Connect with us

Știri

Vreau să fiu Antreprenor a ajuns la Călărași!

Published

on

 Ieri, 8 iunie 2017, Consiliul Județean al Elevilor Călărași a avut plăcerea de a organiza un nou eveniment de succes. Este vorba despre „Vreau să fiu Antreprenor”, proiect implementat de Fundația Romanian Business Leaders, propunându-şi să reunească tineri dornici de afirmare în domeniul antreprenoriatului la o sesiune interactivă de schimb de experiențe, alături de oameni realizați în domeniu.

Evenimentul a avut loc între orele 12:00 si 14:00 la sala Multifuncționala de Cinema 2D/3D Călărași, pusă la dispoziție de Centrul Județean de Cultură și Creație, partener al structurii. În cadrul acestui eveniment s-au reunit aproximativ 80 de elevi interesați de domeniul antreprenoriatului, ce și-au dorit să acumuleze cât mai multe informații legate de subiect, fapt ce îi va ajuta să se orienteze profesional şi să îşi asume riscul de a dezvolta propria afacere.

Activitatea a fost organizată prin intermediul coordonatorului național al Fundației Romanian Business Leaders, Alin Claudiu Apostu, avându-l  pe Alexandru Cristian Istrate  ca reprezentant din partea  Băncii Transilvania ca partener al proiectului. Trainingul a fost facilitat de către Sorin Vrajitoru- antreprenor în domeniul agriculturii  și Alina Gabriela Burlacu- antreprenor în domeniul trainingurilor. Discuțiile au vizat principiile de etică și integritate într-un business, impactul antreprenoriatului în societate și valoarea produsă și, de asemenea, modul în care ar trebui să arate viața unui antreprenor (provocări, satisfacții, riscuri). Astfel, la finalul evenimentului, reprezentanți ai Consiliului Județean al Elevilor Călărași au declarat, în exclusivitate:

´Acest proiect a pornit de la simpla idee de a aduce anteprenoriatul în rândul elevilor călărășeni.  Știind că deja o mare parte din liceeni își organizează timpul minuțios pentru planurile de viitor, atunci m-am gândit că un astfel de eveniment pe tema anteprenoriatului este util pentru a le deschide noi orizonturi, pentru a le putea oferi ocazia de a sta de vorbă cu oameni experimentați și de a se orienta mai departe.

Astfel am dorit să promovăm antreprenoriatul  în orașul nostru, iar datorită acestei mari oportunității de a organiza și în Călărași proiectul ´Vreau să fiu Antreprenor´, am reușit  la final să vedem potențialul și ambiția tinerilor pentru dezvoltarea acestui domeniu, fiind surprinsă de intersul și dorința acestora de a afla și a acumula cât mai multe informații despre afaceri.

Advertisement

Voi încheia cu mulțumirile și aprecierile noastre Fundației Romanian Business Leaders pentru această oportunitate de a organiza un astfel de eveniment pentru elevii călărășeni, pentru Centrul Județean de Cultură și Creație și nu în ultimul rând pentru participarea elevilor într-un numar atât de mare. Sperăm, așadar, că acești vor fi interesați în continuare de activitățile Consiliului Județean al Elevilor Călărași! – Lorena VULPE, președinte

 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Primele imagini de la accidentul din Șoldanu. Pompierii au activat Planul Roșu de intervenție

Published

on

Accident rutier in comuna Soldanu

În această după amiază În jurul orei 18.25 a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autovehicule, respectiv 8 persoane, 3 într-un autovehicul, 5 în celalalt.
La ora 18.28 fost activat Planul Roșu de intervenţie În zona Oltenița, fiind prealertate celelalte subunităţi din apropiere.


S-au deplasat rapid la locul intervenţiei o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD de la garda Budești și o autospecială Smurd de la Detaşamentul Oltenița, dar și patru ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță.
Din cele opt persoane, doar trei victime prezentau TCC minor,, dureri abdominale și dureri la nivelul membrelor inferioare, celelalte cinci persoane nu aveau nevoie de îngrijiri medicale.
La ora 18.47 s-a dezactivat Planul roșu!Cele 3 persoane cu traumatisme au fost preluate de către echipajele SMURD și SAJ si transportate la unități spitalicești, două dintre acestea la Spitalul din municipiul Oltenița și una la un spital din Capitală.
Celelalte 5 persoane, fără mărci traumatice evidente au rămas la locul intervenţiei.

Purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Știrbei al județului Călărași
Plutonier adjutant șef Tătăranu Ștefan-Ovidiu

Advertisement
Continue Reading

Știri

Consiliul Local al Municipiului Călărași a fost convocat în ședință ordinară. Vezi subiectele de pe ordinea de zi

Published

on

Consilierii locali ai municipiului Călărași au fost convocați în ședință ordinară, care va avea loc joi, 29 februarie. Întrunirea se va desfășura în sala de ședințe a Consiliului Local Călărași și prin mijloace electronice, începând cu ora 16.30. Printre subiectele de pe ordinea de zi se află și rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași din 2024. 

Ordinea de zi este următoarea:

 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Lotizare construire locuinţe”, situat în municipiul Călăraşi, Aleea Dumbrava Minunată, nr. 21, nr. cadastral 34409, 34410, 34411, judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemţiune pentru imobilul ,,Casa Deculescu”, imobil situat în municipiul Călăraşi, strada Bucureşti, nr. 219 (fost 181), judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Statutului Municipiului Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Metodologiei de lucru în vederea acordării ajutoarelor de urgenţă din bugetul local şi a listei cu ,,situaţiile deosebite” în care se acordă ajutoare de urgenţă.
 • Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentantului Consiliului local al municipiului Călăraşi în cadrul Comisiei Judeţene privind Incluziunea Socială constituită la nivelul Instituţiei Prefectului – Judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind majorarea taxei de salubrizare datorată de utilizatori, persoane fizice, fără contract încheiat cu operatorul serviciului de salubrizare.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Listei de prioritate a locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii, construite prin Programul A.N.L., în municipiul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind actualizarea chiriei locuinţelor ANL, situate în municipiul Călăraşi, judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind constituirea comisiei de analiză / repartizare a cererilor solicitanţilor pentru atribuirea de terenuri în vederea construirii de locuinţe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 • Proiect de hotărâre privind modificarea art. 2 din H.C.L. nr. 109/30.07.2020 pentru aprobarea criteriilor de acordare a unui lot de teren privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 • Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 279/27.11.2023 privind aprobarea repartizării și atribuirii în folosința gratuită a unui lot de teren situat în intravilanul municipiului Călărași cu destinația de construire locuință proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003, domnului Iuga Ionuţ Cătălin.
 • Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 270/27.11.2023 privind aprobarea repartizării și atribuirii în folosința gratuită a unui lot de teren situat în intravilanul municipiului Călărași cu destinația de construire locuință proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003, doamnei Mugea Florentina Daniela.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea stadiului de înscriere a datelor în registrul agricol pentru semestrul II anul 2023 şi stabilirea măsurilor pentru eficientizarea acestei activităţi.
 • Proiect de hotărâre pentru modificarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 45/25.03.2021 pentru modificarea și completarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călărași nr. 49/29.03.2018 privind aprobarea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al municipiului Călărași.
 • Proiect de hotărâre privind stabilirea costului mediu lunar de întreţinere al persoanelor vârstnice asistate în Căminul pentru persoane vârstnice ,,Sfântul Antim Ivireanul” Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași pe anul 2024.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfinții Împărați Constantin și Elena.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Barbu Știrbei.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Măgureni.
 • Diverse

Continue Reading

Știri

Călărași: Accident de circulație în Vasilați. Trafic restricționat pe un sens

Published

on

În urma cu puțin timp, pe drumul județean din apropierea localității Vasilați, DJ 301, a avut loc un accident de circulație în care au fost implicate două autoturisme. La fața locului sunt prezente echipaje de poliție și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță.

foto: Info Trafic Călărași

Continue Reading

Cele mai vizualizate