Connect with us

Știri

Roseți / Primarul N. Rîjnoveanu vorbește despre începerea anului școlar, agricultură, fermieri și dezvoltarea localității

Published

on

“Dacă stăm bine și ne gândim, primarul trebuie să știe de toate…” – Nicolae Rîjnoveanu – primarul comunei Roseți

Primarul Nicolae Rîjnoveanu este la datorie încă de la primele ore ale dimineții, poate vi se pare exagerată ora la care se prezintă în birou – 6 dimineața! Are biroul încărcat cu documente pe care trebuie să le verifice, vizeze și înainte pe circuit, astfel, fiecare om ce vine cu probleme în primărie să fie mulțumit și servit rapid. În ziua vizitei noastre, primarul avea două întâlniri pe care trebuia sa le onoreze. Doi proiectanți și doi executanți care să desfășoare lucrări în localitatea Roseți.

LUCRĂRI LA TRAMA STRADALĂ

Un executant trebuia să înceapă lucrările de pe data de 1 septembrie la trama stradală, ce a mai rămas de remediat, foarte puțin, pentru că Roseți este o comună asfaltată 100%. Celălalt executant are spre finalizare extinderea sediului Primăriei. Lucrarea este pe spre terminare. Suntem la finisaje. Trebuie să mă întâlnesc și cu alte persoane legat de P.U.Z. pentru lotizarea terenurilor acordate construirii de case pentru cei tineri. Am foarte multe de făcut astăzi – afirmă primarul  Rîjnoveanu

PRIMARUL, NEMULȚUMIT DE PROGRAMUL CARE SE TERMINĂ LA ORA 16

Advertisement

Este prost programul care se termină la orele 16 la alte instituții. Noi trebuie să muncim peste program, pentru că nu le putem termina pe toate în aceeași zi. Avem și probleme cu cetățenii, cu funcționarii ce se suprapun și cu probleme de sănătate, astăzi mă doare mijlocul…”- arată primarul, pe care durerile nu îl împiedică să muncească

ANUL ȘCOLAR ÎN COMUNA ROSEȚI

Râjnoveanu: “Începe anul școlar. Totul este rezolvat. Dl. director este aproape și în fiecare an suntem la termen. Am întârziat cu evaluările la lucrarea de modernizare, și de realizare a sălii de sport. Tot anul vom face sport în aceeași sală de clasă, dar vom definitiva lucrarea. Terenul de sport vedem ce răspuns primim și de săptămâna viitoare începem lucrările. Sunt întârzieri și din cauza legislației ce impune respectarea unor termene. Avem 1 singur om la achiziții și investiții și are un volum foarte mare de muncă. Este foarte greu. Sunt probleme și cu executanții legate de furnizori care nu mereu respectă calitatea materialelor cerute de noi. Cantitățile sunt mai mari decât norma de consum. Știu cu ce se confruntă și ei. Ne interesează respectarea graficului de execuție. Ei pun termene mici de execuție și nu le pot onora uneori.

AGRICULORII ȘI FERMIERII – SURSA PROSPERITĂȚII DIN COMUNĂ

Prosperitatea comunei noastre se datorează celor care muncesc. Agricultura s-a dezvoltat, iar producțiile și în acest an au fost foarte bune. Nu cred că există un agricultor care să nu simtă ajutorul dat de guvern. Este una din ramurile economice ale României ce vor prospera. Avem acces la gama de utilaje pentru a executa lucrări de calitate. Stăm însă la mâna naturii. În acest an am avut ploi suficiente. S-a investit și în irigații. În zona baltă vor începe lucrările, iar beneficiarul SC Dorna se va bucura de investițiile făcute de guvern pentru irigații. Am avut o producție foarte bună în acest an și la grâu și la orz sau porumb. Aportul freatic a fost bun în acest an. Înainte eram eroi ai muncii socialiste. Astăzi 6000 kg păioase la hectar este o producție mică, dar îmbucurătoare pentru fermierii care și-au dat silința. Unii au întors cultura de rapiță. Naturii nu i te poți opune. Sperăm ca în terasa 1 să fie executate lucrări de irigații a întregii comune. Guvernul a făcut totul posibil.

Advertisement

CRESCĂTORII DE ANIMALE

Privind crescătorii de animale, carnea de vită pleacă de la 4 lei de la producător și ajunge pe piață la 20 lei. Carnea de porc ajunge la 10 lei Cine câștigă? Noi creștem cca. 12 000 oi. Piața este acaparată de noi. Carnea de miel se vinde în viu la 11 lei. Prețul pe piața externă ajunge de 4 ori mai mare. Este necesar colectarea produselor animaliere și stabilirea unui standard de preț Lâna este bătaie de joc chiar dacă se dă subvenție. Unde este industria de prelucrare a lânii? Cine si-a dorit să o desființeze? La fel și pielăria. Cine a desființat-o să o refacă. Nu este normal să vedem cum arată un porc sau o vacă la grădina zoologică. Nu avem nevoie de import. Avem nevoie să găsim vaccinuri pentru combaterea pestei porcine.

OPINIA PRIMARULUI PSD DESPRE PNDL

Voi candida primar. Le doresc la cetățeni sănătate. Ce am promis, cu înțelegerea lor și prin multă muncă voi rezolva. Mai am de introdus gazele în comună. Rămân probleme mici, ușor de rezolvat. Programul PNDL al guvernului a fost extraordinar. Performanțele guvernului trebuie analizate de aici din infrastructura comunelor nu numai privind autostrăzile. Asociația comunelor ne-a ajutat. Nu a dorit decât binele cetățenilor din localități. Noi primarii cunoaștem dorințele oamenilor.

Ne ocupăm de toate problemele lor. Începând de la siguranță, liniștea și ordinea publică le coordonăm ca de altfel toate serviciile. Noi, primarii suntem întrebați de sănătate, de educație și de curățenie. Dacă stăm bine și ne gândim primarul trebuie să știe de toate.

Advertisement


Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

A încercat să-și schimbe becurile din far ale mașinii și a fost la un pas să o facă scrum

Published

on

Un autoturism marca Citroen C5 a fost cuprins de flăcări în zona motorului, într-un incident care a avut loc în această seară în municipiul Călărași. Potrivit informațiilor disponibile, proprietarul vehiculului ar fi încercat să schimbe becurile farurilor cu doar 20 de minute înainte de izbucnirea incendiului, iar situația a degenerat rapid.

La fața locului, mai multe echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Călărași au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, iar pagubele s-au limitat doar la cele materiale.

Trecătorii spun că incidentul ar fi fost cauzat de o improvizație la partea electrică a autoturismului. Polițiștii vor demara o anchetă pentru a stabili exact circumstanțele în care s-a produs incendiul.

Continue Reading

Știri

Amalia Bellantoni își lansează autobiografia! Ce spune femeia care s-a îndrăgostit de județul Călărași

Published

on

Amalia Bellantoni este o personalitate cunoscută și respectată, cu o viață dedicată autodepășirii și realizărilor remarcabile. Experiența sa bogată și pasiunea pentru provocări au transformat-o într-o figură emblematică atât în lumea gastronomiei, cât și în cea culturală. 

Cu o carieră diversificată, Amalia a început prin a-și urma visul de a deveni  pilot, lucrând  pentru 15 ani în companii aeriene.  Cabin crew  pentru companii precum Alitalia și Tarom. Deși nu și-a îndeplinit complet acest vis, a reușit să-și construiască o reputație impresionantă ca membru al echipajului.

Popularitatea sa a crescut semnificativ odată cu apariția în emisiunea de televiziune “Chefi la cuțite”, unde a fost cunoscută sub porecla de “Sicilianca”. Într-un mod inspirat, Amalia a transformat această poreclă într-un renume, deschizând un restaurant sicilian și o fermă ce reconstituie atmosfera autentică a unui sat sicilian.

Implicată în numeroase cauze sociale și culturale, Amalia Bellantoni a devenit o voce puternică pentru comunitatea sa. Alături de soțul său, Domenico Bellantoni, a devenit ambasadoare a culturii siciliene și a promovat valorile și tradițiile acestui teritoriu îndepărtat.

Cu toate acestea, legăturile sale cu România sunt la fel de puternice și profunde. Amalia și-a dedicat eforturile pentru a contribui la dezvoltarea locală, fiind recunoscută ca o ambasadoare neoficială a comunei Belciugatele și a județului Călărași.

Acum, Amalia Bellantoni a hotărât să-și împărtășească povestea și gândurile prin intermediul unei cărți autobiografice. “De la însorita Sicilie la crivățul Bărăganului – Viața privită de deasupra norilor și de aici, de prin țărână” surprinde esența vieții sale, călătoria sa personală și lupta împotriva adversităților.

Lansarea cărții va avea loc la Restaurantul Belli Siciliani din București și se așteaptă să fie un eveniment memorabil, reflectând interesul și admirația publicului față de viața și realizările Amaliei Bellantoni.

amalia bellantoni

amalia bellantoni

Sursa foto: Arhivă Amalia Bellantoni

Continue Reading

Știri

Accident pe DN3, în zona Pod 4: Un motociclist a fost rănit după ce a fost acroșat de un șofer

Published

on

accident pod 4

Marți, 7 mai, la ora 19:40, pe DN3, pe șoseaua Chiciului, a avut loc un nou accident rutier care a implicat trei persoane. Conform informațiilor, un autoturism și o motocicletă s-au acroșat.

Potrivit primelor date, accidentul s-a produs în timp ce motociclistul a semnalizat intenția de a schimba direcția de deplasare, indicând coborârea spre Restaurantul Pod 4, moment în care un autoturism condus de un bărbat l-a acroșat pe motociclist.

La fața locului au intervenit rapid mai multe echipaje de urgență ale ISU Călărași, care au acționat pentru acordarea primului ajutor și evaluarea victimelor. Motociclistul a suferit o fractură la unul dintre membrele superioare.

Cauzele exacte ale accidentului vor fi stabilite de către polițiștii rutieri.

Continue Reading

Cele mai vizualizate