Connect with us

Politică

VIDEO. Un nou partid politic la Călărași: Alternativa Dreaptă

Published

on

România are, începând cu 25 mai 2022, un nou partid parlamentar, în urma trecerii a trei deputați ex-AUR la formațiunea politică Alternativa Dreaptă. Președinta AD, Adela Mîrza, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că, începând de astăzi, „politicile cu adevărat de dreapta se vor face auzite în România”. Aceasta a precizat că modelul acestei formațiuni politice este reprezentat de principalul partid de guvernământ din Polonia, PiS.

Astfel, pe 16 octombrie 2022, la Călărași a avut loc Conferința de Alegeri a conducerii structurii politice de dreapta. Lider al formațiunii de dreapta a fost ales, în unanimitate, Mihai Toader. 

Evenimentul politic a avut loc la Hotel Călărași, iar la lucrările ședinței au fost invitați parlamentari din județele învecinate pentru a analiza activitatea din teritoriu a organizației politice care astăzi s-a concretizat. Adela Mîrza a fost cea care a luat cuvântul în deschiderea lucrărilor de desemnare a președintelui AD Călărași, aceasta explicând care sunt obiectivele formațiunii politice și valorile pe care organizația de dreapta le promovează.

Rusu Daniel-Gheorghe, Dănuț Aelenei sunt deputații ex-AUR care s-au alăturat partidului Alternativa Dreaptă, care astăzi au fost prezenți la Călărași pentru înființarea structurii politice pe care Mihai Toader o va conduce alături de echipa formată.

„Mă bucur să fiu astăzi alături de voi, e prima oară când sunt în Călărași, am mai trecut pe aici, dar totdeauna cu altă destinație. Sunteți undeva aici frumos pe malul Dunării. Pe drum încoace am citit mai multe lucruri despre Călărași, pentru că chiar am vrut să văd cum este Călărași, care e mica lui istorie. Nu știam de la ce îi vine numele, și am fost surprinsă să aflu că de la celebrii călăreți. Mă uitasem despre probleme, de ce facem politică până la urmă, ca să îndreptăm România zicem noi. Dumneavoastră sunteți extensia noastră în teritoriu, dumneavoastră vreți să îndreptați Călărași. M-am uitat un pic pe culoarea politică a orașului, am văzut că sunteți într-un județ roșu, tot, nu vă e ușor. Mă uitam la populație, prin 2011 erau undeva la 65.000 de locuitori. Îmi spune astăzi domnul Toader că mai aveți vreo 45.000. Pentru mine ăsta este un foarte bun barometru pentru ce s-a întâmplat în toți acești ani. Bănuiesc că nu de bine au plecat oamenii de aici. Cu aceleași probleme se confruntă și alte județene din România, dar Călărași, din ce am văzut, este o zonă și un județ foarte bogat. Este pe malul Dunării, am văzut că economia înflorea, istoria e senzațională, legată și de Mihai Viteazul și de alte personalități, inclusiv un rector din Cluj Napoca, celebrul profesor Bănescu, este originar din Călărași. A dat personalități mari și mă întreb de ce un oraș care are capacitate economică, are rețea hidrologică mare, care e pe malul Dunării, care ar trebui să înflorească, de ce nu merge bine? Altfel, probabil noi nu am mai fi aici să facem politică dacă domnii care au condus destinul orașul dumneavoastră și al județului și-ar fi făcut treaba. Evident, probabil nu și-au făcut treaba, de aia suntem noi aici.” – a precizat Adela Mîrza, președinta Alternativa Dreaptă.

VALORILE PROMOVATE DE ALTERNATIVA DREAPTĂ

Adela Mîrza, președinte Alternativa Dreapta a prezentat principalele valori promovate de organizația politică pe care o conduce. Aceasta a explicat că oamenii care au ales să facă parte din acest proiect politic își doresc o schimbare.

