Connect with us

Administrație

Viziunea primarului Gabriel Rădulescu pentru comuna Independența

Published

on

Ștafeta Primăriei Independența a fost predată unui tânăr care vine cu o viziune menită să revoluționeze administrația unei localități călărășene, scriu jurnaliștii de la CANAL SUD.

Comuna Independența din județul Călărași, situată la aproximativ 12 km de municipiul reședință de județ, oferă o alternativă pentru cei care caută o localitate liniștită în plină ascensiune.  Gabriel Rădulescu a fost ales primar în toamna anului 2020, reușind să câștige încrederea unei comunități care avea nevoie de mai mult. Mai multă implicare în administrație, mai multă putere de muncă și o mai bună viziune.

“Eu am venit cu gânduri mari, să revoluționez activitatea primăriei Independența unele lucruri mi-au ieșit altele sunt în așteptare, nu nu mă interesează ce a fost înaintea mea.”

Program de primar

Primarul Rădulescu își începe programul de muncă încă de la primele ore ale dimineții, totul după o vizita scurta prin localitate. “Pot să vă spun că în 80% din cazuri la ora 8:00 dimineața sunt deja în sediul primăriei, după ce am dat o tură cu mașina în comunitate. Le-am spus colegilor mei că așteptarea primordială a mea de la dumnealor este respectul pentru cetățean și promptitudinea cu care este deservit cetățeanul.

Documentele cetățenilor, eliberate în 30 de minute

Pot să vă spun cu mândrie că tot ceea ce ține de acte, adeverințe, certificate fiscale, durează undeva la maxim 30 de minute. Rezolvăm aceste lucruri cu promptitudine în condițiile în care legea spune că trebuie să le dai în 29 de zile. Există cazuri în care cetățenii se grăbesc să plece cu diferite probleme și au nevoie de adeverințe, ne roagă să îi ajutăm și facem asta, într-un sfert de ora am rezolvat. În această situație cred că este meritul meu și al echipei pe care o coordonez.

Advertisement

Viziunea primarului social-democrat

Care este viziunea mea? Pot să vă spun faptul că toți avem viziuni și încercăm să facem ceea ce trebuie, în administrație este mai greu decât într-o firmă privată. Sunt în al doilea an de mandat am început cu trei proiecte pe care eu le-am început, a fost gândirea mea și așteptăm cu nerăbdare finanțarea, așadar au trecut aproape doi ani și percepția este “de ce nu se face?”

Sunt pași foarte grei. Eu vin din mediu privat, am fost inginer într-o societate agricolă când începea semănatul, lucrurile mergeau repede. Aici este altceva, timpii de așteptare sunt mult mai mari și implicit presiunea cetățenilor este mare asupra noastră”, a declarat primarul Gabriel Rădulescu într-un interviu acordat pentru Canal SUD.

Administrație

VIDEO: Primarul Gheorghiță Cărtușanu din Fundeni prezintă lucrările de amenajare a curții exterioare de la grădiniță

Published

on

În comuna Fundeni din județul Călărași se întâmplă lucruri frumoase. Investițiile în educație au devenit o prioritate pentru administrația locală. Trei școli și o grădiniță au fost reabilitate și modernizate de primarul Gheorghiță Cărtușanu. La sfârșitul anului trecut vă prezentăm lucrările noii grădinițe care astăzi au ajuns la final.

Continue Reading

Administrație

Este oficial! Încep lucrările pentru rețeaua de gaze naturale din Roseți

Published

on

Primăria Roșeți  a făcut un anunț oficial pe rețelele de socializare privind un proiect ambițios ce vizează înființarea unui sistem de distribuție a gazelor naturale în localitate. Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ înainte pentru comunitatea din Roșeți și pentru îmbunătățirea condițiilor de trai ale locuitorilor.

Odată cu extinderea rețelei de gaze naturale în Roșeți, locuitorii vor beneficia de acces la un combustibil mai curat și mai eficient energetic, ceea ce va aduce beneficii semnificative în viața de zi cu zi a comunității. Această decizie va contribui la creșterea confortului locativ și va avea un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, reducând dependența de sursele de energie mai poluante.

Primarul localității, împreună cu echipa sa administrativă, a făcut acest anunț pentru a sublinia angajamentul lor față de modernizarea infrastructurii locale și de îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

Proiectul de aducere a gazului natural în Roșeti vine în contextul unei cereri crescute din partea comunității pentru acces la această resursă vitală. Odată implementat, sistemul de distribuție a gazelor naturale va aduce beneficii semnificative, inclusiv o sursă mai ieftină și mai eficientă de energie pentru gospodării și întreprinderi.

Advertisement

Comunitatea locală a primit cu bucurie vestea acestui proeict semnificativ.

În final, pasul făcut de Primăria Roșeți în direcția înființării unui sistem de distribuție a gazelor naturale în localitate marchează un moment de referință în evoluția comunității și în eforturile sale de a se alinia la standardele moderne de dezvoltare și sustenabilitate.

Continue Reading

Administrație

VIDEO. Programul “Masa sănătoasă”, demarat în comuna Fundeni

Published

on

Primarul Gheorghiță Cărtușanu din Fundeni a pus în aplicare programul “Masa sănătoasă” pentru preșcolarii și școlarii din cele trei școli și grădinița locală. Astfel, peste 470 de copii beneficiază acum de o masă sănătoasă în fiecare dimineață, sub forma unui sendviș și a unui fruct. Această inițiativă vine în întâmpinarea nevoilor nutritive ale copiilor și promovează un stil de viață sănătos încă de la vârste fragede.

Programul este finanțat de Ministerul Educației și este proiectat să funcționeze pe parcursul a patru ani. Această finanțare pe termen lung asigură stabilitatea și continuitatea acestui program esențial pentru copiii comunității noastre.

În plus, primarul a fost onorat de vizita fostului deputat Aurel Nicolae, care a apreciat eforturile sale și l-a încurajat să continue să dezvolte alte inițiative menite să îmbunătățească viața culturală a comunității. Aceste inițiative includ cursuri de dans, cursuri de actorie și alte activități culturale menite să încurajeze participarea activă a elevilor și preșcolarilor în viața culturală a localității.

Primarul Gheorghiță Cărtușanu demonstrează astfel angajamentul său ferm față de binele comunității și dezvoltarea armonioasă a copiilor din Fundeni. Prin proiecte precum acesta, comunitatea este încurajată să crească și să se dezvolte într-un mod sănătos și echilibrat.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate