Connect with us

Știri

VIDEO. Ziua Comunei Grădiștea sărbătorită cu fastuositate

Published

on

Sâmbătă, pe 12 august 2023, comuna Grădiștea din județul Călărași a strălucit în luminile evenimentului ce a marcat Ziua Comunei. Constantin Enceanu, Adina Roșca și Cătălin Doinaș, alături de artiști precum Jador Alessia și Taraful Viorel Bogățeanu, au oferit un spectacol memorabil care a încântat localnicii. Invitați de onoare la sărbătoare, primarul Vasile Matei a primit reprezentanții administrației municipiului Călărași, inclusiv primarul Marius Dulce și Mihăiță Beștea, vicepreședintele Consiliului Județean Călărași. Momentul a fost amplificat de prezența activă a membrilor Partidului Social Democrat.

Evenimentul a cuprins o serie de activități care au adus bucurie comunității. Elevii excelenți, cei cu media 10 la școală, au fost răsplătiți cu diplome și premii în bani. Clubul Sportiv Municipal din Călărași a demonstrat lupte libere, iar primarul Vasile Matei i-a felicitat pe sportivi pentru contribuția lor la promovarea județului Călărași. Pe stadionul „Nelu Baraitaru”, Grădiștea a fost animată de distracție și voie bună, demonstrând o comunitate unită și plină de viață.

În cadrul acestei festivități de excepție, s-au remarcat momentele de apreciere a excelenței în educație și sport. Elevii care au obținut media 10 la școală au fost răsplătiți cu diplome și recompense financiare, subliniind importanța performanței în învățământ. De asemenea, sportivii călărășeni de la Clubul Sportiv Municipal au impresionat publicul cu demonstrații de lupte libere, evidențiind eforturile depuse în spatele acestui sport complex.

Stadionul „Nelu Baraitaru” din Grădiștea a devenit centrul distracției și voie bună în acea zi de sâmbătă. Autoritățile locale au organizat evenimentul cu grijă, aducând momente memorabile pentru comunitate.

Antrenorul Dragoș Hogea a subliniat importanța acestui sport pentru copii și modul în care îi pregătește pentru a face față provocărilor, nu doar în sală, ci și în viața de zi cu zi. El a transmis că sportul reprezintă o cale de atingere a performanței și că fiecare pas pe drumul spre excelență este susținut cu încredere.

Știri

Accident de circulație în Independența, un bărbat a murit pe loc după ce a fost lovit de mașină

Published

on

Un bărbat de aproximativ 60 de ani și-a pierdut viața luni noapte, după ce a fost lovit mortal de o mașină. Martorii oculari susțin că mașina a trecut efectiv peste el.

Bărbatul, cunoscut în comună ca fiind un consumator de alcool, și-a găsit sfârșitul într-un mod tragic.

La fața locului a intervenit imediat un echipaj de ambulanță, însă, din păcate, medicii nu au mai putut să facă nimic pentru a-i salva viața. Bărbatul a fost declarat decedat.

Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate toate detaliile legate de acest accident tragic. Cercetările sunt în curs pentru a determina circumstanțele exacte și pentru a se stabili responsabilitatea în acest caz de ucidere din culpă.

Continue Reading

Știri

Dosar penal deschis pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul economic

Published

on

ipj politie

La data de 30 septembrie a.c., în jurul orei  22:50, în cadrul unei acțiuni polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, alături de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița, au efectuat un control la o societate comercială, din municipiul Oltenița.

În urma activităților, polițiștii au constatat faptul că nu a fost fiscalizată pe casa de marcat suma de 8.200 lei, încasată în ziua de 30 septembrie a.c., banii fiind confiscați și ulterior fiind aplicată sancțiunea contravențională în valoare de 30.000 lei.

Totodată, în cadrul societății comerciale au fost identificate 16 articole vestimentare ( tricouri, pantaloni scurți, etc) , purtând inscripția și însemnele unor mărci protejate, cu o valoare totală de 10.000 lei.

Pentru aceste bunuri nu au putut fi prezentate documente de proveniență și certificate de calitate și conformitate, existând suspiciunea că ar fi contrafăcute.

Bunurile au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Continue Reading

Știri

Elicoptere militare deasupra Călărașiului

Published

on

Mai multe elicoptere militare au fost surprinse deasupra municipiului Călărași, într-un eveniment care a stârnit interesul multora. Ctitorii vigilenți au trimis imagini și mesaje  redacției noastre pentru a ne informa despre această mișcare militară.

Elicopterele, grupate în formații, au survolat municipiul pentru mai multe minute. Ce anume căutau sau care era direcția lor, încercăm să aflăm.

Întrebarea firească care a apărut în mințile cetățenilor este: de ce au fost prezente aceste elicoptere militare la acest moment și în acest loc? Explicația ar fi că, în bazele militare din Borcea și Jegălia, care au confirmat că aceasta a fost o parte dintr-un exercițiu de antrenament.

Despre acest subiect, am mai scris și aici: Mobilizări la graniță. Avioane F16 și soldați americani prezenți într-o bază militară din Călărasi, pentru a desfășura misiuni comune

 

Continue Reading

Cele mai vizualizate