in

VIDEO. Vâlcelele/ Primarul Nelu Tatu prezintă prioritățile anului 2021

Primarul Ionel Tatu vorbește cât se poate de transparent despre necesitățile, realizările și lucrurile care se întâmplă în comuna Vâlcelele. S-a remarcat între colegii primari din județ prin proiectele de dezvoltare pe care a reușit să le finalizeze în localitate pana la finele anului 2020. De fiecare data a reușit să-și onoreze toate promisiunile electorale.

Accesarea proiectelor din cadrul PNDL și FDI au fost cele mai importante preocupări in 2019 și 2020.   În anul 2019, în satul Floroaica a fost demarat un proiect pentru înființarea unui Centru Medico-social pentru 50 de persoane vârstnice.

Noul Centru de Asistență Medico-Socială va fi dat spre folosință în primăvara anului acesta, cel mai probabil prin luna Martie. Capacitatea Centrului este de 46 de paturi, iar personalul ce își va desfășura activitatea vor fi exclusiv din localitate. Finanțarea acestui important și necesar proiect este realizată din fondurile proprii ale Consiliului Județean Călărași,  valoarea investiției depășește suma de 300.000 euro. Șantierul a început în toamna anului 2019, iar conducerea CJ are mari speranțe că data de finalizare a centrului va fi cu mult înainte de data prevăzută în proiect. La finalul anului 2020 centrul era finalizat în proporție de 90%, urmând să se facă dotările cu aparatură de specialitate și mobilier interior.

Clădirea a fost reabilitată complet, starea avansată de degresare a impus-o. Au fost făcute modificări la mansardă, încăperile nu erau suficient de mari, iar proiectantul a luat decizia de a aduce modificări incintelor, astfel încât să se încadreze în standardele  normelelor aflate în vigoare. Cele 15 camere vor fi dotate cu mobilier nou, paturi și aparatură specifică care să vină în sprijinul bătrânilor ce vor beneficia de serviciile acestei instituții. Clădirea va beneficia de un lift, o sală de mese, și zone de recreere.

Primarul vorbeșe de rețeta succcesului, explicând faptul că reușitele din localitate se datorează echipei de oameni pe care a reușit să o formeze la primărie. Am fost invitați să mergem pe teren pentru a vedea stadiului lucrărilor aflate în executare și câteva proiecte ce au fost finalizate.

BISERICA REABILITATĂ

,,Școala și biserica sunt pilonii de bază ai comunității noastre și am reparat anul trecut acoperișul bisericilor din Floroaica și Vâlcelele. Acoperișurile sunt noi, ne-au costat peste 2 miliarde. Am schimbat și structura de rezistență a clădirilor cu centură de siguranță, lemn. Clădirile le-am învelit cu tablă de cupru groasă de 3 mm.

PASIUNE PENTRU FOTBAL

,,Din 1996 m-a preocupat echipa de fotbal. Eram dornici să avem o echipă și ne menținem între primii 10 din Liga a IV-a. Ne preocupă în acest an să asigurăm corect Zilele comunei. Anul trecut am fost restricționați de pericolul pestei porcine. Acum doresc participarea firmelor din localitate, odată cu un târg de utilaje agricole vom organiza și zilele comunei.,, – spune Ionel Tatu https://youtu.be/C3YofhtYgZ0

0 0 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Zeci de persoane care participau la evenimente private în Frumușani au fost amendate, total 55.000 și un dosar penal

Budesti: O mașină a fost lovită de tren iar șoferul a fugit de la locul accidentului