Connect with us

Știri

Vremea în județul Călărași. Vezi ce temperaturi vom avea de Bobotează

Published

on

În aceste zile, majoritatea se bucură de vacanța de iarnă, iar mulți dintre noi vor să o extind până spre sfârșitul lunii. Privind spre ianuarie 2024, temperaturile în România par să continue trendul din decembrie 2023, cu perioade de frig accentuat, mai ales în jurul datei de 6 ianuarie, cunoscută drept Gerul Bobotezei.

În București și marile orașe, estimările arată că oamenii se vor bucura de momente reci și perioade cu temperaturi peste medie. În zona montană, ianuarie aduce, în general, temperaturi negative pe întreaga lună, cu puține zile în care se depășește pragul de 0 grade Celsius, ceea ce poate fi o veste bună pentru iubitorii sporturilor de iarnă, în special în Brașov sau stațiunile de pe Valea Prahovei.

Deși tunurile cu zăpadă sunt pregătite în zona montană, se pare că după 1 ianuarie acestea ar putea să nu fie necesare, deoarece zăpada va continua să acopere zona. Ninsorile semnificative sunt așteptate în zona de nord a țării, în timp ce jumătatea de sud ar putea să înregistreze cantități de precipitații mai mici decât media obișnuită pentru ianuarie 2024.

Vremea în județul Călărași pentru următoarea perioadă

Azi, luni, 1 ianuarie: Maxima zilei se va situa în jurul valorii de 12°C, în timp ce temperatura minimă va atinge 5°C. Cerul va fi parțial noros, cu 5.4 ore de soare cu șanse minime de precipitații, cu doar 5%. Vântul va sufla cu o viteză de 7 km/h dinspre VSV.

Mâine, marți, 2 ianuarie: Temperaturile vor scădea, atingând o maximă de 8°C și o minimă de 1°C. Se așteaptă averse izolate, cu șanse de precipitații de 60%, și o cantitate estimată de 1 L/m². Cerul va fi înnorat, iar vântul va avea o viteză de 15 km/h dinspre V.

Advertisement

Miercuri, 3 ianuarie: Cerul va rămâne înnorat, cu temperaturi cuprinse între 12°C și 5°C. Șansele de precipitații sunt de 25%, dar cantitatea estimată este zero. Vântul va avea o viteză de 13 km/h dinspre SV.

Joi, 4 ianuarie: O zi însorită cu temperaturi mai ridicate, atingând 15°C. Vântul va sufla cu 11 km/h dinspre VSV, cu rafale de până la 30 km/h. Șansele de precipitații sunt de doar 5%, fără cantitate semnificativă.

Vineri, 5 ianuarie: Temperaturile vor fi în creștere, cu o maximă de 14°C și o minimă de 5°C. Cerul va fi mai mult noros, dar nu sunt șanse de precipitații semnificative. Vântul va avea o viteză de 11 km/h dinspre SSV.

Sâmbătă, 6 ianuarie: O zi mai caldă cu o maximă de 16°C și o minimă de 10°C. Se așteaptă mai mult noros, cu șanse de averse cu o cantitate estimată de zero. Vântul va sufla cu o viteză de 22 km/h dinspre SE.

Avem ger de Bobotează?

Alertă ANM! Un ciclon de aer polar revine în România, de Bobotează. Urmează temperaturi extreme, anunță spynews.ro

„După valul de temperaturi mari, gradele din termometre vor scădea drastic și se vor înregistra valori extreme. Vremea se schimbă radical înainte de Bobotează, conform anunțului meteorologilor” – scrie sursa citată.

Duminică, 7 ianuarie: Temperaturi în continuă creștere, cu o maximă de 14°C și o minimă de 5°C. Șansele de precipitații cresc, ajungând la 65%, cu o cantitate estimată de 10 L/m². Vântul va avea o viteză de 28 km/h dinspre SSV.

Luni, 8 ianuarie: Se așteaptă mai mult însorit, cu temperaturi cuprinse între 8°C și -2°C. Șansele de precipitații sunt de 85%, cu o cantitate estimată de 9 L/m². Vântul va sufla cu o viteză de 9 km/h dinspre NNV.

Advertisement

Marți, 9 ianuarie: Temperaturi mai scăzute, cu o maximă de 1°C și o minimă de -4°C. Fulguieli și ninsoare sunt posibile, cu șanse de precipitații de 55% și o cantitate estimată de 2 L/m².

Știri

Primele imagini de la accidentul din Șoldanu. Pompierii au activat Planul Roșu de intervenție

Published

on

Accident rutier in comuna Soldanu

În această după amiază În jurul orei 18.25 a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autovehicule, respectiv 8 persoane, 3 într-un autovehicul, 5 în celalalt.
La ora 18.28 fost activat Planul Roșu de intervenţie În zona Oltenița, fiind prealertate celelalte subunităţi din apropiere.


S-au deplasat rapid la locul intervenţiei o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD de la garda Budești și o autospecială Smurd de la Detaşamentul Oltenița, dar și patru ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță.
Din cele opt persoane, doar trei victime prezentau TCC minor,, dureri abdominale și dureri la nivelul membrelor inferioare, celelalte cinci persoane nu aveau nevoie de îngrijiri medicale.
La ora 18.47 s-a dezactivat Planul roșu!Cele 3 persoane cu traumatisme au fost preluate de către echipajele SMURD și SAJ si transportate la unități spitalicești, două dintre acestea la Spitalul din municipiul Oltenița și una la un spital din Capitală.
Celelalte 5 persoane, fără mărci traumatice evidente au rămas la locul intervenţiei.

Purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Știrbei al județului Călărași
Plutonier adjutant șef Tătăranu Ștefan-Ovidiu

Advertisement
Continue Reading

Știri

Consiliul Local al Municipiului Călărași a fost convocat în ședință ordinară. Vezi subiectele de pe ordinea de zi

Published

on

Consilierii locali ai municipiului Călărași au fost convocați în ședință ordinară, care va avea loc joi, 29 februarie. Întrunirea se va desfășura în sala de ședințe a Consiliului Local Călărași și prin mijloace electronice, începând cu ora 16.30. Printre subiectele de pe ordinea de zi se află și rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași din 2024. 

Ordinea de zi este următoarea:

 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Lotizare construire locuinţe”, situat în municipiul Călăraşi, Aleea Dumbrava Minunată, nr. 21, nr. cadastral 34409, 34410, 34411, judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemţiune pentru imobilul ,,Casa Deculescu”, imobil situat în municipiul Călăraşi, strada Bucureşti, nr. 219 (fost 181), judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Statutului Municipiului Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Metodologiei de lucru în vederea acordării ajutoarelor de urgenţă din bugetul local şi a listei cu ,,situaţiile deosebite” în care se acordă ajutoare de urgenţă.
 • Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentantului Consiliului local al municipiului Călăraşi în cadrul Comisiei Judeţene privind Incluziunea Socială constituită la nivelul Instituţiei Prefectului – Judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind majorarea taxei de salubrizare datorată de utilizatori, persoane fizice, fără contract încheiat cu operatorul serviciului de salubrizare.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Listei de prioritate a locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii, construite prin Programul A.N.L., în municipiul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind actualizarea chiriei locuinţelor ANL, situate în municipiul Călăraşi, judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind constituirea comisiei de analiză / repartizare a cererilor solicitanţilor pentru atribuirea de terenuri în vederea construirii de locuinţe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 • Proiect de hotărâre privind modificarea art. 2 din H.C.L. nr. 109/30.07.2020 pentru aprobarea criteriilor de acordare a unui lot de teren privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 • Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 279/27.11.2023 privind aprobarea repartizării și atribuirii în folosința gratuită a unui lot de teren situat în intravilanul municipiului Călărași cu destinația de construire locuință proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003, domnului Iuga Ionuţ Cătălin.
 • Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 270/27.11.2023 privind aprobarea repartizării și atribuirii în folosința gratuită a unui lot de teren situat în intravilanul municipiului Călărași cu destinația de construire locuință proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003, doamnei Mugea Florentina Daniela.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea stadiului de înscriere a datelor în registrul agricol pentru semestrul II anul 2023 şi stabilirea măsurilor pentru eficientizarea acestei activităţi.
 • Proiect de hotărâre pentru modificarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 45/25.03.2021 pentru modificarea și completarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călărași nr. 49/29.03.2018 privind aprobarea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al municipiului Călărași.
 • Proiect de hotărâre privind stabilirea costului mediu lunar de întreţinere al persoanelor vârstnice asistate în Căminul pentru persoane vârstnice ,,Sfântul Antim Ivireanul” Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași pe anul 2024.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfinții Împărați Constantin și Elena.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Barbu Știrbei.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Măgureni.
 • Diverse

Continue Reading

Știri

Călărași: Accident de circulație în Vasilați. Trafic restricționat pe un sens

Published

on

În urma cu puțin timp, pe drumul județean din apropierea localității Vasilați, DJ 301, a avut loc un accident de circulație în care au fost implicate două autoturisme. La fața locului sunt prezente echipaje de poliție și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță.

foto: Info Trafic Călărași

Continue Reading

Cele mai vizualizate