Connect with us

Știri

Lehliu Gară: Străzile din Răzvani și Buzoieni, modernizate cu ajutorul unui proiect important

Published

on

Primarul Iulian Iacomi din Lehliu Gară, județul Călărași, a acordat un interviu pentru CălărașiPRESS.ro, în care a vorbit despre proiectele de investiții importante pe care le desfășoară în scopul dezvoltării și creșterii a crește gradul de confort al locuitorilor din oraș și din satele aparținătoare. Unul dintre cele mai importante proiecte pe care primarul Iacomi le implementează este reabilitarea zonei centrale din oraș, care se află în stadiul de Studiu de Fezabilitate și urmează să fie pus în execuție.

De asemenea, în oraș se va construi un pasaj de trecere la nivel de cale ferată, care va aduce eficiență în traficul rutier și feroviar din zonă, proiect ce îl are ca lider desemnat pe Consiliul Județean Călărași și orașul Lehliu Gară, alături de Compania Națională de Administrare a infrastructurii rutiere.

Primarul Iacomi a mai anunțat construirea unei săli de sport de Tip 1, cu o valoare de 2,8 milioane de euro, prin Compania Națională de Investiții, modernizarea rețelei de canalizare și apă curentă, precum și asfaltarea ultimelor străzi care au rămas de executat.  Importanța infrastructurii rutiere este pusă mereu pe lista priorităților administrației din Lehliu Gară, iar prin proiectul Anghel Saligny vor fi asfaltați peste 26 de km de drum, proiect ce cuprinde Lehliu Gară, Răzvani și Buzoieni.

Primarul Iacomi, care se află la conducerea orașului din anul 2008, a reușit să își îndeplinească toate obiectivele din punct de vedere administrativ. Orașul, care se află la 70 de km de reședința de județ, are două sate aparținătoare, Răzvani și Buzoieni, care se află într-un proces amplu de dezvoltare.

În ceea ce privește infrastructura de apă și canalizare, primarul a anunțat că aceasta a fost modernizată printr-un proiect marca Programul Național de Dezvoltare Locală II, în valoare de 6 milioane de lei. De asemenea, au fost modernizate 12 străzi din satul Răzvani și alte 12 străzi din cel de-al doilea sat, iar alte 29 de străzi din Lehliu Gară au fost asfaltate printr-un proiect de o valoare de 39.360.498 de lei.

 

Știri

Dinamo obține promovarea în Liga 1 într-un baraj plin de suspans!

Published

on

Dinamo triumfă în barajul de promovare/menținere în Liga 1, asigurându-și revenirea în SuperLigă după doar un sezon petrecut în eșalonul secund!

Într-un meci plin de emoții desfășurat pe Arena Națională, echipa „câinilor” a avut parte de o provocare grea în deplasarea la Mioveni. FC Argeș a condus cu 2-0 și 4-1, dar odată cu eliminarea lui Calcan, bucureștenii au reușit să mai înscrie un gol, transformând misiunea trupei lui Bogdan Vintilă într-o sarcină aproape imposibilă. Astfel, sub comanda lui Ovidiu Burcă, Dinamo a reușit să obțină promovarea în prima ligă, o performanță complet neașteptată în acest sezon.

Dinamo se întoarce în Liga 1! La sfârșitul sezonului trecut, Dinamo a suferit retrogradarea pentru prima dată în istorie, în urma barajului cu U Cluj. Se prefigura un dezastru în Ștefan cel Mare, cu mari dificultăți financiare, un lot extrem de subțire și o lipsă de încredere din partea puținilor suporteri dinamoviști față de antrenorul echipei.

Mai mult decât atât, Dinamo a avut un început foarte slab în Liga 2 și părea să fie una dintre candidatele la retrogradare în Liga 3. Cu toate acestea, Burcă a reușit să trezească spiritul dinamovist în jucători, rezultând o serie de performanțe excelente. „Alb-roșii” s-au calificat în play-off și chiar au avut șansa de a promova direct înaintea ultimei etape.

Deși această oportunitate nu s-a concretizat, Dinamo revine acum în Liga 1 și așteaptă cu nerăbdare meciurile de derby cu FCSB, Rapid, Universitatea Craiova, CFR sau U Cluj. Cu siguranță, pentru a se menține în elita fotbalului românesc, „câinii” vor trebui să-și consolideze semnificativ lotul.

Continue Reading

Știri

Călărași: Cotele alarmante ale Dunării pun în pericol sezonul estival

Published

on

Foto: Cosmin Șuțu / fb.com/PentruCalarasi

Nivelul crescut al Dunării pune în alertă localitățile riverane, în special pe cei care se bucură de plajele de pe malurile fluviului. În ultima perioadă, cotele Dunării au înregistrat valori îngrijorătoare, iar efectele acestui fenomen sunt impresionante. La data de 2 iunie, nivelul a atins cota de 479 cm, înregistrând o scădere de doar 2 cm față de ziua precedentă.

Una dintre zonele afectate de creșterea apelor Dunării este Călărași, unde Plaja Pod 4 Albatros, Plaja Tineretului și Plaja Mare au fost complet acoperite de apele Brațului Borcea. Această situație a compromis începutul sezonului estival din acest an, întrucât turiștii și localnicii nu au mai putut beneficia de aceste zone de relaxare.

Riscul de inundații este în continuare mare în această zonă. Într-o singură săptămână, cotele Dunării au crescut alarmant, de la o valoare de 370 cm la 482 cm pe data de 2 iunie. Specialiștii estimează că această tendință va continua, iar maximul atins va fi înregistrat duminică, 4 iunie, când se preconizează că nivelul ar putea ajunge la 493 cm.

Cu toate acestea, este important de menționat că faza de apărare încă nu a fost depășită, ceea ce înseamnă că măsurile de protecție împotriva inundațiilor sunt încă valabile. Cota de alarmare pentru inundații este de 600 cm.

Continue Reading

Știri

Primăria Municipiului Călărași efectuează tratamente împotriva țânțarilor

Published

on

Primăria Municipiului Călărași (PMC) va efectua tratamente avio de combatere a larvelor de țânțari și dezinsecție terestră pentru înlăturarea țânțarilor pe domeniul public al orașului, în perioada 07-10 iunie.

Tratamentele avio se vor desfășura în intervalul orar 06:00 – 11:00, iar cel terestru între orele 21:00 și 05:00. În funcție de vreme, perioada poate fi prelungită – fapt ce va fi comunicat ulterior de către PMC.

Substanțele active care vor fi folosite sunt următoarele: Cipermetrin, Piperonil butoxid, Praletrin, Deltametrin, Esbiotrin și Bacillus Thuringiensis.

Primăria transmite că tratamentele vor fi desfășurate în condiții corespunzătoare, prin respectarea prevederilor legale de protecție a mediului și sănătății populației.

Continue Reading

Cele mai accesate articole