in

VIDEO. Vasile Iliuță: Guvernul liberal duce la distrugerea administrației locale

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, declară că se află în imposibilitatea de a susține funcționarea instituțiilor statului din cauza sumelor mici alocate de prim-ministrul Cîțu prin repartiția bugetară din fondul de rezervă a Guvernului. Consiliul Județean Călărași a beneficiat de 2.441 de lei din totalul de 21.000 de lei necesar pentru asigurarea cheltuielilor de asistență socială și protecția copilului, respectiv pentru alte cheltuieli urgente.

“Vreau să vă aduc la cunoștință repartiția bugetară din fondul de rezervă a Guvernului pe care a făcut-o prim-ministrul Cîțu și cu echipa PNL. Se repetă aceleași situații pe care le-am avut și în trecut: repartiția din septembrie 2020, repartiția din noiembrie 2020, care a fost toată dirijată către primarii PNL. Noi, Consiliul Județean, am făcut necesarul de 21.000, bani pe care îi avem nevoie să putem să putem să asigurăm salariile Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, salariile muzeului, bibliotecii, a centrului județean de cultură. Aici suntem în imposibilitatea de a asigura funcționarea instituțiilor statului, pentru că Guvernul iresponsabil a împărțit banii decât la primarii PNL. Această adresă a dat-o și prefectul județului Călărași, a transmis-o și la Ministerul Dezvoltării și am făcut toate demersurile potrivit legii în vigoare pentru a fi susținuți în asigurarea funcționării instituțiilor statului. Nu se poate așa ceva și tragem un mare semnal de alarmă ca astăzi Consiliul Județean cu subordonatele ei nu poate să își asigure salariile până la finalul anului.
Întrebat despre suma acordată, Vasile Iliuță a declarat că din totalul de 21.000 de lei necesari pentru funcționarea instituțiilor statului menționate, Consiliul Județean Călărași a primit doar 2.400 de lei.” – declară Vasile Iliuță

Vasile Iliuță: Guvernul liberal duce la distrugerea administrației locale

“Sunt și 3 localități care au primit 0 lei, este vorba despre Ulmu, Unirea și municipiul Călărași, nu au primit nicio sumă pentru funcționare. Restul localităților au primit 5.000 de lei, iar localitățile PNL au primit 50.000 de lei pentru funcționare. Vedem iarăși această diferență între localitățile conduse de primari PSD, față de primarii PNL care primesc sume considerabile pentru funcționarea administrației locale. Guvernul liberal duce la distrugerea administrației locale.
Cu ocazia asta am depus la Înalta Curte de Casație o plângere prealabilă pentru anularea hotărârii în urmă căreia doar primarii PNL au primit bani. Sperăm să se revină cu această hotărâre și să fie un echilibru între administrațiile PSD și PNL.

Motivația juridică este acea că guvernul PNL nu a ținut cont de criteriile adreselor pe care fiecare administrație le-a înaintat prefectului și Ministerului Dezvoltării. Adresele PSD au fost ignorate. Pot să spun că primeam un buget de 96.000 de lei pentru echilibrarea bugetului județului, iar de când este PNL la guvernare am primit între 52 și 43 de mii de lei anual pentru a putea susține funcționarea Consiliului Județean.” – a mai explicat președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ANUNȚ public privind decizia etapei privind emiterea acordului de mediu ENGIE ROMÂNIA S.A.

VIDEO. Senatorul PSD N. Cionoiu: În această regiune suntem foarte afectați de exodul forței de muncă