Connect with us

Actualitate

VIDEO. Vasile Iliuță despre proiectul SERA și colaborarea cu autoritățile bulgare pentru dotarea ISU Călărași

Published

on

Președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță, prezent în conferința de presă de astăzi organizată în cadrul PSD Călărași 4 august, a punctat principalele evenimente ce au avut loc în sfera politică dar și din zona administrativă.   Liderul PSD a precizat că poartă discuții cu toți primarii PNL pentru a-i aduce în PSD.

Vasile Iliuță: Săptămâna trecută am inaugurat centrul SERA, s-a făcut recepția finală pentru lucrarea de la Str. Independenței, un proiect de 420.000 de euro, în care Consiliul Județean a contribuit cu 65.000 de euro, iar Fundația SERA cu restul de sume. Copiii care au probleme speciale vor fi cazați și vor fi consiliați pentru nevoile lor.
Am continuat în paralel și cu alegerile organizațiilor locale ale PSD, unde am ales consiliile politice locale în 42 de localități. Tot în urmă cu 3 săptămâni am semnat cel mai mare proiect al județului Călărași, e vorba de Ecoaqua.

Ieri am avut o întâlnire cu municipalitatea Pavlikeni din Bulgaria, unde parteneriatele noastre continuă la momentul acesta pentru dotarea Inspectoratului de Situații de Urgență cu autovehicule pentru salvarea cetățenilor din jud. Călărași. Parteneri mai sunt și Jandarmeria Română, iar partea bulgară a venit cu ISU similar cu al nostru și cu poliția locală a lor. În continuare, pot spune că cele 42 de organizații ale PSD și-au desemnat conducerile. Mai avem de ales încă în 13 localități, inclusiv în municipiul Oltenița, Călărași și orașul Lehliu-Gară.

Actualitate

Performanțe remarcabile pentru Gloria Fundeni la Cupa României de box

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În urma unei participări de succes la Cupa României de box pentru cadeți, desfășurată săptămâna trecută în Brăila, Gloria Fundeni se poate mândri cu rezultate impresionante. Clubul sportiv din comuna Fundeni a fost reprezentat de patru sportivi de excepție: Bogatu Marius, Nițu Marius, Parici Mario și Parici Rafael.

Cele două medalii de bronz câștigate de Nițu Marius și Parici Mario marchează nu doar succesul individual al acestor tineri sportivi, ci și efortul susținut și dedicarea antrenorilor din cadrul clubului Gloria Fundeni.

Primarul Gheorghiță Cărtușanu, un susținător al activităților sportive și al unui stil de viață sănătos în comunitatea sa, a subliniat importanța acestor realizări pentru tinerii din Fundeni. “Felicităm pe această cale atât sportivii pentru progresul lor, determinarea și educația pe care o demonstrează, cât și pe antrenor pentru implicarea și rezultatele rapide obținute“, a declarat primarul.

Reprezentanții CS Gloria Fundeni au transmis pe o rețea de socializare mesaje de mulțumire și apreciere pentru echipa lor, subliniind progresul, ambiția și educația demonstrată de sportivii lor, dar și efortul și implicarea antrenorului în obținerea acestor rezultate impresionante.

Advertisement

“Săptămâna trecută, clubul nostru și comuna au fost reprezentate la Cupa României de box – cadeți, organizată la Brăila, de către 4 sportivi: Bogatu Marius, Nițu Marius, Parici Mario și Parici Rafael. Nițu Marius și Parici Mario au câștigat medalii de bronz. Dorim să-i felicităm pe această cale atât pe ei pentru progresul, ambiția și educația lor, dar și pe antrenor pentru implicare și rezultatele rapide” au transmis reprezentanții CS Gloria Fundeni pe o rețea de socializare.

Cu fiecare performanță, Gloria Fundeni reafirmă poziția sa în elita sportului românesc și inspiră generațiile viitoare să urmeze aceeași cale a excelenței și pasiunii pentru sport.

 

Continue Reading

Actualitate

PSD Călărași / Bogdan Mihai: Toate proiectele începute vor fi duse la bun sfârşit

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Joi, 18 martie, sediul PSD Călărași a fost gazda unei conferințe de presă care a adunat atenția asupra celor mai recente evoluții politice din județ. Vasile Iliuță, președintele PSD Călărași, alături de Bogdan Mihai, administratorul public al CJ Călărași și vicepreședinte al PSD Călărași, au fost prezenți pentru a discuta despre direcția viitoare a partidului și a proiectelor sale.

Bogdan Mihai a început prin a sublinia determinarea echipei de a duce la bun sfârșit toate proiectele începute. “Această echipă pe care a construit-o președintele și în care ne regăsim toți va merge înainte”, a declarat Mihai, evidențiind coeziunea și angajamentul grupului. “Înainte înseamnă să ducem proiectele la final.”

Unul dintre principalele puncte de discuție a fost proiectul parcării suspendate din fața spitalului, care urmează să primească ordinul de începere în săptămânile următoare. Bogdan Mihai a subliniat importanța acestui proiect, menționând că, deși alții l-au considerat nerealizabil, el și președintele Iliuță sunt hotărâți să-l pună în aplicare.

De asemenea, Mihai a adus în discuție și proiectul de anvelopare a spitalului, afirmând că acesta este în stadiul final.

Advertisement

Continue Reading

Actualitate

VIDEO. Fotbalul care schimbă destine: Cupa Speranței sprijină trei copii în lupta cu boala

Published

on

cupa speranței

În perioada 20-28 aprilie 2024, Sala Polivalentă “I.C. Neagu” din municipiul Calărasi devine epicentrul unui eveniment dedicat altruismului și solidarității umane: Turneul Caritabil de Fotbal “Cupa SPERANȚEI”. Organizat de publicația Realiatea din Călărași și Primăria Municipiului Calărasi, acest turneu își propune să aducă un zâmbet pe chipul a trei copii curajoși, care luptă împotriva unor maladii grave.

Cu un scop nobil în minte, Cupa SPERANȚEI se concentrează pe sprijinirea copiilor aflați în dificultate medicală, oferind o platformă pentru comunitatea locală și nu numai, să se implice și să ajute.

David-Alexandru Tănase este unul dintre cei trei copii care beneficiază de acest ajutor de neprețuit. La doar 8 ani, el a fost diagnosticat cu Leucemie Limfoblastică Acută, aflându-se acum în remisiune. Cu resursele financiare reduse ale familiei, turneul devine o lumină de speranță pentru ei, ajutându-i să facă față cheltuielilor medicale și de trai zilnice.

Irina Ecaterina Strugaru, în vârstă de 7 ani, luptă cu autismul infantil. Familia ei se bazează pe veniturile din domeniul construcțiilor și pe asistența personală, iar costurile terapiei și suplimentelor necesare pentru ea sunt greu de suportat. Fiecare contribuție la acest turneu îi aduce un pas mai aproape de tratamentul și îngrijirea de care are nevoie.

Sofia Emilia Buzatu, în vârstă de 9 ani, se confruntă cu un diagnostic crunt: neuroblastom. După două intervenții chirurgicale și tratamente intensive, ea luptă în continuare cu această boală nemiloasă. Costurile medicale ridicate pun o presiune financiară grea asupra familiei, iar acest turneu vine ca un suflu de speranță în viața lor.

Advertisement

Cu participarea a 12 echipe de amatori, turneul reprezintă o uniune a pasionaților de fotbal din comunitatea locală. Echipele precum Sporting Calarasi, Digi Calarasi, sau Friends Team Calărasi se întrec pentru un scop nobil: sprijinirea celor care au nevoie de ajutor.

Fie că ești un spectator pasionat de fotbal sau doar un suflet generos, ești invitat să te alături acestui eveniment deosebit. Poți face donații în timpul turneului sau în contul R071 BREL 0005 5396 3272 0100 pentru a contribui la aceste cauze nobile.

Continue Reading

Cele mai vizualizate