Connect with us

Politică

[VIDEO] Vasile Iliuță, despre măsurile de reorganizare fiscal-bugetare a unităților administrativ teritoriale

Published

on

Liderul social-democraților călărășeni, Vasile Iliuță, a adus în atenția publicului în ultima conferință de presă o serie de măsuri importante privind reorganizarea fiscal-bugetară a unităților administrative din România conform Legii 296/2023. Aceste măsuri vizează o reducere cu 10% a numărului de posturi începând cu 1 noiembrie 2023. Deși se anticipă că majoritatea posturilor reduse vor fi cele vacante, fiecare administrație va trebui să se conformeze.

Este vorba de reorganizarea fiscal-bugetară a unităților administrative – că sunt comune, că sunt orașe, municipii sau consilii județene. Ele vor intra în măsurile astea fiscal-bugetare pentru a asigura consolidarea sustenabilității financiare a României. Începând cu 1 noiembrie 2023, reducerea cu 10% a numărului de posturi. Deci aici putem să spunem că vor fi reduceri de posturi în toate administrațiile. Marea majoritate cred că vor fi din cele vacante. Fiecare administrație a primit de la Prefectura fiecărui județ un număr de posturi în funcție de numărul de locuitori pe care îl are fiecare localitate. Aici și noi, Consiliul Județean, am primit ordin al Prefectului, unde avem, pentru tot ce înseamnă Consiliul Județean și subordonate, 328 de persoane. La Consiliul Județean, din posturile vacante, vom face reducerea de 10% a personalului a explicat liderul PSD Călărași, Vasile Iliuță.

De asemenea, la nivelul Consiliului Județean și la nivelul primarilor de municipii se va desființa reședința de județ, cu reducerea a două posturi din cele șase de consilieri pentru președintele Consiliului Județean și primarul de reședință de județ.

Mai avem o măsură care trebuie luată la nivelul Consiliului Județean și la nivelul primarilor de municipii. Reședința de județ – se desființează din cabinetul președintelui Consiliului Județean două posturi din cele șase de consilieri, iar la primarul de reședință de județ din cele șase, încă două vor dispărea, se vor desființa. Reducerea numărului de funcții publice de conducere, la nivelul ordonatorului principal de credite și la nivelul ministerelor, se vor reduce nu mai mult de 8% posturi de conducere. Aici posturile de conducere sunt clare. Director, șefii de servici. Nu o să mai fie funcții de șef de birou– a mai spus acesta în conferința de presă.

Reducerea numărului de funcții publice de conducere, atât la nivelul ordonatorului principal de credite, cât și la nivelul ministerelor, va implica o reducere de până la 8% a posturilor de conducere. Aceste măsuri au ca scop consolidarea sustenabilității financiare a României.

Aici se vor comasa, să vă dăm un exemplu, la nivelul Consiliului Județean, avem birou de patrimoniu în cadrul Consiliului Județean și avem și o direcție de patrimoniu. Legea ne obligă să nu existe birou și direcție. Trebuie să facem una singură, le vom comasa și vom face în cadrul Consiliului Județean serviciul, patrimoniul Consiliul Județean și tot ce înseamnă aferent acestei direcții, care va veni în cadrul Consiliului Județean. Aici, cele care nu vor face parte din această măsură de reorganizare – e vorba de Serviciul General de Asistență Socială și Protecție a Copilului, instituțiile de cultură, ele nu vor fi, și unitățile sanitare. Spitalele care, la momentul ăsta, nu vor intra sub incidența reorganizării și reducerii numărului de persoane. Măsura de angajare nu mai este posibilă la momentul ăsta și noi, efectiv, avem posturi vacante în care vom menționa, prin noua Organigramă, că desființăm anumite posturi pentru că așa spune ordonanța. Reducerea cu 10% a funcțiilor care au fost repartizate de către Prefectul Județului Călărași. Gândiți-vă că aici, dacă făcea parte și protecția copilului și unitățile sanitare, aveam o problemă.

Cu toate acestea, măsurile nu vor afecta Serviciul General de Asistență Socială și Protecție a Copilului, instituțiile de cultură și unitățile sanitare, care nu vor fi incluse în această reorganizare. Această decizie a fost luată după discuții și negocieri cu sindicatele și Ministerul Sănătății, pentru a nu afecta evenimentele culturale programate și bugetate deja până la finalul anului. Vasile Iliuță a subliniat că măsura vizează o reducere a angajărilor, nu concedieri. În urma unor discuții și negocieri cu sindicatele și cu tot ce a însemnat Ministerul Sănătății, aici au fost excluse și instituțiile culturale. Era una dintre problemele pe care le avea jud. Călărași dacă se implementa reducerea personalului și reducerea cheltuielilor. Evenimentele care au loc până la final de an sunt deja bugetate, iar aceste reduceri de cheltuieli, daca vizau cultura, înseamnă că întrerupem toate formele de organizare și tot ce era deja planificata mai punctat Iliuță.

Politică

VIDEO. Virgiliu Diaconu și Marius Dulce, desemnați de PSD Călărași pentru a coordona alegerile europarlamentare 2024

Published

on

psd calarasi virgiliu diaconu europarlamentare
  • PSD Călărași i-a desemnat pe Virgiliu Diaconu și Marius Dulce pentru a realiza o victoria sigură în alegerilor europarlamentare din 2024.
  • Într-o mișcare strategică surprinzătoare, conducerea PSD Călărași a decis să îi nominalizeze pe Virgiliu Diaconu și Marius Dulce pentru coordonarea campaniei electorale a alegerilor europarlamentare din 2024.
  • Decizie a fost primită cu entuziasm de către ambii politicieni, iar liderul PSD Vasile Iliuță și-a exprimat încrederea că această echipă va obține peste 50% din voturi.

„Pentru mine este, în același timp, și o mare onoare, și o mare grijă. Și o mare răspundere. Este o onoare faptul că partidul s-a gândit la mine, ceea ce mi-a demonstrat că munca mea în acest partid atât timp nu a fost degeaba. Este onoare că voi fi coechipier cu Marius Dulce, primarul care are cele mai mari realizări de la Revoluție încoace”, a declarat Virgiliu Diaconu, vicepreședintele PSD Călărași.

Marius Dulce, primarul cu realizări remarcabile în municipiul Călărași, a adus peste un milion de euro, de 50 de ori bugetul anual al primăriei, contribuind semnificativ la dezvoltarea locală. Diaconu a subliniat că obiectivul lor este să aducă mai mulți bani în oraș pentru a face din Călărași un loc mai bun pentru locuitori și în special pentru copii.

„Avem mult de lucru, mai avem mult de lucru, s-au realizat foarte multe, mai avem multe de realizat. Este și o mare răspundere pentru că noi ne-am propus să depășim un 50% la europarlamentare”, a adăugat Diaconu. El a recunoscut că absenteismul reprezintă o provocare și a subliniat importanța de a convinge oamenii să iasă la vot.

„Eu am încredere că cu Dulce vom reuși să facem scorurile la care ne-am obligat. Am încredere în călărășeni că vor vota cu mintea și apoi cu sufletul”, a afirmat Diaconu, subliniind legătura sa profundă cu Călărașiul, orașul în care s-a născut și în care intenționează să trăiască și să contribuie la progres.

Cu o vastă experiență în organizarea de campanii, Virgiliu Diaconu și Marius Dulce promit să aducă o abordare proactivă și dedicare în această cursă electorală. Ambii lideri sunt convinși că, prin muncă asiduă și colaborare strânsă, vor obține un succes remarcabil în alegerile europarlamentare din 2024.

Continue Reading

Politică

VIDEO. PSD Călărași / Vasile Iliuță face bilanțul activităților politice din ultima perioadă

Published

on

Liderul PSD Călărași, Vasile Iliuță, a susținut o conferință de presă la sediul organizației politice, evidențiind recentele activități politice și evenimente care au marcat scena județeană în ultima perioadă.

Unul dintre subiectele centrale ale discuției a fost vizita Ministrului Agriculturii în județul Călărași. Într-o întâlnire cu fermierii locali, ministrul a abordat problemele legate de legislația actuală, subvențiile agricole și subvenția pe motorină. Fermierii, afectați de o secetă excesivă, au primit asigurări că plățile promise vor fi efectuate până la 31 decembrie pentru a compensa pierderile suferite.

Vasile Iliuță a subliniat importanța clarificării interpretărilor greșite din spațiul public privind măsurile fiscal-bugetare. A adus la cunoștința opiniei publice că toate plățile din fondurile europene, Programul Național de Investiții și Programul Național de Dezvoltare Locală se efectuează la zi. În plus, a combătut dezinformările, explicând că guvernul a luat măsuri pentru a reduce cheltuielile bugetare, asigurând încadrarea într-un deficit bugetar sub 6%.

„Guvernul a făcut tot posibilul să funcționeze eficient și să reducă cheltuielile bugetare pentru a se încadra în ținta de deficit sub 6%. Chiar dacă estimările actuale par a depăși această limită, fără aceste măsuri am fi riscat să nu mai primim fonduri din Programul Național de Redresare și Reziliență, angajat de România acum trei ani”, a declarat liderul PSD Călărași.

 

Continue Reading

Politică

PSD / Marius Dulce încrezător în alegerile din 2024 „Nu că vom fi aleși, dar vom avea și un scor frumos la Călărași”

Published

on

Organizația județeană a Partidului Social Democrat Călărași începe campania pentru alegerile europarlamentare. Potrivit unor sondaje prezentate de Vasile Iliuță și Marius Dulce, în municipiul Călărași peste 60% dintre alegători au intenția de a vota PSD, în timp ce în municipiul Oltenița doar 35%. Alegerile vor avea loc între 6 și 9 iunie 2024.

Marius Dulce, președintele oganizației municipale a PSD Călărași, pune accentul pe importanța acestor alegeri și îndeamnă cetățenii să iasă la vot.

„Noi, echipa Vasile Iliuță, Marius Dulce, cred că am reușit să demonstrăm, cred că am încercat să acoperim tot ceea ce am promis în campania electorală. Ea nu s-a terminat, pentru că aceste întâlniri cu membrii noștri, cu militanții noștri, cu cetățenii pe stradă, le facem pentru a vedea ce trebuie să corectăm, pentru a vedea ce trebuie să mai facem în următorul an ca să venim în întâmpinarea problemelor lor”, a spus acesta într-o conferință de presă.

În 2024 vor avea loc și alegerile locale, unde echipa PSD Marius Dulce, Vasile Iliuță este încrezătoare că va primi voturile necesare pentru încă un mandat: „Nu că vom fi aleși, dar vom avea și un scor frumos la Călărași. Împreună cu președintele Vasile Iliuță, am promis și am făcut. Nu mi-aduc aminte din istoria Călărașului oameni care au promis în campanie să se țină și de cuvânt. Noi cred că am ajuns la un nivel de cel puțin 80% din ceea ce am promis, am făcut”, a declarat Marius Dulce.

Continue Reading

Cele mai vizualizate