Connect with us

Știri

Cea mai colorata deschidere de an școlar, la Școala Gimnazială Nr.1 din Ciocănești

Published

on

Luni, 9 septembrie 2019, mai mult de 300 de elevi s-au reunit în curtea Școlii Gimnaziale Nr.1 Ciocănești, pentru a participa la Deschiderea noului an școlar. Un eveniment plin de emoție, atât din rândul elevilor, cât și din partea cadrelor didactice care așteptau cu multă nerăbdarea preluarea elevilor care pășesc pentru prima dată în această școală, sau care au trecut în gimnaziu, despărțirea de învățător fiind destul de grea pentru unii elevi.

Iată că anul acesta în localitatea condusă de primarul Pavel Petre a avut loc una dintre cele mai frumoase Deschideri de an școlar. Directorul acestei școli, Dan Melente a reușit performanțe remarcabile privind calitatea actului de educație în Școala Gimanzială Nr.1 Ciocănești. Părinții și bunicii elevilor înscriși aici de declară mulțumiți de condițiile oferite și au cuvinte de laudă la adresa conducerii.

Aprecierile pozitive nu întârzie să apară când este pomenit numele directorului, spun despre acesta că a reușit să schimbe radical fața instituției.

Dotarea sălilor de clasă cu aparatură IT, mobilier înlocuit a reprezentat o prioritate pentru directorul școlii din Ciocănești. Un alt aspect important ce a ținut de modernizarea unității de învățământ din localitate o reprezintă amenajarea spațiilor cu materiale didactice specifice vârstei.

Festivitatea a început cu intonarea imnului României, urmat de un recital susținut de o elevă pasionată de pian, care a impresionat cu cele două melodii interpretate în fața elevilor, părinților și profesorilor.

Prezent la acest frumos eveniment a fost și inspectorul-șef al Inpectoratului de Poliție al Județului Călărași, Marian Iorga, care a transmis următorul următorul mesaj elevilor și părinților:

Dragi elevi,

Stimați părinți și profesori,

Onorată asistență,

Advertisement

A devenit deja o tradiție ca noi, polițiștii, să vă fim alături în această zi specială.

Trăim împreună cu voi emoția unui nou început și, anul acesta, mai mult ca în alți ani, venim în fața dumneavostră pentru a vă asigura că, adevărații profesioniști ai Poliției Române vă sunt alături și au ca prioritate siguranța dumneavostră.

Cei mai mulți dintre noi suntem părinți și știm că un copil, indiferent de vârstă, are nevoie de atenție, de îndrumare și de protecție. Credem că ocolaborare permanentă între polițiști, cadre didactice și părinți va asigura preemisele unui parteneriat eficient, care să conducă la prevenirea incidentelor ce ar putea perturba liniștea comunității în care trăim.

Ne dorim ca impreună, prin dezvoltatarea unui simț al comunității în jurul școlii, să oferim copiilor noștri un an școlar încununat de performanțem în siguranță!

**

Este datoria noastră să vă fim alături, să vă acordăm sprijin și să contribuim la asigurarea unui climat optim de care fiecare copil are nevoie pentru a dezvoltare armonioasă

Advertisement

Vă Mulțumesc!

Ceremonia deschiderii acestui an școlar a cuprins mai multe secvențe: slujba religioasă, mesajul conducerii școlii, prezentarea profesorilor diriginți, mesajul Inspectoratului Judetean de Poliție Călărași, prezentarea noilor elevi de învățământ gimnazial.

Emoțiile au fost puternice în rândul elevilor, profesorilor și părinților. Ținutele vestimentare pe care elevii le-au îmbrăcat astăzi au dat o impresie plăcută și o bună organizare evenimentului.

Directorul Dan Melente : Septembrie devine inevitabil sinonim cu ideea de educaţie şi început de şcoală. Pentru fiecare dintre noi, sunetul clopoţelului trezeşte amintiri: pentru cei ce au terminat anii de şcoală reprezintă nostalgia tinereţii, pentru cei ce sunt deja elevi înseamnă sfârşitul vacanţei, reîntoarcerea la ore, examene, competiţii, iar pentru bobocei entuziasm, curiozitate, poate şi puţină teamă.

Ne regăsim însă cu toţii în universul şcolii, locul fundamental al devenirii noastre- părinţi, elevi şi profesori. Şcoala înseamnă, în egală măsură, cunoaştere, ştiinţă, cultură, dar şi morală, spiritualitate, dragoste. În faţa acestei responsabilităţi uriaşe, rugămintea mea pentru fiecare dascăl este să nu renunţe la a investi în vieţile copiilor şi elevilor, valori şi idealuri înalte, să fie biruitori şi demni, modele demne de urmat pentru discipolii lor. 

Totodată, invitaţia mea pentru părinţi este să se implice activ în educaţia copiilor, să ne fie alături în demersul nostru comun de a-i educa şi forma pe cei care reprezintă viitorul localității, al țării. Copiilor şi elevilor le adresez provocarea competiţiei în muncă, în disciplină şi competiţia loială a studiului cu seriozitate.

 Vă doresc, dragi elevi, să începeţi anul şcolar încrezători în forţele voastre şi cu dorinţa de a demonstra că sunteţi capabili să fiţi responsabili, iar la finalul anului şcolar să facem măsurătoarea unei reuşite durabile la care adevărul, frumosul şi binele să fie definitorii. Pe colegii mei de la catedră, care cu dăruire şi răbdare deschid orizonturile cunoaşterii pentru toţi elevii, îi asigur de profundul meu respect pentru munca de apostolat pe care o fac.

Advertisement

Şcoala noastră dispune de o ofertă educațională bogată şi în acest an. Pe lângă studiul disciplinelor obligatorii, am introdus opţionale, cum ar fi: engleza pe calculator, lumea plantelor, jocuri geografice, prietenul meu calculatorul, discipline utile în parcursul şcolar al copiilor. Mă bucur să vă anunţ că  şcoala noastră are rezultate notabile la nivel judeţean şi naţional – peste 73,5% promovabilitate la Evaluarea Naţională, peste media judeţeană şi naţională, rezultate de excepţie la olimpiadele şi concursurile şcolare. 

Şi anul acesta, obiectivul nostru este performanţa şi şcolarizarea tuturor copiilor comunităţii noastre. Ca şi anul precedent şi anul acesta avem parteneriate de colaborare cu Primăria Ciocăneşti, Biblioteca, cabinetul medical, biserica din Ciocăneşti. Școala este locul în care vă petreceți 6 ore pe zi. Vreau să aveți grijă de acest loc, așa cum faceți acasă, menținem curățenia, nu mâzgălim cu pix-ul pe perete sau pe bancă, nu plecăm de la ore, suntem respectuoși cu profesorii și colegii.

Vreau să le mulţumesc anticipat pentru colaborarea fructuoasă ce va urma. Fie ca acest an şcolar să ne aducă tuturor împliniri personale şi comune, sănătate, forţă şi energie în faţa greutăţilor, speranţă, încredere şi multe, multe bucurii.”

Edilul localității Ciocănești, Pavel Petre este cel mai mare susținător pentru dezvoltarea proiectelor din localitate și creșterea calității actului educațional. Prezent la deschiderea noului an școlar, primarul a transmis următorul mesaj elevilor, părinților și profesorilor:

“Bună dimineața, stimați copii, părinți și profesori care formați această comunitate importantă a localității Ciocănești. Ne implicăm în procesul de educare pe care copilul nostru trebuie să îl treacă pentru a evolua în societate. Rezultatele obținute până acum sunt îmbucurătoare la nivelul localității. Unii dintre dumneavoastră vor ajunge medici, polițiști, profesori, sau alte meserii demne de respect.” – declară primarul Pavel Petre

FANFARA ȘCOLII DIN CIOCĂNEȘTI

Înființata în luna octombrie 2017 de către primăria și scoala din Ciocanesti, FANFARA DE COPII din Ciocanesti număra 20 de membri, elevi ai școlii din localitate. Instruită de patru instrumentiști calaraseni, coordonată de prof. Melente Dan si finanțată de primarie, FANFARA, deși tânără, are un palmares bogat.

Advertisement

În acest sens, amintim participarea la TABARA NATIONALA DE MUZICA VOCAL-INSTRUMENTALA, TARGU MURES 2019, participări la diferite festivități organizate în județul Călărași dar și Premiul I la secțiunea vocal-instrumentală a FESTIVALULUI REGIONAL “DOBROGE, PLAI DE DOR” NEGRU VODA-CONSTANTA 2019.

În data de 7 – 8 septembrie a,c., a participat la proiectul “Orașul cântă” din cadrul Festivalului Internațional “George Enescu” București, cu trei reprezentații de succes.

CORUL NATIONAL DE CAMERA ” MADRIGAL-MARIN CONSTANTIN” – COLABORARE CU ELEVII DIN CIOCĂNEȘTI

Un nou proiect se naște la Școala Ciocanesti, un cor de copii, în colaborare cu CORUL NATIONAL DE CAMERA ” MADRIGAL-MARIN CONSTANTIN” Bucuresti. Astfel, un număr de 30 de elevi ciocanesteni vor fi instruiți de profesionisti de la institutia partenera.

ANSAMBLUL FOLCLORIC “MACII BĂRĂGANULUI” CIOCĂNEȘTI – O ALTĂ REUȘITĂ A ȘCOLII

Înființat în primăvara anului 2016, coordonat de profesor Silvia Melente si profesor Dan Melente, instruit de coregraf Aurel Mailat, acompaniat de solista Adriana Ciurea, Ansamblul folcloric “Macii Baraganului ” Ciocanesti număra cinzeci de membri, copii ciocanesteni. Acest proiect realizat de Primăria CIOCANESTI prin persoana domnului primar Petre Pavel în parteneriat cu Scoala Ciocanesti prin persoana domnului director Dan Melente, a devenit o reusita atat pe plan local cat si national, ansamblul devenind mandria comunei.

Deși relativ tanar, acest ansamblu are un palmares bogat. A participat la festivaluri regionale și nationale, cum ar fi ” Dobroge, plai de dor” Negru Vodă 2019, “Flori Dunarene” Oltenita 2017, 2018, “Numai cânt și voie buna” Arad 2017, unde a obținut și marele premiu, dar și la festivaluri internationale, “Hora Mare ” Călărași 2016, 2017, Festivalul internațional de Folclor de la Hanioti, Grecia 2016, Festivalul Internațional de Folclor “Automn to Prague” Praga Cehia 2018 Sau Festivalul internațional “Days în Ohrid” Macedonia 2019.

Un alt lucru de menționat este faptul că acest ansamblu este partener Muzeului Național al Satului ” Dimitrie Gusti” Bucuresti, fiind solicitat deseori de această instituție pentru a da reprezentații cu diferite ocazii.

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

VIDEO. Primele rezultate ale tragediei din Spanțov. Macroul consumat, principala cauză

Published

on

Apar noi detalii despre cazul tragediei în care o fetiță de 4 ani și bunica ei au murit după ce au consumat pește la o masă, în a doua zi de Florii.

Conform rapoartelor Direcției Sanitar Veterinare, cazul tragic al fetiței din județul Călărași, care a pierit în urma consumului de pește, a indicat o contaminare a alimentelor cu bacterii în cantități periculoase.

Conform informațiilor obținute de la libertatea.ro, analizele realizate asupra probelor prelevate atât din magazinul local cât și din frigiderul familiei au indicat prezența unui nivel anormale de bacterii, inclusiv klebsiella și salmonella, ce depășesc limitele permise.

În prezent, autoritățile așteaptă rezultatele ulterioare ale analizelor efectuate de către Direcția Sanitară Veterinară și cele ale probelor prelevate de Direcția de Sănătate Publică.

Vă reamintim că o fetiță de 4 ani și bunica ei au murit, luni, a doua zi după Florii, după ce ar fi mâncat macrou congelat cumpărat de la magazinul din satul Spanțov.

Advertisement

Și familia crede același lucru, însă poliția a deschis o anchetă. Un apel la 112 dar luni dimineață anunță ca o fetiță de 4 ani era în stare de inconștiență. A fost dusă la Spitalul Județean Călărași, intubată, însă, a murit.

Alte câteva ore mai târziu, din casa aceleiași familii a sunat din nou la numărul de urgență 112. De această dată bunicii erau cei care se simțeau foarte rău.

Bunica în vârstă de 59 de ani și bunicul de 66 de ani au fost duși la spitalul municipal din Oltenița. Femeia a murit și ea în scurt timp.

Continue Reading

Știri

Ecoaqua / Cartierul Măgureni, fără apă din cauza unei avarii

Published

on

Urmăriți știrile Calarasipress.ro pe WhatsApp

Municipiul Călărași se confruntă cu o avarie la rețeaua de distribuție a apei, generând oprirea alimentării în cartierul Măgureni. Situația a survenit la intersecția străzilor Petroșani și Păcii, iar echipele operatorului ECOAQUA SA Călărași sunt mobilizate pentru intervenții de urgență.

Conform informațiilor transmise de către operatorul local de apă și canalizare, avaria a fost semnalată la ora 15:30 și se estimează că lucrările de remediere vor dura între 3 și 4 ore. Astfel, locuitorii din cartierul Măgureni vor resimți întreruperea alimentării cu apă pe durata intervenției.

Ne confruntăm cu o situație urgentă la intersecția străzilor Petroșani și Păcii din municipiul Călărași, iar echipa noastră este deja pe teren pentru a remedia avaria cât mai rapid posibil“, au declarat reprezentanții ECOAQUA SA Călărași.

În cazul în care situația se modifică sau apar informații noi, vom revenii cu detalii prin intermediul canalului nostru de comunicare.

Continue Reading

Breaking News

Scântei: Amelia Giurcan cere demiterea directorului Ecoaqua SA pentru incompatibilitate. Grama:”Îi recomand o pungă de semințe și o ședere plăcută în minivacanță. Politica nu este pentru ea!”

Published

on

sursa foto: calarasipress.ro


Urmăriți știrile Calarasipress.ro pe WhatsApp

Ultima ședință a Consiliului Județean Călărași a ieșit cu scânteie și tensiuni, după ce Amelia Giurcan a deschis din nou subiectul Ecoaqua. De data aceasta, consiliera USR i-a solicitat președintelui CJ Călărași Vasile Iliuta să-l demită pe Eduard Grama din poziția de director al operatorului regional de apa-canal Ecoaqua SA.

Motivul? Agenția Națională de Integritate a stabilit că acesta a fost găsit incompatibil și nu ar trebui să ocupe o funcție publică pentru următorii trei ani.

Amelia Giurcan a subliniat că, deși funcția actuală a lui Eduard Grama nu îl obligă să-și părăsească postul, consideră că acesta are o obligație morală să facă acest lucru.

În ședința recentă a Consiliului Județean, am solicitat demiterea lui Eduard Grama din funcția de director al Ecoaqua. Președintele Iliuță a confirmat că Grama nu mai poate ocupa această funcție din cauza unei hotărâri judecătorești, dar că demiterea lui este în responsabilitatea Consiliului de Administrație al Ecoaqua. Am adus în discuție faptul că Președintele Iliuță l-a susținut pe Grama în toate funcțiile publice pe care le-a ocupat până acum și că este responsabilitatea PSD să nu-l mai protejeze. Este important să asigurăm integritatea instituțiilor publice și să avem încredere că acestea sunt conduse de persoane competente și corecte” – a precizat Amelia Giurcan pentru Calarasipress.ro

Interpelat de Amelia Giurcan, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuta, a afirmat că a verificat situația și a consultat direcția juridică a CJ Călărași, care a constatat o stare de incompatibilitate. Cu toate acestea, Consiliul de Administrare încă nu a confirmat această constatare, iar Adunarea Generală a Acționarilor urmează să se reunească pentru a clarifica situația.

Pe de altă parte, Eduard Grama a declarat că s-a conformat și și-a dat demisia din funcția din cadrul direcției din Consiliul Județean Călărași la data de 11.04.2024, în aceeași zi în în care, pe portalul Înaltei Curți, a fost publicată decizia.

Advertisement

Referitor la conducerea Ecoaqua SA, acesta a precizat
că numirea directorului general este în responsabilitatea Consiliului de Administrație conform OUG 109.

Contactat pentru un punct de vedere, directorul Eduard Grama a făcut următoarea precizare:

“Eu nu comentez declarații politice. Suntem în campanie electorală, iar, după cum ne-am obișnuit în ultimul timp, fiecare spune ce crede el că este interesant pentru propriul electorat. Subiectul propus pentru analiză de doamna de la USR, fina baronului de Prahova, Iulian Dumitrescu, presupune referiri la lege și articole de lege, nu la părerea personală a unei persoane care, de la membru PSD, a ajuns candidatul albanez al USR. Îi recomand o pungă de semințe și o ședere plăcută în minivacanță. Politica nu este pentru ea!”

Continue Reading

Cele mai vizualizate