„Ce ne dorim noi ca Alternativa Dreapta? De ce am intrat eu în politică și colegii mei, chiar dacă am mai făcut parte și din alte proiecte politice? Din acest motiv, pentru că lucrurile nu merg bine. Cum un celebru conservator spunea: „Ca răul să triumfe, e suficient ca oamenii buni să stea deoparte”. Aș vrea să cred că noi suntem oamenii aceia buni, care am decis să nu mai stăm deoparte și să intrăm în politică. E un joc greu, un joc murdar. Nu toți reușesc, mulți încep, nu toți termină. Mi-aș dori din suflet ca noi să ajungem la linia de finish. Prima linie este 2024. În contextul ăsta, toate resursele, tot timpul, toată energia noastră trebuie să se concentreze spre 2024, să câștigăm alegerile.

Poate vă întrebați de ce Alternativa Dreaptă. De ce un partid relativ nou, că este nou, în 2019 a fost fondat alături de colegul meu și de alți doi colegi din Iași și Târgoviște, apoi ni s-au alăturat și ceilalți dragi colegi ai noștri care au adus o greutate mare partidului, și le mulțumesc pentru asta. Ne-au făcut vizibili și ne-au dat acea latură parlamentară de care noi aveam nevoie ca de aur, fără referințe la AUR. E foarte trist, nu mai poți folosi anumite cuvinte – nu mai poți să zici de patriot, de suverani sau de aur. Au confiscat niște termeni și mă doare lucrul ăsta. Nu mai poți să zici un om de aur, un suflet de aur…

Apropo de AUR, că tot l-am pomenit, știu că mulți și dintre distinșii noștri demnitari nu sunt la prima încercare politică, asta e foarte bine, înseamnă că aveți experiență. Și eu, Valentin și alții am mai făcut politică, chiar dacă am încercat în AUR unii din noi, unii au încercat în Noua Republică, dânsul în CDR. Sunt oameni care sunt deciși să meargă mai departe. Orice eșec e nouă metodă de a inventa altă cale. De aceea suntem noi aici.

Nu vreau să monopolizez discursul. De ce Alternativa Dreaptă și care e direcția pe care noi ne-o asumăm, sau calea dreaptă cum îi mai spunem noi. Ne-am nișat pe un culoar deocamdată relativ îngust, dar de viitor – conservatorismul, dreapta în general. Puteam alege USR-ul sau o stângă frumoasă, nouă, veche, cum o fi ea. Am ales valori care ne reprezintă pe noi. Suntem toți căsătoriți, cu familii, cu slujbe, muncim să ne câștigăm traiul. Nu suntem asistați social, nu așteptăm să ne dea statul nimic, decât pace, să ne lase în pace. Suntem pentru un stat minimal, pentru taxe și impozite mici, pentru valorile care ne reprezintă pe noi, ca națiune. Vreau să-mi cresc copiii așa cum cred eu, nu vreau să mi-i ideologizeze nimeni. Nu vreau să-mi spună nimeni că astăzi e fetiță, dacă vrea mâine poate fi băiat. Nu vreau să-mi să-mi explice tanti UE ce să mănânc, de la gândacii la mai știu eu ce. Nu vreau să-mi pună nimeni în fața intereselor mele naționale, și ale noastre ca neam, interesele unor alte națiuni. Nu cred în experimente sociale, în cetățeni ai lumii, eu cred în cetățeni ai patriei mele, ai orașului meu întâi, în comunitatea mea locală dacă reușesc să schimb lucrurile, încet se schimbă și țară. Cum poți să schimbi lumea – făcând câte un act de bunătate pe rând.

Am ales conservatorismul, că știm democrația și liberalismul clasic. Aici este destul de generoasă această dreaptă, încât să-i înglobeze pe toți care vor și cred în valorile ce au făcut acest neam, inclusiv credința în Dumnezeu evident, să supraviețuiască tuturor urgiilor.
Cine se regăsește alături de noi, dreaptă curată, că noi suntem oameni curați. Nu avem schelet în dulap, nu avem oameni cu probleme penale sau aduși numai să fie la număr. Ăsta a fost probabil un mare defect al AUR, că a adunat o oaste de strânsură și încet lucrurile se decantează și se văd. Oamenii valoroși au plecat deja din AUR, sunt alături de noi și le mulțumesc. A rămas ce-a mai rămas.

