Connect with us

Știri

Ziua siguranței pe internet

Published

on

Ieri, în contextul Zilei Siguranței pe Internet, polițiști din cadrul Biroului de Siguranță Școlară și Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalității au desfășurat activități de informare şi conștientizare a elevilor cu privire la pericolele de pe internet.

Activitățile de prevenire s-au desfășurat la Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” Călărași.

În cadrul acestor întâlniri au fost prezentate măsuri ce trebuiesc cunoscute şi aplicate pentru siguranţa pe internet.

Discuţiile purtate au avut caracter interactiv, elevii fiind încurajaţi să prezinte situaţii cu care s-au confruntat în lumea virtuală şi soluţiile pe care le-au identificat pentru depăşirea problemelor.

Pentru prevenirea victimizării în mediul online, Inspectoratul de Poliție Județean Călărași recomandă copiilor:

Setarea unor parole cât mai complexe, care să fie schimbate periodic;

Parolele să nu fie divulgate altor persoane;

Acceptarea cererilor de prietenie doar de la persoanele cunoscute;

Prudență în a oferi sau posta pe internet informații personale, fotografii sau locațiile frecventate;

Activarea setărilor de confidențialitate.

Pentru a preîntâmpina implicarea copiilor/tinerilor în situații potențial infracționale, părinții trebuie să țină cont de următoarele recomandări:

Folosiţi Internetul împreună cu copiii, căutaţi cu ei informaţii care să-i intereseze!;

Fiţi atenţi la „prieteniile” online pe care aceștia le întreţin! Încercaţi să cunoaşteţi programele şi aplicaţiile folosite de copii pe dispozitivele de accesare a Internetului!;

Instalaţi aplicaţii antivirus actualizate şi programe de filtrare care pot bloca automat accesul către anumite categorii de site-uri!;

Folosiţi anumite mecanisme de control parental şi instalaţi instrumente de filtrare a Internetului, ca măsuri suplimentare de supraveghere!;

Arătaţi copilului cum să folosească setările de siguranţă!;

Învaţaţi copiii să nu ofere niciodată date personale sau poze celor cu care corespondează pe Internet!;

Explicaţi-le copiilor că nu este bine să stabilească, fără acceptul dvs., întâlniri cu persoane pe care le cunosc doar de pe Internet!;

Încurajaţi-vă copilul să aibă o atitudine responsabilă pe Internet, să nu transmită vulgarităţi, ameninţări sau injurii!;

Internetul poate crea dependență! Nu lăsați copiii să petreacă ore în șir în fața ecranului, stabiliți de comun acord un program de utilizare a calculatorului și oferiți-le alternative de petrecere a timpului liber!

Știri

Accident rutier în comuna Ciocănești: Tractor răsturnat și șofer rănit

Published

on

Un nou accident rutier a avut loc sâmbătă dimineața, în jurul orei 11:00, în comuna Ciocănești, soldându-se cu rănirea ușoară a șoferului unui utilaj agricol. Evenimentul nefericit s-a produs în apropierea centrului comunei, când un tractor condus de un bărbat s-a răsturnat, provocând rănirea conducătorului acestuia.

Din fericire, rănile suferite au fost considerate ușoare, iar șoferul a putut fi asistat și transportat ulterior la spital pentru investigații suplimentare.

La fața locului, într-un timp scurt, au intervenit echipajele de urgență ale pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Călărași.

Aceștia au mobilizat un echipaj specializat în descarcerare, împreună cu o autospecială de stingere a incendiilor, pentru a acorda asistență și a se asigura că nu există riscuri suplimentare.

Echipajul de descarcerare a acționat prompt pentru a elibera șoferul din utilajul agricol răsturnat, facilitând astfel intervenția echipajelor medicale.

În continuare, autoritățile vor efectua cercetări pentru a stabili cu exactitate circumstanțele care au condus la acest accident rutier.

Continue Reading

Știri

VIDEO / Barul lui Bobiță din Tonea a luat foc. Pompierii intervin la fața locului

Published

on

Calarasipress.ro

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de vineri, puțin după ora 03:00 dimineața, la un local din satul Tonea, comuna Modelu, județul Călărași. Autoritățile au fost alertate de vecinii îngroziți de flăcările care amenințau să cuprindă și proprietățile învecinate.

La fața locului au intervenit prompt echipe de pompieri cu mai multe autospeciale de stingere din cadrul ISU, care au fost mobilizate pentru a stinge incendiul.


Pompierii au înconjurat zona și au început să acționeze pentru a ține sub control flăcările care se propagau rapid în tot localul.


În același timp, poliția a asigurat perimetrul, menținând ordinea și siguranța în jurul zonei afectate de incendiu. Zona a fost restricționată accesului.


Cauza exactă a incendiului rămâne deocamdată necunoscută și urmează să fie investigată de către specialiștii în domeniu. Autoritățile vor efectua cercetări amănunțite pentru a determina originea și circumstanțele în care a izbucnit incendiul de proporții.

Continue Reading

Știri

Incendiu în bucătăria unui restaurant din Călărași din cauza unui grătar

Published

on

Un incendiu a izbucnit în această seară, orele 21:10, la un local situat pe Bulevardul Republicii, la intersecția cu Bulevardul Cuza Vodă din municipiul Călărași, mobilizând mai multe echipaje de pompieri și forțe de poliție. La fața locului au fost trimise rapid unități de intervenție pentru a lichida flăcările care au cuprins una dintre încăperile localului.


Evenimentul a atras atenția numeroșilor trecători și rezidenți din zonă. La momentul respectiv, zona a fost securizată de forțele de poliție, care asigură gestionarea traficului și menținerea ordinii publice.

Echipajele de pompieri s-au mobilizat rapid și au acționat cu promptitudine pentru a stăpâni flăcările înalte care au urcat pe coșul de evacuare al grătarului.

Nu au fost raportate victime sau răniți în urma incendiului. Până în prezent, cauza incendiului nu a fost stabilită și vor fi efectuate investigații amănunțite pentru a determina cauzele acestuia.

Continue Reading

Cele mai accesate articole