in

VIDEO. Vasile Iliuță, despre modul în care sunt hărțuiți candidații PSD de către PNL prin diferite instituții

VIDEO. Vasile Iliuță, despre modul în care sunt hărțuiți candidații PSD de către PNL prin diferite instituții

Direcția de Sănătate Publică a județului Călărași a emis, miercuri, 16 septembrie, un comunicat de presă prin care se fac precizări privind situația vehiculată în spatial public privind candidatul PSD al CJ Călărași, Vasile Iliuță, care susținea că i s-a impus de către DSP, prin dispoziția liberalilor, să fie izolat la domiciliu. Astfel, DSP a precizat că pe numele lui Vasile Iliuţă nu s-a emis nicio dispoziţie de izolare sau carantină şi că ancheta epidemiologică, demarată în urma unor declaraţii mincinoase făcute de doi martori din comuna Plătăreşti care ar trebui şi ei să dea explicaţii organelor abilitate,  a stabilit că nu există contact direct între acesta şi o persoană infectată cu COVID.

Astăzi, 17 septembrie, candidatul PSD pentru preşedinţia CJ Călăraşi a făcut precizări  în cadrul  unei conferinţe de presă în legătură cu aceste evenimente declanşate odată cu telefonul primit luni dimineaţă din partea directorului DSP, Cezar Rădulescu. 

 

Vasile Iliuță: Bună ziua și bine ați venit la conferința de presă! Trebuie să vin cu niște precizări referitoare la ce s-a întâmplat în urma telefonului dat de directorul Cezar Rădulescu. Eram în sediul de partid (n.r. PSD Călărași). La ora 9:30 am primit un telefon în care mi s-a spus că a fost în desfășurare o ancheta și trebuie să fiu izolat. I-am spus că o să încerc să mă apăr. Nu cred că este corect, acum fiind candidatul Partidului Social Democrat, ca Filipescu și echipa PNL-ului să încerce să folosească DSP-ul împotriva mea, izolându-ma chiar în mijlocul campaniei electorale. Din acel moment am făcut demersuri legale. Am sunat un avocat, mi-a spus clar: ”Domnule Iliuță, și acest telefon poate să fie decizia dumneavoastră de izolare. Vă rog să vă izolați și să facem demersurile legale.”. Din momentul ăla, m-am izolat la domiciliu și am făcut toate demersurile legale, am mers chiar și în instanță. Ieri a fost procesul pe această temă cu izolarea mea, unde mi-am retras plângerea în urma comunicatului pe care Direcția de Sănătate Publică l-a dat, spunând că în urma anchetei finale nu s-a adeverit cele spuse de doi martori, care au spus că am fost în prezența unui contact COVID, unei persoane care a fost găsită pozitivă, fiind lucrător în centrul de la ???. Acolo, primarul a luat două declarații, declarații despre care nu mi se pare firesc să le amesteci chiar în mijlocul campaniei, fiind membru PNL, impreună cu Filipescu, încercând să ajungă într-o situație în care eu să nu pot să-mi fac campania electorală. Finalizarea anchetei s-a derulat în favoarea mea. Nu au existat probe suficiente care să mă țină izolat și comunicatul DSP-ului și hotărârea judecătorească de unde mi-am retras plângerea împotriva acțiunilor telefonice pe care directorul DSP-ului mi le-a transmis. Nu s-a adeverit absolut nimic și de aceea sunt în fața dumneavoastră în această conferință de presă. Lucrurile s-au lămurit. Cetățenii trebuie să înțeleagă că PNL-ul și Filipescu folosește instituțiile statului împotriva candidaților și împotriva mea direct. E un semnal de alarmă. Să înțeleagă ca aceste lucruri nu pot fi făcute chiar în mijlocul campaniei electorale. Să înceteze. Mă simt amenințat. Sunt o țintă a celor din PNL. Cred că aici ar trebui sa înceteze toate mizeriile și toate lucrurile neplăcute pe care PNL-ul le face imptriva PSD-ului.

Întrebat cu va gestiona situația instituțiilor publice în situația în care va fi castigator, social-democratul Vasile Iliuță a spus că totul trebuie să funcționeze normal:

Vasile Iliuță: Trebuie să funcționeze normal, în folosul cetățeanului, nu împotriva cetățeanului. Deci, lucrurile trebuie să le înțelegem. Instituțiile statului trebuie să lucreze pentru cetățean, nu împotriva cetățeanului.

A EXISTAT, TOTUȘI, VREUN CONTACT ÎNTRE VASILE ILIUȚĂ ȘI PERSOANA DIN PLĂTĂREȘTI INFECTATĂ CU COVID?

Vasile Iliuță: Nu am avut contact și nici nu cunosc persoana pe care au invocat-o în acea anchetă în care s-au realizat demersuri la nivelul DSP-ului Călărași.

Ați declarat mai devreme că însuși directorul Rădulescu a fost cel care v-a sunat si v-a spus să intrați în izolare. Cum comentați faptul că la doar câteva ore a apărut acel comunicat de la DPS în care spuneți…..

Vasile Iliuță: Nu, luni. La ora 9:30 am fost sunat și de luni până marți eu nu am făcut nimic, am stat în izolare. Miercuri, când am făcut toate demersurile să merg în instanță, de abia miercuri a apărut acel comunicat dar aveam și instanță, care a avut loc telefonic, un apel video pe WhatsApp, cu judecătoarea de serviciu.

În comunicat scrie foarte clar că nu ați fost în contact cu persoana respectivă, că nu ați fost izolat.

Vasile Iliuță: Telefonic, avocata mi-a spus să fiu izolat că, dacă nu mă izolez, acel telefon poate să însemne că daca eu nu mă voi supune, voi fi un dosar penal imediat. Telefonul poate să fie cel care să facă o decizie, și atunci m-am conformat si m-am izolat 24 de ore.

Nu e anormal să fiți anunțat doar printr-un apel telefonic despre acest lucru?

Vasile Iliuță: Astăzi, prin Starea de Alertă, puterea DSP-ului e atât de mare încât și noi ca cetățeni trebuie să ne conformăm. Pentru siguranța celor cu care intram in contact, dacă mai mergeam în campanie, a trebuit sa fiu izolat pentru 24 de ore. Am făcut acest lucru până miercuri, când acel comunicat mi-a permis să pot să vin în campanie și să-mi reiau campania electorală pe municipiul Călărași.

Vă mai așteptați la alte demersuri din partea contracandidaților?

Vasile Iliuță: Mai am o săptămână și puțin de campanie și mă aștept la alte lucruri care mi se pot întâmpla. Sunt o țintă. La momentul ăsta, simpatia și cetățenii care văd o schimbare la Călărași, văd în echipa Iliuță-Dulce și toți candidații pe care Partidul Social Democrat îi are în localități, văd dorința de schimbare și aici cred că ei sunt într-o mare panică și vor folosi instituțiile statului împotriva candidaților noștri și împotriva mea.

Aveți semnale că în județ mai sunt hărțuiți candidați din PSD, la fel ca și dumneavoastră?

Vasile Iliuță: Da, așa e. La Vlad Țepeș. O să dau un exemplu, îi cheamă la poliție dacă li s-a dat bani, dacă li se dă bani, dacă li s-a promis ceva, poliția e în anchetă mare la Vlad Țepeș, chemând cetățenii din localitate, 4-5 cetățeni, să dea declarație și să îi determine să declare împotriva candidatului nostru că primesc bani de la apropriați sau de la candidatul nostru.

Domnul Iliuță, așa cum ați primit acel telefon să vă izolați, ați primit un telefon prin care să vă spună că nu există pericol și puteți ieși din izolare, sau a fost suficient doar comunicatul de presă?

Vasile Iliuță: După comunicatul de presă l-am sunat pe Director.

Dumneavoastră l-ați sunat?

Da, eu l-am sunat și l-am rugat să-mi spună dacă comunicatul pe care l-a emis este valabil ca să pot să merg în campania electorală și să ies din izolare. A raspuns că da.

Dacă nu citeați comunicatul, ce făceați?

Dacă nu citeam comunicatul stăteam în izolare până apărea hotărârea judecătorească care-mi permitea să fiu prezent în campania electorală.

Cum apreciați vizita lui Orban la Călărași?

Vasile Iliuță: Cred că vizita domnului Președinte Orban și Prim-Ministrul României a priit, în contextul în care PNL-ul nu are șansa de a căștiga alegerile și să mai crească puțin din credibilitatea organizației municipale Călărași și a altor căteva organizații din județ. Acesta este modul de campanie electorală care să crească puțin șansele candidaților pe care îi propune PNL-ul astăzi.

Vorbiți-ne puțin despre noile investiții de la Spitalul Județean Călărași

Vasile Iliuță: S-a predat plasamentul pentru corpul nou de spital, urmează investițiile, cele care, astăzi, eu, Iliuță, le-am lăsat în contract prefectural. Astăzi, contractul finalizat urmează să fie semnat, dar trebuie să îl semneze președintele care va fi viitor ales. Atât timp cât eu am fost suspendat din ordinul prefectului, astăzi nu are cine să semneze contractele și suntem într-o situație destul de delicată, încât PNL-ul a atacat astăzi hotătârea de Consiliu Județean. Consiliul Județean și-a programat o ședință ordinară prin care să regleze lucrurile. Să rezolve problema președintelui, să rezolve problema Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, iar prefectul PNL, păpușa, cele două păpuși, și cel de la județ, și prefectul, surprinzător împreuna cu Filipescu, au atacat hotărârea Consiliului Județean ca să dăm drepturile angajaților de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului. Dacă păpușa Consiliului Județean, împreună cu Filipescu, își făceau treaba, astăzi nu eram în situația asta. Puneam ședința extraordinară din luna August, aprobam bugetul pentru ce însemna cheltuielile pe luna septembrie și astăzi nu eram în situația în care să nu putem asigura salariile. Uitați că ei astăzi atacă, pe nedrept, atacă hotărârea de Consiliu. Mâine trebuia să ne întâlnim în sedință la ora 10, să putem să validăm noul Președinte, după care intram în normalitate cu Consiliul Județean, până la câștigarea alegerilor de către PSD.

2

5 1 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Prefectul lasă fără salarii angajații DGASPC

VIDEO. Ion Samoilă, noul președinte al Consiliului Județean Călărași