Connect with us

Administrație

Viziunea primarului Gabriel Rădulescu pentru comuna Independența

Published

on

Ștafeta Primăriei Independența a fost predată unui tânăr care vine cu o viziune menită să revoluționeze administrația unei localități călărășene, scriu jurnaliștii de la CANAL SUD.

Comuna Independența din județul Călărași, situată la aproximativ 12 km de municipiul reședință de județ, oferă o alternativă pentru cei care caută o localitate liniștită în plină ascensiune.  Gabriel Rădulescu a fost ales primar în toamna anului 2020, reușind să câștige încrederea unei comunități care avea nevoie de mai mult. Mai multă implicare în administrație, mai multă putere de muncă și o mai bună viziune.

“Eu am venit cu gânduri mari, să revoluționez activitatea primăriei Independența unele lucruri mi-au ieșit altele sunt în așteptare, nu nu mă interesează ce a fost înaintea mea.”

Program de primar

Primarul Rădulescu își începe programul de muncă încă de la primele ore ale dimineții, totul după o vizita scurta prin localitate. “Pot să vă spun că în 80% din cazuri la ora 8:00 dimineața sunt deja în sediul primăriei, după ce am dat o tură cu mașina în comunitate. Le-am spus colegilor mei că așteptarea primordială a mea de la dumnealor este respectul pentru cetățean și promptitudinea cu care este deservit cetățeanul.

Documentele cetățenilor, eliberate în 30 de minute

Pot să vă spun cu mândrie că tot ceea ce ține de acte, adeverințe, certificate fiscale, durează undeva la maxim 30 de minute. Rezolvăm aceste lucruri cu promptitudine în condițiile în care legea spune că trebuie să le dai în 29 de zile. Există cazuri în care cetățenii se grăbesc să plece cu diferite probleme și au nevoie de adeverințe, ne roagă să îi ajutăm și facem asta, într-un sfert de ora am rezolvat. În această situație cred că este meritul meu și al echipei pe care o coordonez.

Viziunea primarului social-democrat

Care este viziunea mea? Pot să vă spun faptul că toți avem viziuni și încercăm să facem ceea ce trebuie, în administrație este mai greu decât într-o firmă privată. Sunt în al doilea an de mandat am început cu trei proiecte pe care eu le-am început, a fost gândirea mea și așteptăm cu nerăbdare finanțarea, așadar au trecut aproape doi ani și percepția este “de ce nu se face?”

Sunt pași foarte grei. Eu vin din mediu privat, am fost inginer într-o societate agricolă când începea semănatul, lucrurile mergeau repede. Aici este altceva, timpii de așteptare sunt mult mai mari și implicit presiunea cetățenilor este mare asupra noastră”, a declarat primarul Gabriel Rădulescu într-un interviu acordat pentru Canal SUD.

Administrație

Primarul Ionel Tatu se ține de cuvânt și obține finanțare pentru 35 km apă si canalizare

Published

on

Primarul Ionel Tatu din comuna Vâlcelele, județul Călărași, a marcat o zi semnificativă astăzi, pe 25 septembrie, o zi care va rămâne în istoria comunei. Cu mândrie și determinare, primarul a reușit să pună semnătura pe contractul pentru un proiect de importanță majoră: introducerea a 35 de kilometri de sistem de apă-canal în comunitatea sa.

Această inițiativă reprezintă un pas important pentru comuna Vâlcelele și locuitorii săi. Problemele legate de accesul la apă curată și serviciile de canalizare au fost o sursă constantă de preocupare pentru comunitatea locală. Prin semnarea acestui contract, primarul Ionel Tatu și echipa sa demonstrează angajamentul lor ferm pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

Proiectul va implica lucrări extinse de construcție și infrastructură, inclusiv instalarea unei rețele de apă și canalizare care va acoperi cei 35 de kilometri stabiliți. Aceasta va permite accesul la apă potabilă de înaltă calitate pentru mai mulți locuitori și va contribui la menținerea unui mediu mai curat și mai sănătos în comună.

Primarul Ionel Tatu a subliniat importanța colaborării între administrație și comunitate în realizarea acestui proiect și a mulțumit tuturor celor implicați, inclusiv instituțiilor guvernamentale și partenerilor locali, pentru susținerea lor neîncetată.

Continue Reading

Administrație

A fost semnat contractul pentru transportul în comun pentru ruta ROSEȚI → JEGĂLIA → BORCEA

Published

on

Astăzi, în data de 25 septembrie a.c., președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a pus semnătura pe contractul pentru ultimul set de trasee din zona estică a județului.

Localitățile Roseți, Jegălia și Borcea au intrat în prim-plan odată cu semnarea lotului cu numărul 5 al proiectului care se ocupă de dezvoltarea transportului în comun din Călărași.

„Am finalizat procesul semnând ultimul lot de trasee ce acoperă ruta Călărași – Roseți – Jegălia – Borcea. Acest plan de transport județean a fost aprobat cu succes de către Consiliul Județean. Dorim să oferim servicii de transport de înaltă calitate locuitorilor din Călărași. Calitatea este esențială pentru noi”, a afirmat președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, într-un interviu acordat Canal SUD.

De notat că, spre deosebire de celelalte loturi de transport, care au fost adjudecate de companii din afara județului, lotul numărul 5 a fost câștigat de un rezident, subliniind astfel angajamentul pentru îmbunătățirea serviciilor oferite.

Costel Feldioreanu, transportatorul, a declarat: „Dorim să aducem îmbunătățiri semnificative serviciilor noastre, motiv pentru care am achiziționat două microbuze cu o capacitate de 22 de locuri. Acestea vor intra în circulație pe străzile județului în luna noiembrie.”

Planul de transport în comun cuprinde un total de 12 loturi, iar societățile implicate s-au angajat să asigure transportul sigur al cetățenilor timp de 10 ani, furnizând mijloace de transport noi și moderne pentru comunitatea din Călărași.

Continue Reading

Administrație

Grădiștea | Revoluție în transportul școlar cu microbuze electrice

Published

on

Comuna Grădiștea a lansat un proiect inovator menit să revoluționeze transportul elevilor din zonă, adoptând o abordare ecologică și sustenabilă. La începutul acestei luni, într-o ședință extraordinară a consilierilor locali, a fost aprobată Hotărârea privind Acordul de Parteneriat între UAT Județul Călărași și UAT Comuna Grădiștea. Scopul acestui parteneriat este implementarea unui proiect ambițios de dotare cu microbuze electrice cu eficiență energetică pentru transportul elevilor din întreg județul Călărași. Acest proiect are ca obiectiv principal reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și îmbunătățirea calității aerului prin utilizarea microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat pentru transportul școlar.

Potrivit prevederilor Hotărârii adoptate, Primăria Comunei Grădiștea s-a angajat să instaleze o stație de încărcare pentru microbuzele electrice până la data de 28 februarie 2025. De asemenea, aceasta va asigura resursa umană necesară, inclusiv șoferi calificați, va acoperi costurile de reparații și întreținere a flotei de microbuze, precum și costurile de alimentare pentru o perioadă de cel puțin 3 ani.

Până în prezent, Consiliul Județean Călărași, sub conducerea lui Vasile Iliuță din partea Partidului Social Democrat, a făcut un pas hotărât către viitor, reușind să semneze contracte de finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru achiziționarea a nu mai puțin de 25 de microbuze electrice destinate transportului elevilor din 17 localități din județ. Această inițiativă va aduce beneficii semnificative comunităților din Borcea (2 microbuze), Plătărești (2), Sărulești (2), Frumușani (2), Ileana (1), Dragalina (2), Modelu (2), Chiselet (1), Radovanu (1), Spanțov (1), Tămădău Mare (1), Mânăstirea (2), Vasilați (2), Alexandru Odobescu (1), Roseți (1), Valea Argovei (1) și Curcani (1). Aceste microbuze electrice vor aduce beneficii nu doar mediului înconjurător, ci și siguranței și confortului elevilor care le vor folosi în fiecare zi pentru a ajunge la școală.

Continue Reading

Cele mai vizualizate