Connect with us

Breaking News

Călărași: D.I.I.C.O.T destructurează o grupare infracțională care se ocupa cu trafic de persoane și proxenetism

Published

on

La data de 19.03.2019  procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Călăraşi au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  T. A. E.  şi  P. I. F., pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism şi trafic de minori.

De asemenea, la aceeaşi dată, s-a solicitat Tribunalului Călăraşi, luarea măsurii arestului preventiv în lipsă a inculpatului T. N., pentru săvârşirea pentru săvârşirea infracţiunilor de constitiuire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism. 

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2015, pe raza judeţului Călăraşi s-a constituit  un grup infracţional organizat care a acţionat în scopul recrutării şi al plasării de tinere  pe pieţele de prostituţie interne sau din afara graniţelor ţării, în vederea obţinerii unor câştiguri substanţiale.

Liderul grupului, inculpatul T. N.,  cunoscut în comunitatea din care face parte ca o persoană violentă, i-a angrenat în activitatea de recrutare a victimelor şi pe cei doi fii ai săi , inculpaţii T. A. E.  şi  P. I. F., care, prin metoda „lover – boy”, au reuşit să  convingă două victime  să se prostitueze în beneficiul acestora.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că, tinerele controlate de către membrii grupului, erau transportate de regulă până la podul de la Dragalina, unde erau preluate de şoferi de tir cu care întreţineau raporturi sexuale contracost.

Advertisement

Ulterior, membrii grupului au recrutat mai multe victime pe care le-au exploatat  pe teritoriile Germaniei și  Marii Britanii, sumele de bani provenite din practicarea prostituţiei fiind transmise către membrii grupului, membrilor de familie ai acestora sau persoanelor interpuse,  prin servicii bancare de transfer rapid.

De asemenea, s-a reţinut faptul că, în cursul anului 2017, inculpatul P. I. F a recrutat o minoră, în vârstă de 16 ani la acea dată, care a practicat prostituţia atât  pe centura orașului Slobozia, cât şi în zona unui complex comercial, de la marginea orașului Călărași.

În luna octombrie 2018,  urmare a  controlului exercitat asupra sa către membrii grupului asupra sa, minora  a reuşit să fugă împreună cu copilul său, sesizând organele de poliţie cu privire la  agresiunile exercitate asupra sa de către membrii grupului.

Neavând însă niciun sprijin sau vreo sursă de venit, minora a fost recrutată de către o altă grupare infracţională, specializată în același gen de infracțiuni, situaţie care a generat un real conflict între membrii celor două grupuri.

Ulterior, urmare a „negocierilor” avute între membrii celor două grupuri infracţionale, minora a fost plasată inculpaţilor din cauza de faţă,  cu condiţia ca, în fiecare săptămână, inculpatul P. I. F să-i transfere săptămânal soţiei unuia dintre membrii grupului rival,aflată în penitenciarul Târgșor, suma de 500 de lei. 

Advertisement

La data de 20.03.2019  Tribunalului Călăraşi a dispus arestare preventivă  a inculpaţilor T. A. E.  şi  P. I. F pentru o perioadă de 30 de zile. 

Acțiunea a fost organizată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul  Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Călărași.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  Inspectoratului de Poliţie Județean Călărași  şi Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași. 

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, inculpatul beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

De ce au survolat avioanele militare astăzi pe cerul municipiului Călărași? Forțele Aeriene Române vin cu primele precizări

Published

on

Avioanele militare au survolat astăzi deasupra Călărașiului datorită unei campanii de promovare a carierei militare, organizate de Forțele Aeriene Române. Sala Barbu Știrbei a fost plină de liceeni, fiind prezenți peste 200 de elevi ai claselor a XI-a și a XII-a din mai multe instituții de învățământ călărășene. 

Reprezentanții Centrului Militar Județean Călărași, Mr. Petriman Cornel și Plt. maj. Bratu Laurențiu au participat astăzi la campania de promovare a carierei militare, organizată de Forțele Aeriene Române la sala de spectacole Barbu Știrbei Călărași. La eveniment au fost prezenți 200 de elevi plăcut impresionați de prezentare.

„Elevii au fost plăcut impresionați de prezentare, de uniforma militarilor, de povestirile lor și de survolul avioanelor F-16”, transmite Centrul Militar Județean Călărași pe o rețea de socializare despre impresiile potențialilor viitori militari. 

În perioada 13-17 mai 2024, Forțele Aeriene Române organizează campania de promovare a carierei militare în orașele Slobozia, Călărași, Giurgiu, Alexandria și Buftea. 

Continue Reading

Breaking News

Accident de circulație pe strada Independenței. O tânără s-a răsturnat cu mașina și a avariat alte două

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp
Un nou accident rutier a avut loc astăzi, ora 21:00, pe strada Independenței din municipiul Călărași. Traficul este complet blocat. Se pare ca la volan se afla o tânără care se îndrepta către zona Piața Mare. A pierdut controlul volanului, iar autoturismul s-a răsturnat.

Polițiștii rutieri au venit la fața locului pentru a efectua primele verificări, iar pompierii militari din cadrul ISU Călărași au intervenit de urgență cu mai multe autospeciale. Din fericire, nimeni nu a suferit răni grave în urma impactului.

Alte două autoturisme staționate în apropiere au fost avariate în urma coliziunii.

Advertisement

Continue Reading

Breaking News

Alertă Meteo: Cod galben pentru județul Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Este cod galben de vreme rea în județul Călărași, transmite ISU Călărași. Sunt menționate intensificări ale vântului cu viteze ce pot ajunge în general între 45 și 50 km/h.

Acest avertisment este valabil în intervalul de timp cuprins între orele 10:00 și 19:00, în data de 4 mai 2024.

Continue Reading

Cele mai vizualizate