Connect with us

Știri

Vizită regală în Călărași: O întâlnire de excepție cu Majestatea Sa Margareta și Principesa Sofia

Published

on

Vizita senzațională a Majestății Sale Margareta, Prințesă a României, Custodele Coroanei, și a Alteței Sale Regale Principesa Sofia a adus bucurie și emoție în inima Călărașiului. Aceste personalități de seamă au avut onoarea de a fi întâmpinate de elevii și comunitatea școlară de la prestigioasa Școală Gimnazială „Carol I”, într-o atmosferă plină de respect și admirație.

Cu o tradiție îndelungată în domeniul educației, Școala Gimnazială „Carol I” a reușit să impresioneze prin performanțele elevilor săi. Cu mândrie, tinerii au prezentat diverse activități desfășurate în cadrul instituției, inclusiv proiecte de voluntariat, competiții sportive de succes, rezultate la examene internaționale, olimpiade și concursuri remarcabile, dar și clase cu predare intensivă a unei limbi de circulație internațională. În felul acesta, ei au reușit să evidențieze atât tradițiile școlii, cât și nivelul înalt de performanță pe care-l promovează.

Un aspect remarcabil al acestei vizite a fost faptul că sălile de curs ale școlii poartă numele reprezentanților casei regale. Această inițiativă este un semn de respect și recunoștință față de tradițiile și valorile pe care Casa Regală a României le-a promovat de-a lungul timpului.

Otilia Mărgărit, directoarea Școlii Gimnaziale „Carol I”, a subliniat importanța acestei clădiri, care este cea mai veche școală din oraș. Cu toate acestea, clădirea este dotată cu materiale moderne și tehnologie de ultimă generație, pentru a răspunde cerințelor actuale din domeniul educației.

Advertisement

Pe lângă vizita la școală, Margareta, Principesă a României, însoțită de viceprimarul Călărașiului, Liviu Coman, edilul Marius Dulce și primarul localității Jegălia din județul Călărași, Vasile Aurel, a avut ocazia să viziteze și Clubul Pescarilor Dunăreni. Acesta este una dintre cele mai recente investiții realizate de autoritățile locale din Călărași, care încurajează promovarea activităților legate de Dunăre și susțin dezvoltarea acestui segment.

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a exprimat încântarea sa față de faptul că înalții oaspeți au ales Călărași

ul pentru această vizită importantă, având drept scop încurajarea educației în rândul tinerilor și minorităților etnice, promovarea folclorului și tradițiilor populare, protejarea patrimoniului construit și a mediului înconjurător. Prin acest mesaj, primarul a transmis întreaga sa recunoștință pentru valorile și îndemnurile pe care Familia Regală le promovează cu dăruire în societatea românească. De asemenea, el a dorit ca această misiune nobilă să continue să ducă țara pe un drum al progresului.

Cu bucurie și entuziasm, dialogul cu reprezentanții Casei Regale va continua și în ziua următoare, pe 28 iunie, când se vor aborda în special proiectele de dezvoltare locală din municipiul Călărași. Astfel, comunitatea locală are ocazia să colaboreze cu Casa Regală în promovarea valorilor tradiționale și în dezvoltarea durabilă a regiunii.

Vizita Majestății Sale Margareta, Prințesă a României, Custodele Coroanei, și a Alteței Sale Regale Principesa Sofia în Călărași a adus o rază de speranță și inspirație pentru tinerii și comunitatea locală, reafirmând importanța educației, tradițiilor și protejării patrimoniului național. Această vizită deosebită va rămâne în memoria celor prezenți ca un moment plin de semnificație și promisiune pentru viitorul Călărașiului și al întregii țări.

Advertisement

Știri

20 de jandarmi au fost avansați în grad la Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași

Published

on

Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași a avansat în grad 20 de jandarmi pentru modul de executare a misiunilor și îndeplinirea exemplară a atribuțiilor de serviciu. Festivitatea a avut loc la începutul săptămânii, în contextul sărbătoririi Zilei Naționale a României. 

Din cei 20 de jandarmi, un ofițer a fost avansat în gradul de locotenent – colonel, un ofțier în gradul de maior, 16 subofițeri în gradul de plutonier adjutant șef și doi subofițeri în gradul de plutonier adjutant. 

„Noile grade au fost înmânate de către colonelul Marcu Ionel ca urmare a rezultatelor deosebite înregistrate pe parcursul carierei de jandarm. Astfel de avansări, înaintea expirării stagiului minim în grad au loc cu ocazia Zilei Naționale a României și a Zilei Jandarmeriei Române.”, a declarat Ana-Maria Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.

 

Advertisement

Continue Reading

Știri

Vasile Iliuță transmite urări de bine ceror care își aniversează onomastica

Published

on

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, a luat parte la liturghia săvârșită de Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu cu ocazia sărbătorii Sfântului Mare Ierarh Nicolae, așa cum scrie pe o platformă de socializare.

Liturghia a avut loc în biserica „Sfânta Mare Muceniță Anastasia”, unde a mai fost prezent, printre alții, și Marius Dulce, primarul municipiului Călărași. 

„Am aflat, din predica rostită astăzi, că viața acestui mare sfânt poate fi rezumată în două lecții de viață. Prima lecție este aceea a căutării neîncetate a Cuvântului lui Dumnezeu în tot ce facem și tot ce gândim. A doua lecție este cea care ne arată că este imposibil să cunoști Cuvântul Domnului și să nu-l folosești imediat prin acțiuni caritabile față de cei aflați în nevoie: de la Sfântul Nicolae învățăm caritatea activă care produce schimbări reale!”, a scris Vasile Iliuță pe Facebook. 

Președintele Consiliului Județean le urează călărășenilor să se bucure în pace de ziua Sfântului Nicolae și le transmite sănătate celor care își aniversează onomastica”. 

Advertisement

 

Continue Reading

Știri

Vezi filmele care rulează în decembrie la Cinema Călărași

Published

on

Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași anunță programul filmelor ce vor rula în perioada 08 – 29 decembrie la Cinema 3D/2D Călărași. Vor rula 7 filme, printre care Wonka, cu Timothée Chalamet, Aquaman și Regatul Pierdut, cu Jason Momoa, și The Pod Generation, cu Emilia Clarke. 

Iată lista completă a filmelor și programul: 

Pentru copii, elevi, studenți și pensionari, prețul biletului este de 12 lei și 18 lei pentru persoanele cu vârsta de peste 14 ani. Biletele pot fi achiziționate doar fizic, de la casieria cinematografului, de marți până vineri între orele 12:00 – 20:00, iar sâmbătă și duminică între orele 9:00 – 20:00. 

 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate