Connect with us

Știri

VIDEO. Vasile Iliuță a făcut un angajament curajos în fața conducerii PSD

Published

on

Vreau să salut prezența președintelui partidului, Marcel Ciolacu, a secretarului general, Paul Stănescu, a vicepreședintelui Mihai Tudose, a colegilor președinți de consilii județene, domnul Fota, președintele județului Galați, domnul Francisc Iulian Chiriac – Brăila, vecinul nostru, prietenul nostru, Marian Pavel, președintele consiliului județean Ialomița.

Trebuie să prezint raportul de activitate al organizației PSD Călărași, dar se împarte în două. Începe la data de 6 martie 2020 cu primirea mea în Partidul Social Democrat. După cum știți, atunci a început o construcție politică cum nu a mai existat în alte organizații ale PSD. Am început să construim în fiecare localitate echipe, am convins acolo unde erau primari PNL să nu avem frânturi, să candideze și alte partide, i-am adus în PSD și am demonstrat un lucru mare. 12 primării PNL au predat ștafeta primarilor PSD care au fost investiți în 27 septembrie 2020. Nu a fost numai atât – în toate localitățile PNL, dacă ne uităm la scorul politic pe care l-a obținut PSD chiar uneori eu ca și candidat la președinția Consiliului Județean am depășit și primarii PNL ca număr de voturi.

Modul în care am acționat a fost așa cum face un partid responsabil și faptul că am venit cu experiență politică în PSD, cu o zestre, și am venit și cu primarii care m-au urmat de la fostul partid democrat liberal a însemnat ca noi să câștigăm alegerile din 27 de primării și consiliul județean.

Aș vrea să prezint alegerile locale, aici ar trebui să-i mulțumim domnului președinte Marcel Ciolacu și domnului secretar general, Paul Stănescu, în special lui Paul Stănescu, care și-a asumat interimatul. Au asigurat interimatul organizației Călărași. Am trecut prin multe momente dificile, numai domnul secretar general Paul Stănescu poate spune că nu a fost simplu să ții interimatul organizației Călărași când existau foarte multe presiuni de destabilizare a echipei. Am depășit toate aceste momente și uitați că în 27 septembrie am confirmat o echipă câștigătoare. Domnul Paul Stănescu la alegerile locale cu dumneavoastră ca președinte am obținut 45,9 voturi PSD pentru consiliul județean,  44,58 pentru președintele consiliului județean, 45,5 voturi PSD pentru camera deputaților, 44,9 voturi PSD pentru Senat.

Advertisement

Aș prezenta și câteva localități fruntașe la alegerile locale din 27 septembrie din 2020. Pe primul loc – Dragoș Vodă, 84,82%, mulțumim mult pentru acest rezultat minunat, Vasilați 79,49%, Ileana 78,39%, Gălbinași 77,12%, Sărulești 75,31%, Gurbănești 72,01%. Vreau să vă spun că aceste rezultate, cu sprijinul conducerii naționale, au venit după 16 ani la Călărași pentru a putea recâștiga consiliul județean, primăria municipiului Călărași, și 27 de primării la nivelul jud. Călărași.

Am fost la Costinești, iar acolo domnul președinte Marcel Ciolacu a spus o evoluție politică prin care m-a impresionat. A plecat de la tinerii sociali democrați, a urmat ca viceprimar al municipiului Buzău, parlamentar și astăzi, președintele nostru la nivelul organizației naționale. A făcut o promisiune – că din PSD nu mai pleacă și că din PSD pleacă acasă, și de acasă la cei sfinți. Domnul președinte, Marcel Ciolacu, vreau și eu să vă fac o promisiune: plec acasă sau plec, cum ați spus și dumneavoastră, la cei sfinți.

Spuneam de primarii care m-au urmat, dar și eu am avut experiență politică. Am fost 4 mandate primar, un mandat deputat și sunt astăzi la al doilea mandat de președinte de consiliu județean. Ar trebui să povestesc aici și de un prieten drag Călărașiului, Marian Ghiveciu, omul care a adus o speranță la Călărași. În 2014 a fost coordonatorul județului Călărași, numit de centru și cu care, fiind coleg deputat cu domnia sa, am început primele negocieri. Dacă erau duse la bun sfârșit în 2016 PSD-ul câștiga detașat aceste alegeri locale, așa că Marian, uite că visul s-a îndeplinit și astăzi suntem împreună și în 2020 am câștigat tot ce era de câștigat. Mulțumesc pentru ajutorul pe care mi l-ai dat.

Ca să realizez tot ce am realizat, nu se putea face fără familia Iliuță. Aș începe cu viitorul ginere, Ion Bogdan, mulțumesc Bogdan pentru ajutor. Diana Iliuță, fata mea, mulțumesc Diana pentru ajutor. Iulia Iliuță, nora mea, mulțumesc Iulia. Claudiu Iliuță, mulțumesc Claudiu pentru tot ajutorul pe care mi l-ai dat în toate campaniile electorale. Mezinul familiei, Vlad Iliuță, și la urmă, în spatele unui bărbat puternic stă în spate o femeie și mai puternică. Mulțumesc, draga mea soție, Mihaela Iliuță, pentru tot ceea ce ai făcut și că ai acceptat ca eu să mă bat în atâtea competiții politice.

Vor veni 4 rânduri de alegeri, e clar că nu va fi simplu. Trebuie să-mi iau un angajament față de conducerea centrală că la Călărași vom câștiga toate alegerile cu 50+1%. Ăsta este angajamentul la Călărași. PSD Călărași – forță  prezentă și viitoare.

Advertisement

Știri

Tragedie în Călărași: Bărbat găsit fără suflare în scara unui bloc. Polițiștii au împânzit zona

Published

on

Incident tragic în municipiul Călărași, sâmbătă seara. Un bărbat de aproximativ 70 de ani, recent mutat într-un bloc de pe strada Mușețelului, a fost găsit fără suflare după ce ar fi căzut patru etaje în gol pe casa scării.

Conform primelor informații, se pare că bărbatul se afla în stare de ebrietate în momentul accidentului. Locatarii blocului au fost cei care au alertat autoritățile, după ce au auzit zgomotul puternic și l-au găsit pe bărbat căzut în casa scării.

La fața locului s-au deplasat imediat polițiștii și un echipaj de ambulanță. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru bărbat, aceștia declarându-i decesul pe loc.

Poliția a demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs acest incident nefericit.

Advertisement

Vecinii bărbatului sunt în stare de șoc, mulți dintre ei fiind încă nedumeriți de ceea ce s-a întâmplat.

Trupul bărbatului va fi transportat la morga spitalului pentru efectuarea autopsiei, care va oferi mai multe detalii despre cauzele decesului.

Continue Reading

Știri

Flexibilitate în căutarea unui loc de muncă: Cum să te adaptezi la schimbările de pe piața muncii

Published

on

Experții de la agregatorul de joburi Jooble îți oferă 7 strategii eficiente care te vor ajuta să te adaptezi la schimbările de pe piața locurilor de muncă

În ultimii ani, piața muncii din România, la fel ca și cele din alte țări ale Uniunii Europene, a suferit numeroase schimbări importante, impulsionate de factori precum digitalizarea, progresul tehnologic și globalizarea. Aceste transformări au influențat și piața de locuri de muncă din Brașov. Unele joburi au început să piardă din popularitate, cum ar fi muncitori necalificați în producție, casieri în retail sau lucrători în tipografii. Pe de altă parte, a crescut semnificativ oferta de locuri de muncă pentru farmaciști, dezvoltatori de software, ingineri electrici și mecanici, specialiști în marketing digital, sau personal în turism și ospitalitate.

Astfel, este important să știi cum să te adaptezi la aceste schimbări, pentru a îți asigura un loc de muncă stabil, bine plătit și cu oportunități de avansare. Ne-am consultat cu experții de la agregatorul de locuri de muncă Jooble, pentru a îți oferi următoarele strategii pe care le poți adopta, pentru a rămâne competitiv și flexibil în căutările tale de joburi:

  • Dezvoltă-ți competențele

Pentru a fi competitiv pe piață, trebuie să investești în dezvoltarea continuă a propriilor competențe. Poți să înveți abilități noi și să le perfecționezi pe cele existente participând la diverse cursuri online, workshop-uri și conferințe. Platformele educaționale online precum Coursera, Udemy sau LinkedIn Learning oferă o sumedenie de cursuri care te pot ajuta să rămâi la curent cu ultimele tendințe din domeniul tău.

