostru este performanţa şi şcolarizarea tuturor copiilor comunităţii noastre. Ca şi anul precedent şi anul acesta avem parteneriate de colaborare cu Primăria Ciocăneşti, Biblioteca, cabinetul medical, biserica din Ciocăneşti. Școala este locul în care vă petreceți 6 ore pe zi. Vreau să aveți grijă de acest loc, așa cum faceți acasă, menținem curățenia, nu mâzgălim cu pix-ul pe perete sau pe bancă, nu plecăm de la ore, suntem respectuoși cu profesorii și colegii.
Vreau să le mulţumesc anticipat pentru colaborarea fructuoasă ce va urma. Fie ca acest an şcolar să ne aducă tuturor împliniri personale şi comune, sănătate, forţă şi energie în faţa greutăţilor, speranţă, încredere şi multe, multe bucurii.”
Edilul localității Ciocănești, Pavel Petre este cel mai mare susținător pentru dezvoltarea proiectelor din localitate și creșterea calității actului educațional. Prezent la deschiderea noului an școlar, primarul a transmis următorul mesaj elevilor, părinților și profesorilor:
“Bună dimineața, stimați copii, părinți și profesori care formați această comunitate importantă a localității Ciocănești. Ne implicăm în procesul de educare pe care copilul nostru trebuie să îl treacă pentru a evolua în societate. Rezultatele obținute până acum sunt îmbucurătoare la nivelul localității. Unii dintre dumneavoastră vor ajunge medici, polițiști, profesori, sau alte meserii demne de respect.” – declară primarul Pavel Petre
FANFARA ȘCOLII DIN CIOCĂNEȘTI
Înființata în luna octombrie 2017 de către primăria și scoala din Ciocanesti, FANFARA DE COPII din Ciocanesti număra 20 de membri, elevi ai școlii din localitate. Instruită de patru instrumentiști calaraseni, coordonată de prof. Melente Dan si finanțată de primarie, FANFARA, deși tânără, are un palmares bogat.
În acest sens, amintim participarea la TABARA NATIONALA DE MUZICA VOCAL-INSTRUMENTALA, TARGU MURES 2019, participări la diferite festivități organizate în județul Călărași dar și Premiul I la secțiunea vocal-instrumentală a FESTIVALULUI REGIONAL “DOBROGE, PLAI DE DOR” NEGRU VODA-CONSTANTA 2019.
În data de 7 – 8 septembrie a,c., a participat la proiectul “Orașul cântă” din cadrul Festivalului Internațional “George Enescu” București, cu trei reprezentații de succes.
CORUL NATIONAL DE CAMERA ” MADRIGAL-MARIN CONSTANTIN” – COLABORARE CU ELEVII DIN CIOCĂNEȘTI
Un nou proiect se naște la Școala Ciocanesti, un cor de copii, în colaborare cu CORUL NATIONAL DE CAMERA ” MADRIGAL-MARIN CONSTANTIN” Bucuresti. Astfel, un număr de 30 de elevi ciocanesteni vor fi instruiți de profesionisti de la institutia partenera.
ANSAMBLUL FOLCLORIC “MACII BĂRĂGANULUI” CIOCĂNEȘTI – O ALTĂ REUȘITĂ A ȘCOLII
Înființat în primăvara anului 2016, coordonat de profesor Silvia Melente si profesor Dan Melente, instruit de coregraf Aurel Mailat, acompaniat de solista Adriana Ciurea, Ansamblul folcloric “Macii Baraganului ” Ciocanesti număra cinzeci de membri, copii ciocanesteni. Acest proiect realizat de Primăria CIOCANESTI prin persoana domnului primar Petre Pavel în parteneriat cu Scoala Ciocanesti prin persoana domnului director Dan Melente, a devenit o reusita atat pe plan local cat si national, ansamblul devenind mandria comunei.
Deși relativ tanar, acest ansamblu are un palmares bogat. A participat la festivaluri regionale și nationale, cum ar fi ” Dobroge, plai de dor” Negru Vodă 2019, “Flori Dunarene” Oltenita 2017, 2018, “Numai cânt și voie buna” Arad 2017, unde a obținut și marele premiu, dar și la festivaluri internationale, “Hora Mare ” Călărași 2016, 2017, Festivalul internațional de Folclor de la Hanioti, Grecia 2016, Festivalul Internațional de Folclor “Automn to Prague” Praga Cehia 2018 Sau Festivalul internațional “Days în Ohrid” Macedonia 2019.
Un alt lucru de menționat este faptul că acest ansamblu este partener Muzeului Național al Satului ” Dimitrie Gusti” Bucuresti, fiind solicitat deseori de această instituție pentru a da reprezentații cu diferite ocazii.