Connect with us

Știri

VIDEO. Un tânăr din Călărași, victima unei excrocherii cu criptomonede. I-au furat 5.000 de euro din cont

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Un bărbat din Călărași a devenit victima unei înșelăciuni, fiind păcălit cu peste 25.000 de lei după ce a fost convins să investească pentru a-și crește venituri substanțial. Constantin Velicu, în vârstă de 34 de ani, a împărtășit povestea sa, dezvăluind cum a fost atras în mrejele unui grup organizat de escroci.

Totul a început când Velicu a descoperit o platformă de investiții în criptomonede la sfârșitul lunii februarie. Cu o investiție inițială de 1.200 de lei, a realizat curând că ceva nu era în regulă. Reprezentanții platformei l-au contactat, cerându-i să depună mai mulți bani, iar când Velicu și-a exprimat intenția de a-și recupera investiția, lucrurile au luat o turnură fără precedent.

Velicu a fost contactat de un așa-zis “manager” al firmei, care l-a manipulat cu abilitate și tactici de convingere.

Te face pur și simplu să faci ceea ce spune“, a mărturisit Constantin Velicu. A fost convins să instaleze o aplicație pe telefonul său, prin care escrocii au preluat controlul la distanță și au accesat inclusiv aplicația sa bancară.

Advertisement

După o serie de manevre subtile, Velicu a constatat cu oroare că din cei 25.000 de lei, în contul său mai rămăseseră doar 8 lei. Șocat de situație, a dezinstalat aplicația și a închis apelul cu “managerul” companiei de investiții.

Am verificat aplicația bancară după ce am închis telefonul. Aveam 8 lei din 25.000…Ideea este ca este o grupare de persoane cu accent moldovenesc. Sunt peste 10-15 persoane. Ma sună de pe diferite numere de telefon și pretind ca sunt de la DIICOT și Antifraudă și ca mă ajută sa-mi recuperez banii, in schimbul a 1.000 de euro” – a mai povestit Constantin Velicu Cristian

S-a adresat autorităților, depunând o plângere la poliție. Cu toate acestea, după două săptămâni de la incident, încă nu a fost chemat la audieri, iar la bancă i s-a spus că tranzacțiile au fost efectuate cu acceptul său, refuzându-i cererea de rambursare.

Am fost la poliției, am depus o plângere. Mi s-a spus să aștept să fiu chemat la audieri. Au trecut deja două săptămâni și nu am fost chemat. Între timp, am fost la bancă și am cerut un refuz la plata și mi s-a spus că tranzacțiile au fost făcute cu acceptul meu– a mai explicat pagubitul.

Acum, Constantin Velicu spune ca primește amenințări din partea grupului organizat de escroci, care îl avertizează că va avea de suferit dacă se mai duce la poliție. Cu toate acestea, el refuză să cedeze și este hotărât să-și facă dreptate.


Despre țepeșe date de RomInvest a vorbit și influencerul Alexandru Hobincu într-un episod pe canalul său de YouTube.

Advertisement

 

Advertisement

Știri

VIDEO. Campionatul Național de Lupte Libere, la final. Premiile și clasamentul obținut de sportivii CSM Călărași

Published

on

În perioada 12-14 aprilie, Sala Ion C. Neagu din Călărași a fost gazda unui eveniment sportiv de excepție – Campionatul Național de Lupte Libere, organizat de Federația Română de Lupte și ACS Asociația Micul Luptător.  În cadrul acestei competiții de prestigiu, 78 de  cluburi cu peste 600 luptători din întreaga țară au concurat pentru glorie.

Pentru sportivii legitimati la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Călărași, acest eveniment a fost cu adevărat un moment de afirmare și triumf. Rezultatele obținute au fost remarcabile, evidențiind talentul și pregătirea de excepție a acestor luptători.

Printre cei mai străluciți protagoniști se numără Cuc Gabriela, care a cucerit locul I în categoria 57 kg la luptele feminine, sub 20 de ani. O performanță deosebită a fost obținută și de Biru Florentina, care s-a clasat pe locul II în categoria 76 kg, tot la luptele feminine, în aceeași categorie de vârstă.

Echipa CSM Călărași a mai avut doi reprezentanți pe podium, Gyulai Antonino și Tutuianu Cristian, ambii obținând locul III în categoriile lor de greutate, respectiv 70 kg și 86 kg, la luptele libere, sub 20 de ani.

Aceste performanțe excepționale nu doar că au adus onoare clubului și orașului, dar au confirmat și nivelul înalt al pregătirii sportivilor de către antrenorii de la CSM Călărași.

Advertisement

În plus, clasarea Clubului Sportiv Municipal Călărași pe locul cinci în clasamentul general al cluburilor participante reprezintă o confirmare a consistenței și calității echipei în peisajul sportiv național.

Continue Reading

Știri

Nea Mișu a încheiat articolul vieții sale. Ultima filă este scrisă de noi

Published

on

Nea Mișu

Cu inimile pline de tristețe, comunitatea călărășeană își ia rămas-bun de la unul dintre cei mai respectați oameni ai orașului, Mihail Dumitrescu. A fost “Nea’ Mișu”, un ziarist care în vara aceasta ar fi trebuit să împlinească onorabila vârstă de 92 de ani. Un ziarist cu o carieră deosebit de bogată și un lider dedicat al Crucii Roșii Călărași, a plecat luni dimineață către lumea veșniciei. Nea Mișu a încheiat articolul vieții sale. Ultima filă este scrisă de noi. 

Mihail Dumitrescu și-a început călătoria în lumea jurnalismului cu o diplomă de ziaristică în mână, obținută la Universitatea C.I. Parhon. Drumul său în presă a fost unul divers și plin de realizări, începând de la primele sale contribuții ca student și voluntar, până la posturi de colaborator, corespondent la ziare naționale și chiar redactor-șef.

Cu fiecare articol, “Nea’ Mișu” a împărtășit povești, a adus în lumină problemele locale și a fost o voce pentru mulți dintre noi. În timpul său la cârma Crucii Roșii Călărași, a demonstrat încă o dată angajamentul său față de binele comunității, coordonând numeroase inițiative umanitare și intervenții în cazuri de urgență.

Sicriul său va fi depus la biserica Părintelui Paul, Sfântul Nifon, marți 16 aprilie, oferindu-le celor care l-au cunoscut o ocazie de a-și lua rămas-bun și de a-i aduce un ultim omagiu celui care a luminat viețile multora.

Dumnezeu să-l odihnească pe “Nea’ Mișu”, iar amintirile sale să rămână vii în inimile tuturor.

Advertisement

Continue Reading

Știri

Ce se întâmplă cu locul rămas viran unde obișnuia să fie Bazarul din Călărași? Primarul Marius Dulce răspunde

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, răspunde la unele întrebări despre fostul loc în care a fost amplasat bazarul din oraș, având în vedere că de două săptămâni comercianții s-au mutat în noul spațiu acoperit.

Edilul spune că a început curățarea zonei, adică demolarea platformei de beton, și se gândește să construiască un loc de joacă și parcări pentru locuitorii din blocurile învecinate. De asemenea, Dulce spune că administrația discută cu un dezvoltator imobiliar pentru construirea unui nou bloc. 

„Este un proiect pe care, așa cum mă cunoașteți, îl voi duce la bun sfârșit”, a transmis primarul. 

Investiția în noua hală Big Bazar a costat peste 6 milioane de lei și cuprinde 87 de spații de vânzare – 14 dintre ele de 14 metri pătrați, iar restul de 12 metri pătrați. Autorizația de construire a fost emisă în iulie 2020.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate