in

250 de puieți de stejar roșu, plantați în comuna Unirea

Zilele trecute, în comuna Unirea din județul Călărași, au fost plantați 250 de puieți de Stejar Roșu, specie de arbore rezistentă în timp. Aceștia, conform primarului Ciprian Olteanu, au fost plantați pe lângă drumul național în sat Oltina și sat Unirea. 

Quercus rubra, cunoscut ca și stejarul roșu american, este un arbore de foioase de dimensiuni medii, cu o coroană rotunjită, cu răspândire largă, adesea neregulată. De obicei, crește într-un ritm moderat de până la înălțimi de 20-25 m, adesea mai mare în sălbăticie. Frunzele sunt verzi închis, lucioase, cu 7-11 lobi cu vârful ascuțit. Frunzele devin roșu intens și maronii toamna. Florile sunt nesemnificative și apar primăvara. Fructele sunt ghinde care se maturizează la începutul toamnei. O cultură abundentă de ghinde nu poate apărea înainte ca acest copac să împlinească 40 de ani.

“Ieri (miercuri, 31 martie 2021 n.r.) s-au plantat 250 de arbori specia Stejar Roșu, pe lângă drumul național în sat Oltina și sat Unirea. Arborii au fost obținuți prin intermediul unui contract de sponsorizare de la Ocolul Silvic Călărași, și mulțumim pe această cale celor care au făcut posibil acest lucru.
Mulțumim angajaților primăriei și cetățenilor care s-au implicat în săparea gropilor și plantarea arborilor. Sperăm că în câțiva ani și stejarii noștri vor ajunge ca cel din poza de mai jos.” – scrie pe pagina personală de Facebook, Ciprian Olteanu, primarul comunei Unirea
0 0 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PSD/ Primarul Marius Dulce, despre creditul de 40 mil. lei care a provocat isterie în opozițe

Directorul DGASPC Gheorghe Drăgănică, despre bugetul pentru 2021 și restructurarea centrelor de adulți