in

VIDEO. Vasile Iliuță va candida pentru a obține cel de-al doilea mandat în fruntea CJ Călărași

Astăzi, 9 ianuarie 2020, în sala de ședinte a Consiliului Județean Călărași, președintele Vasile Iliuță a susținut o scurtă conferință de presă de început de an. Conferința a debutat cu trecerea în revistă a principalelor proiecte preluate la începutul mandatului din 2016. 

STADIUL PROIECTELOR PRELUATE ÎN 2016

„Dacă ar fi să fac o succintă trecere în revistă a obiectivelor iniţiate aş spune că Palatul Prefecturii Călărași e în faza de licitaţie. Urmează ca într-o lună să finalizăm acest proces iar câştigătorul să se apuce de lucrare. Proiectul va fi susţinut din fondurile CJ Călărași. Pot spune că a fost destul de dificil pentru că aici am avut de-a face cu arhitecţii specializaţi pe monumente istorice care sunt destul de puţini. În cele din urmă am identificat o firmă care a putut gira, să spun aşa, S.F. şi Proiectul Tehnic. Aripa nouă a spitalului e în licitaţie la COMPANIA NAȚIONALĂ DE INVESTIȚII. Am deschis procedura de licitaţie şi pentru spitalul nou de la Săpunari. Pe fonduri transfrontaliere, vom moderniza faleza iar portul de ambarcaţiuni va fi construit cu resurse de la Ministerul Turismului.” – declară Vasile Iliuță la începtului confeirnței de presă

REABILITAREA DRUMURILOR JUDEȚENE – 2016/2020

A doua parte a conferinței de presă s-a axat pe detalierea lucrărilor de modernizare și reabilitarea a drumurilor ce sunt administrate de Consiliul Județean Călărași. Președintele Iliuță a precizat fapptul că la preluarea mandatului, reabilitarea drumurilor era de doar 4 -5 km. La sfârșitul anului 2019 CJ Călărași, prin SC. DRUMURI ȘI PODURI S.A a reușit să reabiliteze peste 30 km de drumuri. 

 “Pe POR, avem DJ 402, în lungime de 63 de kilometri care pleacă de la Curcani şi se „descarcă” tocmai la Belciugatele, prin Măriuţa, limită cu judeţul Ialomiţa. Pe PNDL, drumul judeţean care leagă localităţile Chirnogi şi Crivăţ, aflat în lucru. Sper să finalizăm lucrările în septembrie, anul acesta. Avem şi DJ 403 pentru care am semnat contractul de lucrări. Mai avem în evaluare, pe SUERD, DJ 201B, Ulmeni – Lehliu Sat. Proiectul este eligibil dar din păcate din cauza alocărilor insuficiente nu am fost încă „prinşi” cu vreo sumă de bani până acum. Sper ca pe viitoarea deschidere de fonduri, să semnăm contractul şi pentru acest proiect. A rămas în evaluare „anveloparea” Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi. Nici aici n-am putut fi prinşi cu sume ca să realizăm şi semnarea contractului.

Am investit în Spitalul Judeţean nu mai puţin de 1 milion de euro în aparatură. Am semnat contractul şi am intrat în posesia RMN-ului, am reuşit să aducem şi un CT nou. Sala de opraţii a fost modernizată la fel şi etajul 4 al SJUC. Toate acestea s-au întâmplat în mandatul pe care l-am preluat în vara anului 2016” 

Vasile Iliuță este hotărât să candideze pentru încă un mandat în fruntea Consiliului Județean. Acesta a declarat în cadrul conferinței că ar putea candida pe listele oricărei formațiuni politice, deși crede, totuși, că va fi candidatul PNL pentru Consiliul Județean Călărași

Voi candida pentru al doilea mandat și vă spun de acum că nu există nici un risc să nu-l câștig. Știu că sunt destule discuții, provocări, bârfe… toate astea sunt a celor care au gestionat județul mai mult de 12 ani și lucrurile le-au lăsat așa cum știți, încurcate toate, făcute praf toate, mai puțin pentru dezvoltare și pentru reușită  a unei unei echipe.”

 

 

0 0 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

VIDEO. Vasile Iliuță și Ionel Tatu au sărbătorit Boboteaza în Vîlcelele

REBU S.A. Călărași angajează șofer