De asemenea, obținerea de certificări recunoscute în industrie este un mod foarte bun de a îți spori atractivitatea în fața angajatorilor. Aceste certificări le vor confirma că deții cunoștințele și abilitățile necesare pentru a excela în pozițiile la care aplici.

  • Fă cât mai mult networking

Dacă reușești să îți construiești o rețea de contacte profesionale, îți vei deschide multe uși către oportunități de angajare. Participă la cât mai multe evenimente de networking, aderă la grupuri profesionale și asociații din domeniul tău și folosește platformele online pentru a îți extinde rețeaua de contacte.

Mai mult, un profil de LinkedIn complet și actualizat, cu o fotografie profesională și o descriere clară a experienței și a competențelor tale, poate atrage atenția recrutorilor și îți poate facilita stabilirea conexiunilor profesionale.

Advertisement
  • Fii adaptabil și flexibil

Pentru a te adapta la schimbările permanente de pe piața muncii, este important să fii deschis la diferite tipuri de joburi și contracte de muncă. Fii dispus să iei în considerare oferte de muncă temporare, part-time sau chiar proiecte de freelancing. Aceste oportunități îți pot oferi experiențe inedite și pot duce ulterior la angajări permanente.

Lucrul remote a devenit din ce în ce mai popular, oferind flexibilitate și oportunitatea de a lucra pentru companii din alte orașe sau chiar țări. Familiarizează-te cu instrumentele de colaborare la distanță și dezvoltă abilitățile necesare pentru munca de la distanță, pentru a fi pregătit pentru aceste oportunități.

  • Pregătește-te serios pentru interviuri

O pregătire temeinică pentru interviuri îți va spori șansele să îi impresionezi pe angajatorii potențiali. Exersează răspunsurile tale la întrebări și pregătește exemple concrete care să îți confirme competențele și realizările. Simularea unui interviu cu un prieten sau cu o rudă te poate ajuta să capeți încredere în sine și să îți cizelezi răspunsurile.

De asemenea, informează-te despre companiile la care aplici, studiind valorile și cerințele acestora, pentru a îți adapta răspunsurile în consecință.

  • Monitorizează tendințele din industrie

Pentru a rămâne competitiv pe piața muncii, este important să fii la curent cu toate tendințele noi din domeniul tău. Citirea publicațiilor de specialitate, abonarea la reviste și newslettere de profil, precum și participarea la seminare web și conferințe te pot ajuta să fii la curent cu schimbările și să identifici oportunitățile noi.

  • Fii flexibil geografic

În anumite situații, poate fi necesar să te relochezi pentru noul tău loc de muncă. Astfel, flexibilitatea geografică îți poate deschide noi oportunități și poate reprezenta un mare avantaj pentru angajatorii care caută candidați dispuși să se mute. În plus, posibilitatea de lucru remote îți permite să colaborezi cu companii din alte regiuni sau țări, fără a fi nevoie să te relochezi fizic.

  • Dezvoltă-ți abilitățile soft

Pe lângă competențele tehnice, cele ”soft” sunt din ce în ce mai apreciate de angajatori. Acestea includ comunicarea eficientă, munca în echipă, adaptabilitatea și gestionarea timpului. Dezvoltarea acestor abilități poate face diferența între a fi doar un candidat bun și a fi candidatul ideal pentru job.

Continue Reading

Știri

ISU Călărași scoate la concurs un post de ofițer specialist II. Ce trebuie să faci ca să te angajezi

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Călărași scoate la concurs cu încadrare directă un post de Ofițer specialist II – Comunicații și Tehnologia Informației. Data limită de depunere a dosarului este 12 iulie 2024, ora 14:00. Proba de concurs se va desfășura pe 29 iulie, iar pentru a fi declarat „admis”, candidații trebuie să obțină minim nota 7. 

Potrivit cerințelor postului, candidatul potrivit trebuie să aibă studii superioare în matematică, fizică sau informatică. Pentru a ajunge la proba de concurs, persoanele interesate trebuie mai întâi să efectueze o examinare medicală și una psihologică. 

Mai multe detalii pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate