În această dimineață, pe telefoanele mobile a celor ce dețin abonamente de telefonie la Vodafone România a venit o informare de tip SMS prin care, clienții sunt anunțați asupra faptului că “Vodafone și UPC sunt acum împreună”. Iată sms-ul pe care l-a trimis Vodafone către abonați:
“Salut! Avem vesti bune! Vodafone și UPC sunt acum împreuna. Echipa noastră va consolida rețelele și îți va aduce cele mai noi tehnologii, pentru a te bucura de cea mai buna experiență. Iți mulțumim ca ne-ai ales! Detalii: www.vodafone.ro/impreuna. Ready?”
Pe această temă, Cristian Florea, un tânăr influencer din spațiul on-line a scris un articol interesant pe site-ul cristianflorea.ro, domeniu pe care îl accesez de fiecare dată când prind câteva minute libere. Citesc articole și învăț lucruri interesante despre multe lucruri pe care le considerăm banale în viața de zi cu zi. Redau mai jos, parțial, articolul scris despre asocierea dintre cele două brand-uri.
Advertisement
Marile descoperiri și inovații ale lumii în care trăim au fost făcute de echipe de experți. Deși uneori atribuim o victorie sau o reușită unui singur om, de multe ori, în spatele acelei reușite a stat o echipă de persoane foarte deștepte care au ajutat la acea victorie.
Inventarea becului este cel mai bun exemplu. Cu toții știm că el a fost inventat de Thomas Edison, dar dacă ar fi lucrat singur la acel proiect, probabil n-ar mai fi fost numele lui în spatele acelei invenții, că n-ar fi ajuns la un rezultat bun în timp util. Înainte de Edison, au mai încercat și alții să facă becuri. De fapt, primul om care a făcut un fel de bec este un chimist englez, pe nume Humphry Davy, care în 1809 a legat două fire de o baterie și între acele două fire a pus un conductor care s-a aprins datorită curentului care trecea prin el.
În 1874, doi canadieni pe nume Henry Woodward și Mathew Evans au patentat o invenție de bec incadescent, patent pe care i l-au vândut unui tip pe nume Thomas Edison în 1879. Edison lucrase și în trecut la invenția unui bec și, împreună cu o echipă grozavă de cercetători și ingineri, au reușit în câteva luni să inventeze un un filament care să-i ofere becului posibilitatea de a funcționa vreo 1200 de ore, iar din acel moment becul devenea o invenție atractivă pentru publicul larg. Așa a rămas Edison cu numele de inventator al becului, dar e clar că fără echipele de cercetători care au lucrat înainte la asta nu ar fi ajuns atât de departe.
Ce legătură are povestea de mai sus cu Vodafone și UPC?
Mi se pare că, așa cum a fost în cazul becului (dar și în cazul altor invenții tehnologice), dacă ai mai multe echipe de profesioniști care lucrează cu același obiectiv, reușești avansezi și mai mult în domeniu.
Advertisement
Cât despre Vodafone și UPC, două echipe de experți se transformă într-una singură și împreună au de gând să inoveze atât în zona de servicii mobile, cât și în zona de servicii fixe (fie că vorbim de telefon, internet sau cablu).
Și ambele se pot lăuda cu echipe bune, pentru că amândouă au inovat în România în aria lor de desfășurare. Citește mai departe articolul aici