Connect with us

Știri

VIDEO. Drumarii călărăşeni finalizează asfaltarea drumului judeţean 310

Published

on

Drumarii călărășeni continuă lucrările de modernizare a drumului județean 310, sectorul cuprins între Piscicola și Călărașii Vechi, reprezentând cea de-a doua bucată a proiectului demarat pentru fluidizarea traficului și creșterea eficienței rutiere pentru Cuza Vodă și satele componente.

Începute în luna iulie, lucrările de asfaltare a drumului județean 310 vor fi derulate până la finele acestei săptămâni. Investiția este finanțată de Consiliul Județean Călărași realizată de compania Drumuri și Poduri Călărași.

Reprezentanții DPC Călărași au dat asigurări administrației județene că graficul lucrărilor va fi respectat, iar calitatea va fi cea promisă.

Cu ocazia apropierii de final a proiectului de asfaltare, astăzi, 4 octombrie, Adrian Nițu, inginer al societății Drumuri și Poduri S.A. a vizitat șantierul lucrărilor pentru a se asigura de buna desfășurare a șantierului.

“Suntem pe DJ 310, drumul de hotar al comunei Cuza Vodă, care iese între satul Călărași Vechi și satul Cuza Vodă. Astăzi turnăm cele 400 de tone de asfalt din totalul de 1.000, avem de asfaltat 1100 metri și închidem lucrarea de la drumul județean 310. Va fi dat în funcțiune la sfârșitul acestei săptămâni după ce va fi efectuată recepția, urmând a fi dat în circulație.”

PRIMĂRIA CUZA VODĂ PUNE BEȚE ÎN ROATE DRUMARILOR

Primăria Cuza Vodă  s-a arătat deranjată de proiectul de asfaltare pe care societatea DPC îl realizează din bugetul Consiliului Județean pe raza localității călărășene.  Primărița Monica Ceaușescu s-ar fi deplasat de mai multe ori pe șantierul drumarilor călărășeni pentru a le atrage atenția asupra unor aspecte pe care aceasta le-ar fi constat în urma unor discuții cu cetățenii.

“La nivel local nu am găsit același interes al Primăriei Cuza Vodă, eu fiind și consilier local, nu am găsit aceeași deschidere, ba mai mult, au încercat să ne pună bețe în roate, dar alături de Consiliul Județean Călărași am rezolvat toate problemele, de aceea și termenul lung de realizare. Am început anul trecut în iarnă și iată că la doi ani distanță am finalizat lucrarea. Ba că eram prea aproape de gard, ba că suntem prea aproape de stâlp. Noi am respectat proiectul și cotele impuse  privind modul de realizare. Ne-am fi așteptat la un sprijin din partea autorităților locale, lucru pe care nu l-am primit până acum.” – a declarat Adrian Nițu, inginer al DPC Călărași.

Contactată pentru un punct de vedere, primărița Monica Ceaușescu nu a răspuns la telefon până la difuzarea acestui material.

 

Știri

Accident rutier în comuna Ciocănești: Tractor răsturnat și șofer rănit

Published

on

Un nou accident rutier a avut loc sâmbătă dimineața, în jurul orei 11:00, în comuna Ciocănești, soldându-se cu rănirea ușoară a șoferului unui utilaj agricol. Evenimentul nefericit s-a produs în apropierea centrului comunei, când un tractor condus de un bărbat s-a răsturnat, provocând rănirea conducătorului acestuia.

Din fericire, rănile suferite au fost considerate ușoare, iar șoferul a putut fi asistat și transportat ulterior la spital pentru investigații suplimentare.

La fața locului, într-un timp scurt, au intervenit echipajele de urgență ale pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Călărași.

Aceștia au mobilizat un echipaj specializat în descarcerare, împreună cu o autospecială de stingere a incendiilor, pentru a acorda asistență și a se asigura că nu există riscuri suplimentare.

Echipajul de descarcerare a acționat prompt pentru a elibera șoferul din utilajul agricol răsturnat, facilitând astfel intervenția echipajelor medicale.

În continuare, autoritățile vor efectua cercetări pentru a stabili cu exactitate circumstanțele care au condus la acest accident rutier.

Continue Reading

Știri

VIDEO / Barul lui Bobiță din Tonea a luat foc. Pompierii intervin la fața locului

Published

on

Calarasipress.ro

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de vineri, puțin după ora 03:00 dimineața, la un local din satul Tonea, comuna Modelu, județul Călărași. Autoritățile au fost alertate de vecinii îngroziți de flăcările care amenințau să cuprindă și proprietățile învecinate.

La fața locului au intervenit prompt echipe de pompieri cu mai multe autospeciale de stingere din cadrul ISU, care au fost mobilizate pentru a stinge incendiul.


Pompierii au înconjurat zona și au început să acționeze pentru a ține sub control flăcările care se propagau rapid în tot localul.


În același timp, poliția a asigurat perimetrul, menținând ordinea și siguranța în jurul zonei afectate de incendiu. Zona a fost restricționată accesului.


Cauza exactă a incendiului rămâne deocamdată necunoscută și urmează să fie investigată de către specialiștii în domeniu. Autoritățile vor efectua cercetări amănunțite pentru a determina originea și circumstanțele în care a izbucnit incendiul de proporții.

Continue Reading

Știri

Incendiu în bucătăria unui restaurant din Călărași din cauza unui grătar

Published

on

Un incendiu a izbucnit în această seară, orele 21:10, la un local situat pe Bulevardul Republicii, la intersecția cu Bulevardul Cuza Vodă din municipiul Călărași, mobilizând mai multe echipaje de pompieri și forțe de poliție. La fața locului au fost trimise rapid unități de intervenție pentru a lichida flăcările care au cuprins una dintre încăperile localului.


Evenimentul a atras atenția numeroșilor trecători și rezidenți din zonă. La momentul respectiv, zona a fost securizată de forțele de poliție, care asigură gestionarea traficului și menținerea ordinii publice.

Echipajele de pompieri s-au mobilizat rapid și au acționat cu promptitudine pentru a stăpâni flăcările înalte care au urcat pe coșul de evacuare al grătarului.

Nu au fost raportate victime sau răniți în urma incendiului. Până în prezent, cauza incendiului nu a fost stabilită și vor fi efectuate investigații amănunțite pentru a determina cauzele acestuia.

Continue Reading

Cele mai accesate articole