Connect with us

Știri

VIDEO. Vasile Iliuță a făcut un angajament curajos în fața conducerii PSD

Published

on

Vreau să salut prezența președintelui partidului, Marcel Ciolacu, a secretarului general, Paul Stănescu, a vicepreședintelui Mihai Tudose, a colegilor președinți de consilii județene, domnul Fota, președintele județului Galați, domnul Francisc Iulian Chiriac – Brăila, vecinul nostru, prietenul nostru, Marian Pavel, președintele consiliului județean Ialomița.

Trebuie să prezint raportul de activitate al organizației PSD Călărași, dar se împarte în două. Începe la data de 6 martie 2020 cu primirea mea în Partidul Social Democrat. După cum știți, atunci a început o construcție politică cum nu a mai existat în alte organizații ale PSD. Am început să construim în fiecare localitate echipe, am convins acolo unde erau primari PNL să nu avem frânturi, să candideze și alte partide, i-am adus în PSD și am demonstrat un lucru mare. 12 primării PNL au predat ștafeta primarilor PSD care au fost investiți în 27 septembrie 2020. Nu a fost numai atât – în toate localitățile PNL, dacă ne uităm la scorul politic pe care l-a obținut PSD chiar uneori eu ca și candidat la președinția Consiliului Județean am depășit și primarii PNL ca număr de voturi.

Modul în care am acționat a fost așa cum face un partid responsabil și faptul că am venit cu experiență politică în PSD, cu o zestre, și am venit și cu primarii care m-au urmat de la fostul partid democrat liberal a însemnat ca noi să câștigăm alegerile din 27 de primării și consiliul județean.

Aș vrea să prezint alegerile locale, aici ar trebui să-i mulțumim domnului președinte Marcel Ciolacu și domnului secretar general, Paul Stănescu, în special lui Paul Stănescu, care și-a asumat interimatul. Au asigurat interimatul organizației Călărași. Am trecut prin multe momente dificile, numai domnul secretar general Paul Stănescu poate spune că nu a fost simplu să ții interimatul organizației Călărași când existau foarte multe presiuni de destabilizare a echipei. Am depășit toate aceste momente și uitați că în 27 septembrie am confirmat o echipă câștigătoare. Domnul Paul Stănescu la alegerile locale cu dumneavoastră ca președinte am obținut 45,9 voturi PSD pentru consiliul județean,  44,58 pentru președintele consiliului județean, 45,5 voturi PSD pentru camera deputaților, 44,9 voturi PSD pentru Senat.

Aș prezenta și câteva localități fruntașe la alegerile locale din 27 septembrie din 2020. Pe primul loc – Dragoș Vodă, 84,82%, mulțumim mult pentru acest rezultat minunat, Vasilați 79,49%, Ileana 78,39%, Gălbinași 77,12%, Sărulești 75,31%, Gurbănești 72,01%. Vreau să vă spun că aceste rezultate, cu sprijinul conducerii naționale, au venit după 16 ani la Călărași pentru a putea recâștiga consiliul județean, primăria municipiului Călărași, și 27 de primării la nivelul jud. Călărași.

Am fost la Costinești, iar acolo domnul președinte Marcel Ciolacu a spus o evoluție politică prin care m-a impresionat. A plecat de la tinerii sociali democrați, a urmat ca viceprimar al municipiului Buzău, parlamentar și astăzi, președintele nostru la nivelul organizației naționale. A făcut o promisiune – că din PSD nu mai pleacă și că din PSD pleacă acasă, și de acasă la cei sfinți. Domnul președinte, Marcel Ciolacu, vreau și eu să vă fac o promisiune: plec acasă sau plec, cum ați spus și dumneavoastră, la cei sfinți.

Spuneam de primarii care m-au urmat, dar și eu am avut experiență politică. Am fost 4 mandate primar, un mandat deputat și sunt astăzi la al doilea mandat de președinte de consiliu județean. Ar trebui să povestesc aici și de un prieten drag Călărașiului, Marian Ghiveciu, omul care a adus o speranță la Călărași. În 2014 a fost coordonatorul județului Călărași, numit de centru și cu care, fiind coleg deputat cu domnia sa, am început primele negocieri. Dacă erau duse la bun sfârșit în 2016 PSD-ul câștiga detașat aceste alegeri locale, așa că Marian, uite că visul s-a îndeplinit și astăzi suntem împreună și în 2020 am câștigat tot ce era de câștigat. Mulțumesc pentru ajutorul pe care mi l-ai dat.

