Connect with us

Știri

Viitori polițiști locali din Constanța, “prinși” la țigară cu elevii din Călărași

Published

on

A fost agitație pe tot internetul, astăzi, în Călărași, din cauza unor imagini cu doi tineri echipați parțial  în uniforma Poliție Locale din Constanța, surprinși în zona Liceului Teoretic “Mihai Eminescu” din municipiul Călărași, în timp ce fumau… cu elevii.

Scenele considerate revoltătoare au fost făcute publice pe rețelele de socializare de o lucrătoare a unui local din zona Liceului Mihai Eminescu, care a încercat să scoată în evidență faptul că tinerii fumează în văzul lumii, de față cu oamenii legii. Probabil. Cum a fost posibil acest lucru?

Cum se pot purta discuțiile serioase între oameni? Dacă la țigară nu, altfel cum? Doar că datele problemei noastre se complică. Elevii sunt minori iar oamenii îmbrăcați în uniformă sunt, de fapt, studenți ai Facultății de Drept şi Ş.A, Specializarea Politie Locală, Ovidius din Constanța, nu polițiști.

Mai mult, cei doi studenți, îmbrăcați în haine de polițiști, sunt foști elevi din Călărași. Unul a învățat în Colegiul Național Barbu Știrbei, iar celălalt în Liceul Teoretic Mihai Eminescu.

Aceștia ar fi venit în liceele în care au învățat pentru a prezenta activitatea facultății pe care aceștia o vor absolvi, încercând astfel să recruteze tineri interesați de o carieră în uniforma poliției locale Constanța.

Contactat pentru un punct de vedere, Stoian George, directorul Liceului Teoretic Mihai Eminescu confirmă faptul că aceștia au discutat cu elevii unității de învățământ pe care o conduce.

De apreciat intenția lor, însă gestul de astăzi a lăsat un gust amar și o pată pe uniforma instituției pe care o promovează.

Conducerea Poliției Locale Călărași a sesizat evenimentul de astăzi către un reprezentant al Facultății de Drept şi Ş.A, Specializarea Politie Locală, Ovidius care a dat asigurări ca vor fi dispuse verificări în acest sens.

Pe de o altă parte, studenții acestei specializări nu au un regulament exact care să reglementeze purtarea uniformei de studenți.

Nu știm ce e mai grav: faptul că studenții-polițiști fumau cu elevii, sau faptul că fotografia e făcută de vânzătoarea unui bar unde se vinde băutura lângă liceu?

Știri

Viorel Ghiveci, noul administrator special al AFC Dunărea Călărași 2005

Published

on

Asociația de Fotbal Club Dunărea 2005 Călărași își va schimba administratorul special, începând cu data de 10 aprilie 2023. Viorel Ghiveci va prelua această poziție, înlocuindu-l pe Aurel Stan, care și-a dat demisia la data de 9 martie 2023. Potrivit surselor, Stan a decis să plece din cauza pretențiilor  de reorganizare sportivă  solicitate de superiori pe care acesta nu le-ar fi putut onora. În cadrul unei conferințe de presă recente, Stan a declarat că a luat această decizie după o întâlnire cu conducerea Federației Române de Fotbal (FRF), unde a observat un accent mare pe performanța sportivă și a decis să facă un pas în spate.

 

Viorel Ghiveci, absolvent al Academiei de Poliție și fost lucrător al Inspectoratului Județean de Jandarmi Călărași, va avea o indemnizație de 5.000 de lei net pe lună. El și-a prezentat planurile pentru mandatul său în cadrul unei ședințe ordinare de Consiliu Județean, în data de 29 martie. Ghiveci a afirmat că își dorește promovarea și dezvoltarea fotbalului de performanță și a sportului, în general, prin asigurarea unui proces de pregătire și competiție la un nivel ridicat, în cadrul clubului Dunărea 2005.

Cu o vastă experiență în domeniul juridic și militar, Ghiveci se bucură de un plan bine pus la punct pentru a-și atinge obiectivele în noua sa poziție. În trecut, acesta a activat în structurile Jandarmeriei Române, până în anul 2020, când a trecut în rezervă cu gradul de colonel din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui. Din acel moment, Ghiveci a activat în cadrul biroului său de mediere din zona Călărașiului.

Continue Reading

Știri

Elevii a patru clase din Călărași, captivați de exponatele de la Muzeul Științele Naturii

Published

on

Vizita la Muzeul Științele Naturii pentru elevii celor patru clase din municipiu a fost o modalitate foarte plăcută de a învăța lucruri noi.

Au fost captivați să vadă expus în diorame habitatul păsărilor și animalelor din regiunea Dunării, explorând fiecare exponat cu o mare curiozitate.


Viorel Cristea expertul pasionat și proprietar al exponatelor muzeului a fost un povestitor pe placul copiilor, oferind elevilor informații noi care le-a dezvoltat gustul pentru frumos dar și imaginația.

Copiii au participat și la atelierele din grădina Muzeului Dunării de Jos.
Fotografiile realizate pe parcursul vizitei reflectă încântarea copiilor la joaca cu podeaua și cartea interactivă.

Continue Reading

Știri

A fost semnat contractul pentru DJ311

Published

on

Astăzi, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță a semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor și Administrației Publice, alături de secretarul de stat Marcel Alexandru Stoica contractul de finanţare pentru Modernizarea drumului județean DJ 311, Arțari km0+000-Nicolae Bălcescu km 17+650

Proiectul este finanțat prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, cu o valoare de 106.144.113,85 lei

Continuăm dezvoltarea și modernizarea infrastructurii județului.

Continue Reading

Cele mai accesate articole