Connect with us

Știri

Vreau să fiu Antreprenor a ajuns la Călărași!

Published

on

 Ieri, 8 iunie 2017, Consiliul Județean al Elevilor Călărași a avut plăcerea de a organiza un nou eveniment de succes. Este vorba despre „Vreau să fiu Antreprenor”, proiect implementat de Fundația Romanian Business Leaders, propunându-şi să reunească tineri dornici de afirmare în domeniul antreprenoriatului la o sesiune interactivă de schimb de experiențe, alături de oameni realizați în domeniu.

Evenimentul a avut loc între orele 12:00 si 14:00 la sala Multifuncționala de Cinema 2D/3D Călărași, pusă la dispoziție de Centrul Județean de Cultură și Creație, partener al structurii. În cadrul acestui eveniment s-au reunit aproximativ 80 de elevi interesați de domeniul antreprenoriatului, ce și-au dorit să acumuleze cât mai multe informații legate de subiect, fapt ce îi va ajuta să se orienteze profesional şi să îşi asume riscul de a dezvolta propria afacere.

Activitatea a fost organizată prin intermediul coordonatorului național al Fundației Romanian Business Leaders, Alin Claudiu Apostu, avându-l  pe Alexandru Cristian Istrate  ca reprezentant din partea  Băncii Transilvania ca partener al proiectului. Trainingul a fost facilitat de către Sorin Vrajitoru- antreprenor în domeniul agriculturii  și Alina Gabriela Burlacu- antreprenor în domeniul trainingurilor. Discuțiile au vizat principiile de etică și integritate într-un business, impactul antreprenoriatului în societate și valoarea produsă și, de asemenea, modul în care ar trebui să arate viața unui antreprenor (provocări, satisfacții, riscuri). Astfel, la finalul evenimentului, reprezentanți ai Consiliului Județean al Elevilor Călărași au declarat, în exclusivitate:

´Acest proiect a pornit de la simpla idee de a aduce anteprenoriatul în rândul elevilor călărășeni.  Știind că deja o mare parte din liceeni își organizează timpul minuțios pentru planurile de viitor, atunci m-am gândit că un astfel de eveniment pe tema anteprenoriatului este util pentru a le deschide noi orizonturi, pentru a le putea oferi ocazia de a sta de vorbă cu oameni experimentați și de a se orienta mai departe.

Astfel am dorit să promovăm antreprenoriatul  în orașul nostru, iar datorită acestei mari oportunității de a organiza și în Călărași proiectul ´Vreau să fiu Antreprenor´, am reușit  la final să vedem potențialul și ambiția tinerilor pentru dezvoltarea acestui domeniu, fiind surprinsă de intersul și dorința acestora de a afla și a acumula cât mai multe informații despre afaceri.

Voi încheia cu mulțumirile și aprecierile noastre Fundației Romanian Business Leaders pentru această oportunitate de a organiza un astfel de eveniment pentru elevii călărășeni, pentru Centrul Județean de Cultură și Creație și nu în ultimul rând pentru participarea elevilor într-un numar atât de mare. Sperăm, așadar, că acești vor fi interesați în continuare de activitățile Consiliului Județean al Elevilor Călărași! – Lorena VULPE, președinte

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

De 1 iunie, Primăria Călărași și SPCTA-FL oferă acces liber celor mici la Bazinul de înot didactic

Published

on

Bazinul de înot didactic va avea program normal de lucru, cu acces liber pentru copii, de 1 iunie. Astfel, de Ziua Internațională a Copilului, acesta va fi deschis între orele 08:30 și 19:45.
Serviciul Public Centrale Termice și Administrare Fond Locativ (SPCTAFL) Călărași vă aduce la cunostință că, în zilele de 3, 4 și 5 iunie 2023, bazinul va fi închis publicului.
Bazinul de înot didactic, situat în Călărași, b-dul Republicii, nr. 2 C, funcționează după următorul program:
◾️ de luni până vineri, între orele 08:30-19:45;
◾️ sâmbătă și duminică, între orele 09:15-20:30.
Continue Reading

Știri

Trupa Kompas în concert la Muzeul Municipal din Călărași

Published

on

Trupa Kompas din Călărași va susține un concert extraordinar în seara de 1 iunie 2023, începând cu ora 19:00, la Muzeul Municipal din Călărași.

De data aceasta, vă invităm să petreceți o seară spectaculoasă într-un cadru deosebit, la Muzeul Municipal din Călărași, unde trupa noastră, Kompas, vă va oferi un show memorabil. Deschiderea va fi făcută de chitara lui Iustin Stan, cu acorduri clasice pline de mister.

Abia așteptăm să vă întâlnim acolo și să vă oferim o experiență muzicală de calitate, însoțită de momente de neuitat. Biletele sunt disponibile la sediul muzeului. Vă așteptăm cu drag!” transmite Trupa Kompas într-o postare pe Facebook

Continue Reading

Știri

Pasajul Drajna va fi inaugurat. CNAIR face ultimele precizări

Published

on

Pasajul Drajna se va deschide mâine, la ora 10:00, oferind o soluție mult așteptată pentru problemele de trafic. Lucrările la cei 2,7 km ai acestui pasaj s-au încheiat cu două luni mai devreme decât era planificat inițial, anunța directorul Pistol Cristian.

Odată cu inaugurarea Pasajului Drajna, se vor elimina blocajele obișnuite care se formau la intersecția cu linia de cale ferată de la Dragalina.


Pe durata sezonului estival, când frecvența trenurilor spre litoral crește considerabil, șoferii erau nevoiți să aștepte în coadă la barieră timp îndelungat. Această problemă va fi rezolvată odată cu deschiderea noului pasaj.

Pasajul Drajna, amplasat în județul Călărași, pe DN21, a fost construit cu fonduri europene (POIM). Acesta reprezintă prima etapă a proiectului de infrastructură rutieră Transregio Brăila – Slobozia – Călărași – Chiciu, aducând astfel beneficii semnificative pentru comunitatea locală și pentru toți cei care călătoresc în această zonă.

Continue Reading

Cele mai accesate articole