Ca să realizez tot ce am realizat, nu se putea face fără familia Iliuță. Aș începe cu viitorul ginere, Ion Bogdan, mulțumesc Bogdan pentru ajutor. Diana Iliuță, fata mea, mulțumesc Diana pentru ajutor. Iulia Iliuță, nora mea, mulțumesc Iulia. Claudiu Iliuță, mulțumesc Claudiu pentru tot ajutorul pe care mi l-ai dat în toate campaniile electorale. Mezinul familiei, Vlad Iliuță, și la urmă, în spatele unui bărbat puternic stă în spate o femeie și mai puternică. Mulțumesc, draga mea soție, Mihaela Iliuță, pentru tot ceea ce ai făcut și că ai acceptat ca eu să mă bat în atâtea competiții politice.

Vor veni 4 rânduri de alegeri, e clar că nu va fi simplu. Trebuie să-mi iau un angajament față de conducerea centrală că la Călărași vom câștiga toate alegerile cu 50+1%. Ăsta este angajamentul la Călărași. PSD Călărași – forță  prezentă și viitoare.

Știri

Blocată în apartament, o bătrână a sunat la 112 pentru ajutor, însă nu le-a permis salvatorilor să spargă ușa

Published

on

O pensionară din Călărași a solicitat sprijinul autorităților în această după-amiază apelând numărul de urgență 112 prin care anunța în dispeceratul pompierilor că este blocată în locuință, precizând că cineva i-ar fi sustras cheile din apartament, în ciuda faptului că ușa apartamentului era încuiată.

Continue Reading

Știri

Chiriașul asasin din Călărași a fost condamnat. Daune morale de 200.000 de euro

Published

on

După mai bine de cinci luni de la faptă, chiriașul din Călărași care și-a omorât proprietarii locuinței pe de strada Grivița în care stătea de mai mult timp, a fost condamnat pe viață pentru dublul asasinat pe care l-a comis cu sânge rece, motivat de ultimele scandaluri  pe care le-ar fi avut cu proprietarii locuinței. Bărbatul trebuie să plătească familiilor, drept daune morale, suma de 200.000 euro către părțile civile.

Eliberat din închisoare în luna februarie 2020, fiind condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor în cursul anului 2015, asasinul locuia în chirie pe strada Grivița din luna aprilie 2020 împreună cu un alt bărbat care era internat de aproximativ două luni într-o unitate spitalicească din Călărași. Asasinul a jucat rolul chiriașului care și-a găsit proprietarii morți în casă, însă la audieri a recunoscut totul. El a fost cel care a anunțat prin 112 crima săvârșită.

Anchetatorii au descoperit că bărbatul a folosit un cuțit de bucătărie cu mâner de culoare alb cu albastru cu lungimea de 13 cm şi lamă de 20 cm. Criminalul a aplicat peste 20 de lovituri de cuțit proprietarului casei.

Ștefan Caloianu a fost condamnat pe viaţă pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat în stare de recidivă postexecutorie. Tribunalul Călărași a stabilit, totodată, că asasinul trebuie să achite, cu titlu de daune morale, suma de 200.000 de euro pentru părțile civile constituite în procesul penal care a durat peste 5 luni.

Continue Reading

Știri

Evelin are nevoie de noi! Fetița din Călărași a trecut prin mai multe operații și este la un pas să aibă o viață normală

Published

on

Povestea Evelinei începe în primăvara acestui an, după ce Canal SUD a realizat un reportaj despre fetița  din Cuza Vodă, născută la 28 de săptămâni, operată de 13 ori, diagnosticată cu atrezie de esofag, defect congenital al esofagului care presupune discontinuitatea acestuia si limitarea pasajului bolului alimentar din cavitatea bucala in stomac. 
Programată pentru operație pe 25 aprilie, familia își făcea griji că nu vor putea acoperi costurile necesare pe care doctorii le-au estimat pentru cea de-a paisprezecea intervenție.  În mai puțin de o două zile de la difuzarea materialului, familia fetiței a primit peste 2.000 de euro în conturile deschide pentru strângerile de fonduri necesare deplasării și intervenției chirurgicale. Telefoanele au sunat și banii s-au adunat. Puțin câte puțin. Timpul se scurgea iar ziua operației se apropia.

“Evelin are 1 an și o lună și a suportat până acum 13 anestezii generale, a suferit un stop cardio-respirator și a fost intubată și ventilată mecanic timp de 2 luni, medicii din România fiind foarte rezervați. Evelin a dovedit că este foarte puternică dându-le putere părinților ei, dar acum are nevoie de noi toți, de ajutor financiar, pentru o intervenție chirurgicală la un spital din Roma.” – scria Canal SUD în luna martie.

Un telefon se pare că a schimbat viața micuței Evelin. Într-o zi de miercuri, mai exact pe  16 martie, la telefonul din redacția Canal SUD a sunat, la capătul celălalt al firului se afla un bărbat care a rămas impresionat de curajul Evelinei de a lupta și fericirea de pe chipul acesteia, în ciuda clipelor grele prin care aceasta a trecut de la naștere până în prezent. 11.500 de euro au fost virați după ce apelul s-a închis. Fără cuvinte. Părinții au primit vestea cu ochii în lacrimi.
Pe 25 Aprilie 2022, într-o zi de sărbătoare, fiind a treia zi de Paște, Evelin a suferit cea de-a paisprezecea operație. Intervenția a constat în scoaterea sondei prin care Evelin era hrănită și atașarea unui stent esofagului ca aceasta să se poată hrăni singură. Operația a durat aproximativ trei ore, aceasta fiind un succes iar micuța Evelin se simte foarte bine.
Eve are nevoie de noi în continuare! Fetița din Călărași a trecut prin mai multe operații și este la un pas să aibă o viață normală
La câteva luni de la cea de-a paisprezecea operație, Evelin se simte din ce în ce mai bine, însă povestea nu se termină aici. Oamenii continuă să urmărească parcursul pe care micuța îl mai are până va ajunge la viața normală pe care ar trebui să o aibă orice copil. 
Maria Cosmina Ilie și LoraVera de la Radio Voces Campi Călărași 101.1 FM continuă acțiunea umanitară pentru ca micuța Evelin să ajungă la o viață normală.
“Am rămas în minte cu zâmbetul ei! Vă spun -i minune de copil! În ochii ei am văzut SPERANȚĂ, IUBIRE, PURITATE și mult curaj  să lupte mai departe! Pentru ce ? Pentru viața asta! Pe care mulți dintre noi o avem, dar nu ne bucuram din plin de ea. Eve încă luptă! Bucuria mea a fost o văd mai bine fata de prima vizita pe care am făcut-o la ei acasă. Oameni calzi și buni, părinți eroi pentru copilul lor! M-am întrebat pentru un moment… ce fi făcut eu dacadaca fi fost ei. fi luptat cu disperare ! Și ei asta fac… lupta. Pentru bani,  o ajute pe ea trăiască! fie un copil normal. Să bați din ușă în ușă ceri… e al naibii de greu Hai mergem noi la ei la ușa … -i ajutam! Am îmbrăţişat inițiativă unei femei de poveste! LoraVera Dimofte Căci daca stai o asculți ea e o poveste cu totul și îți ajunge la inima. Ce face ea? Da startul unei super Campanii pentru Eve cu păturici. Eu licitez pentru o păturica pe care o țin în casă, mi amintească mereu de Eve, de povestea ei, de cât de frumoasa e viață și cât de mult trebuie ne bucuram de tot ce ne oferă ea. Banii pe păturică vor ajunge la Eve! Cum? Prin intermediul campaniei ei! Sau donează pur și simplu! Licitează pentru o păturică o fapta bună” – scrie Cosmina Maria Ilie

Conturile în care puteți dona sunt:

TITULAR CONT: MINEA GEORGIANA-ADRIANA

CONT EURO:
IBAN: RO44BACX0000001404224002
SWIFT: BACXROBU

CONT LEI:
IBAN: RO36BRDE120SV30550581200
SWIFT: BRDEROBU

REVOLUT: 0757078931

 

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro