Connect with us

Știri

VIDEO. Vasile Iliuță a făcut un angajament curajos în fața conducerii PSD

Published

on

Vreau să salut prezența președintelui partidului, Marcel Ciolacu, a secretarului general, Paul Stănescu, a vicepreședintelui Mihai Tudose, a colegilor președinți de consilii județene, domnul Fota, președintele județului Galați, domnul Francisc Iulian Chiriac – Brăila, vecinul nostru, prietenul nostru, Marian Pavel, președintele consiliului județean Ialomița.

Trebuie să prezint raportul de activitate al organizației PSD Călărași, dar se împarte în două. Începe la data de 6 martie 2020 cu primirea mea în Partidul Social Democrat. După cum știți, atunci a început o construcție politică cum nu a mai existat în alte organizații ale PSD. Am început să construim în fiecare localitate echipe, am convins acolo unde erau primari PNL să nu avem frânturi, să candideze și alte partide, i-am adus în PSD și am demonstrat un lucru mare. 12 primării PNL au predat ștafeta primarilor PSD care au fost investiți în 27 septembrie 2020. Nu a fost numai atât – în toate localitățile PNL, dacă ne uităm la scorul politic pe care l-a obținut PSD chiar uneori eu ca și candidat la președinția Consiliului Județean am depășit și primarii PNL ca număr de voturi.

Modul în care am acționat a fost așa cum face un partid responsabil și faptul că am venit cu experiență politică în PSD, cu o zestre, și am venit și cu primarii care m-au urmat de la fostul partid democrat liberal a însemnat ca noi să câștigăm alegerile din 27 de primării și consiliul județean.

Aș vrea să prezint alegerile locale, aici ar trebui să-i mulțumim domnului președinte Marcel Ciolacu și domnului secretar general, Paul Stănescu, în special lui Paul Stănescu, care și-a asumat interimatul. Au asigurat interimatul organizației Călărași. Am trecut prin multe momente dificile, numai domnul secretar general Paul Stănescu poate spune că nu a fost simplu să ții interimatul organizației Călărași când existau foarte multe presiuni de destabilizare a echipei. Am depășit toate aceste momente și uitați că în 27 septembrie am confirmat o echipă câștigătoare. Domnul Paul Stănescu la alegerile locale cu dumneavoastră ca președinte am obținut 45,9 voturi PSD pentru consiliul județean,  44,58 pentru președintele consiliului județean, 45,5 voturi PSD pentru camera deputaților, 44,9 voturi PSD pentru Senat.

Aș prezenta și câteva localități fruntașe la alegerile locale din 27 septembrie din 2020. Pe primul loc – Dragoș Vodă, 84,82%, mulțumim mult pentru acest rezultat minunat, Vasilați 79,49%, Ileana 78,39%, Gălbinași 77,12%, Sărulești 75,31%, Gurbănești 72,01%. Vreau să vă spun că aceste rezultate, cu sprijinul conducerii naționale, au venit după 16 ani la Călărași pentru a putea recâștiga consiliul județean, primăria municipiului Călărași, și 27 de primării la nivelul jud. Călărași.

Am fost la Costinești, iar acolo domnul președinte Marcel Ciolacu a spus o evoluție politică prin care m-a impresionat. A plecat de la tinerii sociali democrați, a urmat ca viceprimar al municipiului Buzău, parlamentar și astăzi, președintele nostru la nivelul organizației naționale. A făcut o promisiune – că din PSD nu mai pleacă și că din PSD pleacă acasă, și de acasă la cei sfinți. Domnul președinte, Marcel Ciolacu, vreau și eu să vă fac o promisiune: plec acasă sau plec, cum ați spus și dumneavoastră, la cei sfinți.

Spuneam de primarii care m-au urmat, dar și eu am avut experiență politică. Am fost 4 mandate primar, un mandat deputat și sunt astăzi la al doilea mandat de președinte de consiliu județean. Ar trebui să povestesc aici și de un prieten drag Călărașiului, Marian Ghiveciu, omul care a adus o speranță la Călărași. În 2014 a fost coordonatorul județului Călărași, numit de centru și cu care, fiind coleg deputat cu domnia sa, am început primele negocieri. Dacă erau duse la bun sfârșit în 2016 PSD-ul câștiga detașat aceste alegeri locale, așa că Marian, uite că visul s-a îndeplinit și astăzi suntem împreună și în 2020 am câștigat tot ce era de câștigat. Mulțumesc pentru ajutorul pe care mi l-ai dat.

Ca să realizez tot ce am realizat, nu se putea face fără familia Iliuță. Aș începe cu viitorul ginere, Ion Bogdan, mulțumesc Bogdan pentru ajutor. Diana Iliuță, fata mea, mulțumesc Diana pentru ajutor. Iulia Iliuță, nora mea, mulțumesc Iulia. Claudiu Iliuță, mulțumesc Claudiu pentru tot ajutorul pe care mi l-ai dat în toate campaniile electorale. Mezinul familiei, Vlad Iliuță, și la urmă, în spatele unui bărbat puternic stă în spate o femeie și mai puternică. Mulțumesc, draga mea soție, Mihaela Iliuță, pentru tot ceea ce ai făcut și că ai acceptat ca eu să mă bat în atâtea competiții politice.

Vor veni 4 rânduri de alegeri, e clar că nu va fi simplu. Trebuie să-mi iau un angajament față de conducerea centrală că la Călărași vom câștiga toate alegerile cu 50+1%. Ăsta este angajamentul la Călărași. PSD Călărași – forță  prezentă și viitoare.

INFO TRAFIC

Accident grav în Curcani. Au rămas încarcerați după ce au pierdut controlul într-o curbă

Published

on

Accident rutier grav în această noapte, orele 22:05, pe Drumul Național 4, în interiorul localității Curcani din județul Călărași, produs de un șofer care ar fi scăpat autoturismul de sub control din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum.

Martorii spun șoferul ar fi circulat cu viteza, iar la pătrunderea în curbă, a pierdut mașina de sub control și a părăsit partea carosabilă, ajungând cu autorismul într-un copac. 

În urma impactului, fiarele autoturismului au încarcerat șoferul și un pasager. A fost solicitat sprijinul prin 112 al pompierilor militari care au intervenit de urgență cu toate mijlocele tehnice necesare descarcerării victimelor.

La fața locului s-au prezentat polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Călărași, care efectuează cercetări la fața locului în vederea stabilirii cauzelor exact care au condus la producerea evenimentului rutier.

Continue Reading

Știri

Afacere de partid: Mâncare alterată pentru elevii din Borcea, livrată de un producător local de lenjerie intimă. “Nici câinii nu mănâncă așa ceva”

Published

on

Situație fără precedent în comuna Borcea din județul Călărași, unde cei 800 de elevi, care beneficiază de programul „Masa caldă” au mâncat ciorbă gătită și livrată în data de 31 ianuarie 2023, dar care ar expira la începutul aceleiași luni, pe data de 01 ianuarie 2023. Practic, ar expira cu 30 de zile înainte de a fi preparată. Poftim? Imposibil, nu? Undeva, cineva, a greșit.

Mai mulți părinți deranjați de lipsa de atenție a autorităților asupra alimentelor care au ajuns pe masa copiilor și-au exprimat nemulțumirile pe rețelele de socializare, cerând explicații celor care ar trebui să fie responsabili de acest lucru, însă fără vreun rezultat. În comuna condusă de primarul liberal Nedelcu Pațurcă Theodor Aniel sunt mai multe unități de învățământ, însă, în doar două dintre acestea se desfășoară programul-pilot susținut de Ministerul Educației. Liceul Tehnologic Nr.1 Borcea are 533 de beneficiari, iar Școala Gimnazială Nr.2 din Borcea are 257 de beneficiari, un total de 790 de elevi care beneficiază de suportul alimentar.


Unii părinți se plâng de conținutul acestor mese oferite de stat și spun că preparatele din carne au aspect neplăcut, ba chiar suspectează că ar fi stricate.

„Porția de mâncare era compusă dintr-un orez cu o pulpiță de pui, aproape în putrefacție, nici câinele nu a mâncat.” povestește tatăl unui preșcolar.

JOACA DE-A BUCĂTARUL ÎNTRE FIRMELE PARTIDULUI

Nu este un secret pentru nimeni ce se întâmplă între oamenii politici și firmele de casă care fac de bani prin trafic de influență. În cazul de față, nimic nou sub soare, dar putem spune că achiziția pentru masa caldă a fost atribuită către societatea S.C. RUSTIC KATERING S.R.L. Pentru o perioadă, mâncarea a fost livrată de firma care a luat achiziția, apoi, după nici două zile de  la încheierea procedurilor de achiziție, hrana elevilor finanțată din banii publici era livrată de EURO CONF 2005 TEXTIL SRL, o societate comercială care are ca obiect de activitate fabricarea lenjeriei intime de corp. Care să fie legătura între chiloți și un sandwich? Zicem Doamne ferește! În data de 14 decembrie, mâncarea este etichetată sub un alt nume, Restaurant Taverna Moșului, însă fără să se specifice care este calitatea acestuia.

Cu o valoare de aproape 20.000 de euro [95.377,50 lei], contractul pentru masa caldă a celor aproximativ 800 de elevi și preșcolari, a fost realizat prin achiziție directă din SICAP la data de 09.12.2022, achiziția fiind atribuită, în mod direct, fără licitație publică, societătății S.C. RUSTIC KATERING S.R.L. S.R.L., cu sediul social în municipiul Călărași, pe str. Bucureşti, Nr. 137 (n.r. peste drum de fosta clădirea a Serviciului Român de Informații Călărași), care livrează mâncarea către școlile beneficiare are programului pilot până la data de 14 decembrie 2022, când o altă firmă, EURO CONF 2005 TEXTIL SRL, deschisă în anul 2005, care are ca obiect principal de activitate, conform CAEN 1413 – Fabricarea altor articole de îmbrăcăminte (exclusiv lenjeria de corp). Datele obținute sunt din surse publice arată faptul că societatea care a câștigat contractul avea, în anul 2021 un număr de 3 angajați încadrați cu forme legale.

DESCRIERE:

PACHET ALIMENTAR PENTRU PRESCOLARI SI ELEVI SUB FORMA DE MASA CALDA (CATERING) / SANDWICH INSOTITE DE UN FRUCT. SERVICIILE SE VOR PRESTA CONFORM: – ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ NR. 105 DIN 2022 PRIVIND APROBAREA CONTINUĂRII PROGRAMULUI-PILOT DE ACORDARE A UNUI SUPORT ALIMENTAR PENTRU PREŞCOLARII ŞI ELEVII DIN 450 DE UNITĂŢI DE ÎNVĂŢĂMÂNT PREUNIVERSITAR DE STAT. – NORMELE METODOLOGICE DE APLICARE A PREVEDERILOR ORDONANŢEI DE URGENŢĂ A GUVERNULUI NR. 105 DIN 2022 – CAIETUL DE SARCINI SE VA RIDICA DE LA SEDIUL PRIMARIEI BORCEA, JUDETUL CALARASI. – IN ZILELE DE MARTI SI JOI SE VA SERVI UN PACHET ALIMENTAR MASA CALDA (CATERING) INSOTIT DE UN FRUCT INTREG – IN ZILELE DE LUNI, MIERCURI SI VINERI SE VA SERVI UN PACHET ALIMENTAR SUB FORMA UNUI SANDWICH INSOTIT DE UN FRUCT INTREG 9 ZILE X 785 PACHETE ALIMENTARE = 7.065 PACHETE ALIMENTARE.

CONDITII DE LIVRARE:

ZILNIC ÎNTRE ORELE 10:30-12:00, LA SEDIUL : G.P.N. NR 1 BORCEA, CALEA CALARASI, NR. 425 LICEUL TEHNOLOGIC NR 1 NORCEA – CLASELE I-IV, CALEA CALARASI, NR. 482 GRADINITA CU PROGRAM NORMAL NR. 3 BORCEA, CALEA CALARASI, NR. 161 SCOALA GIMNAZ NR 3 BORCEA, CLASELE I-IV, CALEA CALARASI, NR. 158 SCOALA GIMNAZIALA NR 3 BORCEA, CLASELE V-VII, CALEA CALARASI, NR. 23 LICEUL TEHNOLOGIC NR 1 BORCEA, SCOLII, NR. 10B SCOALA. GIMNAZIALA NR. 2 BORCEA, CALEA CALARASI, NR. 570 G.P.N. NR 2, CALEA CALARASI, NR. 520.

Potrivit informațiilor, în anul 2020, cinci școli din județul Călărași au fost beneficiarele programului inițiat la nivelul Ministerului Educației.  Guvernul a aprobat, în data de 4 februarie 2020, prin ordonanță de urgență, programul pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 150 de unități de învățământ preuniversitar de stat, demers cunoscut sub numele de „Masa caldă.”

Pentru anul 2022, lucrurile se schimbă. În comparație cu anul școlar 2021 2022, bugetul alocat programului se majorează cu 50%. Dacă o masă caldă costa 10 lei în anul școlar mai sus menționat, în 2023, o masă caldă pentru un elev a crescut la valoarea de 15 lei/masă – beneficiar.

Peste 4.70 0de elevi din județul nostru primesc „Masa caldă”. Tot prin ordonanță de urgență, ministerul a aprobat lista celor 300 de unități unde vor ajunge porțiile de mâncare ce fac obiectul programului-pilot de acordare a unui spor alimentar pentru noul an școlar. 

În județul Călărași, „Masa caldă” a elevilor din anul școlar 2022 – 2023 arăta astfel:

  • Liceul Tehnologic ”Duiliu Zamfirescu” Dragalina-1.185 de beneficiari;
  • Școala Profesională ”Constantin George Călinescu” Grădiștea-410 beneficiari;
  • Școala Gimnazială Nr. 1 Ciocănești-308 beneficiari;
  • Școala Gimnazială ,,Iancu Rosetti” Roseți-648 beneficiari;
  • Școala Gimnazială Nr. 1 Ulmu–82 de beneficiari;
  • Școala Gimnazială nr.2 „Stancea” Spanţov-590 de beneficiari;
  • Liceul Tehnologic nr.1 Borcea–533 de beneficiari;
  • Școala Gimnazială nr.2 Borcea–257 de beneficiari;
  • Școala Gimnazială ”Dragoș Marin” Ștefan cel Mare–352 de beneficiari;
  • Școala Gimnazială Nr. 1 Modelu-337 de beneficiari.

Pentru că ministerul și autoritățile locale vor ca preşcolarii să fie sănătoși, se vor distribui doar produse alimentare obţinute în unităţi autorizate/înregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare. Produsele distribuite vor respecta cerinţele prevăzute de Regulamentul (UE) nr. 1.169/2011, dar și de celelalte reglementări europene în domeniu.

Oare se fac aceste verificări?

Am reușit să surprindem o autoutilitară folosită pentru transportul pachetelor care compun suportul alimentar. Credeți că sunt efectuate toate controalele sanitare? Dacă da, atunci de ce au ajuns pachetele cu etichete greșite pe masa copiilor? Dacă nu, cine trebuie să verifice alimentele înainte de a fi distribuite?

Filiera prin care se întâmplă toate aceste lucruri este dirijată, cu mici urme de îndoială, credem noi, de nimeni alta decât Roxana Natalia Pațurcă, inspectorul-general școlar al Inspectoratului Județean Călărași, nimeni alta, decât soția primarului Aniel Nedelcu și Pațurcă, fostă senatoare a Partidului Social Democrat Călărași în perioada 2016 – 2020, cea despre care gurile rele spun că îi place să confunde fața de masă cu cearșaful de acasă și funcția cu politica!

Am încercat să contactăm telefonic reprezentanții societăților comerciale implicat în această situație, însă până la difuzarea acestui material nu am reușit să obținem precizări.

Redacția noastră a sesizat Direcția de Sănătate Publică, cât și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor din Călărași.

Continue Reading

Știri

Modelu: Și-a amenințat fosta soție și i-a dat foc la haine în fața casei

Published

on

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași cercetează un bărbat pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare și distrugere.

La data de 31 ianuarie a.c., ora 07.52, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Modelu au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, de către o femeie, în vârstă de 28 de ani, din comuna Modelu, județul Călărași, cu privire la faptul că fostul soț o amenință.   

În fapt, în jurul orei 06.30, în timp ce femeia se afla la domiciliul tatălui său, a venit fostul șot, un bărbat, în vârstă de 35 de ani, care a amenințat-o.

De asemenea, bărbatul a mers la domiciliul comun din Modelu, județul Călărași, unde a spart geamul ușii de acces în locuință, o masă din sticlă și a dat foc mai multor articole vestimentare în fața casei.

A fost întocmit formularul de evaluare a riscului, ocazie cu care a reieșit că există risc pentru viața, integritatea corporală sau libertatea persoanei, fiind emis ordin de protecție provizoriu.

Totodată, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și distrugere, iar față de cel în cauză s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

Continue Reading

Cele mai accesate articole