Connect with us

Breaking News

„Zilele Comunei Vâlcelele” – „Zilele Fermierului Călărăşean” – 9 septembrie

Published

on

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/1451553031602218/

Primarul comunei Vâlcelele, Ionel Tatu, organizează, cu sprijinul Consiliului Local cea de a XI –a ediție a deja cunoscutului eveniment ce poartă numele “Zilele Comunei Vâlcelele”,  cunoscut și ca Ziua Fermierului Călărășean” ce se va desfășura sâmbătă, 9 septembrie a.c.

 

Evenimentul se va deschide cu ansamblurile folclorice locale, ansamblul Giurca și Ansamblul Bărăganul, din Călărași. Cât despre interpreții de renume ce vor urca pe scenă vă putem spune că se anunță surprize și momente unice! 

Artiști ce vor fi prezenți: Vali Vijelie, Maria Dragomiroiu, Nicu Paleru, Minodora, Alin Oprea – „Talisman”, Gașca de la „Vacanța Mare”, Ionuț și Doinița Dolănescu, Maria Ciobanu, Iulia Jianu, Rică Răducanu, Aurel Moga, Mariana Stan, Constantin Enceanu, Bianca Cristea și Mihai Napu.

Așa cum obișnuim să facem, cu doar câteva zile înaintea evenimentului i-am făcut o vizită. L-am găsit în fața instituției pe care acesta o conduce, supravehea desfășurarea ultimelor amenajarăi pentru marele eveniment ce va avea loc în acest weekend.

 

Ionel Tatu a declarat în exclusivitate pentru Călărași News următoarele:

“Suntem în săptămâna premergătoare “Zilele Comunei Vâlcelele” și “Zilele Fermierului Călărășean”. Este un eveniment destul de mare, sper să-l duc cu brio la final. Din an în an la noi, la Vâlcelele s-a înstărit această zi a comunei și ale fermierului călărășean și de ce să nu spun… fără sprijinul fermierilor din localitate, nu reușeam să face acest eveniment destul de mare.

Pe această cale, ţin să mulțumesc tuturor fermierilor, atât celor mici, cât și celor mari care au contribuit de la doar câțiva lei, până la sute de milioane, pentru ca acest eveniment să se desfășoare în condiții bune.

Și aștept toți cetățenii comunei Vâlcelele, chiar și cetățenii din Jud. Călărași, prieteni apropiați la acest eveniment care are loc, sâmbătă, începând cu orele 12:00, până la orele 24:00”

– a declarat Ionel Tatu, Primarul comunei Vâlcelele, Jud. Călărași

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Cod galben de vreme rea în județul Călărași

Published

on

Cod galben de vreme rea în județul Călărași

În această dimineață, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași informează despre emiterea unui cod galben de vânt puternic pentru mai multe localități din județul Călărași. Conform avertismentului, intensificările temporare ale vântului vor depăși la rafală viteza de 55 km/h în zonele Borcea, Dragalina, Perișoru, Jegalia, Unirea, Stefan cel Mare și Dichiseni.

Codul galben va fi valabil în intervalul 27.04.2023 orele 10:00 – 16:00, iar autoritățile recomandă precauție în aceste zone, mai ales pentru șoferii care circulă pe drumurile din zonă.

În astfel de cazuri, autoritățile recomandă cetățenilor să evite deplasările în aer liber în această perioadă și să-și asigure obiectele aflate în aer liber pentru a preveni eventualele pagube produse de vânt.

De asemenea, se recomandă ca cei care locuiesc în zonele afectate să se asigure că ferestrele și ușile sunt bine închise și să evite deplasarea prin zonele cu arbori sau stâlpi electrici în această perioadă.

Continue Reading

Breaking News

ISU Călărași are 18 noi salvatori din pasiune

Published

on

Noi voluntari s-au înscris în programul „Salvator din pasiune” la I.S.U. Călărași. 18 tineri s-au înscris în prima serie de recrutare din acest an a proiectului ”Salvator din pasiune” și au început deja activitățile inițiale de pregătire.

Ei vor să se alăture pompierilor militari călărășeni în nobila lor misiune de a veni în ajutorul semenilor.

Cu toţii sunt tineri și sunt pregătiți să facă față unor provocări noi, sunt dispuși să ajute și foarte interesați să învețe, să știe cât mai multe lucruri despre folositrea accesoriilor şi despre atribuțiile salvatorului din pasiune.

Demersul Inspectoratului pentru Sitauţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călărași are la bază pregătirea tinerilor şi sprijinirea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

Activităţile de voluntariat sunt determinate de implicarea activă a voluntarului în viaţa comunităţii şi constau în participarea efectivă la acţiunile de răspuns operativ generate de manifestarea situaţiilor de urgenţă (incendii, inundaţii, dezastre naturale, epidemii, etc.), însuşirea şi punerea în aplicare a noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar, precum şi în cele de popularizare în rândul cetăţenilor a măsurilor preventive.

După parcurgerea unor programe de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele inspectoratului vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori în proiectul „Salvator din pasiune” sunt următoarele:
– vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;
– apt din punct de vedere medical;
– să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracţiuni lor cu intenţie;
– să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi
– Plutonier adjutant şef Tătăranu Ştefan-Ovidiu

Continue Reading

Breaking News

Ce a pățit o chiriașă care nu i-a răspuns proprietarului la telefon

Published

on

Furată de un somn adânc, o tânără din municipiul Călărași, care locuiește în chirie într-o garsonieră situată pe strada Progresul, a pus pompierii pe drumuri în această seară, după ce proprietarul a sunat la numărul de urgență 112 anunțând că aceasta nu răspunde la telefon.

Ajunși de urgență la fața locului cu mai multe autospeciale, printre care și o scară mobilă, salvatorii au pătruns în locuința respectivă, după ce au forțat unul dintre geamurile apartamentului.

În garsonieră, pompierii au găsit o tânără de 30 de ani care dormea.

Continue Reading

Cele mai accesate articole