Connect with us

Știri

1,4 milioane lei atrași de Primăria Fundeni în bugetul local din impozitul unui centru comercial

Published

on

Gheorghiță Cărtușanu, un important membru PSD și primar de succces din din localitatea Fundeni, a dovedit abilități deosebite în administrarea resurselor locale și a reușit să atragă investiții semnificative pentru comunitate, finanțate din bugetul propriu, în mare parte din veniturile provenite din colectarea taxelor și impozitelor.

În prima parte a anului 2023, administrația condusă de primarul Cărtușanu a atras investitori importanți, cum ar fi LIDL și Fashion House, care au adus beneficii notabile pentru Fundeni. De exemplu, LIDL a plătit impozite în valoare de 1,4 milioane de lei pentru acest an și, ca o stimulare pentru contribuabili, a fost aplicată o bonificație de 10% până la data de 31 martie pentru plata impozitului pe clădiri.

Primarul a subliniat importanța acestor investiții și a menționat că Fashion House, de exemplu, este în proces de extindere, cu o cerere de autorizație de urbanism pentru o suprafață de aproximativ 5.000 de metri. În urma autorizațiilor de construcție, administrația locală a încasat deja 3 milioane de lei și estimările indică faptul că investitorii au plătit în total între 5 și 6 milioane de lei.

În ciuda succesului obținut, primarul Cărtușanu a menționat că a avut de înfruntat diverse provocări, inclusiv concurența cu zona Ilfov, cunoscută pentru bugetul său generos. Cu toate acestea, cu abilitățile și eforturile sale, a reușit să atragă investitori interesați să-și desfășoare activitatea în Fundeni. De exemplu, au existat intenții din partea unor investitori turci de a transfera afaceri în localitate, ceea ce ar fi adus beneficii semnificative pentru comunitate. Primarul a subliniat angajamentul său față de investitori, promițând sprijin în obținerea resurselor necesare pentru dezvoltarea proiectelor.

Edilul a mai subliniat importanța investițiilor pentru dezvoltarea localității, precizând că banii aduși de investitori sunt reinvestiți în infrastructură, școli, parcuri și drumuri, având un impact pozitiv asupra vieții locuitorilor din Fundeni. El a exprimat disponibilitatea de a sprijini orice altă investiție și a subliniat că este deschis la proiecte de orice mărime, arătându-și încrederea în faptul că banii investiți în comunitate vor aduce beneficii semnificative pe termen lung.

Știri

Accident de circulație în Independența, un bărbat a murit pe loc după ce a fost lovit de mașină

Published

on

Un bărbat de aproximativ 60 de ani și-a pierdut viața luni noapte, după ce a fost lovit mortal de o mașină. Martorii oculari susțin că mașina a trecut efectiv peste el.

Bărbatul, cunoscut în comună ca fiind un consumator de alcool, și-a găsit sfârșitul într-un mod tragic.

La fața locului a intervenit imediat un echipaj de ambulanță, însă, din păcate, medicii nu au mai putut să facă nimic pentru a-i salva viața. Bărbatul a fost declarat decedat.

Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate toate detaliile legate de acest accident tragic. Cercetările sunt în curs pentru a determina circumstanțele exacte și pentru a se stabili responsabilitatea în acest caz de ucidere din culpă.

Continue Reading

Știri

Dosar penal deschis pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul economic

Published

on

ipj politie

La data de 30 septembrie a.c., în jurul orei  22:50, în cadrul unei acțiuni polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, alături de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița, au efectuat un control la o societate comercială, din municipiul Oltenița.

În urma activităților, polițiștii au constatat faptul că nu a fost fiscalizată pe casa de marcat suma de 8.200 lei, încasată în ziua de 30 septembrie a.c., banii fiind confiscați și ulterior fiind aplicată sancțiunea contravențională în valoare de 30.000 lei.

Totodată, în cadrul societății comerciale au fost identificate 16 articole vestimentare ( tricouri, pantaloni scurți, etc) , purtând inscripția și însemnele unor mărci protejate, cu o valoare totală de 10.000 lei.

Pentru aceste bunuri nu au putut fi prezentate documente de proveniență și certificate de calitate și conformitate, existând suspiciunea că ar fi contrafăcute.

Bunurile au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Continue Reading

Știri

Elicoptere militare deasupra Călărașiului

Published

on

Mai multe elicoptere militare au fost surprinse deasupra municipiului Călărași, într-un eveniment care a stârnit interesul multora. Ctitorii vigilenți au trimis imagini și mesaje  redacției noastre pentru a ne informa despre această mișcare militară.

Elicopterele, grupate în formații, au survolat municipiul pentru mai multe minute. Ce anume căutau sau care era direcția lor, încercăm să aflăm.

Întrebarea firească care a apărut în mințile cetățenilor este: de ce au fost prezente aceste elicoptere militare la acest moment și în acest loc? Explicația ar fi că, în bazele militare din Borcea și Jegălia, care au confirmat că aceasta a fost o parte dintr-un exercițiu de antrenament.

Despre acest subiect, am mai scris și aici: Mobilizări la graniță. Avioane F16 și soldați americani prezenți într-o bază militară din Călărasi, pentru a desfășura misiuni comune

 

Continue Reading

Cele mai vizualizate