La un moment dat speram ca aceste mici pârâiașe de dreapta să se unească într-un fluviu mai mare, inclusiv cu AUR, cu ARN, mai sunt și alte forțe, s-a menționat și numele domnului Orban, care și-a ales un nume similar cu al nostru. Nu neapărat ne avantajează, dar la un moment dat se vor face distincțiile. Ne-am dori să stăm toți la masă. Din păcate, cu unii lideri nu se poate povesti. Nu au maturitatea politică necesară să stea la masă să discute, și atunci mergem pe cont propriu până când se va ivi o ocazie și la un moment dat niște lideri care vor să stea cu noi la masă. Suntem deschiși, dar nu vom face niciodată rabat la valorile în care credem. Pe noi la masă cu PSD probabil nu ne veți vedea niciodată. Nu credem în același lucru, avem metode diferite.
Ne aflăm aici, astăzi vedetele sunteți dumneavoastră. Mulțumim mult că v-ați adunat într-o sfântă zi de duminică să ne cunoașteți, să ne puneți întrebări dacă aveți. Eu personal, și în numele colegilor mei, vă mulțumesc că ați ales lupta cea dreaptă.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

VIDEO. Mihăiță Beștea acordă audiențe la sediul PSD Oltenița

Published

on

Mihăiță Beștea, în calitate de președinte al Organizației PSD Oltenița acordă audiențe cetățenilor, activitate care se desfășoară în fiecare zi de vineri, în intervalul orar 10:00-16:00, la la sediul formațiunii politice din municipiul Oltenița.

Continue Reading

Politică

PSD Călărași/ Vasile Iliuță amenință PNL Călărași cu noi „victime”

Published

on

Vânătoare politică a liderului PSD Calarasi, Vasile Iliuta, se pare ca face noi “victime” in rândul liberalilor. Ultima achiziție care s-a alăturat social-democraților călărășeni este chiar secretara organizației județele a PNL Călărași, Vera Cheleș, care a hotărât să vină în echipa PSD.

În ciuda demersurilor pe care șeful PNL, Ciprian Pandea, le-ar fi făcut pentru a o readuce înapoi pe aceasta, finalul a fost nefavorabil pentru PNL. Informația a fost confirmată și de Vasile Iliuță, care a băgat cuțitul în rana și a spus că urmează noi plecări din rândurile primarilor PNL care vor veni in PSD Călărași.

Întrebat de jurnaliști despre cine ar putea fi vorba, Iliuță a refuzat să precizeze.

“Ne mărim echipa, zi de zi. Din zona PNL vin oameni către zona PSD.  Spre exemplu, secretara PNL, Vera Cheleș, a preferat să se angajeze la SC Drumuri și Poduri SA, din cauza indiferenței echipei PNL, care nu a văzut că acea secretară are contribuție în tot ce s-a întâmplat pozitiv în creșterea PNL. Ea a fost abandonată, nu a  fost băgată în seamă. Putea să i se ofere o șansă, să poată fi și ea responsabilizată pe  măsura implicării. Ciprian  Pandea a făcut demersuri pentru a o aduce înapoi în partid, neconvingând-o. Mulți aleși locali vor veni în PSD. În ultimele 3 luni de zile, se va întâmpla ce s-a întâmplat și cu mine.” a precizat Vasile Iliuță în conferința de presă de joi, 17 noiembrie 2022.

Continue Reading

Politică

Deputatul PSD Constantin Bîrcă face demersuri pentru susținerea crescătorilor de suine și a fermierilor

Published

on

Deputatul social-democrat Constantin Bîrcă susține, printr-o postare pe Facebook, faptul că, în cadrul Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților au fost votate serie de amendamente la două proiecte de lege pentru susținerea crescătorilor de suine și a fermierilor din domeniul avicol.

„Este vorba despre constituirea cadrului legal pentru Programul de Susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție și de Programul de Susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.
Ambele proiecte au fost aprobate de Comisie, astfel încât fermierii să beneficieze cât mai repede de aproximativ 168.000.000 lei, pentru fermele de suine, și 116.000.000 lei, pentru cele din domeniul avicol.
Trebuie să venim în sprijinul fermierilor români cu mai multe astfel de scheme de ajutor de stat, care să îi ajute să treacă cu bine peste problemele din această perioadă complicată și să își desfășoare activitatea fără sincope majore. Vă promit că vom continua cu aceste măsuri de sprijin pentru agricultură.”

Continue Reading

Cele mai accesate articole