Connect with us

Actualitate

Independența|Primarul Lică Voicu – “Am terminat de asfaltat aproape toată comuna, mai avem puțin de lucru satul Potcoava”

Published

on

Lică Voicu, primar în comuna Independența din anul 2012, a reușit să realizeeze proicte importante și necesare pentru comuna pe care o conduce de aproape două mandate. Independența este situată la 16 kilometri de municipiul Călărași, reședință  de județ, la 40 km față de stația CFR Lehliu Gară. Comuna se află în partea de  sud a județului și este  compusă din trei sate: Independența, fosta denumire “Coadele”, Potcoava și Vișinii – fosta deumire “Fleva” – conform informațiilor publicate pe pagina instituției.

Proiecte au fost multe, realizări pe măsura muncii depuse. Cel mai impresionant proiecte a avut loc in mandatul 2012  2016, când, primul mandat ca primar în localitatea Independența, moment când, peste 300 miliarde lei vechi într-un proiecte de infrastructură din județul Călărași. Anvergura proiectului a depășit orice așteptare, a cetățenilor, a colegilor primar, Lică Voicu fiind un bun exemplu pentru curajul pe care l-a avut în implementarea acestui proiect necesar.

Primarul Lică Voicu recunoaște că aceste proiecte au fost un succes datorită echipei pe care o are în spate. Fără sprijinul Consiliul Local Independența și fără ajutorul colegilor prin primărie aceste proiecte erau greu de realizat.

Primarul Lică Voicu:Pentru anul trecut, anul 2018 am satisfacția lucrului bine făcut aici în Independența, reușind să finalizez alimentarea cu apă a întregii localități. Lucrarea efectuată pe o lungime de cca. 17 km. a fost realizată prin Programul Național de Dezvoltare Locală  cu 3.207.281 ron. A fost o investiție mare, cu lucrări de amploare ce au presupus și realizarea unei Stații de tratare a apei, montarea a 78 vane, 8 hidranți  și 815 cămine de acces. În Independența aproape am asfaltat tot,  preocuparea noastră este ca și cei din satul Potcoava să poată beneficia de o infrastructură modernă cu străzi asfaltate, trotuare și condiții  civilizate pentru deplasarea în localitate. Trebuie să existe un echilibru de dezvoltare între sate. În acest an începem lucrări de asfaltare/modernizare a 7 km. de străzi în satul Potcoava prin proiect P.N.D.L în valoare de 7.774.000 ron din care noi, Primăria asigurăm cofinanțare doar cu vreo 300.000 ron. Începem lucrările de asfaltare și pe strada Cireșului din satul Potcoava dar din banii noștri, din bugetul local dar avem și un alt proiect important tot în Potcoava și anume reabilitarea Grădiniței “Albă ca Zăpada” și tot prin P.N.D..L la care asigurăm o contribuție proprie de vreo  87.000 ron. Nu puteam lăsa Grădinița “Degețica” din satul Vișinii și de aceea începem și acolo reabilitarea tot prin proiect PNDL, pe banii guvernului.

Prin A.F.I.R. achiziționăm în acest an un încărcător frontal, necesar executării multor lucrări în regim propriu în cazul situațiilor de urgență, deszăpezire, lucrări în comună, etc. Un alt încărcător, un tractor cu 2 remorci , o vidanjă, dotare cu rampe ecologice se vor achiziționa printr-un alt proiect cu Ministerul Apelor și Pădurilor. Una dintre problemele importante ale localității, cu care se identifică majoritatea colegilor mei din alte localități este prețul mare pentru ridicarea gunoiului.

Advertisement

M-am deplasat personal cu colegi din primărie, avem discuții cu cetățenii pentru a-i conștientiza că gunoiul trebuie selectat, altfel prețul va fi foarte mare, așa cum legea îl stabilește, și nu noi conducerea Primăriei. Din păcate, legea nu prevede compensarea taxelor la gunoi și nu s-au găsit până în prezent soluții din partea celor responsabili, deși Ecomanagement Salubris și conducerea Consiliului Județean Călărași a organizat mai multe întâlniri. Noi am efectuat recensământul populației pentru a identifica numărul real de locuitori de pe raza localităților în vederea stabilirii corecta a datoriei corecte față de firma de salubritate.

Ca primar am discutat cu colegii mei o serie de soluții, dar toate acestea trebuie implementate prin acte legislative. Cel mai important lucru rămâne educația cetățenească. Sunt convins că putem rezolva în timp și acest aspect, așa cum prin comunicare și dialog suntem receptivi la orice probleme, propuneri venite din partea cetățenilor.”

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Omagiu în memoria eroilor călărășeni! Cum s-a desfășurat ceremonia organizată în onoarea veteranilor de război

Published

on

By

Municipiul Călărași a fost cuprins de emoție în această zi specială, în care comunitatea și-a unit gândurile și sentimentele în onoarea veteranilor de război, adevărații eroi ai istoriei noastre. Primarul Marius Dulce a transmis un mesaj profund de respect și recunoștință, evidențiind sacrificiul suprem al acestor bravi oameni pentru libertate și unitate națională.

Printr-o ceremonie de depunere a coroanelor de flori la monumentul ridicat în memoria eroilor călărășeni căzuți în Al Doilea Război Mondial, comunitatea călărășeană și-a exprimat recunoștința față de cei care și-au dat viața pentru idealurile naționale și pentru apărarea valorilor fundamentale ale libertății.

Prezența militarilor, a oficialităților locale și a altor reprezentanți ai comunității a subliniat solidaritatea și unitatea în recunoașterea meritelor veteranilor de război. În acest cadru solemn, primarul Marius Dulce a postat pe rețelele sociale un mesaj plin de emoție și respect către toți veteranii, evidențiind importanța contribuției lor la binele și prosperitatea națiunii române.

„Veteranii de război sunt îngerii pătați cu sânge pentru libertatea noastră. Azi, de ziua lor, le-am cinstit memoria prin depuneri de coroane de flori. Celor doi veterani de război cât mai are municipiul Călărași, celor 17 la nivel județean și celor 960 de nivelul țării le doresc liniște și sănătate”, a scris edilul într-o postare pe Facebook, în care a atașat multiple fotografii de la eveniment.

Imaginile emoționante de la ceremonie au captat momente de solemnitate și reverență, evidențiind respectul și admirația întregii comunități călărășene față de acești bravi oameni.

La depunerea coroanelor a fost prezent și Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, care, la rândul lui, a transmis un mesaj care a întărit și mai mult importanța păstrării memoriei și a apărării valorilor pentru care au luptat eroii noștri. Recunoașterea curajului și devotamentului acestor eroi a fost exprimată în cuvinte sincere și emoționante, reflectând profundele sentimente de respect și admirație ale întregii comunități.

„Ne amintim astăzi de cei care și-au sacrificat viața pentru țară și unitatea ei, de cei care au luptat pentru libertate și democrație, rezistând cu mult curaj în fața tiraniei, opresiunii și agresiunii. Datorită acestor eroi avem astăzi prețiosul bine al libertății și nu trebuie să uităm niciodată că libertatea este o valoare care, odată câștigată, trebuie apărată fără rezerve, în fiecare zi, de fiecare dintre noi.

Avem aceste exemple ale trecutului tocmai pentru a putea privi viitorul cu speranță și încredere. Îi asigur pe veteranii de război de tot respectul și sprijinul meu și le mulțumesc pentru tot ceea ce au realizat în beneficiul statului român, sub culorile drapelului naţional! Multe urări de sănătate şi linişte sufletească alături de familie și prieteni!”, a transmis Vasile Iliuță, pe Facebook.

Continue Reading

Actualitate

Două cutremure s-au produs în România în ziua de Florii. În ce zone s-au resimțit

Published

on

În ziua de Florii, România a fost surprinsă de două cutremure, care s-au resimțit în Vrancea și în Oltenia.

Un cutremur cu magnitudinea 3,3 pe scara Richter a avut loc în județul Vrancea, la ora 6:43, conform datelor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Seismul a fost înregistrat la o adâncime de 90 de kilometri și s-a produs în apropierea mai multor orașe, printre care se numără: Focșani la 43 de kilometri vest, Buzău la 64 de kilometri nord, Sfântu-Gheorghe la 68 de kilometri est, Brașov la 80 de kilometri est, Bacău la 97 de kilometri sud, Ploiești la 97 de kilometri nord-est și Bârlad la 98 de kilometri sud-vest.

În cursul serii, la ora 20:02:26, ora locală a României, un alt seism slab, cu magnitudinea de 2,5 pe scara Richter, a avut loc în regiunea Oltenia, Gorj, la o adâncime de 11,7 kilometri.

Din prima zi a lunii aprilie și până în prezent, în România au avut loc 29 de cutremure, cu intensități cuprinse între 2 și 3,9 pe scara Richter.

În 2023, cea mai semnificativă mișcare tectonică din România a avut loc pe 14 februarie, în județul Gorj, cu o magnitudine de 5,7 pe scara Richter și la o adâncime de 6,3 kilometri.

Continue Reading

Actualitate

Călărași Cup 2024: Trei zile de performanțe remarcabile și clipe de glorie

Published

on

În perioada 26-28 aprilie a.c., a avut loc una dintre cele mai așteptate competiții internaționale de fotbal, Călărași Cup 2024. Evenimentul a adunat echipe de elită, atât din România, cât și din Bulgaria, pentru trei zile de acțiune palpitantă și rivalitate pe terenul de joc.

Unul dintre momentele-cheie ale competiției a fost prezența legendarului Miodrag Belodedici, invitat de onoare al evenimentului. Cunoscut pentru cariera sa remarcabilă în fotbal și pentru contribuțiile sale la dezvoltarea acestui sport, Belodedici a adus un plus de prestigiu competiției, încântând publicul prezent și împărtășindu-și experiența sa valoroasă cu participanții.

Echipele participante au oferit spectacol pe teren, demonstrând abilități tehnice de excepție și determinare. Fiecare meci a fost un prilej de emoție și suspans pentru suporterii aflați în tribune și pentru cei care au urmărit evenimentul de acasă.

Pe această cale, dorim să mulțumim Ecoaqua SA, Consiliului Județean și domnului primar Marius Dulce, părinților care și-au încurajat în fiecare secundă copiii, antrenorilor, oamenilor din staff, Crucea Roșie Călărași, dar și echipei din spate, care s-a asigurat ca totul să iasă bine.
Acest turneu internațional a fost posibil de realizat și cu sprijinul AFC Dunărea Călărași și cel al AJF Călărași. Le mulțumim pentru participare și vecinilor bulgari de la FC Dobrich și PFK Ludogoreț.

Rezultate meciuri

La categoria 2014, rezultatele au fost următoare:

  • Ludogorets – locul I
  • Udinese Academy  – locul II
  • FC Dobrich – locul III
  • LTDZ Dragalina – locul IV

La categoria 2012, clasamentul final a arătat astfel:

  • Fc Dobrich – locul I
  • Atletico Galați – locul II
  • Medin Sport Slobozia – locul III
  • Ludogorets – locul IV

La categoria 2016, nu a existat un clasament, însă cei 200 de copii au fost premiați. De asemenea, și micii sportivi de la categoriile 2012-2014 au primit cadouri și medalii din partea echipei Ecoaqua.

La categoriile 2014-2012, cei mai tehnici jucători au primit premiile speciale „Marian Catană”.

Mulțumim echipelor prezente la această competiție:

LTDZ Dragalina, Stars Brăila Albastru, Voința Valu lui Traian, FC Dobrich, Progresul Fundulea, Stars Brăila Galben, ACSM Oltenița, Academia Hagi Alb, Atletic Călărași, Olympico Dragomirești, Viva Sport Constanța, Portul Călărași, Medin Sport Slobozia, ZEP Academy, Inter Galactic Galați, Academia Hagi Albastru, AFC Tudor 2022, Tricolorul Lanurile Verde, Unirea Slobozia, Tricolorul Lanurile Galben, CSO Murfatlar, Dunărea Călărași, Udinese Academy, Ludogorets.

Continue Reading

Cele mai vizualizate