Connect with us

Știri

VIDEO. Vasile Iliuță îi prezintă pe cei patru primari dezamăgiți care au plecat din PNL Călărași

Published

on

Tabăra organizației județene a PSD Călărași s-a mărit cu încă patru membri. Un primari independent, în trecut PSD, recent exclus din PNL Călărași. Ion Iacomi – primarul din Dor Mărunt,  Nelu Negoiță – fostul edil din Ulmu și nu în ultimul rând Alin Ploieșteanu, primarul din comuna Frăsinet.

După lovitura puternică pe care Iliuță a dat-o în PNL Călărași și codul roșu anunțat în rândul primarilor, Ciprian Pandea a reacționat cu un mesaj postat pe Facebook:

“În orice Coaliție, fair-play-ul politic trebuie să primeze. Pe lângă cuvântul dat și respectat. În ultimele luni, în această Coaliție, doar unii au fost nevoiți să dea dovadă de înțelegere. În fața atacurilor, declarațiilor mincinoase, hărțuirea colegilor. Însă, uneori, se impun anumite linii, peste care nu vom trece. Cu toții, în echipă, vom construi în continuare, indiferent de câte coduri roșii ne sunt anunțate prin presa locală. Dezvoltarea comunităților locale rămâne obiectivul nostru asumat, pe care îl vom îndeplini, susținuți de Guvern și de premierul Nicolae Ciucă, alături de colegii noștri primari. Aceia care nu trec peste cuvântul dat.” se arată într-o postare a senatorului Ciprian Pandea.
Șeful liberalilor vorbește despre fair-play-ul politic, însă uită că este ex-președinte PSD și recent și-a criticat chiar unul dintre foștii colegi de partid, fost primar PSD din Oltenița despre care a spus că nu a reușit să lase vreun proiect de dezvoltare  în urmă pentru noul primar Milescu.
“Domnul primar Costinel Milescu, în octombrie 2020, la preluarea mandatului, a găsit zero proiecte cu finanțare europeană. Este un adevăr trist.”  Ciprian Pandea, 25 iunie, via Facebook.
În conferința de astăzi susținută la sediul PSD Călărași, președintele organizației politice, Vasile Iliuță, a prezentat cele patru nume care s-au alăturat echipei pe care o conduce. 

“Astăzi, așa cum am promis în conferința trecută, venim cu trei primari în funcție care vor devenii liderii noștri în teritoriu. Este vorba de Iulian Iacomi, primarul orașului Lehliu-Gară, de Alin Ploieșteanu, primarul comunei Frăsinet și de Ion Iacomi, primarul comunei Dor-Mărunt, iar fostul primar și viitor primar pe care îl reprezentăm astăzi – Nelu Negoiță.

PSD își mărește numărul de lideri în teritoriu. Le mulțumesc că s-au alăturat proiectului de dezvoltare al județului Călărași celor trei primari în funcție și viitorului primar, Nelu Negoiță. Vreau să vă spun că și Organizația de Femei s-a îmbogățit cu doamne din partea PNL, e vorba de Nicolae Doinița, directorul Agenției Județene de Formare și Ocupare a Forței de Muncă, e vorba de Bârcă Ruxandra – Centrul Regional de Perfecționare, e vorba de Caraion Raluca, fost inspector general al învățământului județean Călărași. Vom continua și cu Organizația de Tineret și Organizația de Seniori, care și ea s-a îmbogățit cu cei care au condus PNL, e vorba de Florea Gigi, care a venit cu toată echipa de conducere a PNL chiar după alegerile locale din 2020.

Pot spune că proiectul politic al PSD este un proiect care în 2024 ne duce să câștigăm și municipiul Călărași, și orașul Lehliu-Gară, și Consiliul Județean Călărași, pentru că din punct de vedere al votului care l-am luat în 2020 suntem câștigători pentru alegerile din 2024. Cu acești primari vom câștiga alegerile europarlamentare, prezidențiale, locale și cele care sunt la nivel național.” – a declarat președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță..

IULIAN IACOMI: DORIM CA ALEGERILE DIN 2024 SĂ PUTEM CANDIDA DIN PARTEA PARTIDULUI SOCIAL-DEMOCRAT

“Vă mulțumesc domnul președinte pentru faptul că în urma discuțiilor purtate cu dumneavoastră și cu forurile superioare am găsit soluția pentru a dezvolta comunitățile noastre, din care provenim eu, cu fratele meu, cu finul meu, Alin Ploieșteanu, primarul comunei Frăsinești, și cu Nelu Negoiță. Avem același obiectiv pentru localitățile noastre și dorim ca în alegerile din 2024 să putem candida pe listele Partidului Social Democrat.
Ziua de azi dacă am putea s-o dăm înapoi să fim în anul 2020 era altfel situația. Eu îi mulțumesc fratelui meu că am găsit soluția să venim împreună într-o echipă câștigătoare și să putem duce la bun sfârșit proiectele noastre, prin sprijinul dumneavoastră, al Consiliului Județean și al PSD. Avem multe în comun – cetățenii sunt dornici să dezvoltăm comunitățile, dar fără un sprijin concret și fără să ținem cont de culoarea politică, am găsit ușile deschise chiar dacă făceam parte dintr-un alt partid. Împreună am găsit soluțiile pentru problemele comunităților din Lehliu-Gară cu care ne-am confruntat.” – spune Iulian Iacomi.

ALIN PLOIEȘTEANU – PRIMARUL DIN FRĂSINET ÎI APRECIAZĂ PE AMBII PREȘEDINȚI DE ORGANIZAȚII, DAR IULIAN IACOMI ESTE MAI IMPORTANT

“Voi candida doar pe listele unde se află Iulian Iacomi!”

“Vreau să vă spun că îi apreciez în egală măsură pe cei doi președinți – pe domnul Vasile Iliuță și pe domnul Ciprian Pandea, dar intervine o a treia persoană, numele lui, Iulian Iacomi, tot așa de bun politician ca dânșii. Să dăm puțin timpul înapoi, în urmă cu doi ani. Înainte de alegerile locale am ieșit în conferința de presă la PNL, alături de nașul meu Iulian Iacomi, și am spus următorul lucru: voi candida doar pe listele unde se află Iulian Iacomi. Pentru mine este foarte simplu – unde o să candideze Iulian Iacomi, acolo o să fiu și eu peste doi ani.” – spune Alin Ploieșteanu

NEGOIȚĂ: “Nu am candidat din respect pentru cetățenii din UlmuVoi pune umărul și pentru județ cu ce pot și unde am relații umane și de afaceri”

Eu puteam să candidez și la alegerile din 2020, nu mi s-a interzis să candidez, dar din respect și pentru PNL, și pentru cetățenii din comuna Ulmu, nu am candidat. Am vrut să fiu serios până la capăt cu mine, cu cetățenii și cu PNL. Decizia cred că am luat-o acum 6 luni de a mă alătura echipei, acum s-a întâmplat. Vreau ca împreună cu colegii mei să dezvoltăm și comuna Ulmu, o comună mică, dar frumoasă. Nu în ultimul rând, voi pune umărul și pentru județ cu ce pot și unde am relații umane și de afaceri.– a declarat fostul primar din Ulmu, Nelu Negoiță.

Ion Iacomi: Mă bucur să fac parte din această echipă în viitorul apropriat, urmând alegerile din 2024. Sunt conștient că pot să dezvolt localitatea Dor Mărunt și de a duce la final unele proiecte pe care le am începute și viitoarele proiecte pe care le-am propus cu sprijinul Consiliul Județean și cu sprijinul PSD. Am optat să vin în această echipă, pentru că am în spate o lungă carieră de 14 ani. Ca să dezvolți localitatea ai nevoie să fii sprijinit și să fii ajutat de către Guvern, de partidele puternice și care pot să dea o mână de ajutor. Asta este decizia mea, voi candida peste doi ani în Partidul Social Democrat, alături de fratele meu, de Alin Ploieșteanu, de Nelu Negoiță și alături de domnul președinte.

Știri

Blocată în apartament, o bătrână a sunat la 112 pentru ajutor, însă nu le-a permis salvatorilor să spargă ușa

Published

on

O pensionară din Călărași a solicitat sprijinul autorităților în această după-amiază apelând numărul de urgență 112 prin care anunța în dispeceratul pompierilor că este blocată în locuință, precizând că cineva i-ar fi sustras cheile din apartament, în ciuda faptului că ușa apartamentului era încuiată.

Continue Reading

Știri

Chiriașul asasin din Călărași a fost condamnat. Daune morale de 200.000 de euro

Published

on

După mai bine de cinci luni de la faptă, chiriașul din Călărași care și-a omorât proprietarii locuinței pe de strada Grivița în care stătea de mai mult timp, a fost condamnat pe viață pentru dublul asasinat pe care l-a comis cu sânge rece, motivat de ultimele scandaluri  pe care le-ar fi avut cu proprietarii locuinței. Bărbatul trebuie să plătească familiilor, drept daune morale, suma de 200.000 euro către părțile civile.

Eliberat din închisoare în luna februarie 2020, fiind condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor în cursul anului 2015, asasinul locuia în chirie pe strada Grivița din luna aprilie 2020 împreună cu un alt bărbat care era internat de aproximativ două luni într-o unitate spitalicească din Călărași. Asasinul a jucat rolul chiriașului care și-a găsit proprietarii morți în casă, însă la audieri a recunoscut totul. El a fost cel care a anunțat prin 112 crima săvârșită.

Anchetatorii au descoperit că bărbatul a folosit un cuțit de bucătărie cu mâner de culoare alb cu albastru cu lungimea de 13 cm şi lamă de 20 cm. Criminalul a aplicat peste 20 de lovituri de cuțit proprietarului casei.

Ștefan Caloianu a fost condamnat pe viaţă pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat în stare de recidivă postexecutorie. Tribunalul Călărași a stabilit, totodată, că asasinul trebuie să achite, cu titlu de daune morale, suma de 200.000 de euro pentru părțile civile constituite în procesul penal care a durat peste 5 luni.

Continue Reading

Știri

Evelin are nevoie de noi! Fetița din Călărași a trecut prin mai multe operații și este la un pas să aibă o viață normală

Published

on

Povestea Evelinei începe în primăvara acestui an, după ce Canal SUD a realizat un reportaj despre fetița  din Cuza Vodă, născută la 28 de săptămâni, operată de 13 ori, diagnosticată cu atrezie de esofag, defect congenital al esofagului care presupune discontinuitatea acestuia si limitarea pasajului bolului alimentar din cavitatea bucala in stomac. 
Programată pentru operație pe 25 aprilie, familia își făcea griji că nu vor putea acoperi costurile necesare pe care doctorii le-au estimat pentru cea de-a paisprezecea intervenție.  În mai puțin de o două zile de la difuzarea materialului, familia fetiței a primit peste 2.000 de euro în conturile deschide pentru strângerile de fonduri necesare deplasării și intervenției chirurgicale. Telefoanele au sunat și banii s-au adunat. Puțin câte puțin. Timpul se scurgea iar ziua operației se apropia.

“Evelin are 1 an și o lună și a suportat până acum 13 anestezii generale, a suferit un stop cardio-respirator și a fost intubată și ventilată mecanic timp de 2 luni, medicii din România fiind foarte rezervați. Evelin a dovedit că este foarte puternică dându-le putere părinților ei, dar acum are nevoie de noi toți, de ajutor financiar, pentru o intervenție chirurgicală la un spital din Roma.” – scria Canal SUD în luna martie.

Un telefon se pare că a schimbat viața micuței Evelin. Într-o zi de miercuri, mai exact pe  16 martie, la telefonul din redacția Canal SUD a sunat, la capătul celălalt al firului se afla un bărbat care a rămas impresionat de curajul Evelinei de a lupta și fericirea de pe chipul acesteia, în ciuda clipelor grele prin care aceasta a trecut de la naștere până în prezent. 11.500 de euro au fost virați după ce apelul s-a închis. Fără cuvinte. Părinții au primit vestea cu ochii în lacrimi.
Pe 25 Aprilie 2022, într-o zi de sărbătoare, fiind a treia zi de Paște, Evelin a suferit cea de-a paisprezecea operație. Intervenția a constat în scoaterea sondei prin care Evelin era hrănită și atașarea unui stent esofagului ca aceasta să se poată hrăni singură. Operația a durat aproximativ trei ore, aceasta fiind un succes iar micuța Evelin se simte foarte bine.
Eve are nevoie de noi în continuare! Fetița din Călărași a trecut prin mai multe operații și este la un pas să aibă o viață normală
La câteva luni de la cea de-a paisprezecea operație, Evelin se simte din ce în ce mai bine, însă povestea nu se termină aici. Oamenii continuă să urmărească parcursul pe care micuța îl mai are până va ajunge la viața normală pe care ar trebui să o aibă orice copil. 
Maria Cosmina Ilie și LoraVera de la Radio Voces Campi Călărași 101.1 FM continuă acțiunea umanitară pentru ca micuța Evelin să ajungă la o viață normală.
“Am rămas în minte cu zâmbetul ei! Vă spun -i minune de copil! În ochii ei am văzut SPERANȚĂ, IUBIRE, PURITATE și mult curaj  să lupte mai departe! Pentru ce ? Pentru viața asta! Pe care mulți dintre noi o avem, dar nu ne bucuram din plin de ea. Eve încă luptă! Bucuria mea a fost o văd mai bine fata de prima vizita pe care am făcut-o la ei acasă. Oameni calzi și buni, părinți eroi pentru copilul lor! M-am întrebat pentru un moment… ce fi făcut eu dacadaca fi fost ei. fi luptat cu disperare ! Și ei asta fac… lupta. Pentru bani,  o ajute pe ea trăiască! fie un copil normal. Să bați din ușă în ușă ceri… e al naibii de greu Hai mergem noi la ei la ușa … -i ajutam! Am îmbrăţişat inițiativă unei femei de poveste! LoraVera Dimofte Căci daca stai o asculți ea e o poveste cu totul și îți ajunge la inima. Ce face ea? Da startul unei super Campanii pentru Eve cu păturici. Eu licitez pentru o păturica pe care o țin în casă, mi amintească mereu de Eve, de povestea ei, de cât de frumoasa e viață și cât de mult trebuie ne bucuram de tot ce ne oferă ea. Banii pe păturică vor ajunge la Eve! Cum? Prin intermediul campaniei ei! Sau donează pur și simplu! Licitează pentru o păturică o fapta bună” – scrie Cosmina Maria Ilie

Conturile în care puteți dona sunt:

TITULAR CONT: MINEA GEORGIANA-ADRIANA

CONT EURO:
IBAN: RO44BACX0000001404224002
SWIFT: BACXROBU

CONT LEI:
IBAN: RO36BRDE120SV30550581200
SWIFT: BRDEROBU

REVOLUT: 0757078931

 

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro